Krf

Ap og KrF: Hagen kan få motkandidat fra annet parti

Hvis Frp fremmer Carl I. Hagen som sin kandidat til Nobelkomiteen, kan han bli møtt med motkandidat fra et annet parti. I Frp er irritasjonen over motstanden mot Hagen stor.
Les mer om Carl I, Hagen, KrF og Nobelkomiteen.
Kilder: KrF-krav dytter forhandlingene ut på overtid
Høyre, Venstre og Frp skal i store trekk være enige om neste års statsbudsjett, men jobber fortsatt med å tekkes KrF i sluttspurten.
Les mer om Frp, KrF og Venstre.
Høyre og KrF sier forhandlingsfristen ryker
Fristen for å hale neste års statsbudsjett i land er i utgangspunktet i mandag kveld klokken 18. Nå håper Høyre og KrF at partiene blir ferdige n dag på overtid.
Les mer om Høyre og KrF.

KrF delt i synet på det nye storfylket Viken

KrF kan velte det nye storfylket Viken dersom opposisjonen gjør alvor av en omkamp om sammenslåingen, men partiet er delt i saken.
Les mer om Viken.
KrF kan delt i synet på det nye storfylket Viken
KrF kan velte det nye storfylket Viken dersom opposisjonen gjør alvor av en omkamp om sammenslåingen, men partiet er delt i saken.
Les mer om Viken.
KrF delt i synet på storfylke
KrF kan velte det nye storfylket Viken dersom opposisjonen gjør alvor av en omkamp om sammenslåingen, men partiet er delt i saken, ifølge avisa Klassekampen. Fylkeslederne i Buskerud og Østfold vil stoppe reformen, mens fylkesvaraordfører Lars Salvesen (KrF) i Akershus ikke vil endre det nye regionkartet.
Kritisk til KRLE-skisse
Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder KrF er kritisk til at kristendommen ikke nevnes i en skisse til ny KRLE-læreplan. Grøvan sier til Vårt Land at elevene må få kunnskap om innholdet i kristendommen. Utdanningsdirektoratet sier det er for tidlig å si hvordan den nye læreplanen blir.
Les mer om Vest-Agder KrF og Vårt Land.
Lysbakken og Hareide varsler at de vil fremme forslag i Stortinget mot seksuell trakassering
SVs partileder Audun Lysbakken og KrF-leder Knut Arild Hareide sier i en Facebook-video at de vil ha slutt på tausheten rundt seksuell trakassering.
Ap, KrF og SV: - Solberg-regjeringen kan ha brutt informasjonsplikten
Stortinget ba om streng kontroll med det skandaleomsuste Goliat-prosjektet i 2009. Først nå skal departementet gjøre en lønnsomhetsvurdering.
Les mer om Goliat-prosjektet og KrF.
Frir til KrF med dyrere brus og godteri
Hvis Ap får det som de vil, økes godteri-momsen for å gi plass til en større satsing på barn og unge. Slik vil Ap-nestleder Trond Giske lede KrF-Hareide inn i fristelse.
Partiet som mistet saken sin
KrF-leder Knut Arild Hareide må kjenne et kraftig stikk av misunnelse når han ser tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik sitte i Statsministermøtet på NRK1 og skryte av valgresultatet i 2001.
Ap vil betale helseløft med dyrare snop og skatteauke
Arbeiderpartiet vil bruke over 2 milliardar kroner meir på helse i sitt alternative budsjett. Dei betaler for det med skatteauke og sukkeravgift, slik KrF foreslår i sitt budsjett.
Les mer om KrF.
KrF vurderer å innføre partiskatt etter valgnederlaget
Det dårlige valgresultatet går ut over KrFs økonomi. I jakten på nye inntekter, vurderes det å kreve inn prosenter av lønningene til stortingsrepresentantene.
Venstre nesten dobbel så store som KrF på ny måling
Senterpartiet og Venstre går mest fram på en ny meningsmåling for november, Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.
Venstre nesten dobbelt så store som KrF på ny måling
Senterpartiet og Venstre går mest fram på en ny meningsmåling for november, Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.
KrF fortsetter å miste velgere til borgerlig side
Mens KrF er i krise, trekker Venstre og SV til seg nye velgere på novembergallupen.
Les mer om Venstre.
Nå er Venstre nesten dobbelt så store som KrF
KrF ligger under sperregrensen, og havner på vippen mellom blokkene på TV 2s ferske gallup.
Les mer om KrF og Venstre.
Kommer Ap til å snu om «Nye Sandnes?
Kan «Nye Sandnes bli skrinlagt, slik at Forsand og Strand likevel får slå seg sammen? Arbeiderpartiet og KrF har nøkkelen til å avgjøre saken.
Les mer om Forsand, KrF og Strand.
Opposisjonspartier ber Siv Jensen forklare seg om SSB-bråket
KrF og Arbeiderpartiet mener det er alvorlig dersom finansminister Siv Jensen (Frp) aktivt har prøvd å gripe inn i enkeltpersoners ansettelsesforhold i SSB.
Hareide delvis uenig med intern valgevaluering
KrF-leder Knut Arild Hareide tar ansvar etter KrFs krisevalg i høst, men han er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten.
Delvis uenig med partiets egen havarirapport
KrF-leder Knut Arild Hareide tar ansvar etter KrFs krisevalg i høst, men han er ikke enig i alle vurderingene i evalueringsrapporten.
Krever handlingsplan mot vold mot kvinner
KrF etterlyser en handlingsplan for å bekjempe vold og overgrep mot kvinner.
Giske mener Jensen må forklare seg om SSB-striden
KrF-leder Knut Arild Hareide mener Siv Jensen må svare tydeligere på om det har vært lagt politisk press på SSB. Ap-nestleder Trond Giske mener Jensen må forklare hvordan striden har blitt så betent.
Les mer om Jensen, SSB og Siv Jensen.
KrF-Hareide ut mot skolestart for seksåringer: – Har mistet mye lek
KrF-leder og småbarnspappa Knut Arild Hareide mener skolestart for seksåringer har minst to baksider som må frem i lyset: Det har blitt mindre lek og flere skoletapere.
Les mer om Knut Arild Hareide.