Akerselva

Strømgjerde i barnehage

Langs Akerselva skaper rottene så store problemer at barnehager og andre er nødt til å tenke kreativt. Grünerhagen barnehage har nå strøm i gjerdet for å holde rotter ute. Mennesker kjenner ikke strømmen, og løsningen er et prøveprosjekt, skriver Utdanningsnytt.
Les mer om Utdanningsnytt.

Fiskekvoter i Akerselva?

I år er det solgt nesten 1 000 fiskekort for laksefiske, 6 ganger så mange som i fjor. I år har det ikke har vært noen begrensninger på antall solgte fiskekort, men ifølge Aftenposten vurderer Oslomarkas Fiskeadministrasjon restriksjoner for neste år.
Les mer om Aftenposten og Akerselva.
Mange vil fiske laks i Akerselva
Det er rekordpågang for å få fiskekort fra Oslomarkas Fiskeadministrasjon. Fra juli til 20.9. er det solgt 377 fiskekort, en firedobling fra i fjor, da det ble åpnet for laksefiske. Det har vært gode fangster, med laks opptil 6,8 kilo.
Les mer om Akerselva.
Person reddet opp fra Akerselva
Person reddet opp fra Akerselva
Les mer om Akerselva.
Mer vann i Akerselva
Regn og snøsmelting fyller opp vannene i Marka, og Vann- og avløpsetaten slipper derfor ut mer vann i vassdraget. Det renner nå 7000 liter vann i sekundet i Akerselva, mot normalt 1500–2000 liter.
Les mer om Akerselva, Marka og Vannog.
Greåker klar for semifinale
Greåker innebandyklubb er klar for semifinalen i NM. Greåker har spilt fem kamper i kvartfinaleserien mot Gjelleråsen. I kveld vant Greåker 6–1. Nå venter Akerselva i semifinalen. Slevik sikret semifinaleplass på onsdag.
Vant 18–6 i innebandy
Slevik vant ikke mindre enn 18–6 mot Grei på hjemmebane i Gressvikhallen. I Tindlundhallen avga Greåker poeng mot Harstad. Greåker vant 7–6 etter straffer. Fredrikstad har spilt mot Akerselva, det endte med tap 4–8 i Rolvsøyhallen.
Politiet avslutter søk i Akerselva
Akerselva i Oslo er gjennomsøkt og ingen personer er funnet, opplyser politiet. De avslutter søket og konkluderer med at ingen har falt i vannet.
Les mer om Akerselva og Oslo.
Dykkere søker i Akerselva
Dykkere fra brannvesenet søker etter en person i Akerselva i Oslo. Politiet tror en person kan ha gått i vannet, fordi det er funnet fotspor ved elva som ikke går tilbake igjen. Stri strøm gjør at politiet søker et stykke nedover.
Les mer om Akerselva og Oslo.
Undersøker mulig fall i Akerselva
Nødetatene har rykket ut til Kjelsåsveien ved Mustad Fabrikker, hvor de undersøker et mulig fall i Akerselva i Oslo.
Resultater, innebandy herrer
Slevik - Fredrikstad 15-5 Tunet - Gjelleråsen 7-5 Grei - Greåker 3-9 Akerselva - Sandnes 8-4 Harstad - Haugerud 7-6
Seier for Greåker
Gråker vant 6-5 over Akerselva i eliteserien i innebandy. Målscorere for Greåker var Martin Lilleby (2), Jesper Hagg, Martin Isnes Kvisvik, Jonas Klefbeck og Stian Larsen.
To tatt etter ran ved Akerselva
To menn er pågrepet etter at en mann ble ranet ved Akerselva i Oslo i natt. Ransofferet stoppet selv en patrulje i området umiddelbart etter ranet, og de to gjerningsmennene ble raskt pågrepet. Mannen som ble ranet ble ikke fysisk skadet.
Les mer om Akerselva og Oslo.
To østfoldseire i innebandy
Slevik og Greåker leverte to solide borteseire i kveldens eliteseriekamper i innebandy. Verre gikk det i bortekampen for Fredrikstad. Resultatene er: Grei – Slevik 4-14 Akerselva – Fredrikstad 10-5 Harstad – Greåker 0-12
Jobber for permanent surfebølge i Oslo
Terje Skulstad vil lage en surfebølge i Akerselva.
Les mer om Akerselva og Oslo.
Følg oss elvelangs
For 17. gang inviteres publikum til en stemningsfull vandring langs Akerselva. Vi sender direkte fra klokken 20.00.
Les mer om Akerselva.
Varm fisk kan skape kjøleproblemer for PST
Institusjoner som Politiets sikkerhetstjeneste og Statnett bruker kaldt vann fra Akerselva i Oslo til å kjøle ned dataanlegg og kontorer. Nå kan strengere miljøkrav for å unngå ørret- og laksedød i elva gjøre nedkjølingen dyrere.
Les mer om Akerselva, Oslo, PST og Statnett.
Ambisiøs nykommer
Ambisiøse Astral markerer seg som en av de mer interessante nykommerne langs Norges lengste restaurantstripe: Akerselva.
Falt i Akerselva
Brannvesenet reddet to personer opp av Akerselva like over Bentsebrua. Det var forbipasserende som ringte brannvesenet.
Les mer om Akerselva og Bentsebrua.
Falt i Akerselva
Brannvesenet i Oslo måtte bruke redningsdykkere for å få en mann opp av Akerselva i natt. Personen hadde falt ned en skrent og havnet i elva rett bak brannsatsjonen. Vedkommende ble sjekket av helsepersonell, men skal ikke ha skadet seg.
Les mer om Akerselva og Oslo.
Mann med skarpladd våpen på utested
En vekter meldte 03.45 politiet om en mann med våpen på Blå ved Akerselva. Mannen ble arrestert og skal avhøres i dag. – Ingen ble truet, men vi ser alvorlig på at folk går rundt med skarpladde våpen, sier Gjermund Stokkli i oslopolitiet.
Se fiskeåpningen i Akerselva
Bare fem år etter klorutslippet, som drepte nesten alt liv i Akerselva, er det nå mulig å fiske etter laks og sjøørret igjen. Se den offisielle åpningen klokka elleve.
Les mer om Akerselva.
Akerselva åpen for fiske igjen
I dag startet fiske i Akerselva igjen. Mye av livet i elva ble ødelagt etter klorutslipp i 2011. Siden da har det vært jobbet iherdig for å få tilbake fisk i vannet. I fjor kunne man for første gang siden utslippet fiske i elva, og i år er det enda større deler av elva som åpnes for dette.
Les mer om Akerselva.