26. September 2017 21.00-21.59

Trond var på vei til jobb da en ildkule plutselig kom flyvende på himmelen

NRK har fått flere henvendelser fra trøndere som tirsdag morgen så det som trolig dreier seg om en meteor. – Artig å få oppleve noe sånt!

Fridde i smoking på 1500 meters høgde

Bjørn Birkevold (33) klarte å lure med både smoking og lakksko då han og kjærasten gjekk til fjellet Slogen (1564 moh.) sist veke. No er det langt fleire enn dei som gler seg over resultatet.
Les mer om Slogen.
Dette betyr magemålet for kondisen din
Er magemålet stort, går kondisen ned, viser ny forskning. – Du kan sammenligne det med å bære en tung ryggsekk, sier professor i idrettsfag.
Filmet meteoren over Trøndelag
Trond Bentzen (34) var på vei til arbeid da han så lyskula på himmelen.
Les mer om Trøndelag.

- Går jeg en tur i Bymarka, må jeg registrere det i lobbyregisteret

- Skal det være slik at det siste jeg tenker på hver kveld når jeg har lagt meg er om jeg husket å notere alle som tok kontakt med meg i løpet av dagen, spør en bekymret Geirmund Lykke (KrF).
Les mer om Bymarka og Geirmund Lykke.
Kun usannsynlig teori kan frata Bodø/Glimt eliteserieplass
Bodø Glimt er så godt som klare for Eliteserien neste år etter 5–2-seier over Ull/Kisa tirsdag. Nå er det kun syltynn teori som kan frata Bodø-laget opprykk.
Les mer om Bodø-laget og Eliteserien.
Jegere slukket gressbrann i Skaiti
Fire jegere sørget for at en gressbrann i Skaiti ble slukket før den nådde bebyggelsen.
Les mer om Skaiti.
Saudi-Arabia snur – vil la kvinner kjøre bil
Men det er ikke klart når kvinnene kan sette seg bak rattet.
Tar hånd om barna til sikta
De mindreårige barna til kvinnen som er sikta for drapet på faren deres, tas hånd om på en god måte av hjelpeapparatet. Det sier deres bistandsadvokat Eirik Balchen. Politiet mener det er mora deres som står bak drapet på deres far i 2014.
Les mer om Eirik Balchen.
Kun usannsynlig teori kan frata Bodø/Glimt eliteserieplass
Bodø Glimt er så godt som klare for Eliteserien neste år etter 5-0-seier over Ull/Kisa tirsdag. Nå er det kun syltynn teori som kan frata Bodø-laget opprykk.
Les mer om Bodø-laget og Eliteserien.
Bilfører til observasjon utover
Bilføreren som var involvert i en trafikkulykke på E 10 i Nappstraumtunnelen i Lofoten ble kjørt til sykehus hvor han vil være til observasjon utover natten. Politiet jobber med å finne ut hvorfor ulykken skjedde.
Bilbrann på Vinstra
En bil brenner ved Talgø-bygget på Vinstra. Nødetatene er på stedet, og det pågår slokningsarbeid.
Les mer om Talgø-bygget og Vinstra.
Glimt kun teori unna Eliteserien
Bodø/Glimt slo Ullensaker/Kisa 5-2 tirsdag. Bodø-laget leder nå 1. divisjon 13 og 15 poeng foran Start og Sandnes Ulf. Om Glimts opprykk skal ryke, må Sandnes Ulf altså ta igjen 15 poeng og score minst 27 mål på de fem siste kampene.
Les mer om Eliteserien og Start.
Trump ut mot katalansk folkeavstemning
USAs president Donald Trump tok tirsdag imot Spanias statsminister Mariano Rajoy i Det hvite hus og slo samtidig et slag for at Spania må forbli samlet.
Ap vil ha totalforbud mot barneekteskap i Norge
16- og 17-åringer kan etter norsk lov gifte seg med tillatelse fra fylkesmannen. Nå vil Aps Hadia Tajik fjerne unntaksordningen.
Les mer om Norge.
Nå får saudiarabiske kvinner lov å kjøre bil
Saudi-Arabias konge har utstedt et dekret som gir landets kvinner lov til å kjøre bil.
Det banale er undervurdert. Nå tar det hevn på kunsten
