Avisa nordland

RIB på grunn i Svolvær havn

En RIB har gått på grunn på en holme i Svolvær havn. Operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt sier til avisa Lofotposten at redningsselskapet er på plass og båten vil bli tatt av holmen når det blir flo i løpet av søndag ettermiddag.
Les mer om Lofotposten, Nordland og Svolvær.

Meløy inn i ROBEK

Meløy kommune har mottatt varsel om at kommunen skal inn i på den såkalte ROBEK-listen, skriver Avisa Nordland. Det er et udekket underskudd i driften fra 2014 på 2,2 millioner kroner som er årsaken til at Meløy kommune blir innlemmet i register for betinget godkjenning og kontroll (ROBEK).
Les mer om Avisa Nordland og Meløy.
Savnet mann kom til rette
Mannen i 70-årene, som ble meldt savnet i Tysfjord i kveld, er kommet til rette igjen, melder Avisa Nordland. Han blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet, opplyser politiet til avisa.
Les mer om Avisa Nordland og Tysfjord.
Mister resten av sesongen
Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrichs skade er såpass alvorlig at han ikke kan spille mer for de helgule denne sesongen, melder Avisa Nordland. Keeperen pådro seg en smell i låret i kampen mot Tromsdalen tirsdag.
Les mer om Avisa Nordland og Tromsdalen.

