NRK Buskerud

Strømbrudd i Hvittingfoss

820 kunder i Hvittingfoss-området har mistet strømmen i kveld, melder Laagendalsposten. Årsaken til strømbruddet er et tre som har revet ned en linje. Feilen er funnet, og mannskap er ute og retter, opplyser Glitre Energi til avisen.

Trailer kjørt ut av veien

Brannvesenet i Hemsedal melder at de rykker ut på melding om en trailer som har kjørt av veien ved Tuv på riksvei 52.
Les mer om Hemsedal og Tuv.
Ingen skal være i huset
Brannvesenet har kontroll på brannen i et hus i P A Munchs gate på Kongsberg. Ingen personer skal være inne i huset, opplyser politiet.
Les mer om Kongsberg.
Tidligere toppidrettsutøver anker
En tidligere toppidrettsutøver fra Hallingdal som ble dømt til ett års fengsel i Oslo tingrett før nyttår, har bestemt seg for å anke, melder Hallingdølen. Mannen var tiltalt for grovt bedrageri og svindel, heleri, oppbevaring av narkotika, kjøring uten førerkort, og vold. Den tidligere toppidrettsutøveren har vært aktiv på nasjonalt nivå, men har ikke konkurrert på flere år.
Les mer om Hallingdal, Hallingdølen og Oslo.

Rykker ut på melding om brann

Brannvesenet på Kongsberg har rykket ut på melding om brann i en bygning i P A Munchs gate.
Les mer om Kongsberg.
Rv7 stengt
På Hardangervidda er riksvei 7 nå stengt for personbiler. Det er kolonnekjøring for kjøretøy med en totalvekt over 7,5 tonn.
Fikk knust frontrute
Politiet melder om en bilist som i Strømsåstunnelen i Drammen fikk frontruta knust av is som falt av taket på bilen foran.
Trafikkuhell Modum
På riksvei 35 i Modum, ved avkjøringen til Vikersund syd, har det vært et trafikkuhell med to involverte biler. Alle de involverte er ute av bilene og nødetatene er på stedet, melder politiet.
Les mer om Modum og Vikersund.
Lettere skadet
En person fikk lettere skader etter trafikkulykken på E134 ved Basserudåsen. Ifølge politiet er veien sperret inntil de tre involverte bilene er berget fra stedet.
Les mer om Basserudåsen.
Bergensbanen går igjen
Et havarert tog skapte problemer på strekningen Trengereid- Vaksdal. Klokken 11. 55 opplyser pressevakt i Bane Nor, Kjell Bakken, at togtrafikken igjen går som normalt. – Toget ble tauet vekk av et annet tog etter en halv time. Det medfører små forsinkelser i togtrafikken, sier Bakken.
Trafikkulykke E134
Nødetatene har rykket ut til E134 ved Basserudåsen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge Laagendalsposten er tre biler involvert i ulykken.
Les mer om Basserudåsen.
Har kontroll på bilbrann
Brannvesenet melder at de har kontroll på bilbrannen i Mjøndalen.
Les mer om Mjøndalen.
Brenner i bil
Brannvesenet har rykket ut til Mjøndalen etter melding om brann i en bil i Kroksalleen. Ifølge politiet står bilen parkert tett ved garasje og hus. Men ifølge brannvesenet er det ikke fare for spredning.
Les mer om Kroksalleen og Mjøndalen.
– Må kunne forvente at voksne mennesker kan ta tre øl uten å bli en drittsekk
– Hvordan holde klåfingra partifeller unna ungdommen? spurte Politisk Kvarter fire ungdomspolitikere tirsdag. Både alkoholforbud og forbud mot å ligge nedover er blant tiltakene i flere partier.
Les mer om Politisk Kvarter.
NVE: Mildvr fører til sterkt aukande fare for snøskred
Lågtrykk i kø gjer at faren for snøskred er sterkt aukande over store delar av Sør-Noreg.
Les mer om Sør-Noreg.
To hjul løsnet
På E16 ved Eggemoen hadde en lastebilhenger mistet to hjul. Disse kom borti andre kjøretøy. Ifølge politiet er det kun snakk om mindre materielle skader.
Les mer om Eggemoen.
TV2: Golberg får OL-plass
Pål Golberg får den siste plassen på sprintlaget i OL. Det er TV2 som erfarer dette. Etter verdenscupen i Planica har det sett ut som om den siste plassen skulle stå mellom Golberg og Sondre Turvoll Fossli. I morgen kommer det endelige OL-uttaket.
Advarer mot vanskelige kjøreforhold
Nå kommer det mildere vær og nedbør. Meteorologen advarer mot vanskelige kjøreforhold på grunn av regn som fryser på bakken.
Trafikkulykke E16
Nødetatene er på vei til E16 ved Eggemoen etter melding om en trafikkulykke.
Les mer om E16 og Eggemoen.
Togforseinking i Hokksund
Bane Nor melder om at ein feil som hindrar toga å få grønt lys skapar forseinking ved stasjonen i Hokksund. Dei håpar å rette feilen til klokka 08.00.
Les mer om Hokksund.
– Puster Ruud i nakken
Helgens doble verdensmester Daniel Andre Tande puster snart hopplegenden Birger Ruud i nakken, mener Morten Fretheim, som er leder i KIF hopp. Ruud hadde tre gull og ett sølv i VM, samt to gull og ett sølv i OL. Tande har ennå ingen medaljer fra OL, men det kan raskt endre seg, mener Fretheim.
Stjelte post
To rusa menn blei natt til måndag pågripne med kvar sin sekk full av post. Politiet fekk melding om lydar utanfor ein leilegheit på Strømsø i Drammen, rykka ut og fann etter kvart begge mennene i 30-åra. I tillegg til post hadde dei ei øks, ein hjartestartar og mindre mengder narkotika i sekken.
Les mer om Drammen og Strømsø.
Leter etter person i vannet
En større leteaksjon er satt i gang i Kongsberg, etter mistanke om at en person har falt i elva Numedalslågen. Det søkes med mannskaper fra politiet, brannvesenet og Røde Kors. I tillegg deltar et redningshelikopter i søket.
Les mer om Kongsberg og Numedalslågen.
Jente påkjørt i fotgjengerfelt
En 17 år gammel jente har blitt påkjørt i et fotgjengerfelt på riksvei 23 i Spikkestadbakkene i Lier. Jenta er ikke alvorlig skadd, opplyser politiet. Sjåførens førerkort er beslaglagt.
Les mer om Lier og Spikkestadbakkene.
Straffet for 18. gang
En mann i 40-årene fra Kongsberg er dømt til 60 dager i fengsel for heleri, tyveri, befatning med narkotika og bæring av kniv på offentlig sted, melder Laagendalsposten. Dette var niende gang mannen måtte møte i retten. Han er tidligere ilagt straff 17 ganger, åtte ganger ved dom og ni som forelegg, for lignende forhold.