Drap

Fem tenåringer siktet for drap i USA etter å ha kastet stein på motorvei

Fem tenåringer i Michigan kastet steiner fra en motorveiovergang. Det fikk katastrofale konsekvenser.
Les mer om Michigan og USA.

Drapsbølge rystet Belgia på 1980-tallet: Politiet med nye spor

Politiet mener at den beryktede ranstrioen sto bak en rekke drap da de herjet for over 30 år siden.
Les mer om Belgia.
Fornærmet i drapssak: – Satt fastspent i bilen mens knivstikkingen pågikk
OFOTEN TINGRETT (NRK): En 24 år gammel mann som i dag står tiltalt for drap og drapsforsøk i Ofoten tingrett, erkjenner straffskyld for deler av tiltalen.
Les mer om Ofoten.
Erkjente straffskyld i retten
Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket en 21 år gammel mann i Narvik i fjor, erkjente straffskyld for drap da rettssaken startet i Ofoten tingrett.
Les mer om Narvik og Ofoten.

Erkjenner straffskyld

Mannen som i Ofoten tingrett dag står tiltalt for drap og drapsforsøk erkjenner straffskyld for deler av tiltalen. Den 24 år gamle mannen erkjenner straffskyld for drap, og delvis straffskyld for drapsforsøk.
Les mer om Ofoten.
- Familien ønsker svar på hvorfor sønnen ble drept
21 år gamle Martin Bjørge Liebraaten fra Jessheim døde etter å ha blitt stukket 17 ganger med kniv i Narvik i fjor. I dag starter rettssaken mot mannen som står tiltalt for drap og drapsforsøk.
Tok feil buss – skutt og drept: – Noen terroriserer nabolaget
Etter tre drap på kort tid, i samme område i Tampa, er politisjefen sikker på at drapene har sammenheng.
Les mer om Tampa.
Sture Bergwall saksøker Sverige for 15 millioner
Mannen som tidligere gikk under navnet Thomas Quick tilsto og ble dømt for en rekke drap han aldri begikk på 90-tallet. Nå går han til sak.
Les mer om Sverige.
Tante (64) satte seg oppå niåringen med sine 147 kilo. Nå er hun siktet for drap
Jenta skal ha klagd over at hun ikke fikk puste.
Fjernes som forsvarer
Ole Andreas Thrana får ikke være forsvarer for kvinnen som er siktet for to drap i 2002 og 2014, skriver Fædrelandsvennen. Kristiansand tingrett mener advokaten har hatt for tett kontakt med kvinnen før pågripelsen.
Les mer om Fædrelandsvennen.
Fjernes som forsvarer: Diskuterte sexliv med dobbeltdrapssiktet klient
Advokat Ole Andreas Thrana har utvekslet mer enn 11.000 meldinger med kvinnen (42) siktet for to drap. Retten mener de har hatt «en flørtete tone.
Fjernet som forsvarer: Diskuterte sexliv med dobbeltdrapssiktet klient
Advokat Ole Andreas Thrana har utvekslet mer enn 11.000 meldinger med kvinnen siktet for to drap. Retten mener de har hatt «en flørtete tone.
Advokat nektes å forsvare drapssiktet
Kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand, må bytte forsvarer.
Les mer om Kristiansand.
Thrana fjernet som forsvarer for dobbeltdrapssiktet kvinne (42) i Kristiansand
Advokat Ole Andreas Thrana får ikke fortsette som forsvarer for kvinnen som er siktet for to drap i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Gikk undercover for å avsløre drap
Politibetjenter skal ha gått undercover for å avdekke sannheten bak den dobbeltdraps-siktede Kristiansand-kvinnens liv, skriver VG. Møtene skal ha funnet sted ulike steder i Kristiansand. Kvinnen er siktet for drapet på sin ekssamboer og for drapet på sin far.
Les mer om Kristiansand.
Har undersøkt flere dødsfall
Politiet bekrefter at de har undersøkt et dødsfall i familien til kvinna som er sikta for drap på sin far og sin tidligere samboer.
Har etterforsket flere dødsfall
Politiet bekrefter at de har undersøkt flere dødsfall i familien til kvinna som er sikta for drap på sin far og sin tidligere samboer. Etterforskningsleder Terje Kaddeberg Skaar sier de ikke har funnet grunn til å sikte 42-åringen i andre saker.
Erkjenner ikke drap med bajonett
En 27-åring som står tiltalt for å ha drept en kamerat med over hundre stikk med bajonett på Ler i Melhus nektet straffskyld for drap da rettssaken startet i dag.
Les mer om Ler.
Shanzada (1) får huden skåret av for å overleve
BANGLADESH (TV 2): Over en halv million mennesker har flyktet fra Myanmar til Bangladesh på kort tid. Drap og tortur møtte dem i hjemlandet, sult og sykdomsdød møter dem i nabolandet.
Les mer om Bangladesh og Myanmar.
Sjekket ubåt-Madsen opp mot norske drap
Kripos fant ingen treff på Peter Madsens DNA, da de sjekket ham mot norske arkiver.
Bok om Kongo-saken
Kari Hilde Hodne French, moren til Joshua French ( bildet) fra Re, har skrevet bok om sønnens fengselsopphold i Kongo. French og Tjostolv Moland ble arrestert for drap i 2009 og senere dømt til døden for dette, men 17. mai i år ble French løslatt.
Psykiatrisk undersøkelse etter drap
Den 35 år gamle nordmannen som er siktet for drapet på sin 70 år gamle mor i Strømstad, skal gjennomgå psykiatrisk undersøkelse, skriver Strømstads Tidning. Han vedgår å ha forvoldt morens død, men nekter straffskyld. Kvinnen ble funnet nedgravd i terrenget i begynnelsen av september. Dødsårsak og motiv er foreløpig ukjent.
Les mer om Strømstad.
– Ingen bevis mot Kristiansen
– Viggo Kristiansen er uskyldig dømt for drap og voldtekter, skriver Bjørn Olav Jahr i sin nye bok om drapene. – Det finnes ingen bevis som peker på Kristiansen, sier forfatteren.
Hevder Kristiansen er uskyldig
Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr skriver i sin nye bok om Baneheia-drapene at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt for drap og voldtekter.
Forfatter hevder Viggo Kristiansen er uskyldig i Baneheia-drapene
Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr skriver i sin nye bok om Baneheia-drapene at Viggo Kristiansen er uskyldig dømt for drap og voldtekter.