Lofotposten

Uten strøm i Henningsvær

Hele Henningsvær er uten strøm etter en feil på strømnettet. Feilen inntraff i natt og hele Henningsvær er fortsatt uten strøm, skriver Lofotposten. Lofotkraft sier til avisen at de driver med feilretting og regner med å kunne sette på strømmen igjen cirka klokken 11.00.
Les mer om Henningsvær og Lofotposten.

Redd for å få lave søkertall

Fylkestinget har vedtatt å etablere Vg2 fiske og fangst ved Sortland VGS fra 2018, men Lofotrådet er redd for at dette vil konkurrere med tilbudet hos Vest-Lofoten VGS. – Vi kan risikere å få for få søkere til begge utdanningene, og håper at fylkeskommunen har nok kunnskap om antall søkere så vi ikke ender opp med for få elever to steder, sier Eivind Holst, leder i Lofotrådet til Lofotposten.
6 mrd. for Hadselfjordtunnel
Statens vegvesen anslår at en tunnel under Hadselfjorden vil koste om lag seks milliarder kroner, skriver Lofotposten. En undersjøisk tunnel kan halvere reisetida mellom Svolvær og Stokmarknes fra en og en halv time i dag til 45 minutter i framtida.
Busselskap innstiller skolebuss
På grunn av sterk vind lar Boreal sine to skolebusser som forsyner Gimsøy skole med elever bli stående i dag, skriver Lofotposten. Skolen er åpen for elever som ikke er avhengig av busstransport, skriver avisa.
Les mer om Boreal, Gimsøy og Lofotposten.

