NRK Østlandssendingen

Kjøper Ski sykehus

Ski kommune kjøper bygningsmassen på Ski sykehus for 123 millioner kroner. Ønsket er å samle flere kommunale helsetjenester ved sykehuset og styrke kommunens samarbeid med sykehuset. Blant annet skal et nytt mestringssenter legges til sykehusområdet.
Les mer om Ski.

– Barns fotballferdigheter er uinteressant

«Størstedelen blir skjøvet ut i kulden, skriver en forelder om Asker Fotballs barnefotballsatsing. NFF mener at ferdigheter er helt uinteressant når man snakker om barn.
Rapport: Politiet gnidde pepperspray i ansiktet på asylsøker
Under et uanmeldt besøk på Politiets utlendingsinternat på Trandum i mars i år, fant sivilombudsmannen flere tilfeller av det de betegner som maktmisbruk mot de innsatte.
Les mer om Trandum.
Postbud ranet med kniv
Et postbud ble ranet med en kniv i Gyldenløvsgate i Oslo, like etter klokken 11 i formiddag. Politiet leter nå etter to mistenkte menn i 20-årene, som stakk fra stedet. De fikk med seg en systemnøkkel til postkassene, opplyser politiet.
Les mer om Gyldenløvsgate og Oslo.

Trandum bekymrer Sivilombudsmannen

Ombudet er bekymret over maktbruken på Politiets utlendingsinternat og kritiserer bl.a. at personer man frykter vil ta livet sitt blir isolert og satt i sikkerhetsceller. Ombudet mener det er problematisk å håndtere syke og utsatte personer slik.
Les mer om Sivilombudsmannen.
Far ble påkjørt av lastebil – sønn siktet for drapsforsøk
Politiet mener sønnen kjørte på faren med vilje. Sjåføren innrømmer at han satt bak rattet, men nekter straffskyld.
Ap vil reversere Viken region
Stortinget må omgjøre vedtaket om å slå sammen Akershus, Buskerud og Østfold, mener seks representanter fra Arbeiderpartiet på Stortinget. De mener bl.a. at det ikke lenger er flertall for å gjennomføre tvangssammenslåing av de tre fylkeskommunene.
MC-fører lettere skadet
MC-fører lettere skadet
Mange vil fiske laks i Akerselva
Det er rekordpågang for å få fiskekort fra Oslomarkas Fiskeadministrasjon. Fra juli til 20.9. er det solgt 377 fiskekort, en firedobling fra i fjor, da det ble åpnet for laksefiske. Det har vært gode fangster, med laks opptil 6,8 kilo.
Les mer om Akerselva.
Lokalavis: Curlingforbundet vil sende Ulsruds lag til OL
– Vi er skikkelig skuffet, sier Markus Snøve Høiberg til lokalavisen Opdalingen. Han spiller på det vrakede laget til skip Steffen Walstad.
Jessheim kan få skulptur
Jessheim er i ferd med å få sin første skulptur i det offentlige rom. Kunstneren ønsker å ha den på Sukkertoppen ved Norbytjernet, skriver Romerikes Blad. Skulpturen blir trolig laget i metall på oppdrag fra kommunen og sparebankstifelsen DNB.
Les mer om DNB, Norbytjernet og Sukkertoppen.
Penger til osloskoler som sliter
Byrådet vil bruke 15 millioner kroner på åtte videregående skoler som sliter. Skolene har under 3,5 i karaktersnitt, skriver Dagsavisen. Det har bl.a. vært vold og narkotikaomsetning. Pengene skal bl.a. brukes til miljøarbeidere, psykologer og lærere.
Les mer om Dagsavisen.
Vold ved restaurant i Oslo
Politiet rykket i går kveld ut til en voldshendelse ved Calle's Mat og Vinhus i Oslo sentrum. Dette er tredje gang på under ett år det har vært bråk på utestedet, skriver VG. En mann ble sendt til sykehus og en annen mann er pågrepet i saken.
Les mer om Oslo.
Fortviler over parkeringsforholdene
De ansatte på Oslo lufthavn reagerer på hullete underlag, dårlige lysforhold og at det ikke er nok parkeringsplasser på ansattparkeringen. – Folk er utrygge og biler tar skade av å stå her, sier tillitsvalgt til Romerikes Blad. Avinor lover bedring.
Les mer om Oslo.
Ber deg kreve pengene tilbake om søppelet hoper seg opp
Forbrukerrådet og Huseierne er enige: Hvis ikke kommunen henter søppelet ditt etter RenoNorden-konkursen, bør du kreve kutt i renovasjonsgebyret.
Mann på sykkel tatt etter knivstikking på Grønland
Offeret kjørt til sykehus. Han er ikke kritisk skadet, ifølge politiet.
Les mer om Grønland.
Frisk holder fast i tabelltoppen
Frisk Askers TJ Foster scoret den avgjørende straffen da serielederen slo Storhamar 4-3 borte i eliteserien ishockey torsdag kveld.
Les mer om Storhamar.
Gullsmedranere på frifot
Ingen er pågrepet etter et gullsmedran på Ammerud i Oslo. Politiet har sikret sport og avhørt vitner. To mannlige ranere slo til i 12.30-tiden og satte håndjern på en ansatt. Politiet har ifølge NTB ennå ikke oversikt over hva som ble stjålet.
Les mer om Ammerud, NTB og Oslo.
Bridgespillere dømt for skattejuks
De to beste bridgespillerne i verden er i Oslo tingrett dømt til fengselsstraffer for grovt skattesvik. Myndighetene mener de to skulle ha oppgitt inntekter fra kortspillet på nær 18 millioner kroner i sine selvangivelser, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om Oslo.
Krise i Vålerenga etter femte tap på rad
(Vålerenga - Manglerud Star 2-5): Vålerenga har åpnet katastrofalt i GET-ligaen og gikk på sitt femte tap på rad i serien.
Les mer om Manglerud Star og Vålerenga.
Ny seier for Frisk Asker
Frisk Asker slo Storhamar 3-4 etter straffer i kveld. Storhamar tok ledelsen 2-0, før Frisk slo tilbake og gikk opp i 2-3. I tredje periode utliknet Storhamar, før Frisk Asker vant straffekonkurransen. Frisk Asker har vunnet alle de fem første kampene i seriespillet.
Les mer om Frisk, Frisk Asker og Storhamar.
Lillestrøm til cupfinale etter keepertabbe
Verken Molde-forsvaret eller Molde-keeperen hang med da cupfinale-plassen røk på hjemmebane. Til slutt raknet det helt.
Les mer om Molde-keeperen.
Lillestrøm til cupfinalen
Lillestrøm er i cupfinalen etter å ha vunnet 3-0 over Molde på Aker stadion i kveld. Simen Kind Mikalsen scorte det første målet etter 75 minutter, før Erling Knudtzon doblet ledelsen tre minutter før full tid. Aleksander Melgalvis fastsatte resultatet ett minutt på overtid.
Les mer om Aker, Erling Knudtzon og Molde.
Nytt tap for Vålerenga
Den elendige sesongstarten til Vålerenga fortsatte i kveld med 2-5-tap for Manglerud Star i Furuset Forum. Vålerenga ledet 2-1 fram til tredje periode, men kollapset totalt de siste tjue minuttene. Dermed har Vålerenga tapt sine fem første kamper.
Eldre mann kritisk skadet etter påkjørsel - politiet mistenker overlegg
En mann i 70-årene er kritisk skadet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Ås i Akershus i kveld. Politiet mistenker at føreren, en mannlig slektning i 40-årene, kjørte på den skadede med vilje.