Meter

Paven feiret bursdag med fire meter lang pizza

Pave Frans slo til med et stort kalas da han feiret sin 81-årsdag i Vatikanet søndag. Blant rettene som ble servert var en usedvanlig lang pizza.
Les mer om Vatikanet.

Zenimoto Hvas sprakk i sin andre EM-finale: – Forhåpentligvis en lærepenge

Etter EM-bronse på 200 meter medley, ble det tungt for Tomoe Zenimoto Hvas (17) i hans andre finale i seniormesterskapet.
Les mer om EM-finale.
Hvas endte sist i EM-finalen
Tomoe Hvas (17) lå lenge an til å kapre andreplassen i 200 meter butterfly. Men mye tydet på at han gikk for hardt ut, da han kollapset i nest siste runde. Hvas endte dermed på en sisteplass i EM-finalen i kortbanesvømming.– Det mentale hang ikke helt med i dag. Jeg har mer kraft å gi, men det er hodet som stopper meg, sier Hvas.
Les mer om EM-finalen.
Tomoe Hvas sprakk i siste EM-finale: – Forhåpentligvis blir dette en lærepenge
Etter EM-bronse på 200 meter medley, ble det tungt da Tomoe Zenimoto Hvas (17) svømte sin andre finale i seniormesterskapet i Danmark.
Les mer om Danmark og EM-finale.

Tomoe Hvas sprakk i sin andre EM-finale: – Forhåpentligvis blir dette en lærepenge

Etter EM-bronse på 200 meter medley, ble det tungt for Tomoe Zenimoto Hvas (17) i hans andre finale i seniormesterskapet.
Les mer om EM-finale.
Maren Lundby vant soleklart
Hopperen Maren Lundby fra Toten utklasset konkurrentene i verdenscupen i Hinterzarten. Hun hoppet 105 meter i første og 102 meter i andre og vant med god margin foran Katharina Althaus. – Jeg var veldig nervøs i dag og det er var godt at jeg fikk til to lange hopp, sa Lundby etter seieren.
Les mer om Hinterzarten, Lundby og Toten.
Lundby vant i Tyskland
Maren Lundby ledet med et hopp på 105 meter etter 1. omgang, og selv om hun ikke kom like langt i 2. omgang ble det seier for Toten-jenta. Hun landet på 102 meter, fikk 269,1 poeng, og vant dermed med god margin foran Katharina Althaus på andreplass. – Jeg har vært nervøs i hele dag. Det er gøy å få til to gode hopp. Jeg har hoppet bra her før, sier Lundby.
Les mer om Lundby, Toten-jenta og Tyskland.
Lundby lengst igjen
Maren Lundby fra Kolbu klinket til med et hopp på 105 meter og leder verdenscuprennet i Hinterzarten etter 1. omgang. Følg sendingen her.
Les mer om Hinterzarten og Kolbu.
Forfang beste norske på fjerdeplass
Johann Andr Forfang ble nummer fire, mens Richard Freitag tok sesongens tredje seier i verdenscupen i hopp i Engelberg. Freitag hoppet lengst i 1. omgang på 137,5 meter og i finalen hoppet han 135 meter. Han var 11,6 poeng foran polske Kamil Stoch.
Hvas til ny finale i svømme-EM
Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.
Les mer om EM-medalje og NTB.
Utfordret til å bære 6 meter høy nisse opp på Europas høyeste sjøklippe
Først julepyntet de kameraten Harry Gulestøl hus i hemmelighet med julelys og en seks meter høy nisse. Så kom Harry med hevnutfordringen: Bær nissen opp på Hornelen, Europas høyeste sjøklippe.
God norsk førsteomgang
De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg. Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.
Langt hopp av Lundby
Maren Lundby fra Kolbukameratene er i storform. Under første omgang av laghoppingen fra Hinterzarten hoppet Lundby 109 meter, lengst av samtlige hoppere. Det norske laget ligger på sjuendeplass etter første omgang. Japan leder foran Tyskland.
Lie og Løvberg til semifinale
Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.
Her er brannvesenets nye supervåpen
Brannvesenet i Bergen har fått ny bil med en lift som kan gå 42 meter i høyden.
Les mer om Bergen.
Norsk sensasjon i svømme-EM. Har aldri skjedd tidligere
Henrik Christiansen tok bronsen på 1500 meter fri under EM fredag. Den tredje norske medaljen i løpet av kvelden.
Christiansen med ny bronsemedalje i svømme-EM
Henrik Christiansen tok bronsen på 1500 meter fri under EM fredag. Det var hans annen medalje i mesterskapet. Gullet gikk til ukrainske Mykhailo Romantsjuk.
Susann Bjørnsen tok bronse
Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.
Les mer om Bardu.
Christiansen tok også bronse
Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.
Bronse til Henrik Christiansen
Henrik Christiansen tok EM-bronse på 1500 meter under EM i kortbanesvømming.
Susann Bjørnsen rørt til tårer etter ny norsk medalje i svømme-EM
Susann Bjørnsen (24) tok Norges tredje bronse i svømme-EM på 100 meter medley.
Supertalentet vant bronse i EM: – Dette er et løp jeg er halvveis fornøyd med
Tomoe Zenimoto Hvas (17) spurtet inn til en imponerende pallplass på 200 meter medley. Susann Bjørnsen fortsatte den norske festen en time senere.
Ny norsk medalje i svømme-EM
Susann Bjørnsen (24) tok Norges tredje bronse i svømme-EM på 100 meter medley.
Bronsemedalje på Hvas
Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.
Sensasjonell bronse til norsk stortalent
Tomoe Zenimoto Hvas (17) svømte inn til EM-bronse på 200 meter medley.
Les mer om EM-bronse.