Kilden teater

«Nøtteknekkeren på Kilden

Teater-og konserthuset Kilden i Kristiansand, byr for første gang på klassisk ballett. Juleeventyret «Nøtteknekkeren, med musikk av Tsjajkovski, har premiere lørdag.

Ni års fengsel for drapsforsøk

Ein mann (40) som slo ekskona med brekkjern fleire gonger i hovudet, er dømd til fengsel i ni år. Episoden skjedde i parkeringshuset ved Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand i februar. Les meir her.
Les mer om Kristiansand.
Ny musikal på Kilden
På Kilden Teater- og Konserthus settes det nå opp en ny norsk musikal - inspirert av Knut Hamsun. Sult1 byr på hip hop og norsk rock, og forteller om ung hunger etter å bli sett, hørt og forstått.
Les mer om Kilden og Knut Hamsun.
DIREKTE: Kommer hjem etter jordomseiling
Fullriggeren Sørlandet ankommer Kilden Teater- og Konserthus kl. 10:00 i dag. NRK sender ankomsten diekte.

10CC kommer til Kilden

Den britiske rockegruppa 10CC kommer for å spille i Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand den 16. november i år. Bandet har til sammen 11 topp 10-hits i England og har solgt over 30 millioner album. I februar i år spilte bandet i Operaen i Oslo.
Cornelia (7) leder storslått forestilling
Sju år gamle Cornelia Øgrey Bransdal skal lede forestillingen, når Kristiansand Symfoniorkester og Dyreparken holder to konserter i Kilden teater- og konserthus lørdag.
Cornelia (7) leder konsert i Kilden
7 år gamle Cornelia Øgrey Bransdal skal lørdag lede en storslått forestilling i Kilden teater- og konserthus. Hun er glad for å ha blitt valgt ut.
Dataspill-konsert i Kilden
Kristiansand symfoniorkester vil lokke til seg et nytt type publikum og skal ha konserter i teater- og konserthuset Kilden med musikk fra dataspill.Orkesteret skal spille musikk fra dataspill som Final Fantasy, Super Mario og Age of Conan.
Plassert på lukka avdeling
Mannen som er sikta for drapsforsøk på kona si, er plassert på lukka avdeling, skriv Fædrelandsvennen. Kvinna er alvorleg skada etter å ha blitt utsett for grov vald i eit parkeringshus like ved Teater- og Konserthuset Kilden i Kristiansand.
Kvinne alvorlig skadet etter vold i parkeringshus i Kristiansand
En kvinne ble mandag ettermiddag alvorlig skadet etter å ha blitt utsatt for vold i parkeringshuset ved Kilden teater- og konserthus.
Les mer om Kilden og Kristiansand.
Utsatt for vold på Kilden
En kvinne er sendt til akuttmottaket etter en voldshendelse ved Kilden teater- og konserthus i Kristiansand, melder Fædrelandsvennen. Politet omtaler det som en alvorlig kroppskrenkelse.
Kilden «slår sprekker
Kunstner Josefine Lyche er bekymret for kunstverket sitt etter at hun fikk beskjed om at veggmaleriet som pryder en vegg inne på Kilden teater- og konserthus har begynt å slå sprekker.
Les mer om Kilden.
«Et dukkehjem klar for Kilden
25. januar er det premiere på «Et dukkehjem på Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand. Det er fremdeles et av verdens mest spilte teaterstykker, snart 140 år etter at det ble vist første gang. På Kilden er jakten på det vidunderlige satt til vår tid.
Tre år med oppgang
2016 blir det tredje året på rad med oppgang for Kilden teater og konserthus i Kristiansand. 180.000 besøkende i 2016 betyr det tredje beste året siden åpningen i 2012. Hans Antonsen har sittet ett år i direktørstolen - og er fornøyd med at det går riktig vei.
Les mer om Kilden og Kristiansand.
Bil stjålet i sentrum
En bil av typen Nissan X-Trail ble lørdag ettermiddag stjålet i Sjølystveien ved Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand. Dette skjedde ifølge politiet mellom klokken 13 og 15.30.
Gleder seg til 2017 i Kilden
Teatersjefen i Kilden Teater- og Konserthus, Birgit Amalie Nilsen, mener de har et godt program neste år. Torsdag presenterte de vårprogrammet. – Jeg tror folk har mye å glede seg til, sier hun. Under presentasjonen fikk publikum blant annet en forsmak på «Isdronningen.
Fikk momsregning på 294,5 millioner - slipper å betale
Skattemyndighetene har snudd i saken mot Kilden teater- og konserthus i Kristiansand og Stavanger konserthus.
Les mer om Kilden, Kristiansand og Stavanger.
Fullt medhold i momssaken
Kilden teater- og konserthus ønsket 85 % momskompensasjon fra kravet på 294 millioner kroner. Det har de nå fått gjennomslag for, og skal kun betale drøye 20 millioner. Kilden-direktør Hans Antonsen og ordfører Furre er fornøyde.
Les mer om Furre.
Trolig gjennomslag i momssaken
Stavanger konserthus og Kilden teater- og konserthus i Kristansand har fått fullt gjennomslag i momsstriden med Skatteetaten. Skatteeaten krevde tilbakebetalt til sammen 550 millioner kroner fra de to konserthusene. I dag har Stavanger konserthus fått brev om at de har krav på momskompensasjon på 85 prosent av virksomheten.
Mulig moms-svar til Kilden
Kilden teater- og konserthus i Kristiansand holder pressekonferanse klokken 13.30, der det ventes en avklaring om momskravet. Skattemyndighetene krever tilbakebetalt 550 millioner som er gitt i momskompensasjon til Kilden og Stavanger konserthus.
Les mer om Kilden, Kristiansand og Stavanger.
Varsler moms-svar til Kilden
Kilden teater- og konserthus i Kristiansand holder pressekonferanse klokken 13.30, der det ventes en avklaring om momskravet. Skattemyndighetene krever tilbakebetalt 550 millioner som er gitt i momskompensasjon til Kilden og Stavanger konserthus.
Les mer om Kilden, Kristiansand og Stavanger.
Kilden kan sleppe gigantkrav
Teater- og konserthuset Kilden i Kristiansand kan unngå momskravet på nærare 300 millionar kroner. Ifølgje Fvn.no kan kravet falle bort grunna ei nytolking av regelverket i EU. Finansdepartementet sende måndag brev til Skattedirektoratet med ny rettleiing.
– Glad vi valde Kristiansand
Debattleiar Ingunn Solheim gler seg til Debatten i Kilden teater- og konserthus i kveld. Der er kommunesamanslåing tema. – Eg er glad for at vi valde Kristiansand. Andre stader er det meir klarare kor det vil gå. Her veit vi ikkje korleis det blir, seier ho.
Les mer om Debatten, Glad, Kilden og Kristiansand.
Fem dammer blir til to
Steinmassene tilsvarer nesten ti Kilden teater- og konserthus.
Les mer om Kilden.
– Regjeringen må rydde opp
Kildendirektør Hans Antonsen møtte i ettermiddag kulturministeren i Oslo for å diskutere momskravet på 550 millioner kroner mot teater- og konserthuset Kilden samt Stavanger konserthus. Antonsen forventer at regjeringen rydder opp.
Les mer om Kilden, Oslo, Regjeringen og Stavanger.