15. Desember 2017 05.00-05.59

Slo ansatte ved instutisjon

En mann i 20-årene tok kontakt på en institusjon og slo ansatte i natt. Mannen satte seg til motverge mot politiet ved pågripelse, opplyser politiet på Twitter. Mannen som er fra Kongsberg området har blitt anmeldt for forholdene.
Les mer om Kongsberg og Twitter.

Perus president må svare på spørsmål om korrupsjonssak

Påtalemyndigheten i Peru har kalt inn presidenten, som må svare på spørsmål om hans tilknytning til det korrupsjonsmistenkte selskapet Odebrecht.
Les mer om Odebrecht og Peru.
Brann på Nordstrand
Det brant i morgentimene i en bolig i Nordstrandveien. En person har blitt eksponert for røyk. Brannen er nå slukket. Det det ble brukt mye vann i slukningsarbeidet, som har medført en del vannsøl. Det er dermed fare for at det blir glatt på stedet.
Mange politikontroller denne uka
Politiet har ekstra fokus på kontroller denne uka og i natt ble en bilfører anmeldt for å ha kjørt uten gyldig førerkort. Også på østsiden av byen ble mange stoppet i en kontroll i natt, uten at det førte til reaksjoner.

Gratis arkitekt skal lokke unge til byen

Arendal kommune vurderer å tilby kommunal arkitekthjelp til unge folk som flytter til byen og overtar eldre boliger. Kommunen opplever at innbyggertallet stagnerer.
Mann falt i vannet i Trondheim
En 22 år gammel mann falt natt til fredag i det iskalde vannet i kanalen i Trondheim. Lynrask reaksjon fra et øyenvitne reddet trolig livet til mannen, ifølge politiet.
Les mer om Trondheim.
Putin og Trump diskuterte Nord-Korea
De to presidentene diskuterte Nord-Koreas atomprogram.
Les mer om Nord-Korea og Trump.
Verdens lengste bro til havs åpner: Kinesisk underverk eller hvit elefant?
Etter ni år med anleggsarbeid nærmer et av verdens største, kompliserte og dyreste infrastrukturprosjekter seg åpning. Det er avdekket nye, store kostnadsoverskridelser i hva kritikerne kaller en hvit elefant.
Statkraft selger seg ut av havvindpark
Statkraft selger sin eierandel i havvindparken Sheringham Shoal til den britiske fondsforvalteren Equitix. Salgssummen er drøyt 6,2 milliarder kroner.
Les mer om Equitix og Sheringham Shoal.
Brøt besøksforbudet
En mann ble pågrepet på en adresse i Moss sentrum i natt for brudd på besøksforbudet. Mannen skal ulovlig ha oppsøkt et familiemedlem, og blir avhørt i løpet av dagen, melder politiet på Twitter.
Les mer om Twitter.
I morgen er det siste frist for å sende julegaver
Både Posten og selskapet PostNord leverer rekordmange pakker i år, og den store pågangen er ikke problemfri. – Min pakke ble levert 33 mil unna der jeg bor, sier Atle Gandrudbakken.
Gratis arkitekthjelp
Arendal kommune vurderer å innføre kommunal arkitekthjelp for yngre folk som flytter til byen og overtar eldre boliger. Kommunen opplever en stagnasjon i tilflyttingen, og vurderer å tilby faghjelp for de som vil gå i gang med oppussing.
Ryggsmerter etter trafikkuhell
En kvinne i 20-årene ble kjørt til legevakt med nakkesmerter etter et trafikkuhell i Flekkefjord sent torsdag kveld. Det var svært glatt på stedet, opplyser politiet, og bilen kjørte rett i autovernet.
Les mer om Flekkefjord.
Svært glatt
En person ble kjørt til legevakt for sjekk etter at en bil skled av veien i en sving på riksvei 9 i Homstean. Uhellet ble meldt inn klokken 00.46, ifølge politiet.
Les mer om Homstean.
Pantbare flasker kastes
I vår region kastes det pantbare flakser for minimum 500.000 kroner - hvert år. Det er meningsløst med tanke på verdien de representerer. Det sier driftsleder Thor Arnfred Johansen i VEFAS IKS i en pressemelding.
Fyrte opp ute på verandaen
Brannvesenet på Lillehammer rykket i natt ut til brann i en bolig. Det viste seg at beboeren i boligen hadde tente på noe pappembalasje ute på verandaen. Ingen kom til skade og brannen ble raskt slukket.
Les mer om Lillehammer.
Kjørte på anleggsbil
To personer ble kjørt til Hamar sjukehus etter at en personbil kjørte inn i en anleggsbil på E 6 som drev med manuell dirigering. Ulykka skjedde litt over midnatt. Det var ingen personer i den påkjørte bilen. Det er mistanke om at fører av personbilen kjørte i påvirket tilstand.
Les mer om Hamar.
Nord-Koreas FN-ambassadør taler i sikkerhetsrådet
Nord-Koreas FN-ambassadør skal delta på fredagens møte i sikkerhetsrådet der USAs utenriksminister skal snakke om håndteringen av krisen på Koreahalvøya.
Les mer om Koreahalvøya.
Tre mistet førerkortet
Åtte fikk fartsbot og tre mistet førerkortet da UP hadde kontroll ved Brufoss i Lardal på riksvei 40. Høyeste hastighet ble målt til 107 km/t i 70-sonen. Kontrollen ble avholdt fra 20.00 til 22.30 torsdag kveld.
Les mer om Lardal.
Helsetilbod kan forsvinne frå fylket
Spesialtilbod ved sentralsjukehuset kan forsvinne, meiner professor. Samstundes skal Helse Førde bygge ut for over 1,5 milliard.
Les mer om Helse Førde.
420.000 tåler ikke renteøkning over 1 prosentpoeng
En renteøkning på mer enn 1 prosentpoeng er mer enn 420.000 nordmenn klarer å håndtere. Halvparten av dem klarer ingen økning overhodet.
– Høy risiko for feilberegning i forholdet mellom Nord-Korea og USA
En høytstående representant for FN som har besøkt Nord-Korea frykter at situasjonen skal eskalere kraftig og komme ut av kontroll.
Les mer om Høy, Nord-Korea og USA.
Ap sliter fortsatt i motvind
Arbeiderpartiet klarer ikke å komme seg opp på 26-tallet på Dagens Næringslivs meningsmåling for desember.