års

Oslo-politikere: – Tragisk å legge ned mottaket

Målet med integreringsmottaket på Ila var å få asylsøkere raskere integrert. Oslo-byråder mener det er uforståelig at UDI nå legger det ned etter kun ett års drift.
Les mer om Ila og UDI.

Svake oljetall kan svekke kronen

Oljeselskapene ventes å øke anslagene for neste års investeringer i en fersk telling torsdag. Men svake tall kan gi en ny kronesmell, ifølge DNB.
Les mer om DNB.
Partiene enige om nytt statsbudsjett
Langt på overtid ble de fire partiene på borgerlig side enige om neste års statsbudsjett.
Partiene enig om nytt statsbudsjett
Langt på overtid ble de fire partiene på borgerlig side enige om neste års statsbudsjett.

Svake oljetall kan svekke kronen

Oljeselskapene ventes å øke anslagene for neste års investeringer i en fersk telling torsdag. Men svake tall kan gi en ny kronesmell, ifølge DNB.
Les mer om DNB.
Fakkeltog mot budsjettkutt
Rundt 100 personer gikk i går i fakkeltog på Tynset i protest mot et kutt på seks millioner kroner i neste års budsjett for skole og barnehage, skriver Østlendingen. Formannskapet starter budsjettbehandlingen på tirsdag.
Les mer om Tynset og Østlendingen.
Facebook vil innynde seg hos avisene igjen
Ett års tid etter at flere mediehus ga opp å bruke Facebooks Instant Articles, er nettgiganten på frierferd igjen med en oppdatert versjon.
Budsjettkameratene øyner målstreken
De fire partiene på borgerlig mener det nærmer seg enighet om neste års statsbudsjett. En avtale kan komme på plass i løpet av kvelden eller natten.
Dømt til ni års fengsel
En mann i 30-årene fra Narvik er i Hålogaland lagmannsrett dømt til ni års fengsel for mishandling og voldtekt av sin egen samboer. Mannen skal også ha filmet overgrepet. Tiltalte har ifølge dommen erkjent å ha utøvet vold samt filmet overgrepet.
Les mer om Hålogaland og Narvik.
Statskog kutter i tømmerhogst
Statskog skal hogge mindre tømmer neste år. Årsaken er at deler av statsforetakets produktive skog er vernet eller vurderes for vern. Selskapet reduserer neste års hogst med 25 000 kubikkmeter, noe som tilsvarer lasten på 650 tømmerbiler.
Må betale tilbake 32 millioner
En mann fra Bærum er i Oslo tingrett dømt til 4,5 års fengsel etter å ha utgitt seg for å være sønnen til skipsreder Wilh Wilhelmsen. 57-åringen lurte til seg flere titalls millioner kroner og må ifølge dommen betale tilbake 32 millioner kroner.
Les mer om Bærum, Oslo og Wilh Wilhelmsen.
Narkotikadømt 41-åring
En 41 år gammel kristiansander er dømt til et halvt års fengsel for å ha levert en halv kilo kokain. Mannen ble dømt i en sak i fjor sommer, og dette er en såkalt etterskuddsdom for et forhold som har kommet opp i ettertid.
Kopseng tiltalt for to nye voldtekt
Julio Kopseng er tiltalt for to nye voldtekter. Han aksepterer ikke skyld i sakene, og dermed havner de i retten, skriver Dagbladet. Den tidligere danseren er allerede dømt til 21 års forvaring for å ha forgrepet seg på 19 kvinner.
Les mer om Dagbladet.
Politidirektoratet: Ingen medbrakt i Kongeparken neste år
Politiet strammer inn reglene for neste års russefeiring. Dermed blir det slutt på å drikke medbrakt alkohol på russearrangementer.
Les mer om Kongeparken.
Kilder: KrF-krav dytter forhandlingene ut på overtid
Høyre, Venstre og Frp skal i store trekk være enige om neste års statsbudsjett, men jobber fortsatt med å tekkes KrF i sluttspurten.
Les mer om Frp, KrF og Venstre.
Ni års fengsel for drapsforsøk
Ein mann (40) som slo ekskona med brekkjern fleire gonger i hovudet, er dømd til fengsel.
Ni års fengsel for drapsforsøk
Ein mann (40) som slo ekskona med brekkjern fleire gonger i hovudet, er dømd til fengsel i ni år. Episoden skjedde i parkeringshuset ved Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand i februar. Les meir her.
Les mer om Kristiansand.
Høyre og KrF sier forhandlingsfristen ryker
Fristen for å hale neste års statsbudsjett i land er i utgangspunktet i mandag kveld klokken 18. Nå håper Høyre og KrF at partiene blir ferdige n dag på overtid.
Les mer om Høyre og KrF.
Svindlet NAV
En 39 år gammel mann må betale 3000 kroner til NAV og har fått to års prøvetid for trygdebedrageri. Mannen meldte at han hadde arbeidet 151 timer, men i virkeligheten viste det seg at det riktige antallet var nær 600 timer.
Les mer om NAV.
I dag har de vært gift i 70 år
Dronning Elizabeth (91) og prins Philip (96) feirer 70 års ekteskap med nye bilder
Les mer om Philip.
Terrorsiktet verdaling: - Dømt til sju og et halvt års fengsel
Den terrorsiktede verdalingen er dømt både for deltakelse i en terrororganisasjon og for inngåelse av terrorforbund.
Dømt til sju års fengsel
En 34 år gammel mann fra Verdal er dømt til fengsel i sju og et halvt år for terrordeltakelse og terrorforbund i Syria.
Les mer om Syria og Verdal.
Tøffere for afrikanske autoriteter
Nesten 100 års autoritær statsledelse er i ferd med å forsvinne fra Afrika i år. Resten av kontinentets «big men bør se seg over skulderen, ifølge eksperter.
Les mer om Afrika.
Stavnar nærmere ny europatour
Madelen Stavnar (16) fra Nøtterøy ligger foreløpig på fjerdeplass under Sanya Ladies Open i Kina. Ifølge norskgolf.no gir det sammenlagt en foreløpig 80-plass. Holder hun denne sammenlagtplassen de to siste turneringene betyr det spill i nester års europatour. Tonje Daffinrud fra Tønsberg ligger på 36-plass, men har også muligheten til å kvalifisere seg for neste års tour
Les mer om Kina, Nøtterøy og Tønsberg.