15. Desember 2017 11.00-11.59

DIREKTE: Blir det ny seier i den norske suksessbakken?

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og resten av de norske alpintgutta kjører super-G i Val Gardena direkte fra klokken 12.15.

Russland setter foten ned. Vil ikke «kvele Nord-Korea

Før kritiske vintermåneder.
Les mer om Nord-Korea.
Seks barn døde i kollisjon mellom tog og skolebuss i Frankrike
Dødstallet etter torsdagens skolebussulykke i Frankrike har steget fra fire til seks etter at to jenter døde av skadene de pådro seg.
Les mer om Frankrike.
Falsk rederarving anker Økokrim-dom
Geir Jøran Wilhelmsen utga seg for å være arvingen til skipsreder Wilh. Wilhelmsen og svindlet til seg over 32 millioner kroner, ifølge Oslo tingrett. Nå anker han dommen.
Les mer om Oslo, Wilh og Økokrim-dom.

Luxembourg anker EU-kjennelse i skattesak mot Amazon

Luxembourg anker en EU-kjennelse som beordrer landet til å kreve inn 250 millioner euro i skatt fra nettgiganten Amazon.
Les mer om Amazon og EU-kjennelse.
EU: Hva vil dere ha, Storbritannia?
EU dekker bordet for handelssamtaler. Men måltidet kan ikke tilberedes før Storbritannia har bestilt noe fra menyen, understreker stats- og regjeringssjefene.
Les mer om Storbritannia.
Flere melder fra om brudd på ny mobbelov
Elever har krav på hjelp innen fem dager, dersom de sliter sosialt på skolen. Etter de nye reglene kom i høst, har antall saker til fylkesmannen økt kraftig.
Oljekvikksølv: - Selskapene driver med bevisst manipulering
Miljøorganisasjon vurderer politianmeldelse etter ulovlig eksport av kvikksølv.
Mener VM-helten Falla blir oversett i Norge:- Jeg synes synd på henne
Ingen hadde høyere seiersprosent i Lahti-VM enn Maiken Caspersen Falla. Hvis hun hadde vært svensk, ville hun trolig ha vunnet pris etter pris og fått mye større oppmerksomhet enn hun får i Norge.
Fotballjentene nummer 14 på FIFA-rankingen. Det er det dårligste noensinne
Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september og svakeste plassering noensinne.
Elnesvågen fikk tilbud om plass i 4. divisjon. Nå har de bestemt seg.
Neste år møtes Elnesvågen og Malmefjorden i lokalfotballen.
Les mer om Elnesvågen og Malmefjorden.
Thomas «Finger'n Gullestad «stjal Baalsrud-rollen fra skuespillerkollegene
Thomas «Finger n Gullestad hadde omtrent null erfaring fra film før han kapret den fysisk svært krevende rollen som Jan Baalsrud i «Den 12. mann.
Russisk minister dømt for korrupsjon
Russlands tidligere minister for økonomisk utvikling Aleksej Uljukajev er funnet skyldig å ha tatt imot bestikkelser på knapt 20 millioner kroner.
Les mer om Aleksej Uljukajev.
Jørn Andersen er «Pyongyangs Mourinho
Jørn Andersen får oppmerksomhet for sin jobb som Nord-Koreas landslagssjef. I et stort intervju med nyhetsbyrået AFP presenteres han som «Pyongyangs Mourinho.
Les mer om AFP.
Bjella til Jazzen
Stein Torleif Bjella fra Ål kommer til Kongsberg Jazzfestival neste år. Der skal han framføre diktsamlinga si Jordsjukantologien nr. 1. Diktsamlinga som ble gitt i høst, ble godt mottatt av kritikere og publikum. Men hvordan framføringen faktisk vil fortone seg live, er det foreløpig ingen som vet, skriver festivalledelsen i en pressemelding.
Uendret på kvinnenes FIFA-ranking
Norge avslutter året på 14.-plass på FIFA-rankingen i fotball for kvinner. Det er uendret fra september. Norge deler plasseringen med Sør-Korea. Verdensmester USA topper rankingen foran Tyskland og England.
Les mer om England, Sør-Korea og Tyskland.
To biler involvert i ulykke i Meldal
Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Meldal.
På denne statistikken blir Bergen slått ned i støvlene av trøndere og sørlendinger
Trondheim og Kristiansand vokser mye raskere enn Bergen, viser fersk befolkningsstatistikk.
Les mer om Bergen og Kristiansand.
Nederlandsk stjerne om mammaduellen mot Løke: – Heidi er så sterk
HAMBURG (VG) I vår ble Estevana Polman (25) mamma til vesle Jesslyn. Nøyaktig n uke senere kom Heidi Løkes (34) sønn Oscar til verden. I kveld møtes mødrene til knallhard VM-duell.
Stor giverglede etter dødsulykken
Kollegaene til kvinnen som mistet mannen i ulykken på riksvei 80 har startet innsamlingsaksjon til sertifikat.
DNB Markets har på dag 1 superavkastning på nyttårsrakettene
Men timingen er viktig. Få tipsene her.
Størst befolkningsvekst i Akershus
Akershus vil få den klart største befolkningsveksten i Norge i 2017, og den vil være på 1,6 prosent. Det viser beregninger gjort av SSB. Det er Nannestad, Ullensaker, Ås og Lørenskog som vokser sterkest. Til sammenligning har Oslo en vekst på 0,9 %.
Hvas med norsk rekord
17-år gamle Tomoe Hvas fra Bærum svømte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han setter ny norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.54.08.
