NRK Buskerud

Vaktselskap varslet om innbrudd

Det var et vaktselskap som varslet om at tyver var inne i et hus på Tranby i Lier onsdag kveld. Politiet rykket ut og bekrefter at noen har vært inne i huset. Det er ikke klart om tyvene har fått med seg noe av verdi.
Les mer om Lier og Tranby.

Bil stanset i hekk

En bil kjørte ut og stanset i en hekk i Mjøndalen onsdag kveld. Politiet er på stedet. Ingen personer ble skadet i hendelsen, men det er skader på bilen og hekken.
Les mer om Mjøndalen.
– Redd han skal løslates
Den 16 år gamle jenta som ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier, er livredd knivstikkeren skal løslates.
Les mer om Lier og Redd.
Hentet og fraktet til soning
En mann i 30-årene fra Nedre Eiker ble i kveld hentet i sitt hjem etter å ha uteblitt fra soning. Politiet fraktet deretter mannen til Hof fengsel.
Les mer om Hof og Nedre Eiker.

Falsk brannalarm i Drammen

Brannalarmen gikk i Drammen sentrum onsdag kveld. Men det viste seg da nødetatene kom fram til adressen like ved Bragernes kirke, at det var et mann som røyket makrell.
Les mer om Drammen.
Mulig brann i Drammen sentrum
Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i Drammen sentrum. Vi oppdaterer saken.
Les mer om Drammen.
Eldre mann måtte avruses
En eldre mann som ble funnet på en benk i Drammen onsdag ettermiddag var så beruset at politiet måtte vekke ham. Etter å ha fått kontakt med mannen valgte politiet å ta han med for avrusning i arresten.
Les mer om Drammen.
Kjørte uten førerkort
En utenbys mann i 30-årene er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort på Geilo. Politiet har mistanke om ruspåvirkning og for at han skal ha forårsaket et mindre trafikkuhell.
Les mer om Geilo.
Nekter straffskyld for voldtekt
De to guttene som er anmeldt for voldtekt av ei jente i Hallingdal i helgen, nekter straffskyld. Både jenta og guttene er avhørt, men politiet ønsker ikke å kommentere hva ungdommene har forklart. Alle er under 18 år.
Les mer om Hallingdal.
Byens dyreste til nå
Kongsbergs dyreste leilighet til nå er solgt for 10,4 millioner, skriver Laagendalsposten. Den nye leiligheten skal ligge på toppen av et nytt bygg i sentrum. Ifølge Eiendomsmegler 1 er ingen leiligheter i byen blitt solgt for en så høy pris tidligere.
Les mer om Laagendalsposten.
Fortsetter å kjøre ulovlig i tunnel
116 sjåfører har siden forsommeren blitt anmeldt for å ha brutt kjøreforbudet i Oslofjordtunnelen i rushtiden. Det skriver Røyken og Hurums Avis. Forbudet ble innført etter den siste lastebilbrannen i tunnelen 5. mai.
Les mer om Oslofjordtunnelen og Røyken.
Samarbeid mot kriminalitet
Buskerud fylkeskommune har inngått samarbeid med Skatt sør for å forhindre kriminalitet i sine byggeprosjekter. Avtalen som er signert denne uka, innebærer felles innsats mot arbeidslivskriminalitet knyttet til et utvalg av fylkeskommunens innkjøp.
Les mer om Skatt.
Sesongarbeidere mangler bolig
100 sesongarbeidere mangler trolig bolig i Hemsedal kommende vinter. Eieren av brakkene for sesongarbeidere hat fått varsle om dagbøter dersom riggen ikke fjernes, skriver Hallingdølen. Mange har deltidsstillinger og har ikke råd til å betale markedspris.
Les mer om Hallingdølen og Hemsedal.
Får ny tariffavtale
Havnearbeidere får ny tariffavtale etter at konflikten mellom arbeiderne i Drammen og Holship er avgjort i Høyesterett. En ny avtale er godkjent, skriver Fri Fagbevegelse. Transportarbeiderforbundet har boikottet Holship for å hindre ansatte i selskapet å losse og laste skip i Drammen havn.
Trenger poeng i kveld
Glassverket kan i kveld ta årets første poeng i eliteserien i håndball for kvinner. Laget tar imot Fredrikstad. Hovedtrener i Glassverket Espen Rødevand, sier at han har stor tro på laget på sikt, men det kan ta tid siden nesten hele laget består av nye, unge spillere.
Avhøres fra sykesenga
16-åringen som overlevde knivangrepet på St. Hallvard husker alt fra den dramatiske skoledagen og skal avhøres av politiet fra sykesenga i dag. Jenta skal fortelle sin versjon av det som skjedde. Til nå har politiet kun hørt den siktede 19-åringens versjon.
Sterk nok til å fortelle om knivangrepet
DRAMMEN (NRK): 16-åringen som overlevde overfallet husker alt fra den dramatiske skoledagen og skal avhøres av politiet fra sykesenga i dag.
Elevene skal bli bedre lesere
En logoped fra Øvre Eiker og en lærer fra Drammen har utviklet et digitalt leseverktøy for grunnskolen sammen med et IT-selskap. Nå håper de å få innpass i minst 1000 norske skoler, skriver Drammens Tidende. Lesepakka skal få elever til å bli gode i lesing.
Fant sko i leteområdet
Det er funnet et par sko i området der det er lett etter den savnede Tom Rune Hagen fra Uvdal. Skoene er overlevert politiet fra den frivillige letegruppa som organiserte aksjonen. Politiet bekrefter funn som skal undersøke nærmere.
Les mer om Tom Rune Hagen og Uvdal.
Ni dagers frist til å løse søppelhåndtering
Bobestyreren har knappe halvannen uke på seg til å finne gode løsninger for de over 130 kommunene som har hatt avtale med konkursrammede RenoNorden.
Les mer om RenoNorden.
Fant sko i søksområdet
Frivillige har gjort flere funn i søket etter Tom Rune Hagen.
Les mer om Tom Rune Hagen.
Mannen er funnet
Den 86 år gamle mannen fra Gol som ble meldt savnet tirsdag ettermiddag, er nå funnet i god behold. Det melder politiet i Nordre Buskerud.
Les mer om Gol og Nordre Buskerud.
Leter etter mann i Gol
Politiet leter etter en 86 år gammel mann i Gol sentrum. Mannen er 196 centimeter høy, har grått hår og er iført mørkeblå boblejakke, grå bukser og svarte sko.
Les mer om Gol.
Til legevakt etter velt
En person er kjørt til legevakt etter et sammenstøt mellom to mopeder som kjørte inn i hverandre og veltet. Uhellet skjedde i Åsaveien på Ringerike.
Les mer om Ringerike og Åsaveien.
Påkjørsel bakfra
En bil har kjørt inn i en annen bakfra i Hokksund. Det er ingen personskade, men føreren av den ene bilen hadde ikke gyldig førerkort.
Les mer om Hokksund.