Åpningstale til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula.
Vipps er sprengt etter verdensrekord i overføringer. Nå vil UCI diskutere ideen
Vipps-kontoen til sykkel-VM er overbelastet etter at godt over n million kroner allerede er overført av folket. Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen vil ta den norske ideen videre til UCI og internasjonale storritt.
Les mer om UCI.
Mohn hyller givergleden til sykkel-VM
«Giverkongen Trond Mohn mener folkeaksjonen er «unik for Bergen.
Les mer om Bergen.
Saudi-Arabias konge gir kvinner tillatelse til å kjøre bil
Saudi-Arabias konge har utstedt et dekret som gir landets kvinner lov til å kjøre bil.
Nå får kvinner i Saudi-Arabia lov å kjøre bil
Kong Salman gir landets kvinner lov til å ta førerkort.
Les mer om Saudi-Arabia.
Klarte ikke å holde seg på rett side av veien
Politiet fikk flere meldinger tirsdag ettermiddag om en bil som kom over i motgående kjørefelt.
Kun Frp støttet mistillitsforslag
Rådmannen i Nes kommune, Johnny Pedersen, får beholde jobben etter at et mistillitsforslag mot ham ble nedstemt i kommunestyret i kveld, skriver Raumnes. Kun Fremskrittspartiets fem representanter støttet forslaget, som dermed ble forkastet.
Les mer om Johnny Pedersen.
Sterk Sparta-seier
Sparta Sarpsborg er forbi Storhamar på tabellen og inntar andreplassen etter å ha slått hedmarkingene i ishockeyens elitserie tirsdag. Troy Neil Rutkowski scoret det avgjørende 3-2-målet midtveis i den tredje perioden.
Les mer om Storhamar.
Drapssiktet kvinne i arvestrid etter farens død
Ifølge NRKs opplysninger skal den dobbeltdrapssiktede kvinnen ha fått utbetalt en million kroner av farens dødsbo i 2002. Nå er hun siktet for drap på faren.
Storhamar tapte
Det ble tap 2-3 for Storhamar mot Sparta i kveldens eliteseriekamp. Storhamar hentet opp en 0-2 ledelse, men Sparta avgjorde kampen i siste periode.
Les mer om Sparta og Storhamar.
– Om nokon fortalde at dette er ein utsatt veg, hadde eg aldri latt han køyre der
LYSEVEGEN: Tomas Merkesdal Hall (17) låg tre veker i koma etter motorsykkelulykke på Lysevegen. Ein ulykkesbelasta veg, seier politiet.
Les mer om Lysevegen.
Nesten kvart år er det ulykker på denne vegen
LYSEVEGEN: Statens vegvesen vil ha 50-sone på delar av Lysevegen og skilt som hindrar villparkering, men planlegg ikkje nye fareskilt i ulykkesbelasta områder.
Les mer om Lysevegen.
Det historiske bildet av Martin Luther King går viralt etter Trumps siste krangel
Fotballstjernene som nå protesterer mot Donald Trump, følger i fotsporene til noen av USAs største idrettsstjerner.
Kulturfest uten sure miner
Til tross for mye kritikk i sosiale medier, var det ingen sure ansikter å spore da regjeringen med kulturminister Linda Hofstad Helleland i spissen, inviterte til hyllest av den norske kultureliten tirsdag.,
Kvinne siktet for drap på sin egen far og tidligere samboer
En kvinne i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha drept to menn som ble funnet døde i Kristiansand i henholdsvis 2002 og 2014.
Les mer om Kristiansand.
USA utvider sanksjonene
Under en pressekonferanse tirsdag sier Trump at dersom USA angriper Nord-Korea, vil det være ødeleggende. Det ble samtidig kjent at USA utvider sanksjonene mot landet.
Les mer om Nord-Korea, Trump og USA.
Vil rive vannsklia på Frognerbadet
Byrådet i Oslo foreslår å sette av 12,5 millioner kroner til oppgradering av Frognerbadet i neste års budsjett. Planene innebærer blant annet å rive dagens vannsklie for å bygge ny, bygge en lekeplass, nytt teknisk anlegg og pusse opp stupetårnet.