Les mer om Bærum.
Stem frem Årets Ildsjel 2017
I januar skal Årets Ildsjel hedres på Idrettsgallaen. Nå kan du være med å avgjøre hvem som skal vinne prisen.
Les mer om Idrettsgallaen.
Uavklart navnestrid
Det er fortsatt uvisst hva som blir det nye navnet på storkommunen med Aurskog Høland og Rømskog. Kommunalminister Jan Tore Sanner møtte partene i dag. Rømskog ønsker navnet Setten, mens Aurskog Høland vil ha Aurskog Høland. Ordfører i Rømskog Thor Håkon Ramberg sier Sanner avgjør det nye navnet om kort tid.
Bygger demoanlegg for biodrivstoff
Statkraft og Södra skal bygge et demonstrasjonsanlegg for produksjon av avansert biodrivstoff. Biodrivstoffet som skal lages, er basert på skogsråvare på Tofte i Hurum kommune. Kostnaden for investeringen er om lag 500 millioner kroner, melder Statkraft i en pressemelding.
Les mer om Hurum, Statkraft, Södra og Tofte.
Hvas med norsk rekord
17 år gamle Tomoe Hvas svmøte inn til tredje beste tid i forsøkene på 200 meter medley fredag. Han setter ny norsk rekord med tiden 1.54,08 - halvannet sekund bedre enn hans forrige rekord på 1.54.08.
Ingen grunn til å flytte til Fana!
Haraldsplass gir rask og trygg slagbehandling.
Les mer om Fana.
Krangler om barna i julen
Familievernkontorene opplever en økning av antall henvendelser fra skilte foreldre før jul. Mange av foreldrene trenger hjelp fordi de ikke blir enige om hvem som skal ha barna i jula, skriver Dagsavisen. Kontorer melder om at konfliktnivået er høyt.
Les mer om Dagsavisen.
Husstander uten vann i Halden
Flere husstander på sydsiden i Halden er uten vann grunnet lekkasje, melder HA. Utbedringsarbeidet kommer til å vare utover dagen og Kirkegata blir stengt.
Les mer om Halden og Kirkegata.
Lyset vi treng
Det året finst ikkje som er for mørkt til å driva med kåringar. Time Magazine har alt kåra Metoo-kampanjen til årets person.
Les mer om Metoo-kampanjen.
Fortviler etter at valpen Hunter (3 måneder) er på rømmen i vinterkulda
Valpen forsvant i natt i området Marienborg - Stavne.
Les mer om Hunter, Marienborg og Stavne.
Undersøkelse: 178 ansatte i mediebransjen har opplevd seksuell trakassering det siste halvåret
– Vi har en bratt læringskurve foran oss, sier Arne Jensen, generalsekretær i Norsk redaktørforening.
Les mer om Arne Jensen og Norsk.
Baneheia-drapene: Tok vi feil?
Viggo Kristiansen er skyldig i mye. Men bevisene tyder på at han ikke begikk drapene i Baneheia.
Les mer om Baneheia.
Dorthe Skappel (54) ble bestemor for tredje gang
«Velkommen til verden i en familie som vil elske deg herfra til månen og tilbake, skriver Dorthe Skappel etter å ha fått sitt tredje barnebarn.
Les mer om Dorthe Skappel.
Mistet førerkortet
En 55 år gammel mann mistet førerkortet i Lillesand fredag morgen, etter at han kjørte med is på hele frontruten. Mannen holdt på å kjøre på en politibetjent som ville stoppe ham.
Les mer om Lillesand.
Avskiltninger og kjøreforbud
Av 3500 kjøretøy ble 11 biler avskiltet, 10 fikk kjøreforbud og en bilist ble ilagt beltegebyr i en trafikkontroll i Sarpsborg i går. I tillegg ble åtte anmeldt, noen av dem for kjøring i påvirket tilstand og en for ikke å ha sikret barn. Kontrollen var et samarbeid mellom vegvesen og UP.
Les mer om Sarpsborg.
Lavere bompengesatser i Innlandet
Regjeringen har vedtatt å kutte bompengegjelden med 500 millioner kroner i 2017. For Hedmark og Oppland betyr dette rundt 145 millioner kroner noe som berører bomtakstene på E 6, E 16 og riksvei 4. Tilskuddet betyr at gjennomsnittstakstene blir redusert med rundt 10 prosent.
Les mer om Innlandet og Oppland.
Østerbø vant i Kina
Øystein Kvaal Østerbø løp fredag inn til seier på mellomdistansen under siste runde av parkverdenstouren i orientering i Kina. Etter 5.-plass på onsdagens sprint, ble det fredag fulltreff for Østerbø. Han løp inn til seier et halvminutt foran Frederic Tranchand.
Kommentar: Nyttårsraketter som virkelig kan eksplodere
Nyttårsrakettene på Oslo Børs har begynt å ta av. Disse tre kan eksplodere!
Kan få ekstraregning på 3476 kroner i året(pluss)
Årets julehilsen fra Miljøpakken i Trondheim er av det kostbare slaget. De varsler en økning på oppimot 25 prosent for passering av bommene i 2018.
Les mer om Miljøpakken og Trondheim.
Snart kan du teste «Spotify for strøm
Førde-bedriften Tibber skal sammen med 3000 husholdninger på Vestlandet, BKK og NHH bringe delingsøkonomien inn i energimarkedet.
Les mer om BKK, NHH, Spotify og Vestlandet.
Et skritt i riktig retning
EU krangler om flyktninger: – Det Orban gjør her, er en skam
BRUSSEL (VG) EUs ledere langer ut mot hverandre i diskusjon om kvoteflyktninger. Land i øst anklages for å ikke dra sin del av lasset.