Anne lise kristensen

Frykter «velferdsflyktninger

Sosial- og eldreombudet i Oslo, Anne-Lise Kristensen, frykter at eldre skal bli «velferdsflyktninger, og bosette seg i bydelene hvor eldreomsorgen er best. Det er store forskjeller i eldreomsorgen i de ulike bydelene, blant annet på hvor mange som får tilbud om sykehjemsplass, skriver Aftenposten.

Flytter for bedre hjelpetilbud

Familier med hjelpebehov flytter til andre kommuner i håp om å få bedre tilbud. – Jeg tror dette er et problem vi kjenner igjen i hele Norge, sier pasient- og brukerombud Anne-Lise Kristensen.
Over 1400 operasjoner avlyst på grunn av legestreiken
Over 10.000 konsultasjoner og 1400 operasjoner ble avlyst under tidenes lengste legestreik i Norge. – Situasjonen fremover blir krevende for sykehusene, sier pasientombud i Oslo og Akershus, Anne-Lise Kristensen.
Fortsetter som ombud
Anne-Lise Kristensen fortsetter som sosial- og eldreombud i Oslo de neste seks årene. Det er klart etter at åremålstillingen har vært utlyst. Ombudet arbeider for at å ivareta rettighetene til pasienter, pårørende og brukere.
Les mer om Oslo.

Eldreombud: - For vanskelig å få sykehjemsplass

Terskelen for å få sykehjemsplass er for høy, mener helse, sosial- og eldreombud i Oslo Anne-Lise Kristensen.
- For vanskelig å få sykehjemsplass
– Terskelen for å få sykehjemsplass er for høy, det sier eldreombudet i Oslo Anne-Lise Kristensen. I fjor overprøvde Fylkesmannen i Oslo og Akershus over halvparten av kommunenes avslag på søknad om sykehjemsplass. Fylkesmannen mottok 21 slike klager i 2014. Så langt i år har det kommet inn 7 klager. Alle har blitt omgjort eller sendt til ny vurdering.
Pasientombudet: - Urovekkende at nytt system har tatt så lang tid
I minst åtte år har barneleger advart mot et mangelfullt identifiseringssystem for nyfødte på sykehusene. Pasientombudet i Oslo, Anne-Lise Kristensen, sier løsningen på problemet har
Les mer om Anne-Lise Kristensen og Oslo.
Flere barnefamilier har ikke boplass
Det er et økende problem at barnefamilier ikke har et sted å bo i Oslo. Det mener Helse- og sosialombud i Oslo, Anne-Lise Kristensen.
Heier på gamle fotballhelter
Annonse Heier på gamle fotballhelter Anne-Lise Kristensen (46) Helse-, sosial- og eldreombud i Oslo.
Les mer om Anne-Lise Kristensen og Oslo.
- Sykehusene skriver for kronglete
Sykehusene skriver så kronglete brev at pasientene ikke skjønner sine rettigheter, mener Oslos helse- og sosialombud Anne-Lise Kristensen.
Pasientene forstår ikke sykehusbrev
P4 (Lillehammer): Sykehusene skriver så kronglete brev at pasientene ikke forstår sine rettigheter. Det mener Oslos helse- og sosialombud Anne-Lise Kristensen.
- Sykehusene skriver kronglete pasientbrev
Sykehusene skrive så kronglete vanskelig og avanserte brev til pasientene at ikke skjønner sine rettigheter, mener Oslos helse- og sosialombud Anne-Lise Kristensen. Kristensen utdyper
- Brev kan være så vanskelig formulert at folk ikke skjønner dem
Sykehusene skriver så kronglete brev at pasientene ikke skjønner sine rettigheter, mener Oslos helse- og sosialombud Anne-Lise Kristensen.
Kritiserer sykehusene for kronglete sykehusbrev
Oslo (NTB): Sykehusene skriver så kronglete brev at pasientene ikke skjønner sine rettigheter, mener Oslos helse- og sosialombud Anne-Lise Kristensen.
Behandlingsfrister forvirrer
Av Anne-Lise Kristensen helse- og sosial- ombud i Oslo Ingen tidsgaranti for kreftbehandling Anne-Lise Kristensen Anne Fi Troye skrev i Aftenposten 20. juli at hun er bekymret. Venninnen
Vasker for toppene for luselønn
Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, helse og sosialombud i Oslo Anne-Lise Kristensen, justisminister Knut Storberget og ordfører Fabian Stang bruker renholdere som får ulovlig