NRK Nordland

Arbeidsulykke på Rognan

Ambulanse og politi har rykket ut til en arbeidsulykke på Rognan. Den skadde fløyet med redningshelikopter til Nordlandssykehuset i Bodø, melder politiet om.

Sak henlagt

En mann på Helgeland ble i fjor siktet for seksuelt krenkende atferd mot et barn i barnehagen. Nå har Nordland politidistrikt henlagt saken, skriver Rana Blad. Mannen jobbet i den aktuelle barnehagen og forholdet ble anmeldt av barnets mor, og den ansatte ble pågrepet i sitt eget hjem.
Les mer om Helgeland, Nordland og Rana Blad.
Trafikkulykken i Narvik
Kvinnen som ble sendt til sykehus etter ei trafikkulykke tidligere i dag er lettere skadet, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Kvinnen i 50-årene blir værende på sykehuset i Narvik for observasjon inntil videre.
Blokkerer veien inn til bygda
Det er usikkert når veien ved Myrland i Flakstad kan åpne igjen. Torsdag kveld gikk det et steinras på fylkesvei 805 i Lofoten. Oppryddingsarbeidet starter i dag og vil ta to til tre dager, ifølge Statens vegvesen.
Les mer om Flakstad, Lofoten og Myrland.

Sendt til sykehus

En person er sendt med ambulanse til sykehus etter trafikkulykka i Narvik. Det er trafikkdirigering på stedet og glatt som følge av lekkasje fra en lastebil, melder politiet.
Les mer om Narvik.
To biler involvert i trafikkuhell
Nødetatene rykker ut etter melding om et trafikkuhell i Fagernesveien i Narvik, melder politiet i Nordland.
Les mer om Fagernesveien, Narvik og Nordland.
Brann slukket
Brannen i en trafokiosk i Brønnøysund er slukket. Politiet gjør nå åstedsundersøkelser og oppretter sak på forholdet.
Les mer om Brønnøysund.
Slukker brann i trafokiosk
Brannvesenet har fått inn melding om brann i en trafokiosk i Brønnøysund. Ifølge politiet driver det røyk mot et boligområde.
Les mer om Brønnøysund.
Mindre fravær etter fraværsgrensen
Endelige tall for skoleåret 2016–2017 viser at fraværet for de elevene som er mest borte fra skolen har falt med 30 prosent, og færre får strykkarakter. Før hadde en elev i videregående skole typisk fem dager og 12 timer fravær. Nå er fraværet tre dager og ni timer.
Pågrepet for biltyveri
Politiet har pågrepet en ung mann for biltyveri på Reipå i Ørnes. Mannen var i tillegg ruset på andre ting enn alkohol, og fremstilles for bevissikring.
Les mer om Reipå.
Gikk bra med uheldig bilist
Politiet melder at det har gått bra med sjåføren som kjøre av veien ved Innhavet i kveld. Vedkommende mistet kontrollen over kjøretøyet, og havnet i autovernet. Det skal være glatt i Hamarøy i kveld.
Les mer om Hamarøy og Innhavet.
Mistet lappen
En ung bilfører fikk førerkortet sitt beslaglagt etter sladding ved Kystvakta i Sortland. Dette er det tredje førerkortet som er beslaglagt for samme forhold i helga – på samme sted, melder politiet.
Les mer om Kystvakta og Sortland.
Reinpåkjørsler på E6
Politiets operasjonssentral har fått melding om to nye påkjørsler av rein i kveld. Denne gangen på E6 Laksfors, Nedre Fallmo. – Vi gjentar oppfordringen om å ta det med ro og kjøre forsiktig, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Nedre Fallmo og Twitter.
Nok et trafikkuhell
Politiet melder om nok en trafikkulykke på E6 ved Innhavet, Hamarøy. En bil med en person er involvert i hendelsen, melder operasjonssentralen.
Les mer om Hamarøy og Innhavet.
Mistet lappen
UP har gjennomført en fartskontroll ved E10 Sørdalstunnelen. Det resulterte i seks forenklede forelegg for fart og ett førerkortbeslag. Førerkortbeslaget kom etter kjøring i 126 km/t i en 80-sone.
Branntilløp i lastebil
Politiet melder om et branntilløp i en lastebil i kveld. Et dekk eksploderte i tillegg. To personer fikk helsetilsyn av ambulanse på stedet. Dette skjedde på E6 ved Leirviktunnellen, Ofoten.
Les mer om Leirviktunnellen og Ofoten.
Klar for Toppserien neste år
I Nordlandshallen i kveld møtte Grand Urædd til kamp. Resultatet endte 3–0. Dermed er Grand sikret plass i Toppserien også i 2018. – Dette har mye å si for fremtida til damefotballen i Bodø, sier kaptein Tine Engan til NRK.
Bistår mann etter fallskade
Hovedredningssentralen har sendt et Sea King redningshelikopter til Rødøy for å bistå en mann som har falt i fjellet. HRS opplyser at det kan dreie seg om bruddskader, men at skadeomfanget foreløpig ikke er kjent.
Les mer om Rødøy og Sea King.
Trafikkulykke på E6
E6 sør for Innhavet på Hamarøy er sperret etter en møteulykke. Et Sea King helikopter og ambulansehelikopter er på vei til stedet, melder Avisa Nordland. Det er store materielle skader, og ulykken kan være alvorlig. Nødetater er på vei til stedet. Saken oppdateres.
En person fraktet med helikopter
En person er fraktet bort med helikopter etter en møteulykke sør for Innhavet på Hamarøy, opplyser Fred Leirvik ved Nordland politidistrikt. Alle nødetater er på stedet. Det er store skader på kjøretøy og ulykken er alvorlig, opplyser Leirvik.
Kalkenberg på tiendeplass
Emilie Ågheim Kalkenberg leverte et sterkt løp i dagens fellesstart i skiskyting. Kalkenberg ble nummer 10 på Sjusjøen. Hun var 1 minutt og 29 sekunder bak vinneren Marte Olsbu.
Les mer om Marte Olsbu og Sjusjøen.
Tall-kamp om Goliat
WWF hevder staten vil tape ti milliarder kroner på Goliat-feltet. – Det forsøkes å tegne bilde av feltet som et tapsprosjekt, sier statsråd Terje Søviknes (Frp).
Les mer om Goliat-feltet og Goliat.
Julehandel på internett
Mer enn halvparten av befolkningen kjøper julepresanger på nett. Det er også økt interesse for å bestille julevask av huset og julemat levert på døra, viser en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Sparebank1. – Jeg tror forklaringen er at stadig flere og bedre nettbutikker gjør netthandel enklere og mer attraktivt, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 til NTB.
Mye rein i Valnesfjord
Mye rein i Valnesfjord
Les mer om Valnesfjord.
Flere skadde i trafikken
Over dobbelt så mange ble skadet i veitrafikkulykker i Nordland i oktober 2017 sammenliknet med oktober 2016. 53 mennesker ble skadet i oktober i år, mens 22 mennesker ble skadet i samme måned forrige år. Det viser tall fra SSB.
Les mer om Nordland og SSB.