Les mer om Frognerbadet og Oslo.
Drapssiktet kvinne i arvestrid etter farens død
Ifølge NRKs opplysninger skal den dobbeltdrapssiktede kvinnen ha fått utbetalt en million kroner av farens dødsbo i 2002. Nå er hun siktet for drap på faren.
Drapssiktet kvinne var i arvestrid
Ifølge NRKs opplysninger skal den dobbeltdrapssiktede kvinnen ha fått utbetalt en million kroner av farens dødsbo i 2002. Nå er hun siktet for drap på faren.
- Barna jeg bistår var felles barn av avdøde og siktede. Jeg tror ikke det går an å beskrive hvordan de har det. De er i en ekstrem situasjon
To mindreårige barn opplevde i dag at moren deres ble siktet og pågrepet for drap på deres far.
Glimt stormer mot opprykk
Bodø Glimt er så godt som klare for Eliteserien neste år etter 5-0-seier over Ull/Kisa tirsdag. Nå er det kun syltynn teori som kan frata Bodø-laget opprykk. Mer på TV2.no.
Les mer om Bodø-laget og Eliteserien.
Tapte 46 millioner på «Gråtass
Filmene om «Gråtass har kjørt økonomien til produksjonsselskapet Cinenord i grøften. Også andre kjente barnekonsepter sliter med omsetningen. – Norge er ikke stort nok til å bygge merkevarer i, sier «Gråtass-skaperen.
Senatet utsetter avstemning om Obamacare-erstatning
Det blir ingen avstemning i Senatet over det siste forslaget om ny helsereform etter at det er klart at Republikanerne ikke klarer å få flertall for forslaget.
Solgt for 47.000 kroner per kilo
Starten på det svenske hummerfisket ble ellevilt. Likevel tør ikke lederen av Østlandets største fiskemottak å skru opp forventningene før fisket starter i Norge.
Les mer om Norge.
Gjett kvar dette huset skal
SKJOLDEN (NRK): I det vesle huset på Skjolden sat den filosofen Ludwig Wittgenstein og tenkte store tankar. No skal huset hans setjast tilbake dit det stod, bit for bit.
Bodø/Glimt tok et stort steg mot Eliteserien i kveld
I kveld reiser Bodø/Glimt til Jessheim for å spille mot Ull/Kisa. Med seier vil de helgule i praksis være klar for Eliteserien i 2018. Her kan du følge kampen fra klokken 19.00.
Les mer om Eliteserien og Jessheim.
Unødvendig mye sutring
Å nippe til sjampis på Aschehougs hagefest er kult. Fullt så kult er det ikke når Linda inviterer til fest.
Les mer om Linda.
Døve og svaksynte Benedickte (20) skjøt sin første elg
– Jeg er så stolt av at jeg beviste at jeg også kan skyte elg, til tross for sykdommen min, sier Benedickte Holte (20) til VG.
Jeg tror Trond kan gjøre det meste
Flere Ap-politikere tar et oppgjør med kritikken av Trond Giske. De mener han er fullt kapabel til å bli partileder og statsminister etter Jonas Gahr Støre.
Les mer om Trond og Trond Giske.
Europastrategi
Milde Raymond
Kritikk mot transportfirma etter dødsulykke i Nærøy
Undersøkelser har avdekket mangelfulle rutiner for sikring av last hos Overhalla Transport AS, ifølge rapport fra Statens havarikommisjon for transport.
Les mer om Nærøy.
Carlsen med remis i 4. runde på Isle of Man
Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis i fjerde runde etter å ha vunnet de tre første partiene i den internasjonale sjakkturneringen på Isle of Man.
Les mer om Isle og Man.
Fingrene av fatet, Bjarne
Bjarne Haagensen og hans kompiser i AaFKs Tango-pool er inne på en skummel veg når de nå ber AaFK om å gi Edwin Gyasi mer spilletid. For å øke hans salgsverdi.
Les mer om AaFK, Bjarne og Edwin Gyasi.