Kristiansand

Flere innbrudd på Sørlandet

Politiet har fått melding om flere innbrudd på Sørlandet. I Kristiansand har tyver brutt seg inn i en garasje ved Bråvann og i en bod på Slettheia. I Risør har det vært uvedkommende i en bil i sentrum.
Les mer om Bråvann, Slettheia og Sørlandet.

Brann i kjeller

Brannvesenet har slukket en brann i en kjeller i et hus i Jolleveien i Kristiansand. Ingen personer kom til skade og brannårsaken er ukjent, opplyser politiet.
Les mer om Jolleveien og Kristiansand.
Røykutvikling fra hus
Brannvesenet har rykket ut til en brann i en kjeller i et hus i Jolleveien i Kristiansand. Politiet har fått melding om røykutvikling fra huset.
Les mer om Jolleveien og Kristiansand.
Får skryt av Riksantikvaren
Kristiansand er blant de 15 beste kommunene i landet som får toppkarakter og skryt av Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner. Det er fjerde gang Riksantikvaren rangerer norske kommuners kulturminnearbeid.
Les mer om Riksantikvaren.

Mobbehenvendelser øker om høsten

Chattetjenesten Snakkommobbing.no i Kristiansand har en stor økning i antallet henvendelser fra barn og unge om høsten etter skolestart. Nitti prosent av de unge som tar kontakt forteller at mobbingen skjer på skolen, sier leder Andreas Eidem.
Les mer om Kristiansand.
Arrestert etter slagsmål
En person er arrestert etter et slagsmål og ordensforstyrrelser i Kristiansand sentrum i natt, opplyser politiet. En annen person ble brakt til legevakt etter hendelsen.
Les mer om Kristiansand.
Røykutvikling i trailer
Nødetatene rykket ut på en melding om røykutvikling i en trailer på E18 ved Hånes i Kristiansand. Det er ikke åpne flammer, men røykutvkling fra traileren opplyser politiet.
Les mer om E18 og Kristiansand.
– Himmalaiaen, hva er det jeg har sagt ja til?
En viking fra Kristiansand har slått leir i hagen til Inger Skålevik Olsen (65) og moren Oddrun Skålevik (91) i Landåslien under sykkel-VM.
Filmkritikere hyller debutfilm
Den norske spillefilmen «Skyggenes dal som handler om hvordan en seks år gammel gutt takler sorg, hylles av internasjonale filmkritikere. Regissøren og fotografen er to brødre fra Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Gatas talerør er i trøbbel
Gatemagasinet Klar i Kristiansand, står nok en gang i fare for å gå konkurs. Det kan få alvorlige konsekvenser for selgerne av bladet, som i stor grad bygger tilværelsen sin rundt salgsvirksomheten.
Les mer om Kristiansand.
Kvinne pågrepet etter vold
En kvinne ble fredag ved 17-tiden pågrepet på et kjøpesenter i Kristiansand. Ifølge politiet anmeldes hun for tyveri og vold mot en vekter.
Les mer om Kristiansand.
Klarte ikke å forsvare gullet
Syklisten Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand var helt ferdig i den siste bakken under sykkel-VM i Bergen. Han klarer dermed ikke å forsvare U23-gullet fra Doha i fjor. Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull, Tyskland sølv og Danmark bronse. Les mer
Halvorsen sliter i Bergen
Syklisten Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand er helt ferdig i den siste bakken under sykkel-VM i Bergen. Han klarer dermed ikke å forsvare VM-tittelen fra Doha i fjor. Det norske gullhåpet svinner hen, kun Anders Skaarseth henger fortsatt med.
Norsk debutfilm hylles av internasjonale filmkritikere
«Skyggenes dal opplever sjelden stor oppmerksomhet til å være en norsk film. Filmen er laget av brødrene Jonas og Marius Matzow Gulbrandsen fra Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Ny film hylles internasjonalt
Filmen Skyggenes dal, av brødrene Jonas og Marius Matzow Guldbrandsen fra Kristiansand, hylles av internasjonale filmkritikere. Filmen har fått stor internasjonal oppmerksomhet etter verdenspremieren i Toronto, sier fagleder ved Norsk filminstitutt, Stine Oppegaard.
Kan bli historisk
Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand er regjerende U23-verdensmester fra Doha og kan i dag bli den første til å forsvare et U23-gull under Sykkel-VM i Bergen. Løpet pågår akkurat nå og Kristoffer Halvorsen er i hovedfeltet.
Ruskjøring uten førerkort
En person er innbrakt av politiet for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort i Kristiansand sentrum. Det er også mistanke om ruskjøring, opplyser politiet.
Les mer om Kristiansand.
Tour des Fjords-målgang i Kristiansand og Grimstad
Nå får også Sørlandet sin sykkelfest. Alle tre Tour des Fjords-etappene blir i Aust- og Vest-Agder.
Slåsskamp på Tangen
Det skal være en slåsskamp på Tangen i Kristiansand. Det opplyser vitner til NRK. Politiet har foreløpig ikke kommentert saken.
Les mer om Kristiansand, NRK og Tangen.
Slosskamp på Tangen
Det skal være en slåsskamp på Tangen i Kristiansand. Det opplyser vitner til NRK. Politiet har foreløpig ikke kommentert saken.
Les mer om Kristiansand, NRK og Tangen.
Tunnelarbeid
I helgen blir det tovegstrafikk i ett tunnelløp på E18 i Oddernes- og Baneheitunnelen i Kristiansand. Teknisk utstyr skal legges om. Vegbanen skal også graves opp og det skal asfalteres. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.
Vanskeligere å vinne i år
Lagkameratene til Kristoffer Halvorsen fra Kristiansand vil ikke hjelpe ham med å forsvare U23-gullet i sykkel-VM i dag. Det kan gjøre det vanskeligere å vinne nå enn i Qatar fjor, da godt lagarbeid sørget for god plassering på oppløpet. Les mer.
– Jeg turte ikke se Kaptein Sabeltann-filmene alene
Men nå er supertalentet fra Kristiansand mer fryktet enn sjørøveren fra hjembyen.
Klar-selgere kan miste jobben
Rusmisbrukere som selger gatemagasinet Klar i Kristiansand, frykter for selgerjobben. Magasinet sliter økonomisk, og julenummeret kan bli det siste.
Les mer om Klar og Kristiansand.
Kan være slutten for gatemagasinet
Rusmisbrukere som selger gatemagasinet Klar i Kristiansand, frykter for selgerjobben. Klar-redaktør Oddmund Harsvik fortviler fordi magasinet sliter økonomisk, og julenummeret kan bli det siste. Les mer.
Les mer om Klar og Kristiansand.