NRK Sørlandet

Åtte poeng til Lyngdal

Det ble åtte av tolv poeng til Daniel Berglund, Linn Emilie Mydland, og Anne Hilde Andersen på Lyngdal ungdomsskole i Klassequizen.

Lyngdal fikk 8 poeng

Det ble 8 av 12 poeng til Daniel Berglund, Linn Emilie Mydland, og Anne Hilde Andersen på Lyngdal ungdomsskole i Klassequizen.
n pågrepet etter innbruddsforsøk
En person er pågrepet for å ha kjørt en varebil inn i en gullsmedforretning i Flekkefjord i dag tidlig. Det opplyser lensmann Asbjørn Skåland. Politiet jakter fortsatt på en annen gjerningsperson.
Mobbing i skolen
I Agder har Fylkesmannen mottatt 37 mobbesaker mellom 1. august og 31. desember 2017. Elevundersøkelsen for 2017 viser at 6,6 prosent av norske elever blir mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere. Les mer her.
Les mer om Fylkesmannen.

Bilfører funnet etter kollisjon

Sjåføren som løp bort fra ei trafikkulykke på fylkesvei 454 i Drivenesbakken i Vennesla er fraktet til sykehus.
Les mer om Drivenesbakken og Vennesla.
En tatt etter innbruddsforsøk
En person er pågrepet etter innbruddsforsøket i en gullsmedforretning i Flekkefjord i dag tidlig. Det opplyser lensmann Asbjørn Skåland. Politiet jakter fortsatt på en annen gjerningsperson.
Siste dag med snø langs kysten
Det vil komme litt snø av og til over hele Agder i dag. Langs kysten vil snøen komme som sludd. Snøen vil forsvinne fra trærne, ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg. Det blir frisk bris på kysten, til dels stiv kuling vest for Lindesnes.
Les mer om Agder og Siri Wiberg.
Har montører ute på alle feil
Litt over 900 kunder er nå uten strøm i Agder. Snøtunge trær kan fortsatt velte over linjenettet, så kundene må være forberedt på at det kan oppstå nye strømbrudd, ifølge Agder Energi.
Les mer om Agder Energi og Agder.
Anette og Cristobal fikk to sett med tvillinger
Glade for at tvillingforeldre nå får fire måneder ekstra permisjon.
Les mer om Cristobal.
Søker etter sjåfør
Politiet leter etter føreren av den ene bilen som er involvert i en front mot front-kollisjon i Vennesla. Totalt tre personer var i de to bilene som kolliderte. To av dem blir undersøkt av helsepersonell på stedet.
Les mer om Vennesla.
Trafikkulykke i Vennesla
Brannvesenet har rykket ut på en trafikkulykke på fylkesvei 454 på Drivenesheia i Vennesla. Skadeomfanget er ennå ikke kjent.
Les mer om Drivenesheia og Vennesla.
Leter etter rød varebil
Politiet ber folk melde fra dersom de ser en rød varebil med grønne skilt som har skader i fronten. Bilen ble i dag brukt til å kjøre inn i en gullsmedforretning i Flekkefjord. To personer er sett på stedet. De fikk ikke med seg noen verdisaker.
Les mer om Flekkefjord.
Politiet ut til gullsmedinnbrudd
Tyver har forsøkt å bryte seg inn i en gullsmedforretning i Flekkefjord.
Les mer om Flekkefjord.
Stopper vindkraftplaner i Bygland
Olje- og energidepartementet har avslått søknaden fra Hovatn Aust Vindkraftverk om å få bygge 120 megawatt vindkraft i området. Regjeringen har vurdert alle fordeler og ulemper, og lagt særlig vekt på hensynet til villrein.
Vil utvikle Marnardal museum
Vest-Agder fylkeskommune ønsker å gå inn med to millioner kroner over to år for å styrke kulturnæringen og museene i Marnardal. I første omgang skal pengene brukes til å utvikle og oppgradere Marnardal museum.
Les mer om Marnardal.
Får lengre permisjon
Tvilling- og trillingforeldre får betydelig mer permisjon fra 1. juli. Tvillingforeldre får samlet fire måneder mer enn i dag, mens trillingforeldre får til sammen ett år hver. Det er KrF som i stor grad har kjempet denne saken gjennom i Stortinget.
Les mer om KrF og Stortinget.
Ruskjøring i Mandal
En ruset mann i 50-årene fra Mandal ble i natt stoppet av politiet i Mandal sentrum. Han hadde ikke førerkort og bilen hans hadde avskiltingsbegjæring. Han hadde også mindre mengde narkotika med seg. Han ble anmeldt og er løslatt.
Les mer om Mandal.
Trålposer i propellen
Redningsselskapet slepte i natt en dansk tråler til land i Farsund. Båten hadde fått to trålposer i propellen og disse ble fjernet av en dykker.
Les mer om Farsund.
Fortsatt mange uten strøm
Det er fortsatt over 1000 husstander på Sørlandet uten strøm. Totalt er det 16 pågående strømstander i landsdelen. Dette til tross for at droner, helikoptre, og montører fra flere steder i landet har søkt etter feil i hele dag.
Les mer om Sørlandet.
Flere hjelpetiltak blir gjort
Det blir satt i gang flere hjelpetiltak for pårørende og venner av den avdøde 21-åringen som ble funnet i sjøen etter en leteaksjon i kveld. – Søgne kommune har hentet inn et kriseteam, sier innsatsleder Frank Salvesen.
Les mer om Frank Salvesen.
Bekrefter dødsfallet
Politiet bekrefter at det er den savnede 21-åringen som ble funnet død i Søgne. En venn av mannen har identifisert ham. 21-åringen ble funnet i sjøen, rett ved der han sist ble observert 01.30. Les mer.
Les mer om Søgne.
Person funnet livløs i sjøen
Leteaksjonen etter den savnede 21-åringen i Søgne ble avsluttet rundt klokken åtte i kveld. En person ble funnet livløs i sjøen i søkeområdet.
Les mer om Søgne.
Funn i Søgne
Politiet har sperret av et område ved sjøen i Søgne. Det opplyses om at de har gjort et funn.
Les mer om Søgne.
Letes også etter savnede på sjøen
Det er så mange som har møtt opp i Søgne for å hjelpe til og søke etter den savnede 21-åringen, at politiet har begynt å sende enkelte hjem. Det letes både til vanns og til lands, ifølge NRKs reporter på stedet. Les mer.
Les mer om Søgne.
Bruker droner for å finne feil
I tillegg til å bruke helikoptre for å finne ut hvor feilene på strømnettet er, bruker Agder Energi droner for å få best mulig oversikt. Det sier Unni Farestveit i Agder Energi. Fortsatt er over tusen personer på Sørlandet uten strøm.