Budstikka

Ber om forslag til kommunevåpen

Kommunene Asker, Røyken og Hurum etterspør forslag fra befolkningen til nytt kommunevåpen når de tre kommunene blir n i 2020, skriver Budstikka. Det beste forslaget premieres med 25.000 kroner. Reglene for å delta finnes på kommunenes nettsider.
Les mer om Budstikka, Hurum og Røyken.

Åpnet ny hydrogenstasjon i Bærum

Den andre hydrogenstasjonen i Bærum åpnet i dag, skriver Budstikka. Stasjonen på Høvik drives av Hyop. Selskapet har fra før hydrogenpumper på Gardermoen, Lillestrøm og i Porsgrunn. Den første stasjonen i Bærum åpnet på Kjørbo for ett år siden.
Restauranttrøbbel i vest
Fjoråret var dårlig for restaurantbransjen i Asker og Bærum. Budstikka har undersøkt 26 serveringssteder og over halvparten gikk med underskudd i 2016. Overetablering og nedgang i oljebransjen kan være årsaken, mener Lars Nordal i Asker Næringsråd.
Det blir idrettspark på Drengsrud
Mot to stemmer vedtok Asker kommunestyre i går kveld områdeplanen for Drengsrud idrettspark, urnelund og boligfelt, skriver Budstikka. Sp og SV stemte imot planen, og foreslo i stedet å regulere området til grøntområde.
Les mer om Asker, Budstikka og Drengsrud.

