Flokken

- Noen dager før hun fylte 90 sa mor at hun ikke ønsket å gå i graven med alle hemmelighetene

Thorleif Blatt er formann for den stadig mindre flokken av «tyskerunger.

Mener scootere kjørte i reinflokk

Politiet etterforsker to snøscooterførere som skal ha skremt en villreinflokk på rundt 200 dyr på Imingfjell lørdag, skriver Laagendalsposten. To turgåere observerte scooterne. De sier dette ikke var nyttekjøring, og at en av dem kjørte midt i flokken.
Merker ulver i Slettås-reviret
Samtidig som ulvejakta foregår i ulvesona, merker Statens Naturoppsyn ulvene i Slettås-reviret i Trysil. Flokken er ikke av ulvene innenfor sona som kan skytes nå i ulvejakta. Målet er å finne ut av hvordan ulvene bruker området og hvor de vandrer.
Les mer om Slettås-reviret og Trysil.
Nok en ulv skutt i Hedmark
En hannulv i Julussa-flokken er skutt i Hedmark. Dermed er tre ulver i flokken skutt på to dager.
Les mer om Hedmark og Julussa-flokken.

Stor hannulv skutt i dag

En stor hannulv i Julussa-flokken er skutt i dag. Den ble skutt ved Storsjøen i Åmot. Dette er den tredje ulven som felles siden jakta starta 1. januar, alle tre fra Julussa-flokken. SNO skal undersøke ulven senere i dag. (Bildet: Jaktleder Arne Sveen).
11 rein drept av tog
Ved 15.30-tiden lørdag kjørte et persontog gjennom en reinflokk på Saltfjellet. I alt 11 dyr ble drept. Ifølge Saltenposten var en verdifull lederein blant dyrene som gikk med. En lederein er ifølge avisa et verdifullt dyr for en reineier som brukes når flokken skal forflyttes.
Les mer om Saltfjellet.
Reineier tapte i Høyesterett – tar saken videre
Reineieren Jovsset nte Sara (25) må redusere flokken fra 116 til 75 dyr etter at staten vant i Høyesterett. Han vil ta saken til menneskerettighetsdomstolen.
Les mer om Høyesterett og Sara.
Reineier tapte i Høyesterett – tar saken videre
Reineieren Jovsset nte Sara (25) må redusere flokken fra 116 til 75 dyr etter at staten vant i Høyesterett. Han vil ta saken til menneskerettighetsdomstolen.
Les mer om Høyesterett og Sara.
Slettåsflokken får leve
Stortinget sluttet seg ikke til Senterpartiets forslag om å skyte ulvene i Slettås-flokken. I voteringen i dag ble det klart at bare elleve representanter stemte for forslaget, mens 91 stemte mot, melder NTB.
Les mer om NTB og Slettås-flokken.
Sp fikk ikke flertall for omkamp om omstridt ulveflokk
Regjeringen har fredet den mest omstridte ulveflokken, Slettås-flokken, men i dag krevde Senterpartiet omkamp. Det fikk de ikke flertall for.
Vil felle Slettås-flokken
SP fremmer i dag forslag i Stortinget om å felle Slettås-flokken. De ber regjeringen gi fellingstillatelse for ulvene i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske. Begrunnelsen fra partiet er at flokken truer lokale næringer og oppfører seg aggressivt.
Sp vil ta ut Slettåsflokken
Senterpartiet fremmer i onsdag forslag i Stortinget om å felle ulvene i den mye omtalte Slettås-flokken. Stortinget ber regjeringen om å gi fellingstillatelse for Slettås-flokken i tråd med den lokale rovviltnemndas ønske.
Frykter Østmarka-ulv er skutt
Flere frykter at hannulven i Østmarka-flokken er skutt. Sporinger den siste tiden viser bare spor etter tispa og de to valpene, skriver Romerikes Blad. Ulven ble sist observert 17. juni.
Les mer om Østmarka-flokken.
Høyesterett avgjør strid om rein
Kan staten pålegge en reineier å redusere flokken? Høyesterett skal avgjøre saken.
Nytt Sp-forslag: Vil ha omkamp for å få skutt denne ulveflokken
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stusser over at regjeringen sier ja til å skyte 42 ulv, men freder flokken som har skapt mye av ulvebråket. Han vil ha omkamp.
Ulveuforliket
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) åpner for lisensfelling av 42 ulver, men freder den såkalte Slettås-flokken.
Ulvevedtaket: Misnøye fra alle kanter
Regjeringen åpner for felling av totalt 42 ulver, men freder delvis den såkalte Slettås-flokken. Det får både Senterpartiet, WWF og lokalbefolkningen til å se rødt.
Trosser lokale råd: Regjeringen vil skyte færre ulver enn de lokale ba om
Regjeringen vil ikke skyte hele Slettås-flokken, slik de lokale rovviltnemndene i Hedmark ber om. De vil imidlertid ta ut to andre flokker.
Les mer om Hedmark og Slettås-flokken.
Helgesen vil skyte færre ulver enn det viltnemndene ber om
Regjeringen vil ikke skyte hele Slettås-flokken, slik de lokale viltnemndene i Hedmark ber om. De vil imidlertid ta ut to andre flokker.
Les mer om Hedmark og Slettås-flokken.
Helgesen skyte færre ulver enn det viltnemdene ber om
Regjeringen varsler nyheter på ulve-fronten: De vil ikke skyte hele Slettås-flokken, slik de lokale viltnemdene i Hedmark ber om.
Les mer om Hedmark og Slettås-flokken.
Grete Berget er død
Ap-politiker og tidligere barne- og familieminister Grete Berget er død, opplyser familien hennes. – Vår kjære Grete sovnet stille inn i hjemmet klokken 9:00 i morges, med flokken sin rundt seg. Elsket og savnet, står det i meldingen. Berget ble 63 år.
Les mer om Grete og Grete Berget.
82 åring kom fra USA til Orre med et budskap: No blue, no green, no life
I sist måned preget 82-åringen coveret på Time som en av kvinnene som forandrer verden. Tirsdag ble Sylvia Earle med i flokken av frivillige som rydder Jærstrendene.
82 årig kom fra USA til Orre med et budskap: No blue, no green, no life
I sist måned preget 82-åringen coveret på Time som en av kvinnene som forandrer verden. Tirsdag ble Sylvia Earle med i flokken av frivillige som rydder Jærstrendene.
Mannen bak begrepet Flokken vår.
Per Fugelli er død. Mange av Dagbladets fotografer har opp gjennom årene møtt den vennlige mannen hjemme på Tøyen, på Jæren, eller på hytta i Lofoten.
Les mer om Flokken, Jæren, Lofoten og Tøyen.
Kan smitte hele Hardangervidda
En villreinflokk på 500 dyr kan smitte Hardangervidda med skrantesyke. Flokken står like ved Geiteryggtunnelen og har kurs mot smitteområdet i Nordfjella. Det er bestemt at hele villreinflokken i Nordfjella skal skytes for å stanse skrantesyke.