Hurtigbåt kolliderte i kai

Torghatten Nord bekrefter overfor Avisa Nordland at en hurtigbåt har kollidert i kaia i Helligvær. Avisa får opplyst at det ikke oppstod personskader i sammenstøtet, og heller ikke store skader på fartøyet. MS Helligvær og et annet fartøy overtar, skriver AN.
Les mer om Avisa Nordland og Helligvær.
Går videre med hotellplaner
I går varslet hotellgründer Stig Otto Nilsen at han la planene for Nord-Norges høyeste hotell på Fauske på is. I dag har han imidlertid ombestemt seg, etter at kommunen har forsikret at Fauske sentrum fortsatt skal være et knutepunkt, til tross for at E6 skal flyttes ut av byen, skriver Avisa Nordland.
Ble strøket 693 ganger
Stortingspolitiker Eirik Sivertsen (Ap) fikk flest strykninger fra nordlandsvelgerne under årets stortingsvalg, skriver Avisa Nordland. Han fikk 693 strykninger og 418 renummereringer. På andreplass finner vi Margunn Ebbesen (H) med 584 strykninger og 320 renummereringer, mens Kjell-Idar Juvik (Ap) fikk 573 strykninger og 797 renummereringer.
Årets Sykepleieleder
Marit Lund Hansen ble kåret til årets Sykepleieleder i Nordland, skriver Avisa Nordland. Prisen fikk hun for sitt arbeid som avdelingsleder i skolehelsetjenesten i Bodø kommune.
Ny jobb for Svendsen
Avtroppende stortingsrepresentant Kenneth Svendsen har fått jobben med å gjøre Fauske mer moderne og urbant, melder Avisa Nordland. Totalt fem personer søkte på toppjobben. Svendsen har sittet på Stortinget siden 1997 for Fremskrittspartiet.
Funn av død mann i sjøen
Mannskap på en fritidsbåt fant lørdag levningene av en død mann i sjøen ved øya Tjøtta i Alstahaug kommune på Helgeland. Politiet har grunn til å tro at avdøde er savnede Thor Bergesen (81). Familien er varslet, opplyser politiet til Avisa Nordland.
2,1 millioner til blålysprosjekt
Blålysprosjektet til Samlok Nord i Bodø får 2,1 millioner av fylkesrådet i Nordland, skriver Avisa Nordland. Pengene skal blant annet brukes til å finansiere en treårig prosjektstilling, som skal operere i grensesnittet mellom kommune og stat. Samlok Nord samler operasjonssentralene til politiet, branvesenet og akuttmedisinsk nødsentral.
Voldshendelse i Bodø sentrum
En mann i 30-årene har fått slått ut tenner etter et slagsmål ved Torget i Bodø sentrum. Mistenkte er en mann i 50-årene som straks ble pågrepet av politiet. Fornærmede må møte opp på politistasjonen etter etter en tur hos tannlegen, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland, Bodø og Torget.
Måtte avbryte take-off
Et jagerfly av typen F-16 traff en flokk med fugler idet det skulle ta av fra Bodø lufthavn i dag. Flyet ble truffet i fronten og i motor. Flygeren avbrøt umiddelbart takeoffen og flyet ble tauet inn for videre undersøkelser, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.
Mann arrestert
En mann som i ettermiddag forsøkte å ta seg inn i biler i firefeltsveien ved Hunstadmoen i Bodø, er arrestert og sitter i arrest, skriver Avisa Nordland. Mannen var påvirket av rusmidler, opplyser politiet overfor avisa.
Bodøværing ble Årets Kokk
Fem kandidater ble valgt ut til å konkurrere om å bli årets kokk i Norge. Vinneren skal representere Norge i den internasjonale konkurransen Bocuse d Or. Ifølge Avisa Nordland gikk den gjeve tittelen til Christian Andre Pettersen fra Bodø.
Mann i 20-årene dømt for overgrep
En mann i 20-årene fra indre Salten er dømt for seksuell omgang med et barn under 14 år, det skriver Avisa Nordland. Mannen er i Salten tingrett dømt til ni måneder i fengsel for forholdet som skjedde i 2012. Han er også dømt til å betale 50.000 kroner til fornærmede. Mannen innrømmet delvis straffeskyld.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Seksmålseier for BHK
Bodø Håndballklubb vant i kveldens kamp mot Nøytterøy, skriver Avisa Nordland. Kampen endte 24-30 og det ble med dette seksmålseier ofr Endre Langaas, Alexander Ørjevik Westby og resten av BHK.
Vilde og Bjarne skal lose deg gjennom valget i Nordland
NRK og Avisa Nordland slår seg sammen og sender direkte på nett hele valgkvelden fra Stormen Bibliotek i Bodø.
Tror brannen startet på kjøkkenet
Politiet opplyser til NRK at de mistenker at brannen i et bolighus på Oppeid skal ha startet på kjøkkenet. Ifølge Avisa Nordland har brannmanskapene kontroll på brannen, men kommer til å følge med utover ettermiddagen.
Les mer om NRK og Oppeid.
Pågrep elev i Bodø
Mandag pågrep politiet en elev på Bodø videregående skole med mistanke om brudd på narkotikalovgivingen, skriver Avisa Nordland. – Politiet har info at det er enkeltelever som bruker og omsetter narkotika på skolen, sier Knut Waldemar Solli, leder på kriminalseksjonen.
Strømbrudd flere steder
Nordlandsnett melder om strømbrudd i Saltdal, skriver Avisa Nordland. Det er et utfall på Rognan som har forårsaket brudd i Drageid, Nestby, Røkland, Brenne Evenesdal og Pothus. Det er også mledt om strømstans i Rødøy og strømstans i Gildeskål.
Bodø-syklist blir proff
August Jensen (26) har signert en toårskontrakt med Israel Cycling Academi (ICA), skriver Avisa Nordland. Bodøværingen har syklet for Team Coop i fem år, men er nå klar for nye utfordringer. – For å sammenligne med fotball, så blir det større stadioner, flere tilskuere og mer penger i mitt nye lag, sier han til avisen.
Båt hadde tenningen på
Båten som er funnet drivende i Neverdal i Meløy, hadde tenningen på, motoren nede og et fiskesnøre hengende ute, ifølge politiet. Eierne av båten er kontaktet, men de har ikke lånt ut båten. De er på vei til stedet, skriver Avisa Nordland. Har du tips i saken kontakt HRS Nord-Norge eller politiet.
Dyrest i landet på eiendomsskatt
Bodø kommune er dyrest i landet når det gjelder eiendomsskatt. Det viser Huseiernes Landsforbunds årlige undersøkelse av kommunens eiendomsskatt og kommunale gebyrer. Med 9.996 kroner i snitt for en standard bolig på 120 kvadratmeter, troner Bodø på topp i innkreving av eiendomsskatt i Norge, skriver Avisa Nordland. Nummer to og tre på listen er Naustdal i Sogn og Fjordane, samt Brønnøy på tredje.
90 saker etterforskes ennå
Politiet regner med å være ferdig med etterforskningen av de mange overgrepssakene i Tysfjord før jul, skriver Avisa Nordland. Rundt 40 saker er henlagt, eller er i ferd med å bli det på grunn av foreldelse. 90 saker er fortsatt under etterforskning. Den første rettsaken er ventet å komme opp for retten i høst. Der vil en mann fra Tysfjord bli tiltalt for 11 tilfeller av overgrep.
Les mer om Avisa Nordland og Tysfjord.