Avisa nordland

Trafikkulykke på E6

E6 sør for Innhavet på Hamarøy er sperret etter en møteulykke. Et Sea King helikopter og ambulansehelikopter er på vei til stedet, melder Avisa Nordland. Det er store materielle skader, og ulykken kan være alvorlig. Nødetater er på vei til stedet. Saken oppdateres.

Bjørkan gir seg som hovedtrener

Aasmund Bjørkan gir seg som hovedtrener i Bodø/Glimt, skriver Avisa Nordland. Bjørkan går over i rollen som sportslig leder. Kjetil Knutsen, som frem til nå har vært trener, tar over som hovedtrener.
Les mer om Avisa Nordland.
Pågrep mann i væpnet aksjon i Bodø
En mann i 30-årene er pågrepet i Bodø, etter at politiet fikk meldinger om at personen bar på noe som lignet våpen, skriver Avisa Nordland. Operasjonsleder Tommy Bech sier mannen ikke bar på et våpen, men en våpenlignende gjenstand.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Enda en pågripelse
Klokken 14.40 opplyser stabssjef i Nordland politidistrikt, Bent-Are Eilertsen at ytterligere n mannsperson er pågrepet i forbindelse med trusselmeldingen. Aksjonen skjedde et annet sted enn den første i Bodø. - Vi jobber videre og utelukker ikke flere pågripelser, sier stabssjefen til Avisa Nordland.

