NRK Østlandssendingen

Akershus: Sofie og William

Sofie var det mest populære navnet å gi til jenter i Akershus i 2017. William, som har gått sterkt tilbake på landsbasis, er fortsatt topp i Akershus, viser Statistisk Sentralbyrås navnestatistikk.
Les mer om William.

Kø rundt Nordenga bru

Kø rundt Nordenga bru
Les mer om Nordenga.
Siktet for drapsforsøk på bestemor
En ung mann er varetektsfengslet i fire uker siktet for drapsforsøk på bestemoren sin. Kvinnen ble søndag kveld livstruende skadet. Hun klarte å slå alarm selv, skriver Aftenposten. Tilstanden hennes betegnes nå som alvorlig og stabil.
Les mer om Aftenposten.
Islag på veiene
Statens Vegvesen ber bilister være oppmerksomme på at det er et tynt islag på mange av de mindre veiene i Follo og på Romerike.
Les mer om Follo og Romerike.

Strømløse områder

Mer en 1000 strømabonnenter har mistet strømmen i Nes, Oslo, Eidsvoll, Nittedal, Rælingen, Hurdal, Lørenskog og Nannestad. Strømbruddene skyldes blant annet at trær har falt ned på på strømledningene.
Hvam: Vann i vegen
Det er mye vann i veien på E6 sydgående kjørefelt. Politiet på Romerike advarer mot at vannet kan skape farlige situasjoner hvis man ikke er oppmerksom.
Les mer om Romerike.
Hjemmebesøk av helsesøster
Oslo innfører hjemmebesøk av helsesøster allerede i svangerskapet. I første omgang vil halvparten av bydelene få tilbudet, skriver Dagsavisen, mens den andre halvparten skal være i gang innen 2019.
Les mer om Dagsavisen.
Nesodden: «Trafikksikker kommune
Nesodden ble godkjent som «Trafikksikker kommune av Trygg Trafikk fordi kommunen har laget planer for trafikksikkerhet ved blant annet barnehager og skoler. Et av tiltakene er ny leveringssone på Myklerud skole. Godkjenningen varer i to år.
Østfoldbanen fortsatt stengt
Toget som sporet av ved Fredrikstad i natt er nå på skinnene igjen, og trilles til Råde. Det melder Bane Nor. – Det er satt opp buss mellom Halden og Råde for reisende på seks-toget fra Halden, sier medievakt Kjell Bakken i Bane Nor til NRK.
– Det er 55 000 her og fem av dem er idioter
Henrik Kristoffersen raser etter at noen i publikum kastet flere snøballer på ham i 2. omgang i slalåmrennet i Schladming. Han får støtte av sin rival Marcel Hirscher.
Vålerenga signerte landslagsspiss
Vålerenga har sikret seg den 24-årige liberiske landslagsspissen Sam Johnson, som tirsdag signerte en kontrakt på tre og et halvt år. Johnson spilte i 2015 og 2016 for Djurgården i Allsvenskan, der han var lagets toppscorer.
Tidligere kommuneansatt i Akershus tiltalt for grov korrupsjon
En tidligere ansatt i Nannestad kommune er tiltalt for grov korrupsjon for å angivelig ha hjulpet en 72-åring med å tappe kommunen for flere millioner kroner.
Les mer om Nannestad.
Vanskelig for busser
Det er forsinkelser på en del busslinjer i kveld på grunn av vanskelige kjøreforhold. Det gjelder noen ruter på Romerike samt Maridalsbussen i Oslo, skriver Ruter. Munkegata stoppested i Oslo sentrum betjenes ikke pga fare for takras.
Rykket ut til trafikkuhell
Rykket ut til trafikkuhell
Kommunetopp tiltalt for korrupsjon
En tidligere ansatt i Nannestad kommune, og en 72 år gammel østfoldmann, er tiltalt for grov korrupsjon. Romerikingen skal ha fått kontanter mot å sikre 72-åringen fremtidige oppdrag i kommunen, skriver Romerikes Blad. Han erkjenner ikke straffskyld.
Les mer om Nannestad.
Strømløst på Romerike
Drøyt 1000 kunder er uten strøm i Ullensaker, Aurskog-Høland og Hurdal. Strømbruddet skyldes at trær har falt ned på strømlinjene, opplyser Hafslund til Romerikes Blad. Det jobbes med å reparere feilen, men Hafslund kan ikke si når strømmen kommer tilbake.
Stengt T-bane pga snø
T-banens linje 1 er innstilt mellom Skogen og Frognerseteren. Det jobbes på spreng med å fjerne snø fra sporet, melder Ruter. Det er satt inn to minibusser på strekningen.
Les mer om Frognerseteren, Ruter og Skogen.
Remis for Carlsen mot Anand
Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer, indiske Vishy Anand, i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker. Etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter 9 kamper er Carlsen med og kjemper om seieren.
Østre linje åpen igjen
Ski-Rakkestad er åpnet for togtrafikk, melder NSB. Togene kjører, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift, melder selskapet.
Les mer om NSB.
Stengt toglinje
Strekningen Ski-Rakkestad er stengt for togtrafikk, melder NSB. Årsaken er problemer med signalanlegget. Folk må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB organiserer buss og taxi på den innstilte strekningen.
Les mer om NSB.
Politiet: – La bilen stå
Nedbør i form av regn skaper glatte veier i østlandsområdet. Politiet advarer mot vanskelige kjøreforhold tirsdag kveld.
Veien åpen igjen
En leddbuss som sto på tvers er fjernet og Valhallaveien på Sofiemyr er åpen igjen, opplyser follopolitiet på Twitter.
Advarer om glatte veier
Advarer om glatte veier
Busser på avveie på Sofiemyr
Busser på avveie på Sofiemyr
Les mer om Sofiemyr.
Trøbbel for smarthus i Hurdal
Etter at smarthussystemet i økolandsbyen sviktet, bryter utbyggeren med leverandøren av systemet, skriver Teknisk Ukeblad. Utbyggeren mener det er mangler og dårlig kundeservice. Leverandøren ønsker ikke å kommentere situasjonen nå.
Les mer om Hurdal og Teknisk Ukeblad.