Lofoten

Sei spiste sau

I magen på en sei fant fiskerne en del av en sau fra Lofoten. Sauebonden tror også en ørn kan ha vært involvert i saken.
Les mer om Lofoten.

Legger ned asylmottak i Lofoten

UDI legger ned også det siste asylmottaket i Lofoten, skriver Lofotposten. Det er mottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær som nå også legges ned.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Svolvær.
VG: Høyre åpner for vern av Lofoten
VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år
Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.

Tysk hvalfangstmotstander dømt til bot i Lofoten

En tysk mann som kjørte sikksakk med en plastbåt mellom en hval og en hvalfangstskute, er dømt til å betale en bot på 6.000 kroner i Lofoten tingrett.
Les mer om Lofoten.
KrF vil ikke ofre partiets sjel for Lofoten
– Det kan ikke være slik at KrF skal ofre sine egne kjernesaker for å berge Lofoten, sier fylkesleder i partiet.
Les mer om KrF og Lofoten.
Russerne advarer mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja
Russiske fiskere i nord er bekymret for en mulig oljeutvinning i det sårbare området, skriver High North News.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Forfatter Frode Granhus er død
Krimforfatter Frode Granhus fra Lofoten døde brått i sitt fredag morgen, melder VG. Krimforfatteren ble bare 52 år gammel, og etterlater seg samboer og en datter. Det bekrefter forlaget Vigmostad & Bjørke i en pressemelding.
Les mer om Bjørke, Lofoten og Vigmostad.
Forfatter Frode Granhus er død
Krimforfatteren fra Lofoten døde brått i sitt hjem, 52 år gammel.
Les mer om Lofoten.
Rotevatn: – Venstre vil ikke stille ultimatum mot oljeboring
Venstres Sveinung Rotevatn sier vern av Lofoten står øverst på Venstres liste, men utelukker likevel ikke at partiet kan gå i regjeringssamarbeid uten å ha fått lovnad om vern. En fylkesleder i partiet mener at det ville vært «helt koko.
Les mer om Lofoten.
Statoil får kritikk for boreplaner i «Sør-Afrikas Lofoten
Greenpeace reagerer på at Statoil har kjøpt andeler i sårbare leteområder i Sør-Afrika. – De må jo skjønne at dette er galskap, sier Martin Norman i Greenpeace.
Storstilt flyøvelse til uken
Mandag starter en større jagerflyøvelse i Bodø. I et samarbeid mellom flere europeiske land skal det trenes på lavtflyvning og operasjoner på nattetid. Publikum vil kunne se økt aktivitet i luften av både jagerfly og andre militære fly. Den første uken vil det foregå lavtflyvning i Bodø-Bardufoss-Lofoten.
KOMMENTAR: Nå er alt i spill
Norge kan få ny politikk, billigere diesel, nedlagte sykehus og oljeboring i Lofoten.
Les mer om Lofoten.
Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav
Men partiet vil ikke gå inn i regjeringsforhandlingene med noen ultimatum - trolig ikke engang om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja, Siv og Vesterålen.
Politisk kommentator: – Ap startet en helt unødvendig debatt
Miljøbevegelsen raser mot Arbeiderpartiet etter at partileder Jonas Gahr Støre ga uttrykk for at partiet vil samarbeide med de borgerlige om en konsekvensutredning i Lofoten. Men hvor sannsynlig er det egentlig at det vil skje?
Les mer om Arbeiderpartiet og Lofoten.
Mannen bak begrepet Flokken vår.
Per Fugelli er død. Mange av Dagbladets fotografer har opp gjennom årene møtt den vennlige mannen hjemme på Tøyen, på Jæren, eller på hytta i Lofoten.
Les mer om Flokken, Jæren, Lofoten og Tøyen.
Vil stille mistillitsforslag mot regjeringen hvis det blir oljeboring i Lofoten
Miljøpartiet de Grønne vil stille mistillitsforslag mot regjeringen hvis de begynner å konsekvensutrede for oljeboring i Lofoten.
Les mer om Grønne og Lofoten.
Ap-ordfører advarer Støre: – Lytt til folket i nord og grasrota i partiet
Røst-ordfører Tor Arne Andreassen (Ap) er ikke i tvil om at det elendige valgresultatet til Ap i landsdelen skyldes vedtaket om å åpne områdene sør for Lofoten for konsekvensutredning. – De må lytte til folket, sier han.
Les mer om Lofoten og Støre.
Oljebransjen ber Ap, Høyre og Frp levere om Lofoten-olje
Det er viktig å komme i gang med en konsekvensutredning av oljeaktivitet i Lofoten, understreker bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass, som ønsker Aps signaler velkommen.
Les mer om Frp, Høyre, Lofoten, Lofoten-olje og Norsk.
Valgresultatet kan gi oljeutredning ved Lofoten: Søviknes åpen for Ap-avtale
Oljeminister Terje Søviknes åpner for å gå sammen med Ap om konsekvensutredning av Lofoten for oljeboring hvis KrF og Venstre ikke lenger binder regjeringen.
Les mer om Ap-avtale, KrF, Lofoten og Venstre.
Ultimatum fra sentrum kan verne Lofoten
Å sikre vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er KrF og Venstres viktigste prioritering i forhandlinger med regjeringen. Men hvordan det skal skje, er uklart.
Les mer om KrF, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Støre vil ikke fremme Lofoten-forslag
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er opp til regjeringen å legge fram forslag om konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Miljøbevegelsen raser mot Støre
– Det er trist, og et tegn på tidens galskap, at Arbeiderpartiet allerede dagen etter valget åpner for en diskusjon om oljeåpning i Lofoten, mener WWF.
Fremdeles ukjent årsak i dødsulykke
Politiet avsluttet arbeidet på åstedet i går etter at en kvinne i 70-årene omkom i en trafikkulykke i Lofoten. – Fortsatt gjenstår tekniske undersøkelser. Årsaken er så langt uklar, sier lensmann Asbjørn Sjølie til NRK. Den omkomne er 73 år gamle Åse Tangrand fra Vikten i Flakstad kommune.
Ap og de blåblå kan åpne for konsekvensutredning utenfor Lofoten
Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten dersom Venstre og KrF ikke lykkes i å binde Høyre og Frp til masta.
Les mer om Frp, Høyre, KrF, Lofoten og Venstre.