NRK Østfold

Slo mann med balltre

En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og sitter i arrest etter at han sent i går kveld dukket opp hos en mann i 40-årene i Fredrikstad og slo ham med et balltre. Offeret er kjørt til sykehus, trolig er armen brukket. Mannen i 20-årene skal avhøres i løpet av dagen, melder politiet.
Les mer om Fredrikstad.

Tatt av politiet etter bråk

Fire personer er innbrakt av politiet i løpet av natta etter at de var kranglete på byen. To menn i Moss, n kvinne i Fredrikstad og n kvinne i Moss måtte overnatte i arresten, melder politiet.
Les mer om Fredrikstad.
Åtte evakuert etter ulmebrann
Åtte personer er evakuert fra en leilighet i Helgerødgata i Moss, hvor en stråleovn med et tøystykke inntil skal ha startet en ulmebrann. Fire er sendt til legevakt etter å ha fått i seg røyk, melder politiet lørdag morgen.
Les mer om Helgerødgata.
Verner skogsområder
Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.

Starter interkommunalt havneselskap

I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen
Monica fikk sjokkregning – nå trekkes den
Aremark kommune sendte innbyggerne en regning på 18.750 kroner med fire dagers betalingsfrist. Nå snur de og betaler innbyggerne for advokatutgifter.
Brann i bil i Sarpsborg
Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til en bilbrann på Grålum.
Les mer om Grålum og Sarpsborg.
Mistet jobben etter journalsnoking
Seks NAV- ansatte i Østfold har mistet jobben på grunn av journalsnoking de siste seks årene. Det bekrefter fylkesdirektør i NAV Østfold Sverre Jespersen. De seks som har måtte slutte i jobbene sine har alle snoket i sensitive opplysninger til personer de ikke er saksbehandlere for. NAV har nulltoleranse når det gjelder journalsnoking, forteller fylkesdirektøren.
Les mer om Østfold.
Savnet mann er funnet
Den demente mannen som var savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, er funnet i god behold.
Les mer om Fredrikstad og Glemmen.
Dement mann savnet
En dement mann i 60-åra er savnet fra Glemmen sykehjem i Fredrikstad, melder politiet. Mannen er iført sort lue, blå jakke og blå jeansbukse. Han har vært bort i en time.
Les mer om Fredrikstad og Glemmen.
Ingen brann
Politiet melder at det ikke har vært noen brann på Brynildsen fabrikker i Fredrikstad.
Les mer om Brynildsen og Fredrikstad.
Mulig brann hos Brynildsen
Nødetatene har rykket ut til lokalene til Brynildsen i Mosseveien i Fredrikstad. Det skal være røykutvikling fra bygget, opplyser politiet.
Jørn Andersen er «Pyongyangs Mourinho
Jørn Andersen får oppmerksomhet for sin jobb som Nord-Koreas landslagssjef. I et stort intervju med nyhetsbyrået AFP presenteres han som «Pyongyangs Mourinho.
Les mer om AFP.
Stem frem Årets Ildsjel 2017
I januar skal Årets Ildsjel hedres på Idrettsgallaen. Nå kan du være med å avgjøre hvem som skal vinne prisen.
Les mer om Idrettsgallaen.
Uavklart navnestrid
Det er fortsatt uvisst hva som blir det nye navnet på storkommunen med Aurskog Høland og Rømskog. Kommunalminister Jan Tore Sanner møtte partene i dag. Rømskog ønsker navnet Setten, mens Aurskog Høland vil ha Aurskog Høland. Ordfører i Rømskog Thor Håkon Ramberg sier Sanner avgjør det nye navnet om kort tid.
Husstander uten vann i Halden
Flere husstander på sydsiden i Halden er uten vann grunnet lekkasje, melder HA. Utbedringsarbeidet kommer til å vare utover dagen og Kirkegata blir stengt.
Les mer om Halden og Kirkegata.
Avskiltninger og kjøreforbud
Av 3500 kjøretøy ble 11 biler avskiltet, 10 fikk kjøreforbud og en bilist ble ilagt beltegebyr i en trafikkontroll i Sarpsborg i går. I tillegg ble åtte anmeldt, noen av dem for kjøring i påvirket tilstand og en for ikke å ha sikret barn. Kontrollen var et samarbeid mellom vegvesen og UP.
Les mer om Sarpsborg.
9,5 milliarder til dobbeltspor
Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.
Redusert straff for narkosmugling
Borgarting lagmannsrett har redusert straffen fra seks til fem og et halvt års fengsel for en 42 år gammel mossing som er dømt for smugling av 114 kilo hasj og 6 kilo marihuana over Svinesund i mai i fjor. En mann som var dømt til fengsel i fem år og tre måneder for å ha kjørt følgebilen har fått redusert fengselsstraffen til i tre år.
Les mer om Svinesund.
Slipper tilkoblingsavgiften
Kommunestyret i Aremark vedtok i går å trekke kravet om tilkoblingsavgift for vann til 130 husstander. Husstandene fikk en regning på nesten 19 tusen kroner med fire dagers betalingsfrist i september, men slipper nå å betale. Kommunestyret bevilger også opp mot 120 000 kroner for å dekke advokatutgiftene huseierne har hatt.
Les mer om Aremark.
Forlenget varetekt for drapsforsøk
Fredrikstad tingrett har forlenget varetektsfengslingen fram til 11. januar for en kvinne i 50-årene som er siktet for drapsforsøk. I midten av juli ble en mann i 70-årene kritisk skadet etter å ha blitt knivstukket på Cicignon. Kvinnen ble pågrepet samme dag, og har sittet fengslet siden.
Les mer om Cicignon.
Trafikkulykke og kø i Halden
Det har skjedd en trafikkulykke på riksvei 21 mellom E6 og Halden sentrum. To biler har kollidert i krysset mellom Svinesundsveien og Isebakkeveien. Det er lang kø fra Halden sentrum mot ulykkesstedet.
Satser på cruiseanløp
Fylkesutvalget i Østfold vil fortsette å støtte prosjektet Cruise Østfold, som har som mål å gjøre Øra i Fredrikstad til den mest attraktive cruisedestinasjonen i Oslofjorden. Fylkesrådmannen anbefalte politikerne å si nei til søknaden om 800.000 kroner i støtte, men fylkesutvalget ønsker å finne midler til satsingen.
Uskikket til næringsvirksomhet
En 43-åring fra Rygge er fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i minst fem år. I en dom fra Moss tingrett blir mannen beskrevet som særdeles uskikket til å drive næringsvirksomhet, etter flere tidligere dommer for blant annet brudd på regnskapslov, bokføringslov samt bedrageri. Han må også sone fem måneder i fengsel for regnskapsmangel.
Les mer om Rygge.
NAF positiv til ny årsavgift
Bileierorganisasjonen NAF er positiv til at regningen på årsavgiften på bil flyttes fra mars til nå i desember. Avgiften har skiftet navn til Trafikkforsikringsavgift og skal kreves inn gjennom bilforsikringen. NAF mener avgiften ikke føles så massiv om man velger å betale den i månedsrater.