Avganger

– Håper togene går i morgen

NSB måtte i ettermiddag kansellere tre avganger på Vestfoldbanen i rushtiden. Grunnen var at togsett hadde blitt stående i Skien på grunn av signalfeil. Det forteller pressevakt Håkon Myhre i NSB. Han sier målet i kveld er å rydde i rekkene med personell og togsett slik at alt går som normalt i kveld og i morgen tidlig.

Fergerute kansellert

Alle dagens avganger på fergestrekningen Rødøy–Jektvik, på strekningen Nesøya–Jektvik, er innstilt på grunn av uværet, dette gjelder alle avganger i Rødøybassenget, opplyser Statens vegvesen.
Bussene sliter
Bussene i Drammen har problemer med å komme seg fram. For øyeblikket er alle avganger på alle linjer til og fra Konnerud innstilt, melder Brakar.
Les mer om Brakar, Drammen og Konnerud.
Mer forsinkelse på Nordlandsbanen
Nordlandsbanen er fremdeles blokkert i forbindelse med en snøfreser som er fastkjørt. NSB venter på klarsignal, men at det kan ta lang tid. – Det nærmer seg nye avganger fra Trondheim og Bodø. Vi venter for å se om vi må sette inn buss, men det hjelper heller ikke når E6 er stengt, sier Håkon Myhre, pressevakt NSB.

Klarsignal på Torp

– Forholdene på Torp Sandefjord lufthavn er nå bedre, og vi gir klarsignal for avganger, opplyser markedssjef Tine Kleive-Mathisen. Rullebanen har vært stengt siden klokken 6 på grunn av for mye snø.
Flere innstilte fly på Værnes
Åtte avganger er innstilt så langt i dag. Det er også en rekke forsinkelser.
Kansellerer kveldens avganger
Fergestrekningen Horn–Andalsvågen, på strekningen Brønnøysund–Sandnessjøen er stengt på grunn av uvær. Det blir ikke gjenåpnet i dag, melder Statens vegvesen.
Fergeavganger kansellert
Torghatten Nord melder om kansellering i sambandet Bodø - Moskenes. Avgangene fra Bodø 16:30 og 00:15 er kansellert, samt avgang fra Moskenes 20:30 og 07:00. Alle avganger i sambandet Lødingen - Bognes også kansellert, pga. sterk vind.
Les mer om Bodø og Lødingen.
Innstillinger på Hovedbanen
Bane nor jobber med å finne feilen etter en jordfeil på Grorud stasjon, men kan foreløpig ikke si hvor lang tid det vil ta å rette den. Innstilte avganger vil bli kjørt via Romeriksporten. Sjekk NSBs nettsider og app for oppdatert informasjon.
Fjord1 har innstilt flere avganger
Teknisk problem er årsaken til at flere ferjeavganger har blitt innstilt søndag.
Fergestrekning kansellert av været
Fergesambandet mellom Igerøy og Tjøtta kansellerer også avganger i dag. Avgangene fra Igerøy klokken 17:00 og fra Tjøtta klokken 18:10 søndag kanselleres grunnet værforholdene.
Les mer om Igerøy og Tjøtta.
Arsvågen-Mortavika: Flere avganger innstilt
Noe kluss i ferjetrafikken også denne helgen.
Innstiller båter på grunn av dårlig vær
Flere avganger rammes tidlig 3. juledag.
Strømstadferge innstilt
Sterk vind gjør at Color Line har kansellert sine avganger både fra Sandefjord og Strømstad, og Larvik–Hirtshals. – Mildt sagt har det vært ganske ille utpå der, sier konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line. Ifølge bølgevarselet på YR er det over seks meters bølgehøyde ute i Skagerrak og også i Ytre Oslofjord.
Millionsmell for kanselleringer
Bastø Fosen må betale nesten 1,1 millioner kroner i erstatning til Statens vegvesen. Årsaken er mange kansellerte avganger i år og eldre ferjer med lavere kapasitet enn det som er beskrevet i konsesjonsvilkårene, skriver avisen Gjengangeren. Bastø Fosen kan også bli tvunget til å nedjustere billettprisene, skriver avisa.
Les mer om Gjengangeren.
Millionkrav til Bastø Fosen
Bastø Fosen har fått nesten 1,1 millioner kroner i erstatningskrav fra Statens vegvesen. Årsaken er mange kansellerte avganger i år og eldre ferjer med lavere kapasitet enn det som er beskrevet i konsesjonsvilkårene, skriver Gjengangeren.
Les mer om Bastø Fosen og Gjengangeren.
Millionkrav til Bast Fosen
Bastø Fosen har fått nesten 1,1 millioner kroner i erstatningskrav fra Statens vegvesen. Årsaken er mange kansellerte avganger i år og eldre ferjer med lavere kapasitet enn det som er beskrevet i konsesjonsvilkårene, skriver Gjengangeren.
Les mer om Bast Fosen og Gjengangeren.
Kansellerte avganger i Tau-sambandet
Rute 3 er onsdag morgen innstilt.
Les mer om Tau-sambandet.
9,5 milliarder til dobbeltspor
Stortinget vedtok i går å starte opp arbeidet med dobbeltspor-prosjektet Sandbukta-Moss-Såstad neste år. Kostnadsrammen er 9,5 milliarder kroner. Prosjektsjef Jarle Rasmussen i Bane NOR sier planen om å ferdigstille ny stasjon og nytt dobbeltspor i 2024 står fast. Utbyggingen vil bety hyppigere avganger og kortere reisetid fra Moss og Rygge.
Fire ukentlige avganger til London
Den nye direkteruten til Widerøe mellom Kristiansand og London starter opp 13. august. Det vil være fire ukentlige flyavganger, opplyser flyselskapet.
Les mer om Kristiansand, London og Widerøe.
Nei, 222 avganger ble ikke kansellert fordi piloter nektet å returnere asylsøkere
Nettavisen siterte The Independent, som siterte tyske aviser.
Les mer om The Independent.
Superspeed i gang
Color Lines ferje mellom Kristiansand og Hirsthals seiler fra Sørlandet klokka 16.30 som planlagt, opplyser selskapet. Tidligere avganger i dag ble avlyst på grunn av uvær.
Les mer om Kristiansand og Sørlandet.
Ny Color Line-avgang innstilt
Color Line-båten som skulle gå fra Kristiansand til Hirtshals klokken åtte er nå innstilt. Årsaken til kansellering er vanskelige værforhold. Dette er en av flere avganger som ble stoppet grunnet mye vind.
Les mer om Kristiansand.
Kanselleringer
Fjord Line kansellerer sin ferge fra Sandefjord til Strømstad klokken 15.20 i dag på grunn av værforholdene. Tidligere i dag meldte også Color Line at de innstilte flere avganger på grunn av vinden.
Color Line innstiller ferjeavganger
Kraftig vind førte til at Color Line måtte innstille flere avganger i dag. Den kraftige vinden vil fortsette utover dagen og natten, ifølge Meteorologisk institutt.
Les mer om Color Line og Meteorologisk.