Trussel om skoleskyting i Bodø

Bevæpnet politi rykket ut til Bodø videregående skole for kort tid siden. Årsaken skal være en trussel rettet mot skolen, skriver Avisa Nordland. – Vi har aksjonert mot en adresse, og pågrepet n person, sier stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til avisen.
Væpnet aksjon i Bodø
Det pågår en væpnet aksjon i Bodø, melder Avisa Nordland. Et vitne sier til avisen at politiet er på plass med minst fire kjøretøy, skjold og våpen.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Ber vurdering av bevæpning i Bodø
I dag ble det klart at regjeringen ønsker å ruste landets største flyplass mot terror - og går inn for å bevæpne politiet på Gardermoen. Stortingsrepresentant fra FrP, Himanshu Gulati, sier til Avisa Nordland at også flyplassene i Tromsø og Bodø bør vurderes. – Bodø er også en viktig millitær flyplass i en god stund framover, påpeker Frp-representanten.
Toller tiltalt for overgrepsbilder
En tollbetjent er tiltalt for oppbevaring av bilder og filmer av barn som utsettes for overgrep. Politiet har beslaglagt over 17.000 bilder og 40 filmer. Ifølge Avisa Nordland er mannen ansatt i Tollvesenet, men er suspendert mens saken pågår.
Les mer om Tollvesenet.
Vil varetektsfengsle tre personer
Politiet vil fengsle tre av personene som er siktet etter en voldshendelse i Bodø på mandag, skriver Avisa Nordland. Flere personer gikk til angrep på beboere i en bolig på Mørkved. Fem personer er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette.
Les mer om Avisa Nordland, Bodø og Mørkved.
– Ikke livstruende skadd
Politiet bekrefter overfor Avisa Nordland at de to personene som ble fraktet til Nordlandssykehuset etter en voldsepisode på Mørkved i Bodø, ikke er livstruende skadd. Politiet jakter fortsatt på en antatt mistenkt i saken. Tidligere er to personer pågrepet av politiet.
To pågrepet etter innbrudd
To personer er pågrepet for å ha brutt seg inn på ei kro i Steigen. De to skal ha stjålet drikkevarer og penger, melder politiet i Nordland. Ifølge Avisa Nordland er de to i 30-årene og kjenninger av politiet fra tidligere.
Les mer om Nordland og Steigen.
Fortell oss hvem du vil skal bli Årets Nordlending
NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut hedersprisen til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått. Her kan du
Les mer om Avisa Nordland.
Brudd på narkotikalovgivningen
Politiet opplyser til Avisa Nordland at fem personer ble pågrepet i Bodø sentrum natt til onsdag. De er siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Det ble gjort et beslag av en mindre mengde narkotika, og det opprettes sak.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Hvem blir årets nordlending?
NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut prisen til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått. Fristen for å nominere kandidater denne gang, er fredag 17. november. Årets Nordlending 2017 kåres like før jul.
Les mer om Avisa Nordland.
Hvem vil du skal bli Årets Nordlending?
NRK Nordland og Avisa Nordland skal også i år dele ut hedersprisen til noen som har gjort noe ekstraordinært i løpet av året som har gått.
Les mer om Avisa Nordland.
Tiltalt for overgrep mot fire barn
En mann fra Salten i Nordland står tiltalt for seksuell omgang med fire barn. Et av barna er hans egen datter. Mannen nekter straffskyld. I tillegg er han tiltalt for vold og overgrep mot to voksne, skriver Avisa Nordland.
Hentet av ambulanse
Kvinna som var involvert i en sykkelulykke i Bodø er hentet av ambulanse, skriver Avisa Nordland. Ifølge avisa kan kvinna ha pådratt seg bruddskader. Årsaken til ulykka er så langt ikke kjent.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
– Kommunen får ikke forfordele
Fylkesmannen kjenner Bodø bystyres vedtak om nei til flere kommersielle barnehager ugyldig, ifølge Avisa Nordland. «Kommunen kan ikke ekskludere de kommersielle barnehageeierne til fordel for de ideelle aktørene slik vi oppfatter at bystyret her har gjort, heter det i konklusjonen fra Fylkesmannen i Nordland.
Narkoaksjon på skole
Politiet har i dag utført en planlagt narkoaksjon ved Fauske videregående skole, etter mistanke om bruk og besittelse av narkotika, skriver Avisa Nordland. Politiet har fått flere bekymringer om bruk av narkotika blant elever på skolen. Ifølge avisa blir det gjennomført avhør og annen etterforskning etter aksjonen.
Les mer om Avisa Nordland og Fauske.
Suspendert i påvente av dom
Polititjenstemannen fra Nordland som denne uka står tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig, er suspendert i påvendte av dom i saken. Det skriver Avisa Nordland. Overgrepene skal ha skjedd ved flere anledninger da jenta var 15 år gammel. Mannen erkjenner ikke straffskyld.
Les mer om Avisa Nordland og Nordland.
Lyser ut ny kontrakt
Avisa Nordland skriver at Avinor lyser ut ny kontrakt for plass-, brann- og redningstjenesten ved Bodø lufthavn. Avinor overtok driften fra Forsvaret 1. august i fjor, og inngikk avtaler med Mesta og Falck om leveranser av plasstjeneste og brann- og redningstjeneste på Bodø lufthavn.
Les mer om Avinor, Bodø, Falck, Forsvaret og Mesta.
Polititjenestemann står tiltalt
En polititjenestemann står i Salten tingrett tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig. Dette skal ha skjedd ved flere anledninger i 2015, mens den fornærmede jenta var 15 år gammel. Vedkommende erkjente seg ikke skyldig da saken startet i dag, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Bombetrussel
Avisa Nordland har fått informasjon om at flere i Glimt-administrasjonen skal ha fått oppkall fra et skjult nummer. Det skal ha vært Stig Johansen som til slutt svarte på oppringet. Det skal da ha blitt sagt på gebrokent engelsk at det var en bombe på stadion som skulle gå av om ti minutter. Oppringet skal ha blitt besvart to minutter før kampslutt.
Bombetrussel på Aspmyra i Bodø
Noen har ringt inn en bombetrussel på Aspmyra etter kampslutt. Avisa Nordland melder at publikum, spillere og trenerapparat flokker seg sammen på kunstgresset. Flere ambulanser er sendt til stedet.
Les mer om Aspmyra og Bodø.
Seier for BHK mot trønderne
Bodø Håndballklubb slo i kveld Trondheim-laget Kolstad borte 26-29, skriver Avisa Nordland. De tre foregående kampene har alle endt med tap mot Drammen, Elverum og mot Sandnes. Etter fem kamper står BHK nå med fire poeng i eliteserien for menn.