Avisa nordland

Dømt for å ha tappet klients konto

En omsorgsarbeider i 40-årene er dømt til 90 dagers betinget fengsel etter å ha tatt ut 121.000 kroner fra en klients konto. Mannen bisto klienten med blant annet vasking og handling. Klienten fikk stor tillit til mannen, og ga omsorgsarbeideren bankkortet med kode slik at han kinne betale matvarer og andre nødvendigheter. Retten har nå funnet det bevist at mannen ved 38 anledninger tok ut til sammen 121.000 kroner fra bankkontoen. 88.250 kroner satte han inn på sin egen konto, melder Avisa Nordland
Les mer om Avisa Nordland.

To menn siktet for flere forhold

To menn i 50-årene fra Salten er siktet for å ha produsert, oppbevart og distribuert overgrepsmateriale av barn. Siktelsen omfatter forhold fra desember 2010 og frem til i fjor, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Vil gi lærlinggaranti i Nordland
Fylkesrådsleder Tomas Norvoll sa under Indeks Nordland at det jobbes for å etablere en lærlinggaranti i fylket. Det skriver Avisa Nordland. Det fremgår ikke hvordan fylkeskommunen skal klare dette, men i 2017 passerte Nordland landsgjennomsnittet på lærlingplasser med over 1300 plasser.
Les mer om Avisa Nordland og Nordland.
Flere flygninger innstilt
Avisa Nordland melder om at Widerøe har innstilt minst fire flygninger, mandag. Strekningene det er snakk om er Leknes, som er innstilt til 14:00, mens Svolvær, Andenes og Tromsø-avgangene er lagt til klokken 16. Avinor bekrefter at grunnen er tekniske problemer.

