Hundene

Utvist etter sauedrap

Hundene som skadet og drepte tjue sauer, blir utvist fra Hemsedal på livstid, skriver Hallingdølen. Politiet la fram to alternativer til straff, enten avliving eller utvising. Eierne må betale bonden 65.000 i erstatning og en bot for brudd på hundeloven.
Les mer om Hallingdølen og Hemsedal.

Veronica og hundene er klare for VM

Veronica Strand (36), opprinnelig fra Beiarn, tar med seg hundene Java og Luna og kjører for Norge i VM i hundekjøring.
Les mer om Beiarn, Java, Luna og Norge.
Bot til hundeeier
Eieren av de to hundene som angrep sau i Hemsedal 20. oktober, har vedtatt et forelegg på 5000 kroner for brudd på hundeloven. I forelegget ble det også tatt med et erstatningskrav fra saueeieren på 65 358 kroner.
Les mer om Hemsedal.

Iditarod-vinner beskyldes for å ha dopet hundene sine

Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey (30), som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine.
Les mer om Alaska, Iditarod-løpet og USA.
Vant løpet fire ganger. Nå beskyldes han for å ha dopet hundene sine
Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine.
Les mer om Alaska, Iditarod-løpet og USA.
Iditarod-vinner beskyldes for å ha dopet hundene sine
Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine.
Les mer om Alaska, Iditarod-løpet og USA.
Beskyldes for å ha dopet hundene
Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.
Les mer om Alaska, Iditarod-løpet og USA.
Usikkert hva som skjer med hundene
Det er ikke besluttet hva som skjer med de to hundene som gikk til angrep på sauer i Hemsedal fredag. Det sier politiadvokat Wenche Sørensen. Det er heller ikke besluttet hvilken straff hundeeieren kan få. Flere sauer døde, og flere er blitt avlivet på grunn av skadene.
Les mer om Hemsedal og Wenche Sørensen.
Ti sauer avlivet etter hundeangrep i Hemsedal
Ti sauer er avlivet etter at de ble angrepet av to hunder i Hemsedal i Buskerud. Politiet har opprettet sak på hendelsen og tatt hundene i forvaring.
Les mer om Buskerud og Hemsedal.
Hunder gikk til angrep på sau
To hunder gikk til angrep på sau i Nordre Buskerud fredag. Fire sauer døde og 14 ble skadet. Det er uklart hva som vil skje med hundene, som nå er i forvaring hos politiet.
Les mer om Nordre Buskerud.
Flere dopingtatt i Iditarod – hundene løp på smertestillende
Flere hunder har avgitt positiv dopingprøve på smertestillende midler etter verdens mest kjente hunde-sledekonkurranse Iditarod som går over 1500 kilometer gjennom Alaska.
Les mer om Alaska og Iditarod.
Lillestrøm: Knivstakk rottweiler
Da en valp søndag ble bitt av en rottweiler, svarte eieren med å knivstikke hunden, skriver Romerikes Blad. Begge hundene er hos dyrlege for behandling. Politiet har beslaglagt en kniv og vil etterforske saken. Ingen personer ble skadet.
Vil chippe idrettsutøvere for å stoppe doping
- Vi gjør det med hundene våre, hvorfor ikke oss selv?
Spesialtrente likhunder fant Kim Walls kroppsdeler i sjøen
Svenske likhunder var sentrale i arbeidet for å finne Kim Walls hode og bein. Hundene markerte omlag 1000 meter unna stedet der levningene av den svenske journalisten ble funnet.
– Hundene betyr alt for meg
Hun prioriterer heller ei helg på fjellet, enn fest og moro. De siste fire årene har Tonje Rønning jobbet knallhardt for å hevde seg i hundesporten. Nå får hun betalt for strevet.
Les mer om Hundene og Tonje Rønning.
Tre hunder bitt av ulv i helgen
Tre jakthunder i Eidsvoll og på Jessheim ble angrepet av ulv i helgen, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad. Hundene er ikke livstruende skadet. De siste 15 årene har 23 hunder blitt angrepet av ulv i Akershus, ifølge Statens naturoppsyn.
Hundene Rob og Tweed skal stoppe overgripere
Labradoren, Rob, og Springer Spanielen, Tweed, er Storbritannia første «cyber-hunder. De er trent til å spore opp programvare som er skjult i sexforbryternes hjem
Hundene Rob og Tweed skal spore opp overgripere
Labradoren, Rob, og Springer Spanielen, Tweed, er Storbritannia første «cyber-hunder. De er trent til å spore opp programvare som er skjult i sexforbryternes hjem
Per Arne Flatberg (52), Gatsby (3), Anne Birgitte Larsen (50) og Lyder (10mnd)
– 27. oktober 2007 ble en lykkelig dag i våre liv. Brann tok gull, og vi ble kjærester. Gleden over fotball førte oss sammen, og snart viste det seg at Per Arne og jeg hadde en felles interesse for hunder, også. Da forholdet hadde vart så lenge at vi bestemte oss for å satse, var det tid for å utvide familien. Etter mye diskusjon kom vi frem til at babyene våre skulle være to irske ulvehunder. De største hundene som tenkes kan, men også de snilleste. Vi får mange kommentarer når vi går tur i byen, men hundene er så rolige. Ingen bjeffing eller hopping, så vi skremmer ingen.
Veterinærer ber hundeeiere vaksinere hundene sine
To tilfeller av smittsom leverbetennelse på hunder i Bærum har ført til stor uro i hundemiljøer på hele Østlandet. Arrangementer har blitt avlyst i frykt for smitte. Nå oppfordrer veterinærer alle med valp til å vaksinere dyrene sine en ekstra gang.
Les mer om Bærum og Østlandet.
Folk blir sinte av hund på fjellet
Ikke alle turgåere er like begeistret for å møte hunder på luftige fjelltopper. Mange mener hundene utgjør en fare for sikkerheten.
Kjøpte smuglerhund - Mattilsynet frykter farlige sykdommer
Hundeeiere over hele landet har kjøpt smuglerhunder i god tro via annonse på Finn, mener Mattilsynet. Noen av hundene har blitt så syke at de har måttet avlives.
Les mer om Finn og Mattilsynet.
Frederik (27) er Tour de France-feltets eneste bonde
– Jeg liker best å gå ut med hundene og lete etter kuene om kvelden, sier Frederik Backaert til TV 2.
Les mer om Frederik Backaert og Tour.
Johnny Depp kan bli siktet for mened i Australia
Australias visestatsminister truer Johnny Depp med å ta en ny titt på kontroversen med hundene skuespilleren tok ulovlig inn i landet i 2015.
Les mer om Australia og Johnny Depp.