Anna Krefting skole

Når Lesterud skole og Bærums Verk skole skal slås sammen blir navnet Anna Krefting skole. Det ble bestemt i hovedutvalget for barn og unge tirsdag, melder Budstikka. Totalt kom det inn 108 navneforslag.
Les mer om Anna Krefting og Budstikka.
Ingen trynefaktor på Bærumsskoler
Karakterene på to ungdomsskoler i Bærum ble så å si identiske, enten lærerne visste hvem som svarte eller ikke. Det er konklusjonen etter at to ungdomsskoler prøvde ut anonym retting i ett år, skriver Budstikka.
En av tre kunne gått til fastlege
En av tre pasienter som kommer til Asker og Bærum legevakt kunne gått til fastlegen i stedet, viser statistikk fra legevakten. Budstikka skriver at 14.774 av 44.946 pasienter i 2016 ikke hadde så alvorlige plager at de trengte akutt hjelp.
Les mer om Asker og Bærum.
Anmeldt for ulovlig hummerfiske
To personer er politianmeldt for ulovlig hummerfiske ved Bjerkøya i Asker. 1. desember ble fem hummerteiner dratt opp og tatt beslag i, skriver Budstikka. I Indre Oslofjord er hummerfiske strengt regulert, med 30. november som siste fangstdag.
Les mer om Asker, Bjerkøya og Budstikka.
Utrygt på legevakta i Bærum
Legevakta i Bærum har ikke gode nok rutiner slik at de ansatte kan være trygge på jobb, slår Arbeidstilsynet fast i en ny rapport. Den viser at mye alenearbeid og manglende opplæring gjør de ansatte mer utsatt for vold og trusler, ifølge Budstikka.
Frikjent for vold mot drosjesjåfør
En sjåfør og en kunde begynte å slåss etter at kunden hadde kastet opp i bilen. Sjåføren mistet en tann og kunden ble slått i ansiktet med en sko. Han ble frikjent fordi sjåføren låste bildøra i 25 minutter mens han ventet på politiet, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka.
Elevfraværet øker i Bærum
Fraværet i Bærum-skolen øker, til tross for de nye reglene for elevpermisjoner i grunnskolen for tre år siden. Målet var å få ned fraværet, og ifølge kommunen har færre foreldre søkt om fri for barna sine, skriver Budstikka. Likevel har fraværet økt.
150 nye innfartsparkeringer
Akershus får 150 nye innfartsparkeringsplasser neste år. Det ble klart etter at partiene ble enig om Akershusbudsjettet. Dette er en dobling av rådmannens forslag, skriver Budstikka.
Knivoffer på bedringens vei
Mannen i 50-åra som ble knivstukket i Asker sentrum den 2. november er tilbake på jobb, skriver Budstikka. Ni ganger ble mannen stukket i overkroppen. Han regner med å være friskmeldt innen kort tid. Den 34 år gamle gjerningsmannen er siktet for drapsforsøk.
Les mer om Asker og Budstikka.
Vil diskutere henleggelser i Oslo
Oslo statsadvokatembeter vil ta opp med ledelsen i Oslo politidistrikt at mange saker henlegges, skriver Budstikka. Riksadvokaten sier at saker med kjent gjerningsperson bare kan henlegges med særlige grunner, og adgangen til dette er meget snever.
Les mer om Budstikka og Oslo.
Oslo vil ha miljøsamarbeid
Oslo inviterer til miljøsamarbeid med Bærum kommune, skriver Budstikka. Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) roser nabokommunens klimaplan, og sier at de bør samarbeide med Oslo om å gjøre trafikk og transport mest mulig klimavennlig fremover.
Les mer om Budstikka, Bærum og Oslo.
Oljeutslipp i Neselva
Det har vært et oljeutslipp i Neselva i Asker og Bærum. Ifølge brannvesenet dreier det seg om overfylling av en tank for dieselolje. De håper å få opp oljen med lenser, skriver Budstikka.
Les mer om Asker, Budstikka, Bærum og Neselva.
Nei til ungdomsbusskort i Akershus
Skolepolitikerne i Akershus trosser fylkesrådmannens forslag og sier nei til et busskort for skoleungdom til halv pris, som er gyldig hele døgnet, skriver Budstikka. I dag har elever gratis skyss i skoletiden.
Les mer om Budstikka.
Utvider busstilbudet i Lommedalen
Fra og med mandag går det to nye busser mellom Lommedalen i Bærum og Oslo sentrumpå ettermiddagen. Budstikka skriver at Ruter har valgt å utvide tilbudet for lommedølene etter flere klager fra publikum da rutetilbudet ble halvert i januar i år.
Les mer om Bærum, Lommedalen, Oslo og Ruter.
Politiet beklager henleggelser
Oslo politidistrikt sender ut beklagelsesbrev til alle som får henlagt sakene sine, skriver Budstikka. Mandag ble det kjent at politiet i en periode instrueres til å henlegge mindre alvorlige vinningsforbrytelser som lommetyverier, sykkeltyverier.
Les mer om Budstikka.
Skal kartlegge henlagte saker
Asker og Bærum handels- og servicebedrifters forening starter kartlegging av saker der politiet henlegger tyverier med kjent gjerningsmann, skriver Budstikka. I går kom det fram at politiet nå skal henlegge saker på grunn av manglende kapasitet.
Les mer om Budstikka og Bærum.
Mener Østmarka spises opp
Østmarkas Venner mener Rælingen kommune ødelegger friluftsområder i skogen. De er kritiske til at kommunen vil lage en snu- og velteplass for tømmer i marka. Foreningen mener utbyggingen gjør at skogen forsvinner litt etter litt, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka og Rælingen.
Politiet henlegger straffesaker
Oslo politidistrikt har fått beskjed om å henlegge mindre alvorlige straffesaker som lommetyverier og sykkeltyverier, fordi kapasiteten er for liten. Tillitsvalgte i politiet er svært kritiske til hva slags signaleffekt dette gir, skriver Budstikka.
Les mer om Budstikka.
Totalt sett bedre med kollektivfelt
Prøveprosjektet med kollektivfelt fra Lysaker til Sandvika på E18 ga ulik effekt for bussrutene, opplyser Ruter til Budstikka. Mens reisende fra Oslo til Asker fikk kortere reisetid enn før, gikk det tregere for passasjerer fra Lysaker til Strand og Høvik. Feltet ble fjernet etter seks uker, på grunn av lange køer.
Skjønsberg legger opp
Stabæk-veteranen Morten Morisbak Skjønsberg har besluttet å legge opp ved sesongslutt. Søndag spiller han sin siste hjemmekamp, skriver Budstikka. – Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse, men jeg føler at det er riktig tidspunkt nå, sier 34-åringen.
Les mer om Budstikka.
Melder ifra til barnevernet oftere
Barnehageansatte i Asker melder familier til barnevernet mye oftere enn før. De siste tre årene har kommunen en samlet økning på 33 prosent i bekymringsmeldinger etter oppfordring fra direktør for oppvekst og utdanning i Asker, skriver Budstikka.
Les mer om Asker og Budstikka.