Agder

De fleste har fått strømmen tilbake

Nå i morgentimene er 62 kunder uten strøm i Agder, ifølge Agder Energi Nett. På det meste var over 3000 uten strøm i går.
Les mer om Agder og Agder Energi Nett.

Advarer mot glatte veier

Det er sendt ut obs-varsel for flere fylker, der det advares mot glatte veier. Fylkene det gjelder er Agder, Telemark og Buskerud.
Les mer om Agder, Buskerud og Telemark.
Forberedt på flere strømbrudd
Siden været har blitt mildere og snøen tyngre, er Agder Energi forberedt på at snøtunge trær vil falle over strømlinjer og skape nye strømbrudd. – Vi er forberedt på at den varslede nedbøren kan skape utfordringer, står det i en pressemelding.
Les mer om Agder Energi.
Lolandheimen kan bli lagt ned
Lolandheimen i Vennesla kan bli lagt ned, etter å ha tapt et anbud i Helse Sør-Øst. Totalt 27 behandlingsplasser for rusmiddelavhengige på Agder kan forsvinne og 65 ansatte kan miste jobben.

Lolandsheimen kan bli lagt ned

Lolandheimen i Vennesla kan bli lagt ned, etter å ha tapt et anbud i Helse Sør-Øst. Totalt 27 behandlingsplasser for rusmiddelavhengige på Agder kan forsvinne og 65 ansatte kan miste jobben.
Regn gjør snøen tyngre
Flere steder i Agder henger snøtunge greiner over veiene. NRKs reporter melder om greiner som ser ut til å kunne knekke når som helst og skape farlige situasjoner på riksvei 9. Veitrafikksentralen har fått inn 14 henvendelser om greiner over veien siden i går.
Les mer om Agder.
Mange nye strømbrudd
Nesten 3000 kunder er nå uten strøm i Agder-fylkene. Ifølge Agder Energi Nett er det nå over 20 pågående strømstanser.
Les mer om Agder-fylkene.
Mange uten strøm i Lindesnes
Opp mot 1000 kunder i Lindesnes er uten strøm nå i morgentimene, ifølge Agder Energi nett.
Les mer om Agder Energi.
2400 uten strøm
2400 kunder i Lindesnes er uten strøm nå i morgentimene, ifølge Agder Energi nett.
Les mer om Agder Energi.
Ekstra sikring
Agder Energi iverksetter ekstra sikringstiltak på de viktigste hovedlinjene i flere innlandskommuner i Vest-Agder. En av årsakene til at så mange ble rammet, var at også reserveforbindelsene sviktet.
Les mer om Vest-Agder.
Jaget med øks
En 50 år gammel mann fra Aust-Agder er tiltalt for å ha kommet etter samboeren med øks. Kvinnen hadde låst seg inn på badet og mannen hogg seg gjennom døra med øksa. Deretter slo han øksa i baderomsinnredningen og knuste telefonen hennes.
Les mer om Aust-Agder.
Strømbruddene i Agder vil koste flere titalls millioner
Tusenvis har den siste uken vært uten strøm i Agder-fylkene. Ifølge Agder Energi vil strømbruddene koste mye mer enn i 2016.
Les mer om Agder og Agder-fylkene.
Fare for glatte veier tirsdag
Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om glatte veier i Agder fra og med tirsdag morgen. Årsaken er overgang til mildvær og regn som fryser på bakken.
Les mer om Agder.
NVE: – Spørsmålet er om de har forebygget nok
Agder Energi må betale ekstra hvis de ikke klarer å levere ut strøm. Norges vassdrags- og energidirektorat vil at det skal bli enda dyrere, for å motivere til bedre linjerydding.
Til topps i Klassequizen
Lyngdal Kristne Grunnskole fikk 10 poeng i Klassequizen mandag ettermiddag. Det betyr at Filip Røssland, Jan Magne Melsnes og Kristen Lian leder konkurransen i Vest-Agder.
Ber om unnskyldning etter overgrep
Ei jente fra Aust-Agder, og ei jente fra Vest-Agder er blant de 10 unge jentene som ble utsatt for overgrep av en mann fra Hordaland. I retten i dag innrømmet mannen overgrepene, og ba flere ganger om unnskyldning. Les mer.
Innrømmer overgrep mot sørlandsjenter
En mann fra Hordaland innrømmer overgrep mot ti jenter, to av dem fra Agder.
Les mer om Agder og Hordaland.
Mobbing i skolen
I Agder har Fylkesmannen mottatt 37 mobbesaker mellom 1. august og 31. desember 2017. Elevundersøkelsen for 2017 viser at 6,6 prosent av norske elever blir mobbet to til tre ganger i måneden eller oftere. Les mer her.
Les mer om Fylkesmannen.
Siste dag med snø langs kysten
Det vil komme litt snø av og til over hele Agder i dag. Langs kysten vil snøen komme som sludd. Snøen vil forsvinne fra trærne, ifølge statsmeteorolog Siri Wiberg. Det blir frisk bris på kysten, til dels stiv kuling vest for Lindesnes.
Les mer om Agder og Siri Wiberg.
Har montører ute på alle feil
Litt over 900 kunder er nå uten strøm i Agder. Snøtunge trær kan fortsatt velte over linjenettet, så kundene må være forberedt på at det kan oppstå nye strømbrudd, ifølge Agder Energi.
Les mer om Agder Energi og Agder.
Sjåfør løp fra stedet etter trafikkulykke i Agder
Totalt var tre personer involvert i ulykken som skjedde like før klokken 6.35 mandag.
Les mer om Agder.
Vil utvikle Marnardal museum
Vest-Agder fylkeskommune ønsker å gå inn med to millioner kroner over to år for å styrke kulturnæringen og museene i Marnardal. I første omgang skal pengene brukes til å utvikle og oppgradere Marnardal museum.
Les mer om Marnardal.
Over 1000 uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold
Mandag er det ventet en ny runde med nedbør flere steder i Agder.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
1.500 kunder uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold
I overkant av 1.500 kunder var i 18-tiden søndag uten strøm i Agder, Telemark og Vestfold, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat.
Les mer om Agder, Telemark og Vestfold.
21-åring savnet i Søgne
Politiet har satt i gang en leteaksjon etter en 21 år gammel mann i Søgne i Vest-Agder.
Les mer om Søgne og Vest-Agder.