24. Oktober 2017 05.00-05.59

Vil ha spleiselag

Avinor og Forsvaret bør spytte inn penger til ny Kjevik-vei, mener ordfører Harald Furre i Kristiansand. I går møtte Furre veidirektøren og lanserte forslaget om alternativ subsidiering for å få fart på utbygginga.

Ruster bort

Kanonene ved kystfortet på Helgøya i Søgne er i ferd med å ruste bort. Ifølge et prisoverslag vil det koste rundt 1 million kroner å sette dem i stand igjen. I dag skal flere samles for å diskutere hvem som har ansvaret for vedlikeholdet.
Les mer om Helgøya og Søgne.
Tonje fra Stavanger rammes av medisin-nekt
Tonje Larsen (18) er blant flere som ikke får mulighet til å ta i bruk en avgjørende medisin mot muskelsykdommen sin.
Les mer om Stavanger.
Fratrer som rådmann i Sørfold
I en pressemelding sendt ut av Sørfold kommune mandag kveld, informerer ordfører Lars Evjenth at rådmann Ørjan Higraff fratrer sin stilling som rådmann 31. oktober 2017. Higraff gis studiepermisjon frem til han blir pensjonist 30. september 2018. I pressemeldingen står det at det ikke blir gitt ytterlige kommentarer i saken.
Les mer om Sørfold og Ørjan Higraff.

Eks-tannlege dømt for overgrep

En pensjonert tannlege i Gudbrandsdalen er i Lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot kvinner som var pasient hos ham. Ifølge Dølen er dommen fengsel i ett år og to måneder. Det er fem måneder kortere enn straffen i tingretten i april i år.
Truslene på nettet
Informasjon på nettet må sikres bedre. Ikke bare mot fremmede makter, men også mot statlig overvåking.
Ferierende nordmenn vender Tyrkia ryggen
På kun fire år har antallet nordmenn som reiser på sydenferie til Tyrkia falt med 90 prosent. Samtidig stiger antallet reisende til Hellas, Kroatia og Spania.
Les mer om Kroatia, Spania og Tyrkia.
Her kommer 20 nye veier med bompenger
Lei av å betale bompenger? Da er det det lite medlidenhet å hente fra Statens vegvesen. Snart starter innkrevingen av bompenger fra 20 nye veiprosjekter.
Her kan de nye Oslo-bommene komme
Nå kan du se hvor Oslos rundt 53 nye bommer er planlagt. Flesteparten danner en ny indre bomring.
Les mer om Oslo-bommene.
Trumps personlige advokat skal vitne i Russland-granskningen
President Donald Trumps personlige advokat skal forklare seg i etterforskningen rundt russisk påvirkning av fjorårets amerikanske presidentvalg.
Nekter Øivind (86) å besøke hytta for siste gang
86 år gamle Øivind Skaunfelt ønsker å besøke hytta han bygde i Setesdalsheiene for siste gang. Myndighetene nekter ham helikoptertur.
Klarer ikke å gå til hytta
86 år gamle Øivind Skaunfelt nektes å fly helikopter til hytta i Setesdalsheiene vest. Han ønsker å besøke hytta han bygde n siste gang. Verneområdeforvalter Jørn Haug sier de tolker reglene strengt. Familien har klaget på vedtaket. Les mer.
Beruset og utagerende mann
En beruset og utagerende mann er innbrakt av politiet for ordensforstyrrelse i Bodø sentrum. Vedkommende får nå sove av seg rusen på politistasjonen.
Les mer om Bodø.
Sprengningsarbeid i gang på E6
I går startet Hæhre Entreprenør sprenging på E6 ved Uthuskrysset i Stange. Bilistene må belage seg på at trafikken på E6 blir stanset inntil 20 minutter når det foregår sprengning. Info om når og hvor det sprenges er tilgjengelig på nabovarsling.no.
Trumps personlige advokat skal vitne i Russland-granskingen
President Donald Trumps personlige advokat skal forklare seg i etterforskningen rundt russisk påvirkning av fjorårets amerikanske presidentvalg.
Ringte eksen 300 ganger på to dager
En mann i slutten av 40-årene er dømt til 75 dagers fengsel av Asker og Bærum tingrett for grove trusler mot ekskona, deres barn og familie. I løpet av to dager ringte han henne 300 ganger, skriver Budstikka.
Les mer om Asker, Budstikka og Bærum.
– Eg er veldig heldig som får denne store sjansen
Pilotprosjekt på Sandane vekkjer merksemd.
Les mer om Sandane.
Største beslag av smuglersprit
Et vogntog ble søndag stoppet med 2880 liter brennevin på grenseovergangen på Eda. Det tilsvarer 1,2 millioner i unndratte avgifter. Dette er årets største beslag av brennevin, sier kontorsjef Morten Nystuen i Tollvesenet i Kongsvinger til Glåmdalen.
Minst 22 sivile drept i Syria
Minst 22 sivile personer ble mandag kveld drept i luftangrep mot et regjeringskontrollert område i byen Deir al-Zor øst i Syria, melder eksilgruppe.
Les mer om Deir og Syria.
Tre land med felles militærøvelse om et mulig nordkoreansk missilangrep
Sør-Korea, USA og Japan har innledet en felles militærøvelse som forberedelse på eventuelle missil- eller atomtrusler fra Nord- Korea.
Les mer om Japan, NordKorea og USA.