NRK Nordland

Marinbiolog: – Her går spekkhoggeren inn for å virkelig ta det den tror er en sel

Marinbiologen mener det var nære på for surferen Shannon Ainslie under konkurransen Lofoten Masters i helga. Hun sier det er svært spesielt, og noe av det mest unike hun har sett.
Les mer om Shannon Ainslie.

To knekte tenner i arbeidsulykke

Det skal gå fint med mannen som var involvert i en arbeidsulykke ved Hålogalandsbrua i Narvik. – Han fikk to tenner knekt etter å ha blitt truffet av en vinsj, sier operasjonsleder Mari Lillestø. Politiet oppretter sak på forholdet og har varslet Arbeidstilsynet om hendelsen.
Tre døde i frontkollisjon på E6 i Troms
Politiet bekrefter tre personer er omkommet. Fire andre er skadet.
– Skal ha fått røket vaier i hodet
Patruljen er i gang med å foreta åstedsundersøkelser i Narvik etter ei arbeidsulykke. – Vi vil gjennomføre avhør og har åstedsgranskere på stedet, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Det skal trolig ha vært en vaier som har røket, som han skal ha fått i hodet. – Han gikk selv til ambulansen, men skadeomfanget er ukjent.
Les mer om Jon Inge Moen, Narvik og Skal.

