NRK Vestfold

Politikere felte tårer

Flere politikere i Lardal tørket tårer på det siste kommunestyremøtet denne uka. Etter 180 år som egen kommune er det slutt når Lardal slår seg sammen med Larvik fra nyttår. Det siste kommunestyremøtet ble avsluttet med nasjonalsangen, skriver Østlands-Posten.

– Skal ta VM-gull

Håndballspiller Amanda Kurtovi fra Sandefjord tror ikke Norge har spilt bedre før enn det de gjorde i kampen mot Nederland i går. Norge vant semifinalen med 32-23. – Vi skal ta ut det siste i finalen. Nå skal VM-gullet hjem, sier Kurtovi.
Tjener penger på merkevareposer
På Finn.no bugner det av annonser for eksklusiv emballasje. – Fint hvis andre får glede av dem, sier en av selgerne.
Høyesterett behandler dødsulykke
En lastebilsjåfør som er dømt for å ha rygget over ei elleve år gammel jente på en sykkelsti på Nøtterøy, får anken behandlet av Høyesterett.
Les mer om Høyesterett og Nøtterøy.

Høyesterett tar opp rygge-ulykke

En lastebilsjåfør som er dømt for å ha rygget over ei elleve år gammel jente på en sykkelsti på Nøtterøy, får anken behandlet av Høyesterett, melder NTB. Ulykken skjedde i september i fjor på en gang- og sykkelvei på Nøtterøy.
Les mer om Høyesterett, NTB og Nøtterøy.
– Ni av ti gleder seg til jul
En ny undersøkelse, utført av Ipsos for Kirkens Bymisjon, viser at ni av ti nordmenn gleder seg til jul. Det skriver NTB. De som gruer seg, er også spurt om hva de gruer seg til. Nesten en tredel svarer stress eller tidspress.
Les mer om NTB.
Menn ville slåss
En mann som yppet til slåsskamp utenfor et utested i Sandefjord i natt, ble bortvist av politiet. I Tønsberg ble en annen mann bortvist fordi han sloss på et utested tidligere på natten.
Les mer om Sandefjord.
Hentet utagerende mann
Politiet pågrep i natt en mann i Larvik som var beruset, utagerende og nektet å forlate stedet på Amundrød.
Les mer om Amundrød og Larvik.
Mann bortvist av politiet
En mann som yppet til slåsskamp utenfor et utested i Sandefjord i natt ble bortvist av politiet. Mannen var i 20-årene.
Les mer om Sandefjord.
Trafikkuhell i Larvik
Et trafikkuhell har oppstått ved Brunlanesveien i Larvik. Det er ingen personskade. Politiet opplyser om at det er mistanke om brudd på vikeplikt.
Les mer om Brunlanesveien og Larvik.
Ikke la katten være ute mens du er på jobb
Hvis katten ikke får tilgang til varme i løpet av noen timer kan det få konsekvenser, sier dyrlege.
Suverene Norge til VM-finale
Norge slo Nederland 32–23 i VM-semifinalen fredag kveld, og tok seg med det til finale. Norge tok ledelsen tidlig, og Nederland var i realiteten aldri med i kampen. Til pause var det 17-10 i favør Norge.
Tunsberg-biskop får støtte
Biskopkollegaer støtter Per Arne Dahl, som nylig kritiserte praksisen til TV-kanalen Visjon Norge. Flere biskoper tar nå avstand fra det de mener er en sammenblanding av løfter om helbredelse og innsamling av penger. Visjon Norge-pastor Jan Hanvold avviser at de tar betaling for bønn. Han sier de mottar gaver på samme måte som kirken tar kollekt.
Brannvesenet returnerer
Mannskaper fra Sandefjord brann og redningsvesen har sjekket ut området. De fant ingen mistenkelige flammer. Brannvesenet returnerer, opplyser de på Twitter.
Les mer om Sandefjord og Twitter.
Mistenkelige flammer i Raveien
Stasjon Sandefjord rykker ut på melding om mistenkelige flammer i Ravien. Dette opplyser politiet på Twitter.
Les mer om Raveien, Ravien og Twitter.
Kjørte ned skilt i Tønsberg
Politiet søker etter en sort BMW 320. Bilen skal ha kjørt ned et skilt på Hortensveien. Bilen har knust frontrute, melder politiet på Twitter.
Få får oppfylt ønsket om hvit jul
Mildvær og regn vil prege kommende uke og julehelgen i store deler av landet. – Men ting kan endre seg. Vi har ikke gitt opp håpet, presiserer meteorologen.
Gutt er uskadd
Den unge gutten som ble påkjørt på Eik i Tønsberg er uskadd, melder politiet.
Les mer om Eik og Tønsberg.
Fotgjenger påkjørt i Tønsberg
Nødetatene har fått melding om at en fotgjenger er påkjørt på Eik i Tønsberg. Fotgjengeren skal være ved bevissthet, opplyser politiet.
Les mer om Eik og Tønsberg.
Ung gutt påkjørt
Det var en ung gutt som ble påkjørt på Eik i Tønsberg i ettermiddag. – Gutten er oppe og går, melder politiet som legger til at han helsepersonell skal undersøke han.
Les mer om Eik og Tønsberg.
Frivillige kan få mer tippemidler
Fra 2018 kan 7 prosent av spillinnsatsen hos Norsk Tipping gå til valgt lag eller forening. Tidligere har denne andelen vært 5 prosent. For spillene Multix og Instaspill økes Grasrotandelen fra 10 til 14 prosent, opplyser Kulturdepartementet.
Boligsameie fikk fyringsforbud
Alle leilighetene i et boligsameie i Horten fikk nylig fyringsforbud etter det ble utført rehabilitering av pipene. Alle pipene som ble rehabilitert ble feilmontert, opplyser Vestfold Interkommunale brannvesen. Ildstedene kan dermed ikke lenger benyttes av beboerne på grunn av fare for brann og kullosforgiftining.
Boligsameie med fyringsforbud
Alle leilighetene i et boligsameie i Horten fikk nylig fyringsforbud etter det ble utført rehabilitering av pipene. Alle pipene som ble rehabilitert ble feilmontert, opplyser Vestfold Interkommunale brannvesen. Ildstedene kan dermed ikke lenger benyttes av beboerne på grunn av fare for brann og kullosforgiftining.
Bil havnet på taket
En kvinne i 20-årene er kjørt til Sykehuset i Vestfold for sjekk etter trafikkuhellet i Larvik. Kvinnen kjørte av veien og bilen havnet på taket.
Les mer om Larvik, Sykehuset og Vestfold.
Trafikkuhell i Larvik
En person er involvert i et trafikkuhell mellom Tjølling og Verningen. Sjåføren er ute av bilen og nødetatene er på vei, melder politiet.
Les mer om Larvik, Tjølling og Verningen.