NRK Nordland

Får ikke lønnet pappapermisjon: – Det er urettferdig mot far

Jens Kyed har kun hatt permisjon til ett av sine fem barn fordi mor ikke var i lønnet arbeid under svangerskapene. Han syns dagens regelverk for foreldrepermisjon er urettferdig.

Solvik-Olsen: – Viktig sak for oss

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen drar i dag med Nordlandsbanen for å møte reineiere og Bane NOR i forbindelse med de mange reinpåkjørslene. – Vi skal gjøre så godt vi kan for å unngå at dette skjer igjen. Jeg understreker at dette er viktig for oss, sier han til NRK.
Les mer om Bane NOR, NRK og Nordlandsbanen.
Veien er åpnet
Ev 6 ved Råna på strekningen Fauske til Narvik, har i en tid i natt vært stengt grunnet bilberging. Det er nå åpnet igjen for ferdsel, det melder Statens vegvesen.
Les mer om Fauske, Narvik og Råna.
Står klare til å produsere miljøvennlig drivstoff – men mangler kunder
Venstre mener politikerne må ta ansvar for at busser og tog blir mer miljøvennlige. I Glomfjord står en fabrikk klar til å produsere hydrogen, men den har ingen kunder.

Brann i enebolig

Politiet har meldt om en brann i en enebolig i natt ved Vikbukta i Andøy kommune. Beboeren var ikke hjemme da brannen brøt ut. Huset står enda, men det er store innvendige skader.
Les mer om Andøy og Vikbukta.
Dømt for å ha tappet klients konto
En omsorgsarbeider i 40-årene er dømt til 90 dagers betinget fengsel etter å ha tatt ut 121.000 kroner fra en klients konto. Mannen bisto klienten med blant annet vasking og handling. Klienten fikk stor tillit til mannen, og ga omsorgsarbeideren bankkortet med kode slik at han kinne betale matvarer og andre nødvendigheter. Retten har nå funnet det bevist at mannen ved 38 anledninger tok ut til sammen 121.000 kroner fra bankkontoen. 88.250 kroner satte han inn på sin egen konto, melder Avisa Nordland
Les mer om Avisa Nordland.
Tunnelen er åpnet igjen
Bergsnevtunnelen i Vefsn kommune er åpnet igjen, opplyser Statens vegvesen.
Les mer om Vefsn.
Semitrailer kjørte av veien
En semitrailer har kjørt utfor veien på E6, i Råna, sør for Narvik. Nødetatene er på vei til stedet, melder politiet.
Les mer om Narvik og Råna.
Tunnel stengt på Fv 78
Bergsnevtunnelen i Vefsn kommune er midlertidig stengt, ettersom et brannslukningsapparat er fjernet fra tunnelen.
Les mer om Vefsn.
Brannen er slukket
Brannen på Bjerka i Hemnes kommune er slukket, ingen spredning til husets boligdel, opplyser politiet.
Les mer om Bjerka.
To menn siktet for flere forhold
To menn i 50-årene fra Salten er siktet for å ha produsert, oppbevart og distribuert overgrepsmateriale av barn. Siktelsen omfatter forhold fra desember 2010 og frem til i fjor, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Brannvesenet har kontroll
Alle nødetater er på plass på Bjerka i Hemnes kommune. En bil har begynt å brenne inne i en garasje som er tilknyttet et hus. Fire personer er evakuert, de blir nå sjekket av ambulansepersonell. Brannvesenet melder at de har kontroll, sier operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt.
Den 200 meter høye masta kunne vært del av reserve for GPS – her går den i bakken
Siden 60-tallet har den nesten 200 meter høye masta vært et landemerke for folk i Bø i Vesterålen. Nå er den historie, til tross for advarsler om at vi e rblitt for avhengig av GPS i hverdagen.
Les mer om Vesterålen.
Søker etter ukjent fartøy i Troms
Hovedredningssentralen søker etter et fartøy som skal ha sendt ut nødsignal ved Grøtsund nord for Tromsø, melder iTromsø. Flere fartøy deltar, og så hittil er søket uten resultat.
Les mer om Grøtsund og Tromsø.
Bil brenner i garasje
Politiet skriver på Twitter at en bil står i brann i en garasje på Bjerka i Hemnes kommune. Garasjen er tilknyttet et bolighus, og nødetatene er på vei til stedet.
Les mer om Bjerka og Twitter.
236 klager på distriktsnyhetene
Kringkastingsrådet har til nå mottatt 236 klager på endringene i distriktsnyhetene på NRK, en økning fra 35 klager i midten av januar, opplyser NTB.
Les mer om NRK og NTB.
Elg påkjørt av buss
En elg omkom da den ble påkjørt av en buss på Skjomen i Narvik kommune. Ingen personskader, opplyser politiet.
Les mer om Narvik og Skjomen.
Rømminga frå oppdrettsanlegga stuper
I fjor var det rekordfå laks og aure som rømde frå norske oppdrettsanlegg. Fiskeridirektoratet melder om ein reduksjon på over 90 prosent frå året før.
To personer kjørte for fort
Politiet har gjennomført en laserkontroll på Korgfjellet på Helgeland. To personer fikk forenklet forelegg etter å ha kjørt over tillatt hastighet, opplyser politiet.
Les mer om Helgeland og Korgfjellet.
Starter etterforskning mot politimann: – Kan være snakk om flere tjenestepersoner
Spesialenheten har satt i gang etterforskning av en polititjenestemann som er anmeldt for å ha forsømt seg i etterforskningen av overgrepssakene i Tysfjord, melder Fremover.
Les mer om Fremover og Tysfjord.
Trafikkuhell i Narvik
Ingen personer er skadet etter et trafikkuhell ved Fagernes i Narvik. Ifølge politiet skal en trailer ha kjørt inn i en personbil bakfra. Kjøretøyene skal ikke være til hinder for annen trafikk.
Les mer om Narvik.
Etterforsker politimann
Spesialenheten for politisaker har besluttet å innlede etterforskning mot en tjenestemann. Dette etter at politiet er anmeldt for å unnlate å avverge en straffbar handling i forbindelse med Tysfjord-saken. Det skriver Fremover.
Les mer om Fremover og Tysfjord-saken.
Starter etterforskning mot politimann
Spesialenheten har satt i gang etterforskning av en polititjenestemann som er anmeldt for å ha forsømt seg i etterforskningen av overgrepssakene i Tysfjord, melder Fremover.
Les mer om Fremover og Tysfjord.
Etterforsker politimann
Spesialenheten for politisaker har besluttet å innlede etterforskning mot en tjenestemann. Dette etter at politiet er anmeldt for å unnlate å avverge en straffbar handling i forbindelse med Tysfjord-saken. Det skriver Fremover.
Les mer om Fremover og Tysfjord-saken.
Funn av bil og person
Politiet har nå sendt ut en pressemelding hvor de melder om at en bil av merket KIA Picanto er funnet i havnebassenget i Bodø havn. Det er også gjort funn av en person inne i bilen, men vedkomne er ikke identifisert.
Les mer om Bodø.