Agder

Skader for 10 millioner

Samferdselssjef Ola Olsbu fortalte fylkestinget at foreløpige anslagene viser at skadene på fylkesveiene i Aust-Agder beløper seg til 10-11 millioner kroner. Flommen har bl.a. ført til at to bruer er skadet.
Les mer om Aust-Agder.

Går av i dag

Tellef Inge Mørland (Ap) går i dag av som fylkesordfører i Aust-Agder. Fylkestinget kommer i dag til å velge Gro Bråten (Ap) fra Lillesand som hans erstatter.
Mener veiene må fikses
Lederen av samferdselsutvalget i Aust-Agder, Oddbjørn Kylland (Sp), mener det raskt må gjøres noe med fylkesveiene i de grendene og bygdene som er blitt isolert på grunn av flommen. Saken blir tema i fylkestinget i formiddag.
Ekstra fokus på utsatte steder
Politiet i Agder opplyser at det så langt ikke er meldt inn noen problemer i forbindelse med nedbøren til politiet, og at patruljene har ekstra fokus på utsatte steder og veier i distriktet.
Les mer om Agder.

Kan bli stengte veier i Aust-Agder

Flomfaren er fremdeles på nest høyeste nivå i Aust-Agder, utenom Setesdal. Tre fylkesveier i Aust-Agder er stengt. Veisjef Erling Jonassen sier situasjonen fort kan bli verre.
Les mer om Aust-Agder og Setesdal.
Lastebil kjørte i husvegg
Et hus i Farsund i Vest-Agder fikk omfattende skader da en lastebil havnet i husveggen mandag kveld. Årsaken til uhellet er foreløpig ukjent. Politiet har opprettet sak, og bilen taues inn for nærmere undersøkelser. Ingen personer ble skadet.
Les mer om Farsund og Vest-Agder.
– Fare for oversvømmelser
Meteorologisk institutt melder over 50 millimeter nedbør enkelte steder i Aust-Agder tirsdag. Dermed er det fare for oversvømmelser utsatte steder.
Les mer om Aust-Agder og Fare.
E18 kan bli stengt igjen
Flomvarslet for Aust-Agder og Telemark er oppjustert til det nest høyeste nivået tirsdag. – Det er meldt mye regn og vi kan risikere at E18 blir stengt igjen, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Erling Jonassen.
Oppjusterer flomvarsel
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har oppjustert flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. Det er det nest høyeste varslingsnivået. Det ventes opptil 70 millimeter regn i løpet av tirsdag. Les mer her.
Les mer om Aust-Agder og Telemark.
Fare for flom i Vestfold
Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut flomvarsel for deler av Vestfold, Telemark og Agder. Det er ventet mye regn i morgen, og varselet er nå på gult nivå. Ifølge direktoratet er vassdrag med fortsatt stor vannføring etter helgens regnvær spesielt utsatt.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
Nytt varsel om mye regn i sør
Mens vannivået er på vei tilbake etter helgens flom i Aust-Agder, kommer NVE med et nytt flom- og jordskredvarsel.
Les mer om Aust-Agder og NVE.
DIREKTE: Kronprinsen i Kristiansand
Kronprins Haakon Magnus har samlet rundt 200 unge ledere til «SIKT 2017 i Kristiansand. Det er en konferanse som finner sted på Universitetet i Agder og arrangeres i år for femte gang. Kronprinsen møter snart pressen.
Tiltalt for forsikringssvindel
Et ektepar i Vest-Agder er sikta for forsikringssvindel på 350.000 kroner etter at huset deres brant i 2015. Ifølge tiltalen skal de ha meldt inn en omfattende skadeoppgave med gjenstander som politiet mener ikke eksisterte.
Les mer om Vest-Agder.
Søkkvåt tirsdag
Det er klart for nye runder kraftig regn på tirsdag. Det kan komme opp mot 70 millimeter i løpet av døgnet øst i Aust-Agder.
Les mer om Aust-Agder.
Nytt flom- og skredvarsel i tre fylker
Mens vannivået så vidt er på vei tilbake etter helgens flom, varsler NVE ny flom- og jordskredfare i Aust-Agder, Telemark og Vestfold fra tirsdag.
Les mer om Aust-Agder, NVE, Telemark og Vestfold.
Varsler ny flom
Mens vannivået så vidt er på vei tilbake etter helgens flom, varsler NVE ny flom- og jordskredfare i Aust-Agder, Telemark og Vestfold fra tirsdag. Det er ventet opptil 70 millimeter regn i disse områdene fra tirsdag morgen, melder NTB.
Les mer om Aust-Agder, NTB, NVE, Telemark og Vestfold.
Kloakk rett i elva
Flommen i Aust-Agder har slått ut en pumpestasjon for kloakk i Tvedestrand. Noe av kloakken går rett i elva, og kommunen vet ikke når den kommer i drift igjen.
Les mer om Aust-Agder og Tvedestrand.
– Vi har aldri opplevde maken
Store nedbørsmengder skaper fremdeles problemer på veiene i Aust-Agder. Vi sendte direkte fra Dalen i Arendal hvor Trond Heia, prosjektleder for veinettet i Aust-Agder, oppdaterte om siste nytt.
Frykter nytt veikaos på E18
E18 gjennom Aust-Agder kan bli stengt igjen tirsdag. Det er varslet en ny runde med massivt regn i fylket.
Les mer om Aust-Agder og E18.
Se direkte fra flomutsatte områder
Store nedbørsmengder skaper fremdeles problemer på veiene i Aust-Agder. Vi sender direkte fra Dalen i Arendal hvor Trond Heia, prosjektleder for veinettet i Aust-Agder, oppdaterer om siste nytt. Sendingen starter klokken 10.
– Vis hensyn
Prosjektleder Trond Heia i Statens vegvesen ber bilister kjøre forsiktig på E18 gjennom Aust-Agder. Veien åpnet natt til mandag etter å ha vært stengt.
Les mer om Aust-Agder og E18.
Sivilforsvaret hjelper
Sivilforsvaret har jobbet for å sikre en utsatt trafostasjon i Tvedestrand. Ifølge Agder Energi er strømmen nå tilbake i sentrum av byen.
Les mer om Tvedestrand.
Store skader etter flommen
Skader etter flommen som har herjet i Aust-Agder kommer nå til syne. I Tvedestrand stod vannet på det meste to meter høyere enn normalt. Dette raset har gått like ved kommunehuset i Tvedestrand.
Les mer om Aust-Agder og Tvedestrand.
Mindre utsatt for lungekreft
Menn i Oslo og Akershus er mindre utsatt for lungekreft enn menn andre steder i landet. Det vise ny statistikk fra Kreftforeningen. Finnmark, Rogaland og Agder-fylkene har høyest forekomst. Kvinner i vårt distrikt ligger nærmere gjennomsnittet for landet.
E18 åpnet igjen etter flommen på Sørlandet
E18 er gjenåpnet etter at store deler av Sørlandet ble rammet av vannkaos i helgen. Likevel er det flere stengte veier i Aust-Agder.
Les mer om Aust-Agder og Sørlandet.