NRK Østlandssendingen

Islamsk Råd klagar på støttekutt

Islamsk Råd Norge har valt å klage på vedtaket frå Kulturdepartementet om å kutte i statsstøtta til organisasjonen, skriv Dagbladet. Utbetalinga til IRN er på 1,3 mill. kroner, pengane frå Kulturdepartementet utgjer halvparten.

Student dømt for juks

Oslo tingrett har dømt en informatikk-student for juks. Retten mener studenten «med sterk overvekt av sannsynlegheit med viten og vilje har kopiert kodesvar fra nettet, eller fra medstudenter som selv har kopiert fra nettet, skriver Universitas.
Falsk taktekker i Asker
En mann i 80 årene ble frastjålet 90 tusen kroner av en falsk taktekker på Vettre i Asker. Tyven oppsøkte mannen hjemme og de avtalte at han skulle reparere taket. 80-åringen ga fra seg bankkort og kode, sier Thor Jøkling i politiet.
Les mer om Asker, Thor Jøkling og Vettre.
Kong Harald er utskrevet
Kongen ble skrevet ut fra Rikshospitalet mandag formiddag og han skal være i fin form. Les mer.
Les mer om Rikshospitalet.

Tiltalt for voldtekt mot 14-åring

Rettssaken der to 20-åringer er tiltalt for flere voldtekter startet mandag. Den ene jenta var ifølge tiltalen bare 14 år da overgrepet skjedde.
– Frp må finne ny Nobel-kandidat
Fleirtalet av dei parlamentariske leiarane på Stortinget har bede Framstegspartiet om å finne ein annan kandidat enn Carl I. Hagen til Nobelkomiteen. Nominasjonen har fått kritikk blant anna fordi Hagen er vararepresentant til Stortinget.
Ransmiljø hadde Gardermoen som mål i 17 år: – Uaktuelt i dag, sier ekspert
Politispaner Johnny Brenna fikk vite at ransmiljøet i Oslo ville slå til mot Gardermoen lufthavn rundt år 2000. 17 år senere er Nokas-raner Metkel Betew tiltalt for identiske planer.
Ransmiljø hadde Gardermoen som mål i 17 år: - Uaktuelt i dag, sier ekspert
Politispaner Johnny Brenna fikk vite at ransmiljøet i Oslo ville slå til mot Gardermoen lufthavn rundt år 2000. 17 år senere er Nokas-raner Metkel Betew tiltalt for identiske planer.
Eldre mann lurt for 90.000 kroner
En eldre mann ga fra seg bankkort og kode til en angivelig taktekker 17. november. Taktekkeren ønsket forskuddsbetaling for arbeidet, som var på 90.000 kroner. I dag skulle taktekkeren vært på jobb, da skjønte den fornærmede at han var blitt lurt og kontaktet politiet.
Kastet stein mot politi
Ved minst tre anledninger har ungdommer i Oslo øst gått til angrep og kastet stein mot politiet. Voldelige ungdommer er blitt en stor utfordring, ifølge politiet. Politiet mener det bare er flaks at ingen ble skadet, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet og Oslo.
Tiltalt for voldtekt mot 14-åring: Erkjenner ikke straffskyld
Rettssaken der to 20-åringer fra Oslo er tiltalt for flere voldtekter startet mandag. Den ene jenta var ifølge tiltalen bare 14 år da overgrepet skjedde. I tillegg står det i tiltalen at mennene delte flere videoer med seksuelt innhold uten samtykke.
Les mer om Oslo.
Ingen trafikkaos inn mot Oslo i morgentimene
Morgentrafikken har flytt overraskende bra inn mot Oslo, mens det har vært lange køer på E18 inn mot Asker fra vest. På grunn av arbeid i Lieråstunnelen går det ingen tog mellom Drammen og Asker og det var på forhånd spådd trafikkaos i dag.
Politiet henlegger straffesaker
Oslo politidistrikt har fått beskjed om å henlegge mindre alvorlige straffesaker som lommetyverier og sykkeltyverier, fordi kapasiteten er for liten. Tillitsvalgte i politiet er svært kritiske til hva slags signaleffekt dette gir, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka.
Drammenbanen stengt
Det er ingen togtrafikk mellom Drammen og Asker på grunn av arbeider i Lieråstunnelen i dag og frem til 4. desember. NSB og Flytoget kjører buss for tog og ber folk beregne ekstra reisetid. Bilistene vil møte på 300 flere busser inn og ut av Oslo.
Oslo katolske bispedømme i retten
Tidligere daglig leder i Oslo katolske bispedømme må i dag møte i retten, tiltalt for grovt bedrageri. Saken rullet opp i februar 2015. OKB skal i flere år ha registrert nye medlemmer uten samtykke, som de fikk flere millioner kroner for i statsstøtte.
Les mer om Oslo.
To 20-åringer tiltalt for voldtekt
To 20-åringer fra Oslo må i dag møte i Oslo tingrett tiltalt for tre voldtekter av unge jenter. 20-åringene er også tiltalt for å filmet og delt videoer av egne og andres seksuelle handlinger uten å få samtykke fra de fornærmede.
Les mer om Oslo.
Mann pågrepet etter bilbrann
En mann er pågrepet i nærheten av stedet der en person ble fraranet bilen sin og truet med pistol søndag, skriver politiet på Twitter. Mannen er mistenkt for å ha noe med dette å gjøre, og vil bli avgørt.
Les mer om Twitter.
Oslo tingrett: 14-åring voldtatt på trampoline
To kamerater på møte i retten mandag, tiltalt for flere voldtekter. Den ene jenta var bare 14 år da overgrepet skjedde.
Politioverbetjent bekymret over mer ekstrem sex blant ungdommer
Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, har en klar beskjed til norske foreldre: – Har du en 14-15-åring i dag, kan du ikke være så naiv at du ikke tror de drikker alkohol, forelsker seg og vil ha sex.
Les mer om Oslo.
Stjålet bil funnet påtent i Oslo
Politiet etterforsker en bilbrann i Oslo natt til mandag. Bilen som brant er den samme som en mann ranet til seg sent søndag.
Les mer om Oslo.
Brann i fraranet bil
Bilen som ble fraranet fra en mann i 20-årene i Københavngata i Oslo, ble funnet i full fyr i et portrom i området mellom Grünerløkka og Sagene. Brannen er nå nærmest slokket opplyser politiet på Twitter. Politiet har iverksatt søk i området.
Oppbevarte over 3,5 kilo hasj
En 46 år gammel kvinne er i Borgarting lagmannsrett dømt til seks år og ni måneders fengsel for oppbevaring og produksjon av store mengder narkotika. Straffen er noe lavere enn dommen fra Oslo tingrett i fjor.
Les mer om Borgarting og Oslo.
Grindheim ferdig i Vålerenga
Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila. Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.
Kollisjon ved Østensjøvannet
En person er sendt til sykehus med alvorlige skader etter en kollisjon i Østensjøveien, sør for Østensjøvannet søndag ettermiddag. Tre andre ble lettere skadd i ulykken der to biler var involvert.
Kongen innlagt på sykehus
Kong Harald er innlagt på Rikshospitalet i Oslo på grunn av en infeksjon. Det opplyser kongehuset. Kongen ble lagt inn på sykehuset på fredag, men er nå på bedringens vei. Kongens program i morgen er avlyst.
Les mer om Oslo og Rikshospitalet.