Får millioner til beredskap

Hovedredningssentralen har fått innvilget 34 millioner til å styrke og utvikle teknologi som skal komme søk og redningsarbeid til gode i nordområdene. Formålet er å styrke beredskapen i Arktis og Nord-Atlanteren, skriver Avisa Nordland.
Dømt etter ruskjøring
En mann i 30-årene ble i Salten tingrett dømt til ubetinget fengsel i 18 dager. Det melder Avisa Nordland. Dommen kommer etter at han fyllekjørte uten førerkort i fjor høst. I tillegg fikk han 18.000 kroner i bot, og forbud mot å erverve seg førerkort i to år.
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Styrelederen gir seg i Bodø/Glimt
Hege Leirfall Ingebrigtsen tar ikke gjenvalg som styreleder i Bodø/Glimt. Dette informerte hun klubbens valgkomit om i dag, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland.
Får utbetalt lønn
Alle i M3 Anlegg får ekspressutbetaling av lønnskrav, skriver Avisa Nordland. Det er alliansen av Sparebankene som gjennom et samarbeid med LO har en avtale som gjør det mulig å få utbetalt utestående for ansatte som rammes av konkurser.
Væpnet aksjon etter SMS-trusler
Politiet i Nordland har pågrepet en person etter en væpnet politiaksjon torsdag, skriver Avisa Nordland. Årsaken var at mannen i 40-årene i en kommune i Salten skal ha framsatt trusler via SMS. Truslene skal ha involvert skytevåpen, sier politiet til avisen.
Saltenmann dømt for overgrep
En mann i 60-årene er i Salten tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for overgrep mot to jenter under ti år. Det skriver Avisa Nordland. Mannen må også betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de to fornærmede. Ifølge dommen, som kom tirsdag, var begge jentene under sju år da overgrepene ble begått
Les mer om Avisa Nordland og Salten.
Trenerlegende har gått bort
Terje Skarsfjord har gått bort, 75 år gammel. Skarsfjord var fra Narvik og ledet Tromsø IL til cuptittel i 1996, da de slo Bodø/Glimt 2–1 i finalen. Han har flere perioder bak seg som trener i Tromsø og Mjølner, skriver Avisa Nordland.
Simonsen inn i regjeringen
Daniel Bjarmann Simonsen fra Bodø er utnevnt som statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet. Han skal nå søke permisjon fra jobben i Bodø kommune, skriver Avisa Nordland.
Forsvarsansatt siktet for voldtekt
En mann, som bor og jobber i Forsvaret i Bodø, ble forrige uke pågrepet og siktet for voldtekt, melder Avisa Nordland. Politiet etterforsker den siktede mannen for flere andre tilsvarende forhold, skriver avisa.
Ny landsleir til Bodø
På Rønvikjordene i fjor ble det avholdt en svær speiderleir, og i 2020 er det duket for nok en stor landsleir. Det er 4H Nordland som skal arrangere landsleir for 4H Norge i 2020. Det er ventet opp mot 1200 deltagere, skriver Avisa Nordland.
Oversvømmelse på byggeplass
Stadssalg måtte i dag redde mye av utstyret som er igjen under broen som bygges på Stormyra i Bodø. Det skriver Avisa Nordland. Mildværet kom som en overraskelse, og området ble oversvømt. Pumpene har nå fått bort mesteparten av vannet på plassen.
Les mer om Avisa Nordland, Bodø og Stormyra.
Rådmann fratrer sin stilling
Rådmann i Fauske kommune, Geir Mikkelsen, slutter i jobben. Det skriver Avisa Nordland. Ifølge ordfører Jørn Stene skal det ikke ligge noe dramatikk bak avgjørelsen. Mikkelsen fratrer 1. april.
Uten drosjetilbud i Steigen
Ingen har søkt på det ledige drosjeløyvet i Nordfold i Steigen. Det skriver Avisa Nordland, onsdag. Dette betyr at store deler av Steigen ikke har drosjetilbud. Drosjeeier Arve Johansen begrunner det med at det økonomiske grunnlaget ikke er til stede.
To Glimt-spillere må opereres
Storscorer Kristian Fardal Opseth og Trond Olsen må under kniven for å bli kvitt sine lyskeplager. Det skriver Avisa Nordland. Operasjonen skal skje i Tyskland, og Bodø/Glimt håper å få de to spillerne tilbake klar til seriestart, 13. mars.
Geir Johnsen har sagt opp
Sjefen for kommunikasjonsavdelinga i Nordland fylkeskommune, Geir Johnsen, bekreftet på sin Facebook-side i dag at han har levert sin oppsigelse, det melder Avisa Nordland. Han skriver: «Dermed er det offisielt. Oppsigelsen er levert til Nordland fylkeskommune. Fra og med mai er golfsesongen i gang, og jeg kan spille golf på heltid.
Kommunen krever stans
Steigen kommune mener at de aktivitetene det annonseres for på den lille øya Grøtøys gamle handelssted er ulovlige og derfor må opphøre, skriver Avisa Nordland. Hovedhuset er i matrikkelen registrert som annet kulturhus og det er gitt konsesjon til eiendommen til fritidsformål.
Les mer om Avisa Nordland.
Bodø/Glimt fikk 1,4 millioner
Glimt har mottatt 1,4 millioner kroner fra Grasrotandelen. Bodø/Glimt er landets femte største mottaker av penger fra Grasrotandelen, opplyser Avisa Nordland. Hensikten bak prosjektet er at foreninger og lag skal få utdelt deler av overskuddet til Norsk Tipping.
Siktet etter truslene
Avisa Nordland melder at den unge mannen på 17 år er siktet etter skoletruslene mot Bodø videregående skole den 9. november i fjor.
Les mer om Bodø.
Utsettes med en uke
Arctic Race of Norway skulle egentlig ha gått av stabelen 8.–12. august, men er nå flyttet en uke, skriver Avisa Nordland. – Vi har jobbet med sykkelforbundet for å få flyttet rittet, siden det krasjet med EM, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race til avisen.
Trafikkulykke på E6 - bil på taket
Politiet i Nordland melder om ei trafikkulykke på E6 ved Kobbelv vertshus. Politiet er på vei til stedet. Det meldes om svært glatt veibane på stedet. To personer skal være involvert i ulykken. Ifølge Avisa Nordland har bilen havnet på taket.
Les mer om Kobbelv og Nordland.
F-16 skled av rullebanen
Et F-16-fly skled av rullebanen på Bodø lufthavn lørdag, bekrefter Forsvarets operative hovedkvarter overfor Avisa Nordland. Årsaken skal ha vært glatt underlag.
Les mer om Avisa Nordland og Bodø.