Ham

UiO får rasismekritikk

Likestillings- og diskrimineringsombudet konkluderer med at Universitetet i Oslo har brutt diskrimineringsloven. Bakgrunnen er klager fra en ansatt som hevdet kolleger lagde apelyder og kom med rasistiske utspill mot ham, skriver Universitas.
Les mer om Oslo og Universitetet.

Kronprins rydder blant sine egne

Mektig: Mohammed bin Salman var en mektig skikkelse i det saudiske kongehuset allerede før faren hans ga ham frie hender til å rettsforfølge hvem som helst og beslaglegge formuene deres.
Les mer om Salman.
Mann i 20-årene må i fengsel for førerprøvejuks
En mann fra Førde er dømt til 24 dagers fengsel for å ha jukset på teoridelen av førerprøven. Ekteparet som skal ha hjulpet ham knyttes til 40 saker.
Les mer om Førde.
Suverene Sundby ble imponert av Klæbo
Martin Johnsrud Sundby hadde slett ikke trodd at det var trønderen Johannes Høsflot Klæbo (21) som ville gi ham mest motstand i åpningsrennet.
Les mer om Klæbo.

Puigdemont kjemper mot utlevering

Katalanernes tidligere leder Carles Puigdemont møtte fredag i en belgisk domstol, som skal ta stilling til Spanias begjæring om utlevering av ham.
Kristian Valen slipper fengsel – fikk betinget dom
Komiker Kristian Valen er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at lagmannsretten har kjent ham skyldig i å ha truet politifolk på Facebook.
Les mer om Facebook.
– Det er n mann som tar mesterskapsgullene i Norge. Da må det legges til rette for ham
Chris Jespersen mener Petter Northug bør få spesialbehandling.
Les mer om Det, Norge og Petter Northug.
Kristian Valen slipper fengsel – fikk betinget dom
Komiker Kristian Valen er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at lagmannsretten har kjent ham skyldig å ha truet politifolk på Facebook.
Les mer om Facebook.
Vibeke Løkkeberg langer ut mot pressen i #Metoo-debatten: - Han vet at pressen beskytter ham
Filmregissør Vibeke Løkkeberg mener norske medier bør navngi dem som blir anklaget for seksuell trakassering.
Kristian Valen slipper fengsel – fikk betinget dom
Komiker Kristian Valen er dømt til 21 dagers betinget fengsel etter at lagmannsretten har kjent ham skyldig å ha truet politifolk på Facebook.
Les mer om Facebook.
Anker varetektsfengsling
Den tidligere drapsdømte torpedoen Trond Einar Frednes fra Larvik ber lagmannsretten løslate ham. Mannen som også er kjent som Badboy har sittet varetektsfengslet siden i sommer for å ha kidnappet og banket opp en annen mann. Larvik tingrett forlenget i går fengslingen med fire uker, men Frednes anker avgjørelsen til lagmannsretten. Han håper å bli løslatt på mandag for å starte behandling for sine rusproblemer.
Les mer om Badboy og Larvik.
Hans-Wilhelm Steinfeld om NRK-bok: – Inneholder alvorlige feil
Hans-Wilhelm Steinfeld reagerer sterkt på hvordan hans tidligere NRK-kollega Viggo Johansen beskriver ham i en ny bok om Dagsrevyen.
Les mer om Dagsrevyen.
Nadal vant søksmål mot tidligere sportsminister
Tennisstjernen Rafael Nadal fikk rettens medhold i sitt søksmål mot Frankrikes tidligere sportsminister Roselyne Bachelot, som beskyldte ham for doping.
Les mer om Roselyne Bachelot.
Kongen heter Krohn
Gi ham et gitarriff, en basslinje og noen trommedunk, og han lager tøffe sanger av hva som helst.
Les mer om Krohn.
CAS-nei til Adrien Silva
Idrettens voldgiftsrett (CAS) har avslått Adrien Silvas bønn om en avgjørelse som gir ham midlertidig spilletillatelse for Leicester. Klubben avtalte kjøp av Silva rett før overgangsvinduet stengte, men registrerte ham noen sekunder for sent.
Les mer om Adrien Silva, Leicester og Silva.
Elev dømt for å ha truet læreren sin med kniv
DALANE TINGRETT: Retten finner det bevist at den da 16 år gamle gutten veivet med en nyslipt kniv mot læreren. Deretter kastet han en stein mot ham.
Danskene gikk amok da Sandbech ble snytt for OL-gull. Ekspert har kalt opp sønnen etter ham
TV-reportere forklarer at 24-åringen er en yndling i Danmark. Sandbech vil møte lille Ståle.
Les mer om Danmark, OL-gull, Sandbech og Ståle.
Mann (27) hadde sex med ti menn, så fikk de meldingen «I have hiv. Lol. Oops!
Møtte menn på dating-app og lurte dem til sex med ødelagt kondom. Nå har tingretten i England funnet ham skyldig.
Les mer om England.
Moores kone tar ham i forsvar
Kayla Moore, kona til republikaneren Roy Moore, som den siste uken er blitt anklaget av flere kvinner for seksuell trakassering, tar ektemannen i forsvar.
Les mer om Roy Moore.
Ytterligere anklager mot Moore - konen tar ham i forsvar
Kayla Moore, kona til republikaneren Roy Moore, som den siste uken er blitt anklaget av flere kvinner for seksuell trakassering, tar ektemannen i forsvar.
Les mer om Moore og Roy Moore.
«Farmen-Geir Magne: Derfor truet han Karianne
Geir Magne Haukås (47) prøvde å skremme Karianne Amlie Wahlstrøm (26) fra å velge ham til førstekjempe. Det gikk rett vest.
Her er mannen som delte Nora Mørk-bildene: – Jeg kan ikke angre på det
Mannen som har tilstått å ha delt Nora Mørks private bilder, sier det var dumt av ham å laste dem opp på internett. Men han angrer ikke.
Les mer om Nora Mørk-bildene.
Geir Magne i «Farmen: Derfor truet han Karianne
Geir Magne Haukås (47) prøvde å skremme Karianne Amlie Wahlstrøm (26) fra å velge ham til førstekjempe. Det gikk rett vest.
– Må vurdere mistillit mot Søviknes
Arild Hermstad (MDG) mener oljeministeren har ført Stortinget bak lyset, og vil at partiet vurderer mistillitsforslag mot ham.
Les mer om Stortinget.
Mann reddet opp av vannet
Mannen som falt i vannet ved Nærsnestangen i Røyken, er nå reddet opp. Han fikk hjelp fra andre som kom til i båt og fikk ham opp av vannet. Mannen er uskadet, men kald. Han var uheldig å falle i vannet da han var alene på fisketur.
Les mer om Nærsnestangen og Røyken.