Bodø

Feststøy

Det har vært en støyfull natt i fylket, og politiet har avsluttet flere privatfester natt til søndag. En i Mo i Rana, en i Bodø, en på Fauske og en i Mosjøen, samt gitt muntlig pålegg om å dempe støynivået på en privatfest i Ballstad og et forsamlingshus i Fauske.
Les mer om Ballstad, Bodø, Fauske, Mosjøen og Rana.

Førstehjelpskurs

Røde Kors avvikler førstehjelpskurs ved Barnas Hus i Bodø. Området vil merkes med øvelse, og avsluttes klokken 1400. Det melder politiet på Twitter.
Les mer om Bodø og Twitter.
Sender Sea King til skadd kvinne
En kvinne er skadd i fjellet ved Malangen sør for Tromsø. – Det er ei dame som har falt i fjellet som trenger bistand fra helikopter med heis. Det er like langt fra Banak, derfor sender vi et Sea King fra Bodø, sier redningsleder Sten-Rune Nikolaisen i Hovedredningssentralen Nord-Norge.
Pågrepet for vold med hammer
En mann er pågrepet i Bodø for å ha utøvd vold mot en annen person. Mannen skal ha slått en annen i hodet med en hammer. Den fornærmede er lettere skadd og den siktede er innsatt i arresten, melder politiet i Nordland.
Les mer om Bodø og Nordland.

Donasjonsdagen

I dag markeres donasjonsdagen over hele landet. Informasjonssjef for Stiftelsen Organdonasjon, Aleksander Sekowski forteller dagen gjør folk med bevisste. I Nordland stiller flere deltakere opp, deriblant et håndballag, på stands på Sortland, i Narvik og i Bodø.
Bortvist fra hotell
To berusede menn er nå bortvist fra et hotell i Bodø sentrum, etter å ha vært til sjenanse og forstyrret andre hotellgjester, melder politiet på Twitter.
Les mer om Bodø og Twitter.
Gode håndvaskrutiner kan minke sykdom i barnehagen
De som jobber i barnehager er iblant de yrkesgruppene som har høyest sykefravær i landet. Smittevernlege i Bodø, Kai Brynjar Hagen mener at man kan endre dette ved hjelp av gode rutiner.
Les mer om Bodø og Kai Brynjar Hagen.
Hjemmekamp i kvartfinalen
Bodø håndballklubb møter FyllingenBergen i kvartfinalen i NM for menn. Kampen spilles i Bodø 18. oktober. De andre kvartfinalene er Haslum – Elverum, Kolstad – Bækkelaget og Drammen – Runar Sandefjord.
Hurtigladere på E6
Elbilister som kjører E6 mellom Mosjøen og Bodø kan nå lade elbilen minst hver femte mil. Det opplyser energiselskapet Fortum. De nyeste ladestedene som er klar på strekningen finner du på Krokstrand, Storforshei og i Korgen.
Ny gratis nettavis
Den nye nettavisen Bodøposten.no ble lansert torsdag. De skal gi gratis nyheter fra Bodø og omegn.
Les mer om Bodø og Bodøposten.no.
Videre i cupen
Bodø håndballklubb vant oppskriftsmessig 36-24 over 2.-divisjonslaget Bravo i kveld og tok dermed siste kvartfinaleplass i håndball-NM for menn.
Alle blåste grønt
Politiet har gjennomført en promillekontroll i Bodø sentrum. 11 kontrollerte, ingen reaksjoner.
Les mer om Bodø.
Mister resten av sesongen
Bodø/Glimt-keeper Ricardo Friedrichs skade er såpass alvorlig at han ikke kan spille mer for de helgule denne sesongen, melder Avisa Nordland. Keeperen pådro seg en smell i låret i kampen mot Tromsdalen tirsdag.
Les mer om Avisa Nordland og Tromsdalen.
Ny avis i Bodø
Den nye nettavisen Bodøposten.no ble lansert idag og satser på gratis nyheter med fokus på Bodø og omegn, opplyser redaktør Gunnar Andreassen. – Jeg er veldig stolt over Bodøposten.no og tror leserne vil like det de leser, og vi er i samtaler med flere skribenter som tiltrer snart, sier han.
- Sprint er det naturlige valget
Tidligere Bodø/Glimt-kaptein Ruben N. Imingen (30) vender tilbake til Fauske/Sprint neste sesong.
Arktisk kokk 2017
Simon Engen ved Hundholmen Brygghus i Bodø ble i dag kåret til årets Arktiske Kokk. Daniel Andreas Lind fra Thon Hotel Nordlys i Bodø tok 2. plass, mens Merethe Elisabeth Lundberg fra Lapphaugen Turiststasjon i Troms tok 3. plass.
Flere kommuner stengte innsynsmulighet etter NRKs avsløring
En rekke kommuner fikk beskjed om å deaktivere sin innsynsløsning i går, etter at NRK fortalte om at sensitive dokumenter fra Bodø kommune lå åpent ute på nettet.
Les mer om Bodø og NRK.
Kvinne fikk takstein i hodet
Nødetatene rykket ut etter at kvinne fikk en takstein i hodet i Bodø sentrum Professor Schyttes gate sperres mens politiet gjør undersøkelser på stedet. Kvinnen er ved bevissthet, men skadegraden er ukjent, melder politiet.
Les mer om Bodø.
Kvinne skadd i Bodø sentrum
Nødetatene rykker ut i sentrum av Bodø etter å ha mottatt en melding om en kvinne som er skadd. Kvinnen skal etter det politiet kjenner til ha fått en gjenstand i hodet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Les mer om Bodø.
Bravo-trener raser mot Bodø-lagets spillerjakt i Tromsø
Bravo-trener Goran Kovacic går hardt ut mot Bodø Håndballklubb før det nordnorske cupoppgjøret i morgen.
Beruset passasjer
En mann i 20-årene ble i natt hentet og kjørt hjem av politiet i Bodø etter at han sovnet om bord i en buss.
Les mer om Bodø.
Glimt nekter å feire opprykket på forskudd
(Bodø/Glimt - Tromsdalen 1-0) Erlend Dahl Reitan headet inn målet som ga Bodø/Glimt 1-0-seier mot Tromsdalen. Nå mangler Glimt bare n seier før opprykket til Eliteserien er i boks.
Les mer om Eliteserien, Glimt og Tromsdalen.
Glimt nærmer seg opprykk
Erlend Dahl Reitan sikret tre poeng for Bodø/Glimt da Tromsdalen ble slått 1-0 i 1. divisjon tirsdag. Seiersmålet ble scoret av Dahl Reitan et kvarter før slutt. Nå mangler Glimt bare en seier før opprykket til Eliteserien er klart.
Dahl Reitan ble matchvinner med sin første scoring for Bodø/Glimt
Det utlånte RBK-spilleren senket Tromsdalen.
Les mer om Tromsdalen.