Lokalt

Richard fra Valnesfjord ble verdensmester på ski

I helgen startet ski-vm for veteraner i USA. Richard Kringhaug fra Valnesfjord tok gull på åpningsdistansen.
Les mer om USA og Valnesfjord.

Per Arne Dahl gir seg

Biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl, gir seg til sommeren. I en pressemelding skriver Dahl at han etter en samlet vurdering har kommet frem til at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Han skriver også at han ønsker å prioritere tid og samvær med familien.
Les mer om Dahl, Per Arne Dahl og Tunsberg.
Per Arne Dahl gir seg som biskop
Etter fire år som biskop i Tunsberg velger Per Arne Dahl å gi seg.
Les mer om Per Arne Dahl og Tunsberg.
Per Arne Dahl gir seg
Biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl, gir seg til sommeren. I en pressemelding skriver Dahl at han etter en samlet vurdering har kommet frem til at det er på tide å gi stafettpinnen videre. Han skriver også at han øbsker å prioritere tid og samvær med familien.
Les mer om Dahl, Per Arne Dahl og Tunsberg.

Kjøper mindre alkohol på OSL

Utenlandsreisende kjøpte i snitt 0,14 liter ren alkohol i taxfreebutikkene på Oslo lufthavn fra fjerde kvartal 2016 til andre kvartal 2017. Det er en nedgang på 3,3 prosent på ett år, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet.
Lastebilsjåføren uten skyld
Etterforskningen etter ulykken i Oslofjordtunnelen sist onsdag pågår fortsatt, men politiet har ingen mistanke om at sjåføren av lastebilen har noe skyld i det som skjedde, skriver Østlandets Blad. En kvinne i femtiårene omkom.
Les mer om Oslofjordtunnelen.
Mannen hevda at han hadde fått lov til å køyre utan førarkort
Men kombinasjonen med øl og bilkøyring imponerte ikkje politiet
Dette gigantbygget i Hardanger kan sende straum til Skottland
EIDFJORD (NRK): Selskap vil byggje undersjøisk straumkabel over Nordsjøen – for å sende vasskraft frå Noreg og hente vindkraft andre vegen.
Filippinske myndigheter hever farenivået ved vulkan
Vulkanen Mayon på Filippinene har spydd ut en gigantisk askesky, og farenivået er nå oppjustert til nivå fire av fem. Et farlig utbrudd er ventet om få dager.
Les mer om Filippinene.
Frykter for fotgjengerene på grunn av høye brøytekanter
Statens vegvesen er bekymret for at høye brøytekanter kan føre til påkjørsler. – Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt.
Dette gigantbygget i Hardanger skal sende straum til Skottland
EIDFJORD (NRK): Selskap vil byggje undersjøisk straumkabel over Nordsjøen – for å sende vasskraft frå Noreg og hente vindkraft andre vegen.
Verktøy stjålet fra bil på Skarnes
Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.
Frykter fotgjengerulykker på grunn av høye brøytekanter
Statens vegvesen er bekymret for at høye brøytekanter kan føre til fotgjengerulykker. – Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt.
Kulturministeren ber om svar fra NRK om distriktstilbudet
Kulturminister Trine Skei Grande (V) har bedt NRK redegjøre om endringene i lokalsendingene.
Les mer om NRK.
Åtte poeng til Lyngdal
Det ble åtte av tolv poeng til Daniel Berglund, Linn Emilie Mydland, og Anne Hilde Andersen på Lyngdal ungdomsskole i Klassequizen.
Sinne risikerer å være legevakt døgnet rundt – hele året
Både kommuneeksperter og legeforeningen advarer mot ny forskrift, som kan tvinge fastleger i mindre kommuner til å være på vakt hver eneste dag.
Sjekkes på legesenter
Tre biler var i formiddag involvert i en trafikkulykke ved undergangen ved Bardøla på Geilo. Ifølge politiet er det ikke snakk om store personskader, men de involverte sjekkes ut på Geilo legesenter.
Les mer om Bardøla og Geilo.
Led Zeppelin-legende kommer til Trondheim i sommer
En av rockens store stemmer, den kjente rockesangeren Robert Plant og hans band Sensational Space Shifters, spiller på Sverresborg i Trondheim 9. august.
Godtar forlenget fengsling
Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.
Har Høyres og Frp s velgere fortsatt tillit til partiene sine?
DEBATT: Høyre og Fremskrittspartiet bryter løfter og forhandler bort en eksportnæring med ca. 400 arbeidsplasser.
Les mer om Fremskrittspartiet og Frp.
Romantikk, takk
ROMANTIKK: Litt hver dag.
Havnevesenet støtter naboprotester på Straen
Nybygget i Nedre Strandgate har fått godt over 20 klager fra naboer i Gamle Stavanger. Nå har også Stavangerregionen Havn kastet seg inn i kampen mot et nybygg i nabolaget.
Dyrt å slenge med leppa til politi
Det ble dyrt for en Fredrikstad-mann i 40-årene brukte kjeften mot politiet etter en krangel med dørvakter på et utested i Fredrikstad. Mannen fulgte ikke politiets pålegg om å fjerne seg, noe som nå har ført til at tingretten har ilagt ham en bot på 9 000 kroner.
Rettssak om ny jernbane
Allerede før den nye traseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner i år, krangler en utbygger med Bane NOR i retten, om oppgjøret. Denne uka starter en sak i Larvik tingrett der Skanska går til sak. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra Farriseidet mot Porsgrunn for 1,8 milliarder kroner, men krever nå ytterligere 160 millioner kroner for en del problemer underveis.
Ber NRK redegjøre for distriktstilbudet
NRKs endringer av distriktssendingene har skapt storm den siste tiden. Nå ber kulturminister Trine Skei Grande (V) NRK redegjøre for distriktstilbudet.
Les mer om Trine Skei Grande.