Abid raja

Abid Raja hedres med pris

Abid Raja (V) hedres for sitt internasjonale arbeid for å fremme religionsfrihet, og særlig for hans etablering av et internasjonalt nettverk av parlamentarikere. Prisen deles ut av IRLA, en Washington-basert organisasjon som jobber for trosfrihet.
Les mer om Washington-basert.

Abid Raja (V) om Nylund: - Ingen barn blir kristne av å synge «Deilig er jorden

Stortingets muslimske visepresident oppfordrer foreldre til selvransakelse og dannelse etter nye julesangkontroverser. - Dette er ikke et problem for barna, men et problem for foreldrene, sier Abid Q. Raja (V).
Les mer om Abid Q, Deilig og Nylund.
Abid Raja trekker seg fra styret i Norges Cykleforbund
OSLO (NRK): Sykkelforbundet må rydde opp etter et sykkel-VM som trolig går i underskudd. Det blir uten Venstre-politikeren.
Åpner for TdF-hjelp fra staten
Norge og Danmark konkurrerer begge om å få arrangere Tour de France -starten i 2021. Den betydelige prislappen skremmer mange, men ikke Abid Raja. Mer på tv2.no

Raja håper ny muslimsk organisasjon kan erstatte IRN

Etter at tilliten til Islamsk Råd Norge er forduftet håper Venstres Abid Raja at en ny paraplyorganisasjon for muslimske grupper blir dannet i Norge
Les mer om IRN, Islamsk Råd Norge og Norge.
Raja: – Islamsk Råd har seg selv å takke
Venstre-politiker Abid Raja mener generalsekretæren i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, egenhendig har «revet ned organisasjonen.
Sier nei til kamera-overvåking på voldsutsatte skoler
Elevene selv og Venstres Abid Raja avviser bruk av video-overvåking på videregående skoler for å motvirke og avdekke vold og mobbing.
Abid Raja kan bli visepresident
Høyre vurderer å gi den siste plassen i presidentskapet på Stortinget til Venstre. Dermed kan Abid Raja bli visepresident på Stortinget.
Les mer om Abid Raja, Stortinget og Venstre.
Jon Gunnes tar over etter Abid Raja
Han rydder ut av kontoret i svartsekker og gjør seg klar for Stortinget. Det blir samferdselskomiteen for Jon Gunnes (V).
Les mer om Abid Raja og Stortinget.
Raja og Grande nevnes som mulige statsråder
Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby oppgis som Venstres fire heteste statsråd-kandidater, sier sentrale kilder til VG.
To trøndere i Venstre nevnes som mulige statsråder
Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby oppgis som Venstres fire heteste statsråd-kandidater, sier sentrale kilder til VG.
Disse kan gå i regjering for Venstre
Venstres mest åpenbare statsrådkandidater er ledertrioen Trine Skei Grande, Terje Breivik og Ola Elvestuen, samt Abid Raja.
Raja og Rotevatn hetest som nye Venstre-statsråder
Trine Skei Grande, Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby oppgis som Venstres fire heteste statsråd-kandidater. Men først må partiet si ja til Ernas stående invitasjon om å gå i regjering.
Raja: En stor lettelse
– Det er en stor glede og en stor lettelse, sier Abid Raja etter at både NRK og TV2 har erklært at Venstre kommer over sperregrensen. – Nå skal vi sove, og så skal de fire borgerlige partiene snakke sammen, sier Raja.
Les mer om Abid Raja, NRK, Raja, TV2 og Venstre.
Venstre-drama på sperregrensen
DET NORSKE TEATRET (NRK): – Dette blir himmel eller helvete, sier Abid Raja etter 4,0 prosent på NRKs valgprognose.
Les mer om Abid Raja.
Abid Raja: Suu Kyi bør fratas Nobels fredspris
Over 120.000 mennesker er på flukt fra brutal vold i Myanmar. Likevel: Nobelkomiteen mener Rajas forslag er uaktuelt.
Les mer om Myanmar.
Abid Raja: – I mange muslimske hjem er dessverre det jødiske samfunnet en naturlig fiende.
I dag går startskuddet for den jødiske kulturfestivalen i Trondheim. Hvem hadde trodd at en muslim skulle få holde åpningstalen på en folkefest for jødisk kultur?
Les mer om Trondheim.
Raja ba Islamsk Råd-topp gå av
Stortingsrepresentant Abid Raja (V) mener lederen i Islamsk Råd bør trekke seg for å skape ro rundt organisasjonen. I en debatt tirsdag kveld sa Raja at Mehtab Afsar har mistet tilliten hos et så å si samlet storting, skriver Vårt Land
Skei Grande har ingen planer om å overlate Venstre til Abid Raja – i hvert fall ikke ennå
Venstre-leder Trine Skei Grande vil ikke evaluere sin posisjon før valgresultatet er klart.
Les mer om Abid Raja og Venstre.
Frykter Listhaug forsurer forholdet til söta bror
Tidligere Sverige-ambassadør Kai Eide kaller Listhaugs Rinkeby-besøk for et valgkamptriks, mens Abid Raja (V) beskylder Listhaug for å kjøre et sololøp mot regjeringa og samarbeidspartiene.
Les mer om Abid Raja og Listhaug.
Abid Rajas kone til VG: - Abid bør bli partileder etter Trine
Abid Raja (41) og kona Nadia Ansar (38) slåss mot moralpolitiet for å få gifte seg. Nå slåss de mot sperregrensen, og hun håper han kan bli Venstres neste partileder.
Les mer om Nadia Ansar og Trine.
Advarer mot ytterliggående krefter
Stortingsrepresentant Abid Raja (V) fordømmer terrorangrepet i Barcelona og sier at både muslimsk fundamentalisme og nazimarsjen i Kristiansand er ytterliggående holdninger som skader hele samfunnet.
Les mer om Barcelona og Kristiansand.
Listhaug får ros og ris for oppgjør med muslimsk leder på ungdomsleir
Integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) oppgjør med Tahir-ul-Qadri på en ungdomsleir mot ekstremisme får støtte av Venstres Abid Raja.
Les mer om Tahir-ul-Qadri.
– Vanskelig å være stolt muslim
Abid Raja forstår nordmenn som blir redd for islam og muslimer etter terrorangrepene i Europa.
Les mer om Europa og Vanskelig.
LOs dobbeltmoral
LO kritiserer Abid Q. Raja og Akershus Venstre for å søke etter frivillige til valgkampen uten å kompensere med lønn, samtidig som de unnlater å kritisere «sine egne.
Les mer om Abid Q.