Flokken

Grete Berget er død

Ap-politiker og tidligere barne- og familieminister Grete Berget er død, opplyser familien hennes. – Vår kjære Grete sovnet stille inn i hjemmet klokken 9:00 i morges, med flokken sin rundt seg. Elsket og savnet, står det i meldingen. Berget ble 63 år.
Les mer om Grete og Grete Berget.

82 åring kom fra USA til Orre med et budskap: No blue, no green, no life

I sist måned preget 82-åringen coveret på Time som en av kvinnene som forandrer verden. Tirsdag ble Sylvia Earle med i flokken av frivillige som rydder Jærstrendene.
82 årig kom fra USA til Orre med et budskap: No blue, no green, no life
I sist måned preget 82-åringen coveret på Time som en av kvinnene som forandrer verden. Tirsdag ble Sylvia Earle med i flokken av frivillige som rydder Jærstrendene.
Mannen bak begrepet Flokken vår.
Per Fugelli er død. Mange av Dagbladets fotografer har opp gjennom årene møtt den vennlige mannen hjemme på Tøyen, på Jæren, eller på hytta i Lofoten.
Les mer om Flokken, Jæren, Lofoten og Tøyen.

Kan smitte hele Hardangervidda

En villreinflokk på 500 dyr kan smitte Hardangervidda med skrantesyke. Flokken står like ved Geiteryggtunnelen og har kurs mot smitteområdet i Nordfjella. Det er bestemt at hele villreinflokken i Nordfjella skal skytes for å stanse skrantesyke.
Aldri ny Julius-situasjon
En sjimpanse hadde aldri bodd hos mennesker i 2017, røper Dyrepark-biolog Helene Axelsen i Ukeslutt. Apen hadde blitt dyttet på flokken. Julius' fosterbror, Karl Kristian Glad, sier Julius ikke hadde overlevd om ikke familien tok vare på ham. Hør mer.
Den tredje flokken
Charlotte og jeg går turen vår langs elven opp mot Orrevannet. Vi følger med kornåkeren og hilser på det velkledde fugleskremselet (nytt tegn på Jærens velstand?). Her vaker en ørret. Spove fløyter.
Les mer om Orrevannet.
Henta ut skrantesjuk villreinbukk i Nordfjella
Ei endetarmsprøve teke på eit levande reinsdyr viste skrantesjuke-smitte. No er reinsbukken teke ut av flokken for å hindre vidare smittefare.
Les mer om Nordfjella.
John C. Bogle gir blaffen i spådommer om kollaps
Investorveteranen John C. «Jack Bogle går imot strømmen og investerer i Wall Street. – Jeg har vokst opp i dette yrket og jeg sier at flokken alltid tar feil, sier han.
Les mer om Wall Street.
Når flokken vender seg mot deg
Teaterkompaniet ved Stavanger kulturskole fikk så mye skryt for sin egenkomponerte forestilling «Flokken at de får framføre den på Intimscenen på Rogaland teater torsdag og fredag denne uken.
Løse kuer
Politiet har i morgentimene fått mange meldinger om løse kuer som har beveget seg på Gamle Sørlandske. Politiet slet lenge med å få tak i eieren, men vedkommende har nå meldt seg og lovet å ta hånd om flokken.
Les mer om Gamle Sørlandske.
Spurven som ville være stork
Godt dubbet, morsom og ganske spennende norsk-tysk familiefilm om å være en del av flokken.
Frykter nytt skrantesyketilfelle
Søndag ble det skutt et sykt reinsdyr i Nordfjella. Simla, som ikke klarte å holde følge med flokken sin, undersøkes nå for skrantesyke.
Les mer om Nordfjella.
Får ikke felle omstridt ulveflokk
Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum reagerer sterkt på at Slettås-flokken ikke kan felles. – Tenk om det hadde vært en schæferhund-flokk som løp rundt i et boligfelt i Oslo, sier han.
Les mer om Oslo og Slettås-flokken.
Får ikke felle ulveflokk
Miljødirektoratet har avslått Trysils kommunes søknad om felling av den såkalte Slettås-flokken.
Les mer om Slettås-flokken.
Trysil kommune har søkt om å få felle hele denne ulveflokken
Trysil kommune krever at hele ulveflokken i Slettås-reviret i Hedmark må skadefelles, fordi flokken har vært nær hus og gårdsbruk.
Les mer om Hedmark og Slettås-reviret.
En ulv fra den nærgående Slettås-flokken har allerede vært inne på et gårdstun i Hedmark
Statens Naturoppsyn (SNO) bekrefter at en av de radiomerkede ulvene i Slettås-reviret har vært inne på et gårdstun i Søre Osen i Trysil kommune.
Her merkes alfahannen i den omstridte Slettås-flokken
SLETTÅS (VG): Ulven fra Slettås-reviret får her påmontert en sender som kan følge den ned på minuttnivå. I fjor ble egentlig hele familiegruppen anbefalt skutt.
Israelske soldater meid ned av lastebil i Jerusalem
Soldatene var på vei ut av en buss i Jerusalem da de uten forvarsel ble meid ned av en lastebil som styrte rett inn i flokken. Minst fire ble drept og 15 såret, ifølge politiet.
Les mer om Jerusalem.
Rein kjærleik
Ola og Jørn har draumejobb i høgfjellet med tusenvis av reinsdyr. Flokken veit dei kvar dei skal finne, damene er det litt verre med.
Les mer om Jørn.
Kommentar om Marit Bjørgen: Mamma samler flokken
Det finnes ikke sterke nok adjektiver i det norske språket til å beskrive hvor viktig Marit Bjørgen (36) er for Norges Skiforbund akkurat nå.
Les mer om Marit Bjørgen.
Minst 46 rein kjørt i hjel av toget på Rørosbanen
Minst 46 rein døde da toget på Rørosbanen kjørte inn i flokken.
Les mer om Rørosbanen.
Minst 46 rein kjørt ihjel av toget på Rørosbanen
Minst 46 rein døde da toget på Rørosbanen kjørte inn i flokken.
Les mer om Rørosbanen.
Minst 46 rein tatt av toget på Rørosbanen
Minst 46 rein døde da toget på Rørosbanen i Glåmos-området kjørte inn i flokken.