Lege

Til sjekk

To personer er kjørt til lege for sjekk etter trafikkulykken på E6 i Saltdal. En brøytebil ble ifølge politiet påkjørt av en personbil. Brøytebilen strødde veibanen og hadde lav fart. Det er oljesøl i veibanen etter kollisjonen.
Les mer om Saltdal.

Nordkoreansk soldat ble skutt da han spurtet over grensa. Nå har legene gjort skrekkfunn

- Jeg har aldri sett noe liknende i løpet av mine 20 år som lege.
– En lege kan gjøre verre feil
Therese Johaug (29) forteller på Senkveld at dopingdommen har fått henne til å se ting i perspektiv.
Les mer om Senkveld.
Brann i Moelv etter eksplosjon
Nødetatene har rykket ut til brann etter en eksplosjon i et bygg i Moelv sentrum Årsaken til brannen skal ifølge politiet være kraftig eksplosjon i ei frityrgryte. To personer var tilstede da det eksploderte. En er sendt til legevakta for sjekk, den andre behandles av lege på stedet.
Les mer om Moelv og Årsaken.

Lege: Sminketrend kan gi kreft

Helsekontrollen (TV2): Etter at Kim Kardashian twitret om sminkemetoden contouring har mange kastet seg over trenden. Men overdreven bruk av sminke kan gi alvorlige konsekvenser.
Les mer om Kim Kardashian.
Lege fikk advarsel
En fastlege har fått advarsel fra Helsetilsynet, etter at klassiske tegn på hjerteinfarkt ble oversett, skriver TV2. Legen overlot pasienten til helsefagarbeideren på forværelset uten å undersøke pasienten selv. Etter få timer døde kvinnen, som er fra Nordland.
Les mer om Helsetilsynet, Nordland og TV2.
Legelisten må slette helsepersonell som krever det
Nettstedet Legelisten.no må slette leger og annet helsepersonell som ikke vil stå på listen. Det har Datatilsynet bestemt. – Jeg tror nok at jeg vil ut av listen, sier en Stavanger-lege.
– Opplevde at det ble hysjet ned
Legene beskytter hverandre, og som pasient blir du stående alene i dersom du utsettes for etiske overtramp. Det hevder lege Therese Utgård, som selv har opplevd at en lege tuklet med journalen hennes. Legeforeningen avviser anklagene. Les mer.
Les mer om Opplevde og Therese Utgård.
– Legene beskytter hverandre
– Som pasient blir du stående alene, mens legene «dekker over for hverandre, hevder lege Therese Utgård. Hun opplevde selv at en lege tuklet med journalen hennes.
Les mer om Legene og Therese Utgård.
Kjørte bil med nær dødelig promille
Mann satte seg bak rattet med over 2,95 i promille. – Tre i promille kan være dødelig, sier lege.
Sjekkes av lege
Et barn ble påkjørt av en bil i Songdalen fredag ettermiddag.
Les mer om Songdalen.
Willy pendlar tre timar dagen for å få fast legeløn
Pilotprosjektet som skal gi unge legar lettare fast jobb, er så vellukka at helseminister Bent Høie (H) vil rulla ut fastlegeordninga i heile landet. – Alt eg ønskte meg, seier lege Willy Davidsen om ordninga.
Les mer om Bent Høie og Willy Davidsen.
Hva gjør jeg dersom jeg trenger legetime og min fastlege ikke er i samme by som meg?
Jeg har nylig flyttet til en annen by for å studere. Hva gjør jeg dersom jeg blir syk og må oppsøke lege. Min fastlege er 35 mil unna.
Lege utkledd som «The Joker tok imot nyfødt barn på halloween
Da den amerikanske kvinnen Brittany Selph skulle føde, fikk hun seg en overraskelse.
Les mer om Brittany Selph og The Joker.
Andreas (26) ofrer årevis med legeinntekt for å satse på det han liker aller best
Der de fleste ville tatt raskeste vei til yrkeslivet som lege, har Andreas Nygaard i stedet valgt annerledes.
Penger til fastleger
Arbeiderpartiet foreslår å bevilge 24 millioner kroner til kommuner som sliter med å ansette leger. Partiet vil også ha full gjennomgang av fastlegeordningen, og krever at helseminister Bent Høie handler raskt, skriver VG. Over hele landet sliter kommuner med lege-rekrutteringen, og 13.000 nordlendinger manglet egen fastlege i fjor. Høie sier regjeringen vil evaluere ordningen.
Les mer om Bent Høie.
Mistet førerkortet
En mann i 40-årene er stanset av politiet i Sylling, mistenkt for ruspåvirket kjøring. Mannen ble fremstilt for lege og fratatt førerkortet.
Les mer om Sylling.
Ønsker lege-gjennomgang
Arbeiderpartiet foreslår å bevilge 24 millioner kroner til kommuner som sliter med å ansette leger. Partiet vil også ha full gjennomgang av fastlegeordningen, og krever at helseminister Bent Høie handler raskt, skriver VG.
Les mer om Bent Høie.
Lege snoket i journalen
En lege ved Rikshospitalet må møte i Oslo tingrett i dag fordi han skal ha snoket i journalen til en pasient. Legen er ilagt en bot på 30 000 kroner, men har ikke akseptert den. Derfor er det nå satt av to dager til å behandle saken i tingretten.
Les mer om Oslo og Rikshospitalet.
- Det er slående hvor mange elever det er som sliter psykisk
På Strinda videregående er det færre elever som slutter nå enn for fem år siden. Skolens egen lege mener han har en finger med i akkurat det.
Familien til Djabrail (6) vil ta fra legen lisensen
Ifølge NRK mener familien at legen må anses som uegnet til forsvarlig yrkesutøvelse som lege.
Les mer om Djabrail.
Mener lege må fratas lisensen
Advokaten til en pasient som ble utsatt for «journalsnoking, mener legen må fratas lisensen. I tillegg klager de på politiets straff, og krever Sørlandet sykehus for flere hundre tusen kroner. Les mer.
Les mer om Sørlandet.
Fikk for mye oksygen
En alvorlig lungesyk pasient ble liggende to uker på sykehus etter å ha fått for mye oksygen. Lege ble ikke kontaktet før oksygen ble gitt. Pasienten, som fikk såkalt CO narkose, mistet bevisstheten og måtte få intensivbehandling. Pasientsikkerhetsutvalget ved sykehuset Østfold påpeker at det er viktig at sykepleier må få god opplæring om oksygen til pasienter.
Les mer om Østfold.
Skal spille Breivik
Lege og skuespiller Anders Danielsen Lie skal, etter det NRK erfarer, spille Anders Behring Breivik i Netflix-filmen om terrorangrepet 22. juli. Jon Øigarden har fått rollen som forsvarer Geir Lippestad. Les mer.