Kjevik

Forsinket fly

SAS-flyet fra Oslo, som skulle landet på Kristiansand lufthavn Kjevik klokka 9.30, er en drøy halvtime forsinket, melder Avinor.
Les mer om Avinor, Kjevik, Kristiansand og Oslo.

Rask bygging av Kjevik-vei og rv. 9

Et flertall på Stortinget vedtok i dag å be regjeringen om å sikre og prioritere en rask, sammenhengende og effektiv utbygging av både veien til Kjevik og riksvei 9 gjennom Setesdal. Dette opplyser Hans Fredrik Grøvan til fvn.no.
– En fantastisk dag for Kjevik
Næringslivet jubler etter at det i dag ble kjent at Widerøe setter opp en direkterute mellom Kristiansand og London i England.
Ny flyrute fra Kjevik til London
Flyselskapet Widerøe starter ny direkterute fra Kjevik til London.
Les mer om Kjevik og London.

Starter London-rute fra Kjevik

Widerøe starter ny flyrute mellom Kjevik og London. Les mer.
Les mer om Kjevik og London.
Nederlandsk trøbbel
Det er forsinkelser i flytrafikken mellom Amsterdam og Kristiansand lufthavn Kjevik fredag ettermiddag, melder Avinor.
Krever full utbygging til Kjevik
Formannskapet i Kristiansand krever enstemmig at den nye veien fra E18 til Kjevik bygges under ett. Arbeiderpartiets Trond Blattmann fikk flertall (7-6) for at strekningen fra E18 til Hamre skal bygges først, hvis veien må bygges i etapper.
Les mer om E18, Hamre, Kjevik og Kristiansand.
Befalsskolen på Madla forsvinner: Samler befalskolene på Østlandet
De tre befalsskolene for luftforsvaret, hæren og sjøforsvaret legges ned og samles fra 1. august i n ny skole på Sessvollmoen. – Den så jeg ikke komme, sier major Ivar Bergundhaugen på Kjevik.
Innstilte fly
To SAS-fly er innstilt fra Kjevik. Det gjelder et fly som skulle lette 07.15 og et fly som skulle lette 10.35. Les mer på Avinor sine nettsider.
Les mer om Avinor og Kjevik.
Forsinkelser ved Kjevik
Tre fly som skal lette fra Kristiansand Lufthavm er forsinket. Et SAS-fly er 40 minutter forsinket, et Widerøe-fly er to timer forsinket og et Norwegian-fly er fre timer forsinket. Det melder Avinor på sine nettsider.
Nye forsinkelser på Kjevik
En ny avgang er forsinket fra Kristiansand Lufthavn Kjevik. Er Widerøe-fly til Kristiansund via Stavanger skulle oprinnelig ta av 09.20, men er ventet å ta av fra Kristiansand klokka 10.00.
Ikke P-hus på Kjevik denne vinteren
Det blir ikke parkeringshus på Kristiansand lufthavn Kjevik før vinteren. Flyplassjef Arne Johan Johnsen sier flyreisende må belage seg på å skuffe snø av bilene også i år. Grunnforholdene er undersøkt og det jobbes med anbudspapirer, sier Johnsen.
Les mer om Johnsen, Kjevik og Kristiansand.
Vil ha spleiselag
Avinor og Forsvaret bør spytte inn penger til ny Kjevik-vei, mener ordfører Harald Furre i Kristiansand. I går møtte Furre veidirektøren og lanserte forslaget om alternativ subsidiering for å få fart på utbygginga.
Ny Kjevik-rute til Trondheim
Kristiansand får direkterute til Trondheim med to ukentlige SAS-avganger fra og med mars neste år. Det opplyser flyselskapet i en pressemelding. SAS åpner neste sommer til sammen 27 nye direkteruter.
Les mer om Trondheim.
Vekttrøbbel på Kjevik
Flypassasjerer på Kjevik Lufthavn i Kristiansand kan ha betalt overvekt, uten å ha hatt med for mye bagasje. Det skyldes at to vekter ikke viser riktig koffertvekt. – Slik skal ikke skje, sier lufthavnsjef Arne Johan Johnsen. Les mer.
Flypassasjerer kan ha betalt for feilaktig overvekt
Flypassasjerer på Kjevik Lufthavn i Kristiansand kan ha betalt overvekt, uten å ha hatt med for mye bagasje. – Slik skal ikke skje, sier Avinor-ledelsen.
Innstilt fly på Kjevik
Widerøe-flyet som skulle gå 07.00 fra Kjevik til Bergen ble innstilt grunnet sykdom blant flybesetningen. SAS-flyet som skulle gå 08.50 er også litt forsinket, men SAS og Widerøe talsperson sier at tross dette ikke har problemer på Kjevik i dag.
Les mer om Bergen, Kjevik og Widerøe.
Småfly med motorproblemer
Politiet rykket ut til Kjevik etter melding om motorproblemer på et småfly. Flyet med tre personer ombord har landet og ingen skal være skadet. Saken undersøkes videre, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Kjevik og Twitter.
Småfly med mulige motorproblemer
Politiet rykket ut til Kjevik etter melding om motorproblemer på et småfly. Flyet har landet og ingen er skadet, og saken undersøkes videre, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Kjevik og Twitter.
Forsinket fly
Flyet til Oslo fra Kjevik vil gå klokken 09.40. Avgangen var egentlig satt til 07.00. Grunnet forsinkelsen vil flyet være fremme på Gardermoen halv elleve.
Les mer om Gardermoen, Kjevik og Oslo.
Fryktar ny Kjevik-veg kan bli sett på vent
Kristiansand-ordførar Harald Furre ber vegdirektør Terje Moe Gustavsen avklare kva som skjer med ny veg til Kjevik.
SAS-streik avblåst
Det blir ingen streik i SAS, men flyvningen fra Kjevik som ble innstilt i går, forblir det. Dette gjelder SAS sine flyvninger fra Kjevik klokken 08.50, 10.35 og 14.00. Etter dette går trolig flytrafikken som normalt. Les mer om streiken.
Les mer om Kjevik.
Varmere i september
Statistikken fra Meteorologisk institutt viser at Kjevik er varmere i september enn mai.
Les mer om Kjevik og Meteorologisk.
Spanjol teken for narko-smugling
Ein spansk statsborgar er dømd til fengsel i eitt år og ti månader for narkotikasmugling. Mannen hadde 582 gram kokain inne i kroppen då han vart stoppa av Tollvesenet på Kristiansand lufthavn Kjevik i mars. Mannen tilstod smuglingsforsøket i retten.
Kommersiell drift på Gullknapp
En av landets fremste eksperter på luftfart tror det vil bli utfordrende å få til kommersiell drift på Gullknapp. – Jeg tror det vil bli vanskelig, blant annet på grunn av overlappende dekningsområde med både Kjevik og Torp, sier professor, Frode Steen.
Les mer om Frode Steen, Gullknapp, Kjevik og Torp.