Kristiansand

Sørlandsbanen åpen igjen

Strekningen Kristiansand- Egersund er åpnet igjen, men Bane Nor melder på Twitter at forsinkelser må påregnes. Det skyldes teknisk feil på systemer for sikker kommunikasjon. Strekningen har vært stengt siden lørdag ettermiddag.
Les mer om Bane Nor og Twitter.

Sørlandsbanen gjenåpner i formiddag

Bane NOR opplyser søndag morgen at strekningen Kristiansand-Egersund fortsatt er stengt, men at de sikter mot å gjenåpne klokken 12 i formiddag. Les mer.
Sørlandsbanen åpner igjen i formiddag
Strekningen mellom Kristiansand og Egersund er fortsatt stengt søndag morgen, men gjenåpnes i formiddag.
Les mer om Egersund og Kristiansand.
Mye krangling i natt
Politiet måtte hamle opp med kranglefanter både i Kristiansand og Arendal i natt. Her kan du lese hva lovens lange arm har holdt på med natt til søndag.
Les mer om Arendal og Kristiansand.

Mye krangling for politiet

Politiet i Agder måtte ta seg av kranglefanter både i Kristiansand og i Arendal natt til søndag. Les mer.
Les mer om Agder, Arendal og Kristiansand.
Sjåfør fratatt førerkortet
Lørdag kveld kjørt en bil opp på midtrabatten i Baneheitunnelen i Kristiansand. Fremkommelighet ble redusert i forbindelse med fjerning av bilen. Føreren er anmeldt for overtredelse av veitrafikkloven, og førerkortet er beslaglagt.
Sørlandsbanen stengt fra Kristiansand til Sira
Strekningen mellom Kristiansand og Sira er stengt ut lørdag. Alle passasjerer fraktes med buss.
Les mer om Kristiansand og Sira.
Stengt mellom Kristiansand og Sira
Sørlandsbanen er stengt mellom Kristiansand og Sira ut lørdagen. Det skyldes i all hovedsak omfattende reparasjon mellom Audnedal og Marnardal. I løpet av kvelden/natta vil det tas en vurdering på når strekningen åpnes igjen, melder Bane Nord.
Dyrisk inntjening
Dyreparken i Kristiansand fikk nesten n million besøkende i fjor.
Les mer om Kristiansand.
Flere togstrekninger innstilt
All togtrafikk fra Kristiansand-Sira og Nelaug-Arendal er innstilt ut dagen. Rydding av snø/trær/busker fortsetter med alt av disponibelt mannskap på begge strekninger, melder NSB.
Tror på seier i Russland
Vipers Kristiansand-keeper Katrine Lunde tror de kan vinne dagens bortekamp mot russiske Lada i Europa cup. – Vi må jobbe maks og være klare for mange dueller, sier hun. Håndballkampen begynner klokken fire.
Les mer om Europa, Lada og Russland.
Tre togstrekninger stengt på Agder
Togstrekningene Kristiansand–Nelaug, Nelaug–Arendal og Marnardal–Audnedal er stengte for trafikk. – Dårlig vær hindrer alternativ transport ved Nelaug. På Sørlandsbanen er det alternativ transport, ifølge NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby.
Ny toppidrettspott til fordeling – Vipers får trolig første tildeling
Aldri før har Kristiansand kommune satt av midler til toppidrett. Nå skal et eget toppidrettsforum fordele potten på en halv million kroner.
Les mer om Kristiansand.
Varslere fra «fryktens rådhus vant i retten: - En enorm belastning
Kristiansand tingrett ga erstatning til to kvinner som varslet mot Søgne kommune i Vest-Agder.
Les mer om Søgne og Vest-Agder.
Legevakten har datatrøbbel
Kristiansand legevakt har problemer med sine datasystemer, skriver kommunen på sine nettsider. Legevaktens systemer går tregt, og dette fører blant annet til lenger ventetid på telefon. Kommunen har satt inn ekstra personell for å hjelpe til.
Kunstsilo fikk 100 millioner
Cultiva vedtok i dag å bevilge 100 millioner kroner til kunstsiloen i Kristiansand, med visse forbehold. Det betyr at prosjektet er et langt steg nærmere realisering.
Les mer om Kristiansand.
Dataproblemer på legevakta
Problemer med datasystemet på Kristiansand legevakt medfører blant annet lenger ventetid på telefon, opplyser kommunen. Legevakten jobber for å fikse problemene, og det skal ikke være grunn til å tro problemene har sammenheng med dataangrepet mot Helse Sør-Øst.
Foreslår Furre som leder
Valgkomiteen foreslår at Harald Furre fra Kristiansand blir leder av Agder Høyre. Arne Thomassen fra Lillesand blir første nestleder, og Hilde Rullestad fra Farsund andre nestleder. Valgene gjøres på stiftelsesmøtet 3. februar.
Kommunen tapte
Søgne kommune har tapt mot to ansatte som gikk til sak. Kommunen må betale de to 45 000 kroner hver i erstatning, ifølge dommen fra Kristiansand tingrett.
Les mer om Kristiansand.
100 millioner til omstridt kunstsilo
Kulturstiftelsen Cultiva sa ja til å bevilge 100 millioner kroner til kunstsiloen i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
100 millionar til kunstsiloen
Kulturstiftinga Cultiva har vedteke å bevilge 100 millionar kroner til kunstsiloen i Kristiansand. Les meir her.
Les mer om Kristiansand.
Vil vite mer før han sier ja
Styreleder i Cultiva, Ansgar Gabrielsen, vil ha bedre garantier for driftstilskudd før han sier ja til å bevilge 100 millioner kroner til kunstsiloen i Kristiansand. Det pågår nå et ekstraordinært styremøte der dette diskuteres.
Vil gi penger til kunstsilo
Kilder opplyser til NRK at kulturstiftelsen Cultiva vil si ja til å bevilge til sammen 100 millioner kroner til kunstsiloen i Kristiansand. Klokken ti starter et ekstraordinært styremøte i Cultiva.
Les mer om Cultiva, Kristiansand og NRK.
Avgjør støtten til Kunstsiloen
I dag skal styret i kulturstiftelsen Cultiva ta stilling til om den skal bruke hundre millioner kroner på Kunstsilo-prosjektet i Kristiansand. Saken har skapt stort engasjement og eksperter fraråder å ta så mye penger ut av fondet.
«I kveld kommer en far til å drikke seg full og lappe til femåringen sin så han ikke klarer å reise seg
KRISTIANSAND (VG) Det skjer rett foran øynene våre. Hver dag. Året rundt. Barn som utsettes for psykisk og fysisk vold av de som står dem aller nærmest.