Fengsel

Fikk mildere straff

Borgarting lagmannsrett har dømt en mann fra Fredrikstad til mildere straff for langvarig mishandling av ektefellen og en sønn. Retten gjorde et halvt år av den tre år lange fengselsstraffen fra tingretten om til betinget fengsel.
Les mer om Fredrikstad.

Hentet og fraktet til soning

En mann i 30-årene fra Nedre Eiker ble i kveld hentet i sitt hjem etter å ha uteblitt fra soning. Politiet fraktet deretter mannen til Hof fengsel.
Les mer om Hof og Nedre Eiker.
Pastor fikk åtte og et halvt års fengsel for overgrep mot døtre: Skulle være en «hemmelighet mellom dem og Jesus
En pastor og seksbarnsfar i Midt-Norge er i Frostating lagmannsrett dømt til åtte og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot sine to døtre.
Les mer om Frostating og Midt-Norge.
Religiøs leder dømt for overgrep mot to døtre
Mannen er dømt til åtte og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot sine to døtre.

Anket og fikk strengere dom

Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen for en 41 år gammel mann som er dømt for omfattende salg av dopingpreparater. Mannen anket dommen på fengsel i to år fra Fredrikstad tingrett, men Lagmannsretten skjerpet straffen med åtte måneder.
Pastor dømt til åtte og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot døtrene
En pastor i Midt-Norge er i Frostating lagmannsrett dømt til åtte og et halvt års fengsel for seksuelle overgrep mot døtrene sine. Kona er dømt til fengsel i ett år for grov mishandling.
Les mer om Frostating og Midt-Norge.
Amfetaminsaken: Ber om 13 års fengsel
Statsadvokaten ber om fengsel i 13 år for to av de tiltalte i den store smuglersaken, der blant annet 27 kilo amfetamin ble beslaglagt.
Ber om 13 års fengsel
Statsadvokaten ber om fengsel i 13 år for to av de tiltalte i den store smuglersaken, der blant annet 27 kilo amfetamin ble beslaglagt. Les mer.
Faren (44) forgrep seg på egne døtre. Aktor mener ni års fengsel ikke er nok.
Statsadvokaten anker overgrepsdommen på ni års fengsel mot en 44-åring fra en av Bergens nabokommuner. Nå blir det ny runde i retten.
Dømt for omfattende hytteinnbrudd
To menn fra Litauen er dømt til fengsel etter et 20-talls hytteinnbrudd i Trysil og Solør i fjor høst og vinter. De to er dømt til fengsel i henholdsvis to år og ni måneders fengsel, og to år og seks måneder. Begge nekter å stå bak innbruddene.
Les mer om Litauen, Solør og Trysil.
50-åring funnet skyldig etter narkotikafunn på Jæren
I Jæren tingrett ble tiltalte dømt til 8 år og 9 måneders fengsel. Nå er han funnet skyldig også av juryen i Gulating lagmannsrett.
Les mer om Gulating og Jæren.
Derfor går Eirik Jensen fortsatt fri etter dommen
Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel for grov narkotikakriminalitet og korrupsjon, men er en fri mann i påvente av en eventuell ankesak. Gjermund Cappelens forsvarer reagerer sterkt.
Les mer om Eirik Jensen.
Tromsøværing (23) varetektsfengslet for kokainsmugling i Brasil: Risikerer 15 års fengsel
RIO DE JANEIRO (VG) En 23 år gammel mann fra Tromsø sitter varetektsfengslet i Brasil, etter at han ble pågrepet med tre kilo kokain på flyplassen i Rio de Janeiro.
Les mer om Brasil, Janeiro, Rio og Tromsø.
Tromsøværing (23) fengslet for kokainsmugling i Brasil: Risikerer 15 års fengsel
RIO DE JANEIRO (VG) En 23 år gammel mann fra Tromsø sitter varetektsfengslet i Brasil, etter at han ble pågrepet med tre kilo kokain på flyplassen i Rio de Janeiro.
Les mer om Brasil, Janeiro, Rio og Tromsø.
Får ikke komme på sykehjem
82-åringen som er dømt for å ha skutt kona si i Sarpsborg får ikke komme på pleiehjem. Det har Sarpsborg kommune avgjort. Mannen har søkt pleieplass fordi soningen etter sigende har påført ham flere plager. Kommunen mener omsorgstilbudet i fengsel er bra nok. Advokat Harald Otterstad sier vedtaket blir klaget inn til fylkesmannen.
Les mer om Sarpsborg.
Dømt for voldtekt
En mann i 70-årene fra midt-Gudbrandsdal er dømt for voldtekt av sin ektefelle i deres soverom i romjula i 2015. Det skriver avisa Dølen. Mannen er dømt til fengsel i tre år og tre måneder.
Les mer om Dølen.
Rask rettsprosess
Ein utanlandsk statsborgar som vart stansa for ruskøyring på Slemmestad i Røyken i går tidleg, blir truleg sendt rett i fengsel i dag. Føraren blåste i alkometeret og det viste seg at promillen var 1,5. Fordi politiet ikkje ville at mannen skulle forlate landet vart han halde i arresten, og han får dommen sin allereie i dag.
Les mer om Røyken og Slemmestad.
Jensen-dommen: Ingen god dag for norsk politi
Mandag ble ekspolitimann Eirik Jensen dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet. Dommen retter også åpenbar kritikk mot politiet.
Les mer om Eirik Jensen.
Cappelen lettet over å bli trodd
Eirik Jensen ble mandag dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel, mens Gjermund Cappelen fikk 15 års fengsel. Cappelen sier til TV 2 at han er lettet over å bli trodd.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Drap Ekeberg: Dom fastholdes
Lagmannsretten fastholder tingrettens dom i saken der en 27 år gammel mann ble dømt til 13 års fengsel for å ha drept en 53-åring med lysestake på et nachspiel på Ekeberg i 2014, melder NTB.
Les mer om Ekeberg og NTB.
Eksperter kan knapt tro Jensen-dommen: - Forundret, satt ut og overveldet
Professorene Paul Larsson og Petter Gottschalk er svært overrasket over at Eirik Jensen ble dømt til 21 års fengsel av Oslo tingrett.
Gunnar Nordhus dømt til fengsel
Forskeren er dømt til fem års fengsel, og får ikke lov å drive næringsvirksomhet for all fremtid.
Gunnar Nordhus dømt
Dømmes til fem år i fengsel. Mister retten til å drive næringsvirksomhet for all fremtid.
Knusende dom for Eirik Jensen
Eirik Jensens forklaring var uten troverdighet og fullstendig oppkonstruert, mener tingretten, som dømmer den tidligere politimannen til 21 års fengsel.
Les mer om Eirik Jensen.