NRK Sørlandet

Avslører ukjent krigshistorie

En ny bok om Aust-Agder under andre verdenskrig avslører historier om nordmenns motstand og støtte til okkupantene, og viser mange hittil upubliserte bilder.
Les mer om Aust-Agder.

ØIF vant på hjemmebane

ØIF Arendal slo Sandnes 38-27 i Sør Amfi søndag kveld. Hjemmelaget dominerte i begge omgangene. Til søndag er det returoppgjør hjemme mot tyske Gøppingen i EHF-cupen.
Les mer om Gøppingen og Sør Amfi.
ØIF leder ved pause
ØIF Arendal leder med fire mål mot Sandnes i Sør Amfi. Ved pause stod det 17-13 i favør hjemmelaget.
Les mer om Sør Amfi.
– Trenger ikke frykte
Senterdirektør Ruben Storevold ved Sørlandssenteret sier ansatte og besøkende ikke trenger frykte for sikkerheten etter to knivepisoder den siste tida. Han sier senteret har godt vakthold og rutiner, men at dette selvsagt vil evaluert etter to alvorlige knivhendelser på fem måneder.
Les mer om Sørlandssenteret og Trenger.

ØIF møter Sandnes

Søndag klokken 18.00 møter ØIF Arendal nyopprukkede Sandnes i Sør Amfi. Onsdag vant hjemmelaget bortekampen mot tyske Göppingen i EHF-cupen.
Les mer om Göppingen og Sør Amfi.
E39 åpnet igjen
E39 ved Fassedalsvannet i Lindesnes er åpnet for trafikk igjen etter at bilen er fjernet. Politiet opplyser at det er svært glatt i området.
Les mer om Fassedalsvannet.
Full stans på E39
Det er full stans på E39 i Lindesnes etter at en bil har kjørt ut av veien og inn i fjellveggen. Ulykken skal ha skjedd ved vestenden av Fasselandsvannet. En bil med en person involvert og ambulanse og politi er på stedet, skriver Politiet på Twitter.
– En skrekk å gå på jobb
– Ansatte ved Sørlandssenteret føler det ubehagelig å gå på jobb etter de to knivhendelsene på senteret den siste tida. Men senterledelsen mener hverken publikum eller ansatte trenger frykte for sikkerheten.
Les mer om Sørlandssenteret.
Jenta ikke fra Kristiansand
Den 12-år gamle jenta som ble pågrepet etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i går, er ikke hjemmehørende i Kristiansand. Det sier ordfører, Harald Furre til NRK. Det er derfor usikkert hvordan kommunen vil følge opp hendelsen. Jenta tilhører en barnevernsinstitusjon et annet sted på Sørlandet.
– Et sjokk å oppleve knivstikkingen
– Det var et veldig sjokk! Det sier Elise Larsen som var på jobb på en kafe like ved der knivstikkingen skjedde på Sørlandssenteret i går ettermiddag. At dette skjer to ganger på rad gjør at det blir ubehagelig å gå på jobb, sier Larsen.
- Et sjokk å oppleve knivstikkingen
–Det var et veldig sjokk ! Det sier Elise Larsen som var på jobb på en kafe like ved der knivstikkingen skjedde på Sørlandssenteret i går ettermiddag.
Blir fylkesleder etter Frp-bråk
Bjørnar Solvei fra Arendal er valgt til ny leder av Demokratene i Aust-Agder. Han ble ekskludert fra Frp etter interne stridigheter i lokalpartiet om fylkessammenslåing og valg av stortingskandidat.
Tom Cruise-film fikk 820 helikopterturer – Øivind (86) fikk ikke n
Produksjonsselskapet som lager «Mission Impossible 6 søkte og fikk innvilget 820 helikopterlandinger. Øivind Skaunfelt fikk ikke fly og besøke hytta n siste gang.
Marte Olsbu til topps
Synnøve Solemdal sørget for to nordmenn på pallen.
Olsbu vant fellesstarten
Marte Olsbu fra Froland tok seg kraftig opp fra lørdagens 19. plass og vant fellesstarten i skiskyting på Sjusjøen i dag. Seieren var Norges første for kvinner i sesongåpningen på Sjusjøen.
Les mer om Froland og Sjusjøen.
Hærverk på biler
Flere biler på Gimlekollen i Kristiansand har vært utsatt for skadeverk natt til søndag. Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.
Les mer om Gimlekollen og Kristiansand.
Olsbu til topps
Marte Olsbu fra Froland tok seg kraftig opp fra lørdagens 19. plass og vant fellesstarten i skiskyting på Sjusjøen i dag. Seieren var Norges første for kvinner i sesongåpningen på Sjusjøen.
Les mer om Froland og Sjusjøen.
Fire mistenkt for vold i forbindelse med knivstikking
Fire personer er mistenkt for utøvelse av vold i forbindelse med knivstikkingen i Kvinesdal i natt. Det sier jourhavende jurist i Agder-politiet Cecilie Pedersen Hille til NRK.
Fire involvert i knivstikking
Fire personer er mistenkt for utøvelse av vold i forbindelse med knivstikkingen i Kvinesdal i natt. Det sier jourhavende jurist i politiet Cecilie Pedersen Hille til NRK. – Tre personer oppsøkte en fjerde person i et bolighus og det endte med at to av de tre ble knivstukket, sier Hille.
Her kan du lese nattas politilogg
En person er pågrepet av politiet etter knivstikking i en bolig i Kvinesdal. Her kan du lese den offisielle politiloggen om denne saken og andre oppgaver politiet har løst gjennom natta.
Les mer om Kvinesdal.
Moderate skader etter knivstikking
To personer er brakt til Stavanger universitetssjukehus med moderate skader etter knivstikking i en bolig i Kvinesdal, melder Sørlandet sykehus. De to ble først brakt til sykehuset i Flekkefjord, men senere overflyttet til Stavanger. En person er pågrepet etter knivstikkingen.
Politianmelder utfylling i Korsvikfjorden
Tre selskap som er involvert i utbyggingen i Korsvikfjorden i Kristiansand, er nå anmeldt for brudd på forurensningsloven.
Knivstikking i Kvinesdal
Politiet fikk rundt kl. 02.30 melding om knivstikking i en bolig i Kvinesdal, skriver politiet på Twitter. To personer er flydd til sykehus med ukjent skadeomfang. En gjerningsperson er pågrepet. Politiet jobber med taktisk og teknisk etterforskning.
Les mer om Kvinesdal og Twitter.
Ute av mesterligaen
Vipers tapte lørdagens skjebneoppgjør i Montenegro med 23-26.
Les mer om Montenegro.
En rekke vitner
Politiet har avhørt flere vitner til at en mann ble knivstukket på Sørlandssenteret i Kristiansand lørdag kveld. En 12 år gammel jente er pågrepet. Les mer.