NRK Buskerud

Tande er kvalifisert til søndag

Daniel Andre Tande fra Kongsberg er sammen med alle de andre norske hopperene kvalifisert til åpningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Lørdag er det laghopping i Wisla.
Les mer om Kongsberg og Wisla.

Kolonnekjøring over Hardangervidda

Kolonnekjøring over Hardangervidda
Les mer om Hardangervidda.
Bil kjørt av veien på Gol
En bil har kjørt av veien på riksvei 52 ved Granheim på Gol. Det er meldt om glatt føre på stedet. Bilberging er underveis. Ingen er skadet i uhellet.
Les mer om Gol og Granheim.
Røykutvikling på Strømsø
Det har kommet melding om røykutvikling fra Strømsø torg. Nødetatene på stedet og melder at det nå viser seg at det var en tørrkokt kjele.
Les mer om Strømsø.

Håpar dei fleste fjellovergangane opnar i løpet av natta

– Det har vore ei viss betring jamt over på alle fjellovergangar, så vi håpar dei fleste opnar utover natta.
Terrorøvelse i Hurum
I dag arrangerer nødetatene i Hurum terrorøvelse på Tofte. Over 50 personer fra politi, brann og helse deltar på øvelsen. Også ansatte fra E-verket skal være med på øvelsen i lokalene til Hurum E-verk.
Ville avsløre barneovergrep – dømt for å krenke privatlivets fred
«Barnas Trygghet-grunnlegger Stig Kalsnes er dømt til 75 dagers fengsel for å ha krenket privatlivets fred, samt for å ha publisert bilder uten samtykke fra dem som er avbildet.
– De som varslet om seksuell trakassering i VG, ble møtt som sladrehanker
Tidligere VG-journalist, Guro Hoftun Gjestad, tar et knallhardt oppgjør med sin tidligere arbeidsgiver på Facebook torsdag. – Over tid ble flere kvinner utsatt for seksuell, psykisk og fysisk trakassering av kolleger. Flere varslet, men ble møtt som sladrehanker.
Kolonnekøyring på fjelloverganger
Det er innført kolonnekøyring over E16 Filefjell og Rv 52 Hemsedalsfjellet på grunn av uvr, melder Statens vegvesen. Også på E134 over Haukeli og Rv 15 over Strynefjellet er det kolonnekøyring.
Første tilfelle av skrantesyke etter jaktstart
En drøy uke inn i den statlige fellingen av villrein i Nordfjella har man oppdaget et nytt tilfelle av skrantesyke.
Les mer om Nordfjella.
Uvret fører til trøbbel på fjellet og på sjøen
Statens vegvesen melder om at dårleg sikt og mykje vind byr på trøbbel på fjellovergangane i Sør-Noreg. Også langs kysten fører vret til store vanskar.
Les mer om Sør-Noreg.
Riksvei 7 stengt
Riksvei 7 over Hardangervidda er midlertidig stengt på grunn av uvær, melder Statens vegvesen.
Les mer om Hardangervidda.
Ny pris til Fredrik Høyer
Poet og forfatter Fredrik Høyer fra Drammen er tildelt Tekstforfatterfondets Lyspunktpris. Prisen ble delt ut på en festkveld som Norsk forening for komponister og tekstforfattere arrangerte denne uka.
Les mer om Drammen, Fredrik Høyer og Norsk.
Buss for tog for titusenvis av reisende
De neste par ukene kjøres det ikke tog mellom Drammen og Asker. NSB frykter kaos når flere hundre busser skal stampe i den samme køen som bilistene inn mot Oslo.
Les mer om Asker, Drammen og Oslo.
Fornøyd etter teinekontroller
Resultatene fra høstens kontroller av hummerteiner langs Hurum-kysten er bedre enn noen gang. Kun fem av de mange kontrollerte teinene var umerket, skriver Røyken og Hurums Avis. Alle kan fiske hummer, men det er strenge regler som må følges.
Les mer om Hurum-kysten og Røyken.
NHO: – Hold et #metoo-møte før julebordet
Etter alle #metoo-historiene bør bedrifter minne de ansatte om hva som ikke er grei oppførsel når kollegaer møtes til fest, mat og drikke, mener NHO.
Les mer om NHO.
Nominert til pris
Strømsgodset-spiller Bassel Jradi er lagets nominerte når Folkets spiller skal kåres i Eliteserien. Folk kan stemme mellom 16 forskjellige spillere plukket ut av hvert lags supporterklubb. Bassel Jradi har vært en av de toneangivende spillerne for Strømsgodset denne sesongen.
Les mer om Eliteserien og Strømsgodset.
Buss for tog i to uker
Fra i morgen 18. november til 4. desember kjøres det ikke tog mellom Drammen og Asker. Årsaken er at Bane Nor skal oppgradere Lieråstunnelen på Drammenbanen. I to uker er det buss for tog som gjelder for mange tusen reisende.
– De som varslet om seksuell trakassering i VG, ble møtt som sladrehanker
Tidligere VG-journalist, Guro Hoftun Gjestad, tar et knallhardt oppgjør med sin tidligere arbeidsgiver på Facebook torsdag. – Over tid ble flere kvinner utsatt for seksuell, psykisk og fysisk trakassering av kolleger. Flere varslet, men ble møtt som sladrehanker.
Etterlyser bedre sikkerhet
Ansatte ved kinoen på Kongsberg etterlyser vektere på kveldstid. De er bekymret for sikkerheten skriver Laagendalsposten. Etter klokka 17 er det bare de ansatte ved kinoen igjen på jobb på Krona. Nylig ble en mann siktet for overgrep mot en tenåringsjente på bibliotektet i det samme bygget.
Uvr stenger fleire fjellovergangar
Statens vegvesen melder om at dårleg sikt og mykje vind byr på trøbbel på fjellovergangane i Sør-Noreg.
Les mer om Sør-Noreg.
Boliginnbrudd i Skotselv
Det er stjålet smykker, klokker og datautstyr fra et hus i Skotselv. Innbruddet skjedde sent i går kveld og politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.
Les mer om Skotselv.
Kolonnekjøring over Hardangervidda
Kolonnekjøring over Hardangervidda
Les mer om Hardangervidda.
Sætre får vinmonopol
Neste år ønsker Vinmonopolet å åpne sju nye butikker. Fire av dem kommer i kommuner som ikke har pol fra før. Sætre i Hurum er ett av dem. Telemark, Sætre i Hurum i Buskerud og Moss i Østfold.
Bilbrann på Herstrøm
Nødetatene er på vei til rasteplassen ved Herstrøm i Nedre Eiker hvor det har kommet inn melding om bilbrann.
Les mer om Herstrøm og Nedre Eiker.