Hvaler

Hvaler i trøbbel skal få raskere hjelp

I Tromsø har kystvakta vært involvert i flere redningsaksjoner de siste hvalsesongene. Nå har mannskapet på kystvaktskipet «Heimdal vært på kurs for å kunne gjøre hvalberging tryggere – både for seg selv og for hvalene.
Les mer om Heimdal.

Trusler mot Hvaler ungdomsskole

Det er ikke hold i truslene mot Hvaler ungdomsskole som ble fremstilt på nettstedet Jodel sent i går kveld, det beroliger politiet. En gutt under den kriminelle lavalderen står bak truslene, og vil bli fulgt opp av politiets ungdomsgruppe og barnevernet. Operasjonsleder i politiet, Terje Marstad, sier det dreier seg om en etnisk norsk gutt som ikke skjønte konsekvesene av hva han drev med.
Les mer om Hvaler, Jodel og Terje Marstad.
Truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet. Trusselen var ikke reell.
Les mer om Hvaler og Jodel.
Gutt truet med å sprenge ungdomsskole
En gutt under den kriminelle lavalder la onsdag kveld ut en trusselmelding mot Hvaler ungdomsskole på nettstedet Jodel, opplyser politiet.
Les mer om Hvaler og Jodel.

Her flyter den marine forsøplingen inn på stranda

På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
I Europa-toppen på å ta inn marin forsøpling
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er den marine forsøplingen som kommer inn fra havet, ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
I Europa-toppen på marint søppel
På Akerøya i ytre Hvaler nasjonalpark er marint forsøpling ti ganger høyere enn gjennomsnittet for resten av Europa. – Flere land må få på plass bedre avfallshåndteringer, mener Klima- og Miljøministeren.
Kinesiske lykter utløste aksjon
Redningsselskapet rykket ut til det de trodde kunne være nødbluss ved Hvaler. Det viste seg å være kinesiske lykter. Hovedredningssentralen ber folk gi beskjed til politiet når de skal sende opp slike lykter, slik at unødvendige redningsaksjoner kan forhindres.
Les mer om Hvaler.
Nødraketter sett ved Hvaler
En redningsskøyte søker i natt i Hvaler-skjærgården i Østfold etter at det er meldt om tre røde raketter nord for Spjerøy og Kirkeøy. Det er godt vær og fine søkeforhold i området, opplyser redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.
Norman Borge forsvarer eiendomsskatten
Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge (Frp) sier alternativet til å fjerne eiendomsskatten er å senke forventninger og krav til det kommunen leverer.
Frp-ordfører forsvarer eiendomsskatten
Hvaler-ordfører Eivind Norman Borge (Frp) sier alternativet til å fjerne eiendomsskatten er å senke forventninger og krav til det kommunen leverer.
Vil ha lenger gang- og sykkelsti
Den nye gang- og sykkelstien som er under planlegging på Hvaler, bør gå helt fram til tunnelåpningen på Asmaløy. Det mener Forum for natur og friluftsliv i Østfold og Skipstadsand hyttevelforening. I detaljreguleringsplanen, som skal behandles i Hvaler formannskap til uka, stanser stien tre kilometer før.
Fiskere på Hvaler skal bidra til et renere hav
I dag åpnet det første «Fishing for litter-mottaket på Østlandet. Det gjør at fiskere på Utgårdskilen kan levere inn avfall som de får opp fra sjøen.
Åpner Fishing for litter mottak
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen åpner nå i formiddag et Fishing for litter mottak på Hvaler. Det vil si et mottak hvor fiskere gratis kan levere inn søppel som de før opp fra havet under fiske. Mottaket er lagt til Utgårdskilen og er det femte i landet og det første på østlandet. Målet er å bidra til å rydde havet for plast og avfall.
Motorsykkel av veien på Hvaler
En tung motorsykkel har kjørt av veien på Vesterøy på Hvaler. Føreren, en mann i 50-årene, er kjørt til sykehuset med omfattende skader.
Les mer om Hvaler og Vesterøy.
Nye leilighetsbygg på Hvaler
Gjennom selskapet Nesebakken AS skal flere lokale aktører bygge 22 leiligheter på Vesterøy på Hvaler. Arbeidet er påbegynt, men ikke sluttført. Prisen starter på 2,8 millioner kroner, skriver Fredriksstad Blad.
– Superfornøyd når mobilbruken øker
SOMMERPRAT: Berit Svendsen i Telenor tilbringer ferien på Hvaler, gleder seg over økt mobilbruk og flere søknader og damer til it-studiene.
Les mer om Hvaler, Superfornøyd og Telenor.
Ordføreren på Hvaler: – Turistskatt?! Det er det verste jeg har hørt!
I Nordland tar flere til orde for å innføre turistskatt. Det vil ikke bli aktuelt i turistkommunen Hvaler.
Les mer om Hvaler.
Strømmen tilbake på Hvaler
Strømstansen som rammet hele Hvaler tirsdag formiddag er nå rettet. Norgesnett opplyser til NRK at det var en seilbåt som feilvurderte høyden og som rev ned en strømledning, men at feilen nå er rettet. Ingen personer kom til skade.
Les mer om Hvaler og NRK.
Hvaler uten strøm
Hvaler er uten strøm tirsdag. Ifølge Fredriksstad Blad er det en seilbåt som har kjørt inn i en strømledning.
Vil ta imot 20 cruiseskip i året
Fredrikstad har et langsiktig mål om å ta i mot 20 cruiseskip i året, det sier Maya Nilsen i Visit Fredrikstad og Hvaler. Det så dårlig ut for Cruise-planene til Fredrikstad da fem anløp fra Carnival Cruise ble kansellert på grunn av en artikkel i New York Times om den såkalte terrorgata på Lisleby. Nå ser det derimot ut til at det kan bli et annet selskap som legger anløpet innom Fredrikstad i 2019. Maya Nilsen tror byen vil få flere anløp i fremtiden.
Tang på badestrand skal ikke fjernes
Flere badegjester irriterer seg over store mengder tang på stranden på Hvaler. Dette kommer ikke til å bli gjort noe med.
Les mer om Hvaler.
Må hjelpe mange langs populær kyst
Redningsselskapets Sjøredningskorps (RSRK) har så langt hatt 506 hjelpeoppdrag langs Østfoldkysten i år. Det er over dobbelt så mange som i Vestfold, opplyser RSRK Østfold til Moss Dagblad. Leder Stian Moseby-Kire i RSRK Moss sier det er populært med større båter og lengre turer langs Østfoldkysten. – Det er hovedveien til skjærgårdsparadiset Hvaler og Bohuslän.
Hvaler dyrest i Østfold
Årets kommuneundersøkelse, gjort av Norsk Familieøkonomi, viser at Hvaler er Østfolds dyreste kommune å bo i. Til sammenligning er det 10 000 kroner dyrere å bo på Hvaler enn i Sola, som ble undersøkelsens billigste kommune. Tallene er basert på utgifter til kommunen.
Skogbrann på Hvaler
Fredrikstad brannvesen, avdeling Hvaler, er på vei til skogbrann ved Pulservik, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.