Kristin clemet

Stortinget hindrer valg av Carl I. Hagen. Kristin Clemet rykker opp på Frps plass i Nobelkomiteen.

Stortingsflertallet finpusser nå på en innstilling som avskjærer en avstemning fredag om Carl I. Hagen til Nobelkomiteen. Høyres varamedlem Kristin Clemet rykker inn i komiteen inntil Frp har funnet en ny kandidat.

Stortinget stopper Hagen – Kristin Clemet rykker opp til fast plass

Vil kun velge to faste medlemmer til komiteen og la Kristin Clemet rykke opp til fast plass.
Kan miste plassen til Clemet
Uansett utfall i valgkomiteen vil Frp fremme Carl I. Hagen når nye medlemmer av Nobelkomiteen velges fredag. Men flertallet vil sørge for at Frps plass står tom, og første vara Kristin Clemet møter.
Høyre vil ha Clemet som Nobel-vara
Høyres stortingsgruppe vil onsdag innstille Civita-sjef og tidligere høyrepolitiker, Kristin Clemet, som første vara til Nobelkomiteen. Hun har allerede takket ja til oppdraget, opplyser partiets parlamentariske leder Trond Helleland til DN.

Clemet blir Nobel-vara

Hvis Carl I. Hagen ikke kan møte i Nobelkomiteen fordi han er innkalt til Stortinget, blir det Civita-sjef Kristin Clemet som tar plassen.
Kristin Clemet blir Nobelkomiteens første vara
Hvis Carl I. Hagen ikke kan møte i Nobelkomiteen fordi han er innkalt til Stortinget, blir det Civita-sjef Kristin Clemet som tar plassen.
Clemet tror KrF kan snu
Civita-leder og tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet (60) vil ikke utelukke at KrF går inn i en regjering med Frp i løpet av den kommende fireårsperioden.
Ny podkast: Hvorfor gikk det som det gikk, og hva skjer nå?
Valgpokast: Hvorfor gikk det som deg gikk, og hva skjer nå? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim har frokostmøte med Torbjørn Røe Isaksen (kunnskapsminister H), Kristin Clemet, (daglig leder Civita) Trond Giske (nestleder Ap), Ola Elvestuen (nestleder V), Kristian Tonning Riise (leder Unge Høyre), Ida Lindtveit Røse (leder KrFU), Tord Hustveit (leder Unge Venstre) og Ina Libak (nestleder AUF)
'' Vi må prioritere tøffere
Civita-sjef Kristin Clemet (60) mener Norge er på vei inn i en ny tid. Da må vi diskutere hvordan vi kan skape gode kår for verdiskaping, mener hun.
Les mer om Norge.
Når tenketanken er tom for tanker
En av de ivrigste om dagen til å putte alle politiske analyser inn i «Trumpmaskinen er Kristin Clemet, leder i den liberale tankesmien Civita.
– Det har ikke vært så elegant i høst
Kristin Clemet, som sto sentralt for å få til det borgerlige samarbeidet, frykter budsjettrotet kan ødelegge muligheten for borgerlig regjering også etter valget neste høst.
Les mer om Det.
Kristin Clemet er kritisk til Listhaug som statsråd: - Ord som «hylekor er for drøyt
Den tidligere Høyre-statsråden er kritisk til Sylvi Listhaugs retorikk i innvandringsdebatten.
Kristin Clemet: Joner-saken er en gavepakke til Listhaug
At NOAS skjulte hvem som sto bak Kristoffer Joners Facebook-innlegg ødelegger muligheten for en saklig samfunnsdebatt, mener Kristin Clemet.
Les mer om Kristin Clemet og Listhaug.
Clemet mener Sp er strengest i klassen
Senterpartiet har den strengeste innvandringspolitikken i Norge, ifølge Civita-leder Kristin Clemet. Hun mener partiet er del av en europeisk nasjonalkonservativ bølge.
- Det mest nasjonalistiske eller nasjonalkonservative partiet i Norge nå, er Senterpartiet
- At Kristin Clemet prøver å stemple oss, er ikke noe nytt, svarer Vedum.
Les mer om Norge, Senterpartiet og Vedum.
Skremt av Trump
Tenketanksjef Kristin Clemet mener Donald Trump viser behovet for et solid embedsverk.
Les mer om Donald Trump og Trump.
Robert Mood og ytringsfriheten
Det pågår en debatt om arbeidstakere opplever at deres ytringsfrihet er svekket. Det er en viktig debatt - men jeg syns den har svært lite med Robert Mood å gjøre, skriver Kristin Clemet.
Såret etter autist-kommentar: – Trist og kunnskapsløst
Stortingspolitiker refser eks-statsråd Kristin Clemet.
Les mer om Kristin Clemet.
Clemet med i internasjonal utdanningskommisjon
Kristin Clemet er blant 20 personer som utnevnt til en internasjonal kommisjon som skal jobbe for å styrke finansieringen til utdanning globalt.
Mener «den delte byen ikke finnes
Ifølge Civita-leder Kristin Clemet er forestillingen om Oslo som en delt by både utdatert og feil. – Virkeligheten er mer nyansert enn at byen er delt mellom øst og vest.
Les mer om Oslo.
- Derfor har vi ikke klart å få ned frafallet
- Ikke sikkert alle trenger å ta videregående, mener tidligere utdanningsminster Kristin Clemet (H).
Les mer om Kristin Clemet.
Høyreside-topper i skjenkekrangel
Helseminister Bent Høies (H) nye skjenkeregler skaper strid på borgerlig side: Civita-leder Kristin Clemet sier nei.
Clemet råder Jensen til å løse Sandberg-problemet
Dagen før regjeringspartiene møter støttepartiene i Nydalen, kommer tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet med flere råd til Høyre og Frp.
Kristin Clemet: - Erna er ikke Per Sandbergs sjef. Siv må rydde opp.
Kristin Clemet har vært involvert i samtlige borgerlige regjeringer siden Willoch-regjeringen på 80-tallet. Her er hennes råd for et fortsatt liv for Solberg-regjeringen.
- Nå må NRK gi seg
Kristin Clemet mener Frp får ufortjent mye tyn. Mandag presenterte UDI ferske asyltall, som viser at antall asylsøkere til Norge går ned, men at andelen som får bli i landet øker.
Les mer om Frp, NRK, Norge og UDI.