Lister

Kan fratas autorisasjonen

Statens helsetilsyn vurderer å frata en helsearbeider fra Lister-regionen autorisasjonen etter forfalsking av resepter. Reseptforfalskningen ble oppdaget ved et apotek. Tilsynssaken mot helsearbeideren gjelder også flere forhold skriver Lister24.
Les mer om Lister-regionen og Lister24.

Varetektsfengsles etter voldtekt

18-åringen som fredag ble pågrepet og siktet for voldtekt av en 19 år gammel kvinne fra Lister, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker, skriver avisen Nordjyske. Voldtekten skjedde ved havna like ved utelivsområdet i byen.
Les mer om Lister og Nordjyske.
Dømt for overgrep igjen
En 23 år gammel mann er igjen dømt for seksuelle overgrep mot barn. Hans forrige dom ble på seks års fengsel for overgrep. Nå er han dømt i Lister tingrett til ytterligere halvannet års fengsel for overgrep mot et annet barn, skriver Lister24.
Les mer om Lister og Lister24.
Plutselig forsvant Martine Ek Hagen fra alle lister. Nå gjør hun comeback
«Did not start står bak de 12 skirennene Martine Ek Hagen skulle gå i 2017. Over et år etter forrige skirenn - og tre år etter at hun var på pallen i verdenscupen - gjør 26-åringen nå comeback under ski-NM denne uka.
Les mer om Martine Ek Hagen.

Mann tiltalt for NAV-svindel

En 32-åring fra Lyngdal er tiltalt for å ha svindlet NAV for 97.190 kroner. Fra april til november 2016 leverte han elektroniske meldekort uten å opplyse at han jobbet for to ulike bedrifter på samme tid skriver Lister 24. Saken kommer opp i Lister tingrett i mars.
Les mer om Lister, Lyngdal og NAV.
Rettssak for åpne dører
Verken påtalemyndigheten eller de fornærmede vil stenge offentligheten ute når en Lister-mann i 70-årene, tiltalt for flere seksuelle overgrep mot barn under 16 år, skal møte i retten, skriver Lister24. Den tiltalte nekter straffskyld.
Les mer om Lister-mann og Lister24.
Stjal drivstoff
800 liter diesel er stjålet i Hægebostad. Drivstoffet skulle brukes av maskinen som preparerer skiløyper, melder Lister 24.
Les mer om Hægebostad og Lister.
Får kritikk
Lyng asylmottak i Lyngdal får kritikk i en rapport fra Utlendingsdirektoratet. Mottaket for enslige mindreårige asylsøkere får til sammen sju pålegg i rapporten, melder Lister 24.
Mann tiltalt for overgrep
En Lister-mann i 70-årene er tiltalt for å ha begått flere seksuelle overgrep mot barn under 16 år. Det skriver Lister24. Den tiltalte stiller seg uforstående til anklagene som er rettet mot ham, og nektet straffskyld.
Les mer om Lister24.
19-åring fra Lister har anmeldt voldtekt i Aalborg
En 19 år gammel kvinne fra Lister i Vest-Agder skal ha blitt voldtatt i Aalborg sentrum natt til mandag.
Les mer om Aalborg, Lister og Vest-Agder.
Satt i arresten
En mann i 30-årene ble satt i arresten natt til fredag etter å ha oppført seg truende, skriver Lister 24. Politiførstebetjent Einar Deisz opplyser til avisen at mannen ble oppdaget da han satte fyr på en søppeldunk i Farsund.
Les mer om Farsund og Lister.
Ønsker skøytebane i Farsund
Elleve år gamle Vegard Karjala Løvhaug fra Farsund ønsker seg en skøytebane i kommunen. Vikarierende ordfører i Farsund Torrey Skeibrok er positiv til ønsket, og sier han vil ta forslaget med seg videre til de aktuelle instansene, skriver Lister 24.
Ulovlig bruk av droner
Det er et økende problem med ulovlig flyvning av drone i nærheten av lufthavner i hele landet. Det sier flyplassjef Tore Albrektsen ved Farsund lufthavn på Lista, til Lister 24. Straffen kan være bot eller fengsel, sier han.
Årets album 2017: Norske artister topper flere av anmeldernes lister
Musikkredaksjonens individuelle favorittlister.
Vil fjerne forlist båt
Dersom været tillater det vil skøyta «Sheik, som gikk på grunn ved Lista i Farsund i helga, i dag bli dratt på land, skriver Lister 24. Tre personer måtte reddes i land med helikopter etter å ha fått motorstopp lørdag kveld.
Les mer om Farsund, Lista, Lister og Sheik.
Bekymret for høy fart
Foreldre er bekymret for råkjøring ved Farsund barneskole, skriver Lister 24. Ifølge flere er det få bilister som holder 30-grensa ved skolen.
Les mer om Farsund og Lister.
Dømt for krenking via Facebook
En 57 år gammel mann fra Lister-regionen er dømt til 90 dagers betinget fengsel for å ha krenket ansatte i Lister barnevern, en helsesøster og sognediakon Jan Hananger i innlegg på Facebook. Lister 24 skriver at dommen blir anket.
Rumenere med innbruddslister
Adresser til to elektroforretninger og en sportsforretning i Moss sto på innbruddslista til to rumenere som ble pågrepet på Lørenskog i helgen. I bilen deres og i en hytte på Bogstad camping fant politiet tyvgods for til sammen 250 000 kroner. De to hadde lister med adresser der de skulle gjøre innbrudd over hele sør- og østlandet.
Les mer om Bogstad og Lørenskog.
Rumensk bande avslørt: – Her skulle de stjele
De hadde lister med adresser til bedrifter der de skulle stjele. I helga ble de avslørt med store mengder tjuvgods.
Rumensk bande avslørt: Her skulle de stjele
De hadde lister med adresser på steder de skulle stjele. I helga ble de avslørt med store mengder tjuvgods.
Vinningskriminelle med handleliste
To menn fra Romania er tatt på Romerike, med et større parti tjuvgods og lister med adresser til butikker i Hedmark og Oppland. Romerikes Blad omtalte saken først. Det er beslaglagt tjuvgods for 252.000 kroner. Mennene er varetektsfengslet i 2 uker.
Les mer om Hedmark, Oppland, Romania og Romerike.
Rullestolkritikk
Rullestolbrukere reagerer på tilgjengeligheten til dronning Sonjas kunstutstilling på Lista i oktober, melder Lister 24. Kommunen innrømmer at forholdene er vanskelige i den nesten 200 år gamle fyrmesterboligen.
Les mer om Lista og Lister.
Får momsmillioner
193 idrettslag i Vest-Agder får til sammen 11 millioner kroner i momskompensasjon, melder Lister 24. Mest får Lyngdal Idrettslag.
Protesterer mot togkutt
De seks ordførerne i Lister-regionen frykter at færre tog vil stoppe på Snartemo, Gyland og Audnedal når driften skal konkurranseutsettes. – Tilbudet må styrkes, ikke svekkes, sa ordfører i Hægebostad, Margrethe Handeland i Listerrådet.
Stjal fra stiftelse
En 22 år gammel mann er i Lister tingrett dømt til 45 dager i fengsel og må betale nesten 30 000 kroner i erstatning til en stiftelse han stjal fra, skriver Lister24.
Les mer om Lister og Lister24.