Kroner

Brukte seks millionar kroner mindre enn venta på VM

Medan VM-arrangøren går i dundrande underskot, har vertskommunen pengar til gode. Men byrådet vil ikkje gi arrangøren ei krone meir.

Sportslig suksess er god økonomi

Fauske/Sprint gikk 120.000 kroner i pluss på å komme seg til første runde i cupen i år.
Ber om forslag til kommunevåpen
Konkurransen om å tegne kommunevåpenet til nye Asker kommune, har startet. Asker, Røyken og Hurum kommuner slår seg sammen 1. januar 2020, og den nye kommunen skal hete Asker. Alle som vil, kan sende inn forslag fram til 31. januar neste år, og vinneren får 25.000 kroner, står det på nettsiden til nye Asker kommune.
Les mer om Asker, Hurum og Røyken.
Trenger penger
Det må brukes 2,4 millioner kroner på å ruste opp anleggene før Landsskytterstevnet på Evjemoen i 2019. Setesdal regionråd har gitt 100 000 kroner til stevnet, som ble holdt på Evje også i 1999 og i 2009.

Erkjenner skyld for bankinnbrudd

Tyvene som brøt seg inn i Sparebank 1 i Gol 5. oktober, fikk med seg 559.000 kroner, melder Hallingdølen. De to mennene som ble pågrepet, erkjente straffskyld under rettssaken i Hallingdal tingrett denne uka. En av de tiltalte sier motivet for innbruddet var at han hadde høy gjeld, skriver avisa.
Kommunen misfornøyd med Radio Salten
Rådmann Ronny Seljeseth i Saltdal truer med å trekke støtten på 75.000 kroner som kommunen gir årlig til Radio Salten.
Les mer om Radio Salten og Saltdal.
Statskog-penger til Valnesfjord
10.000 kroner av Statskog-millionen går til bygging av hengebru i Valnesfjord.
Statskog-penger til Valnesfjord
10.000 kroner av Statskog-millionen går til bygging av hengebru i Valnesfjord.
Statskog-penger til Valnesfjord
10.000 kroner av Statskog-millionen går til bygging av hengebru i Valnesfjord.
Amazon kjøpte seg fri fra skattekrav i Italia
Den amerikanske nettgiganten Amazon har gått med på å betale 100 millioner euro, nærmere 1 milliard kroner, til Italia for å få et skattekrav ut av verden.
Les mer om Amazon og Italia.
Ber om forslag til kommunevåpen
Kommunene Asker, Røyken og Hurum etterspør forslag fra befolkningen til nytt kommunevåpen når de tre kommunene blir n i 2020, skriver Budstikka. Det beste forslaget premieres med 25.000 kroner. Reglene for å delta finnes på kommunenes nettsider.
Les mer om Budstikka, Hurum og Røyken.
Festspillene mister 1,3 millioner statlige kroner
Kulturrådet reduserer støtten til Festspillene. Neste år får festivalen knappe 1,3 millioner kroner mindre å rutte med.
Les mer om Festspillene.
Unilever selger margarin for 66 milliarder kroner
Den europeiske dagligvaregiganten Unilever vil selge sin margarinvirksomhet til det amerikanske investeringsselskapet KKR for drøyt 66 milliarder kroner.
Les mer om KKR og Unilever.
Amazon kjøpte seg fri fra skattekrav i Italia
Den amerikanske nettgiganten Amazon har gått med på å betale 100 millioner euro, nærmere 1 milliard kroner, til Italia for å få et skattekrav ut av verden.
Les mer om Amazon og Italia.
Monica fikk sjokkregning – nå trekkes den
Aremark kommune sendte innbyggerne en regning på 18.750 kroner med fire dagers betalingsfrist. Nå snur de og betaler innbyggerne for advokatutgifter.
Ikea famler – venter med nye varehus
Ikea tapte 100 millioner kroner på butikkdriften i fjor, og har satt investeringsbeslutninger for nye varehus på vent. Nå setter kjeden sin lit til nye teknologiløsninger som skal få kundene til å shoppe hjemmefra.
Tjener 777 kroner i minuttet
Ønsker du deg et foredrag med prinsesse Märtha Louise, blir du nødt til å punge ut en svimlende sum.
Les mer om Märtha Louise.
Handler for over titusen kroner
Hver sørlending kommer til å handle for over titusen kroner i desember. Det viser tall fra SSB. Av dette går over fire tusen kroner bare til mat og drikke. Sørlendingenes forbruk er relativt likt landsgjennomsnittet.
Les mer om SSB.
Oslo trenger 650 nye lærere
Det trengs rundt 650 nye lærere i Oslo for å oppfylle den kommende lærernormen, anslår kommunen i et brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Oppbemanningen vil ifølge kommunens beregninger koste rundt 500 millioner kroner.
Putins tidligere økonomiminister dømt til åtte års fengsel for korrupsjon
Russlands tidligere økonomiminister Aleksej Uljukajev er dømt til åtte år i høysikkerhetsfengsel for å ha tatt imot en bestikkelse på over 16 millioner kroner.
Les mer om Aleksej Uljukajev.
Feiret åpning av ny hall: – Den flotteste julegaven vi har gitt Randesund
Randesunds nye hall til rundt 35 millioner kroner på Sukkevann ble offisielt åpnet fredag.
Les mer om Randesund og Sukkevann.
Økte skatteinnbetalinger i 2017
Hittil i år er det betalt inn 790 milliarder kroner i skatt. Det er drøyt 46 milliarder mer enn det som ble betalt i den samme perioden i fjor, ifølge SSB.
Les mer om SSB.
Vogntogsjåfør utvist
En utenlandsk vogntogsjåfør som ble stoppet under storkontrollen i går, fikk en bot på 10.000 kroner og blir utvist med to års innreiseforbud, melder politiet. Sjåføren er anmeldt for flere brudd på veitrafikkloven og kjøre- og hvilebestemmelsene.
300 millioner til forskning på olje og gass
Programstyrene for to oljetunge forskningsprogram har fordelt 300 millioner kroner.
Senter konkurs
Romanifolkets/taternes senter i Kongsvinger er konkurs. Senteret begjærte selv oppbud, forteller advokat Geir Langhelle, som er oppnevnt som bostyrer, til Glåmdalen. Gjelda er anslått til å være på omkring en halv million kroner, men dette er uavklart.