Tre omkommet i frontulykke i Troms

Tre personer er bekreftet omkommet i en frontkollisjon på E6 ved Hatteng i Storfjord kommune i Troms. De tre satt fastklemt og politiet meldte raskt om alvorlige personskader. Like etter klokken 16, melder politiet at tre personer er bekreftet omkommet og fire er skadet.
Les mer om Hatteng og Storfjord.
Fikk monsterkveite på 150 kilo
Andreas Svensson fra Sverige fikk en kveite lenger enn ham selv, men hvor han dro den opp vil han ikke si.
Les mer om Sverige.
En person skadd i arbeidsulykke
Politiet har rykket ut til en abeidsulykke ved Hålogalandsbrua i Narvik. En person er skadet etter å ha blitt truffet av en gjenstand. – Vi har kommet frem og jobber med å få oversikt, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på den nye broen.
Bøtela bilfører for uvettig kjøring
På Rognan er en russisk bil er stanset etter uvettig kjøring. Politiet i Nordland ble tipset om kjøringen og sendte ut en patrulje. De fikk målt hastigheten og bøtela føreren, melder politiet i Nordland.
Les mer om Nordland.
RIB på grunn i Svolvær havn
En RIB har gått på grunn på en holme i Svolvær havn. Operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt sier til avisa Lofotposten at redningsselskapet er på plass og båten vil bli tatt av holmen når det blir flo i løpet av søndag ettermiddag.
Les mer om Lofotposten, Nordland og Svolvær.
LO sier ja – ny samtale om pensjon
LO er beredt til å gjenoppta forhandlingene med regjeringen om ny offentlig tjenestepensjon. Men kravet om streikerett står fast. – Jeg tror ikke arbeidsministeren kommer unna at dette blir et tema i lønnsoppgjøret også, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB.
Feststøy
Det har vært en støyfull natt i fylket, og politiet har avsluttet flere privatfester natt til søndag. En i Mo i Rana, en i Bodø, en på Fauske og en i Mosjøen, samt gitt muntlig pålegg om å dempe støynivået på en privatfest i Ballstad og et forsamlingshus i Fauske.
Les mer om Ballstad, Bodø, Fauske, Mosjøen og Rana.
Førstehjelpskurs
Røde Kors avvikler førstehjelpskurs ved Barnas Hus i Bodø. Området vil merkes med øvelse, og avsluttes klokken 1400. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Bodø og Twitter.
Sender Sea King til skadd kvinne
En kvinne er skadd i fjellet ved Malangen sør for Tromsø. – Det er ei dame som har falt i fjellet som trenger bistand fra helikopter med heis. Det er like langt fra Banak, derfor sender vi et Sea King fra Bodø, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i Hovedredningssentralen Nord-Norge.
Sendte prompespørsmål til kongen – fikk svar fra Det kongelige hoff
Hvor promper kongen? Det lurte førsteklassing Herman (6) på. Han sendte brev med hilsen og spørsmål til kongehuset – og fikk denne uken et slags svar.
Les mer om Det og Herman.
Beruset fører i Steigen
En av førerne som var involvert i trafikkulykken i Steigen er beruset på alkohol, ifølge politiet. Føreren fremstilles for blodprøvetaking på legevakt og politiet oppretter sak.
Les mer om Steigen.
Investerer millioner i ny el-skøyte: – Vil gi bedre miljø både ombord og til sjøs
Øystein Angelsen tar grep om både miljøet, mannskapet og bunnlinja med investeringen i el-skøyta «Angelsen Senior. Med den nye båten kuttes klimautslippene med 200 tonn årlig.
Les mer om Angelsen Senior.
Bilfører anmeldt for dårlig sikring
En bilfører på Mo i Rana er anmeldt av politiet for mangel på sikring av barn i bil. En gutt på 5 år ble observert usikret i fremsetet i bilen av en politipatrulje, melder politiet i Nordland.
Les mer om Nordland og Rana.
Trafikkulykke i Steigen
Politiet er på vei til Steigen etter melding om en trafikkulykke på Ålstad. To biler er involvert, men det dreier seg trolig ikke om personskade, ifølge politiet.
Les mer om Steigen og Ålstad.
Store grusmengder i veien på fv 808
MC-føreren som skal ha sklidd og kjørt i autovernet kjøres til sykehus for en nærmere sjekk. Politiet melder om store mengder gurs i veien på hele fylkesvei 808 fra E6 og ber bilister kjøre forsiktig i området.
Tror MC-fører mistet veigrepet
MC-føreren som ble lettere skadd i ei ulykke på Helgeland er våken og bevisst. – Han har opplyst til patruljen at han har holdt fartsgrensen på stedet, men skal ha mistet veigrepet på grunn av grus, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Politiet jobber ut fra at dette kan være en årsak til uhellet.
Les mer om Helgeland og Jon Inge Moen.
Det ligger an til den tørreste september på 30 år flere steder i Nordland
Nordland ligger an til å slå flere rekorder værmessig i september. Flere steder ligger det an til å bli mindre nedbør enn på 30 år, og et par steder peker seg ut.
Les mer om Nordland.
Rykker ut til MC-ulykke i Hemnes
En motorsykkel har kjørt inn i autovernet i Hemnes. MC-føreren klager over smerter i ei skulder, melder politiet i Nordland. Nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om MC-ulykke og Nordland.
Pågrepet for vold med hammer
En mann er pågrepet i Bodø for å ha utøvd vold mot en annen person. Mannen skal ha slått en annen i hodet med en hammer. Den fornærmede er lettere skadd og den siktede er innsatt i arresten, melder politiet i Nordland.
Les mer om Bodø og Nordland.
Pride-parade på grensen til Russland: – Utrolig modige mennesker
Russere og nordmenn deltok i den første Pride-paraden arrangert noensinne i Kirkenes, like ved grensen til Russland. Amnesty International mener de russiske aktivistene kan risikere strenge reaksjoner i hjemlandet.
Les mer om Pride-paraden og Russland.
Tatt i 140 km/t i 90-sone på E6
Politipatruljen på Rognan gjennomførte trafikkontroll på i dag. En bilist i 20-årene ble målt til 140 km/t i 90-sonen på E6. – Det er langt over grensa. Han ble fratatt førerkortet på stedet og er avhørt, sier operasjonsleder Jon Inge Moen. Mannen kan vente seg en større bot for overtredelsen.
Les mer om Jon Inge Moen og Rognan.