Bergens tidende

Dømt for førerprøvejuks

En mann i 20-årene må i fengsel fordi han juksa da han tok førerprøven. Mannen jukset på teoridelen med god hjelp fra et ektepar fra Oslo. Ekteparet mistenkes for å ha reist rundt til ulike steder i Norge med spesialsydde plagg, utstyrt med diverse tekniske hjelpemidler og hjulpet nesten 40 personer, flere ganger via telefon, skriver Bergens Tidende. Det første tilfellet av juks ble oppdaget i Larvik og saken etterforskes av politiet der.
Les mer om Larvik, Norge og Oslo.

TV 2-redaktør Hagen får fortsette

Vegard Jansen Hagen får fortsette som sportsredaktør i TV 2 til tross for den siste tids avsløringer om seksuell trakassering i kanalen, melder Bergens Tidende.
Les mer om Hagen.
Sykkel-VM i fare for å miste halve underskuddsgarantien
Problemene fortsetter for arrangøren etter sykkel-VM i Bergen. Nå truer Hordaland fylkeskommune med kutt i underskuddsgarantien, skriver Bergens Tidende.
Les mer om Bergen og Hordaland.
BT: Sykkel-VM i fare for å miste halve underskuddsgarantien
Problemene fortsetter for arrangøren etter sykkel-VM i Bergen. Nå truer Hordaland fylkeskommune med kutt i underskuddsgarantien, skriver Bergens Tidende.
Les mer om Bergen og Hordaland.

Kan miste underskuddsgaranti

Problemene fortsetter for arrangøren etter sykkel-VM. Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune har stilt med en underskuddsgaranti på 10,4 millioner kroner. Nå risikerer sykkel-VM at fylkeskommunen kutter ut hele sin halvdel. Grunnen er at det konkurstruede arrangørselskapet ikke har tilbakestilt endringene som ble gjort i veinettet, skriver Bergens Tidende.
Les mer om Hordaland.
– Bergens Tidende tok aldri noko oppgjer med åra som nazifisert avis
I januar fyller Bergens Tidende 150 år. Gudmund Skjeldals bok «Vestover kastar lys på nokre av dei mørkaste tidene i avisas historie.
Les mer om Vestover.
BT avsluttet samarbeidet: Anmelder kopierte andres tekster
Bergens Tidende har avsluttet samarbeidet med en av avisens bokanmeldere, etter at det ble oppdaget at vedkommende har kopiert passasjer fra andre anmeldere og deretter brukt dem i sine egne tekster.
BT avslutter samarbeid med anmelder etter kopiering
Anmelderen kopierte passasjer fra andre og brukte dem i anmeldelser i Bergens Tidende, ifølge avisen selv.
BT beklager: Anmelder kopierte andres tekster
Bergens Tidende har publisert flere litteraturkritikker hvor anmelderen har kopiert passasjer fra andre anmeldere, og brukt dem i sine egne tekster.
Hevder arrangørene bak sykkel-VM ventet stort underskudd
Arrangørene for sykkel-VM i Bergen forventet et underskudd på rundt 15 millioner kroner, ifølge Bergens Tidende.
Les mer om Bergen.
Politiet i vest vil kutte ti millioner av regningen til VM-arrangøren
Vest politidistrikt har ikke tro på at de kan få inn alle pengene som VM-arrangøren skylder, skriver Bergens Tidende.
Les mer om VM-arrangøren.
Brukte over 4,5 millioner på skilt
Arrangøren av sykkel-VM hadde budsjettert med at skilt skulle koste mellom en halv og en million kroner. Regningen kom på over 4,5 millioner. Statens vegvesen og VM må dele skylden for dette, sier arrangementssjef Helge Stormoen til Bergens Tidende.
Les mer om Helge Stormoen.
BFO burde bli mer synlig i BTs spalter
Det er tankevekkende og trist at BFOs åpningskonsert ikke ble anmeldt i Bergens Tidende.
Bergensresultater forsinket
Ved 23-tiden var ikke en eneste av mandagens stemmer telt opp i Bergen, kun forhåndsstemmene. Årsaken er at det asfalteres i byen før Sykkel-VM, skriver Bergens Tidende.
Les mer om Bergen og Sykkel-VM.
Keeper klar for Brann
Brann har signert den 26-årige keeperen Lars Cramer, skriver Bergens Tidende. Drammenseren la egentlig opp etter forrige sesong for å fokusere på medisinstudiene.
Les mer om Brann.
Nå er BT på plass i nytt bygg: – Som å flytte hjemmefra for andre gang.
Etter 17 år i Krinkelkroken flyttet Bergens Tidende mandag inn i Media City Bergen.
Frank Aarebrot (70) hasteoperert etter hjerteinfarkt
- De klarte jo å redde gubben, men det var ikke noen kjekk opplevelse, sier han til Bergens Tidende.
Frank Aarebrot hasteoperert etter hjerteinfarkt
Det melder Bergens Tidende.
Jabrails foreldre: – Alt vi kan gjøre, er å håpe
Foreldrene til den seks år gamle gutten som ble feilbehandlet på Haukeland, forteller til Bergens Tidende om marerittet de står oppe i.
Les mer om Haukeland.
Nå blir Bergens fire mediehus samboere og tekno-prøvekaniner
TV 2, Bergens Tidende, Bergensavisen og NRK flytter inn under samme tak i Bergens nye medieby. Der vil de bli prøvekaniner for teknologiselskapene som blir deres nærmeste naboer.
Les mer om Bergensavisen og NRK.
Store forsinkelser
Problemer med signallyset på Myrdal stasjon på fører til store forsinkelser i togtrafikken. Både lokaltogene og togene mellom Bergen og Oslo er rammet, skriver Bergens Tidende.Bane Nor kan ikke si noe om når feilen blir rettet opp og togtrafikken kan gå som normalt igjen.
Les mer om Bergen, Myrdal og Oslo.
UP tar langt flere ruskjørere
I sommer har Utrykningspolitiet stanset 428 førere som har kjørt i ruspåvirket tilstand. Det er 80 prosent flere enn for tre år siden, skriver Bergens Tidende. Hver fjerde er alkoholpåvirket.
Les mer om Utrykningspolitiet.
– Nokon må våga å vera ein gammal og sur vestlending
Asbjørn Kristoffersen er den blidaste sure, gamle, gubben som har jobba i Bergens Tidende. I dag fyller kommentatoren frå Misje 70 år.
Les mer om Misje og Nokon.
BT: Huseklepp kan gjøre Brann-comeback
Erik Huseklepp på lån skal være et alternativ for Brann i høstsesongen. Ifølge Bergens Tidende har klubben hatt kontakt med Haugesund.
Kona synes skipsreder-milliardæren har tatt for stor risiko.
Ekskona krever halve formuen og vil ikke lenger være en del av forretningene. Redermilliardæren Torstein Hagen avslår kravet, ifølge Bergens Tidende.