Trailer sperrer veien

Torsdag ettermiddag er FV 815 gjennom Valberg stengt mellom Justad og Skifjorden etter at en trailer sperrer veien. Uhellet har skjedd i en sving ved Kråklia, skriver Lofotposten.
Bevæpnet øvelse i Leknes
Fra klokken ti og utover dagen vil det blir stor aktivitet av politi i Leknes. Det skal være en PLIVO-øvelse, det vil si øving på livstruende vold. Politiet skal øve ved den tidligere videregående skolen på Leknes, og vil være bevæpnet under øvelsen. Det skriver Lofotposten.
Les mer om Lofotposten.
Nytt ras på fylkesvei 805
Det har gått et nytt stort ras på fylkesvei 805 inn mot Myrland i Flakstad. Kontrollingeniør i Statens vegvesen, Allan Lorentzen, forklarer til Lofotposten at raset har gått på samme plass som da bygda ble isolert for en uke siden.
Rasutsatt veg åpner tidligere
Vegen til bygda Myrland i Lofoten, som har vært stengt siden torsdag på grunn av ras, åpner i løpet av dagen, opplyser Statens vegvesen til Lofotposten. Tilsammen 15 innbyggerne har vært isolert.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Myrland.
Kaja (15) taler på klimakonferansen
15 år gamle Kaja fra Kabelvåg skal tale norske barns sak under klimakonferansen. I år avholdes den 13. - 17. november i Bonn i Tyskland, og Barnas Klimapanel skal igjen delta. - Vi ønsker å formidle at barns stemmer må bli bedre hørt i klimaforhandlinger, sier Kaja. Det skriver Lofotposten.
Anmeldt voldtekt
Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse på voldtekt denne helga. – Vi har startet etterforskningen. Ettersom dette er såpass ferskt ønsker jeg ikke å si noe mer på nåværende tidspunkt, sier politioverbetjent Terje Pedersen ved Svolvær politistasjon. Hendelsen skal ha skjedd i Svolvær i helga som var. Det skriver Lofotposten.
Har anmeldt voldtekt i Lofoten
Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse på voldtekt denne helga, skriver Lofotposten. Hendelsen skal ha skjedd i Svolvær i helga som var, ifølge avisen.
Les mer om Lofoten, Lofotposten og Svolvær.
Tørrfiskeksport går nedover
Tall fra Norges sjømatråd viser at Norge eksporterte 467 tonn hel tørrfisk av torsk for 80 millioner kroner i oktober. Sammenlignet med samme tid i fjor er det en nedgang på om lag 20 prosent, skriver Lofotposten.
Les mer om Lofotposten og Norge.
Mobbeknapp
Vågan kommune har innført en mobbeknapp på egne nettsider. Dette skjedde ved skolestart i høst etter at nye vedtak i Opplæringsloven kom på plass. Mobbeknappen er for at hvem som helst kan melde fra om en elev som ikke har det trygt og godt på skolen ved å fylle inn et skjema. Grunnen er at det skal bli mer hensiktsmessig og lettere for brukerne å melde fra om mobbing. Det skriver Lofotposten.
Tatt for niende gang
En mann må i fengsel etter å ha blitt tatt for å ha kjørt bil uten førerkort. Det er niende gang mannen blir tatt. Tiltalte uttalte i retten at han ønsket samfunnsstraff i stedet for fengselsstraff. Dette var ikke retten enig og manen ble dømt til fengsel i 18 dager, skriver Lofotposten.
Les mer om Lofotposten.
Dømt for promillekjøring på havet
En mann i 50-årene fra Lofoten må i fengsel etter at fritidsbåten han førte grunnstøtte sist sommer. Det skriver Lofotposten. Politiet fatta mistanke om promille og det ble tatt en promilletest 2,5 timer etter grunnstøtinga. Mannen hadde da en promille på 2,7.
Les mer om Lofoten og Lofotposten.
Røykutvikling ved propellområdet
Årsaken til at Widerøes rute fra Svolvær til Bodø klokka 0840 måtte avbryte take-off, var i forbindelse med oppstart av den ene motoren i flyet. – Varsellamper i cock pit slo seg på og derfor valgte piloten å avbryte, sier kommunikasjonsdirektør Silje Brandvoll i Widerøe til Lofotposten. Det oppsto en varmeutvikling og brann- og redning ble tilkalt. Flyet blir stående og passasjerene blir ivaretatt.
Manuell dirigering
Fram til 3. november klokka 19.00 kan det bli ventetid på opptil 30 minutter på E10 i Sløverfjordtunnelen på Lofast, skriver Lofotposten. Årsaken er vedlikeholdsarbeid som gjøres mellom klokka 07.00 og 19.00. Trafikken får passere bak ledebil.
Dom ble opphevet i lagmannsretten
En kvinne som i tingretten ble dømt til fengsel for å ha lagt ut et nakenbilde av en annen person på nettet, anket dommen til lagmannsretten. Her ble dommen opphevet etter funn av feil, skriver Lofotposten. Saken må behandles på nytt i Lofoten tingrett.
Les mer om Lofoten og Lofotposten.
Nytt filter på Svolværgeita
Nytt filter skal gi Svolværgeita gulere lys på kveldstid. Det skriver Lofotposten. Filteret skal plasseres på et stativ en halv meter fremfor lyskasteren. Dette skal bidra til å konsentrere lysstrålen direkte på geita, og unngå at andre deler av fjellet blir opplyst.
Les mer om Lofotposten og Svolværgeita.
Fiskebåt med problemer
En redningsskøyte og et redningshelikopter har rykket ut etter at en fiskebåt med to personer om bord har fått problemer utenfor Ballstad i Lofoten, melder Lofotposten. Ifølge Hovedredningssentralen for Nord-Norge har båten fått bruk i propellen og driver mot land.
Ble verdensmestere i lutefisk
Brødrene Andreassen AS fra Værøy ble i kveld kåret til verdensmestere i lutefisk, skriver Lofotposten. Verdensmesterskapet som ble arrangert i Mathallen i Oslo er historiens første. I konkurranse med ni andre produsenter fra Norge og Sverige tok brødrene fra Værøy seieren.
Skjerper sikkerheten i stall
Etter at en hesteeier ble angrepet av en naken og ruset mann i et fjøs i Vestvågøy i Lofoten, har Lofoten Hest og Helse på Hol skjerpet sikkerheten, skriver Lofotposten. Politiet mistenker at mannen hadde forgrepet seg på hestene.
Ble angrepet av naken mann i fjøset
En heste-eier ble lørdag angrepet av en naken mann som hadde tatt seg inn i fjøset, skriver Lofotposten. Politiet etterforsker nå om mannen har forgrepet seg på hestene som sto i fjøset.
Les mer om Lofotposten.
Etterforsker mulig voldtekt
Ei ung kvinne har anmeldt en voldtekt som skal ha skjedd i Vågan kommune for to uker siden, skriver Lofotposten. Politiet opplyser til avisa at kvinnen kjenner mannen hun har anmeldt. Politiet ønsker tips fra folk som kan ha opplysninger i saken.
Les mer om Lofotposten og Vågan.
Norsk Tipping forsøker å nå vinner
En mann fra Røst vant i går kveld over 1,3 millioner kroner under Extra-trekningen til Norsk Tipping, skriver Lofotposten. Norsk Tipping forsøker å komme i kontakt med vedkommende.