Milliarder

USAs sentralbank vil selge verdipapirer

USAs sentralbank kjøpte verdipapirer for tusenvis av milliarder dollar for å stimulere økonomien. Nå skal banken begynne å selge unna.

– Åmli kan få mange arbeidsplasser

– Åmli kan få minst 75 nye arbeidsplasser dersom en biodrivstoff-fabrikk blir realisert, sier ordfører Reidar Saga. I går ble det kjent at firmaet Biozin AS vil legge den første fabrikken til Aust-Agder. Prosjektet koster om lag 2,5 milliarder kroner.
Les mer om Aust-Agder, Reidar Saga og Åmli.
50 har rettet krav om 37 milliarder: Disse kan tape mest på Seadrills kriseløsning
Går det som Seadrill selv foreslår slipper bankene unna tap, mens långiverne uten pantesikkerhet gir gjeldsletten som holder riggselskapet flytende.
Les mer om Seadrill.
Låneopptak på 200 milliarder kroner
Husholdningenes låneopptak de siste 4 kvartalene endte på 200 milliarder kroner ved utgangen av 2. kvartal 2017. Dette tilsvarer en årlig vekst på 6,6 prosent.

Niels (72) fikk en id på danskebåten – nå har han en formue på 2,1 milliarder

Niels Fennet ble latterliggjort av både investorer og banken da han fortalte dem om ideen han fikk på danskebåten. Nå er han en av Danmarks rikeste menn.
Kinesisk boikott rammer sørkoreanske selskaper
Sørkoreanske selskaper i Kina straffes med boikott etter at USA har utplassert rakettvern i Sør-Korea. Konglomeratet Lotte kan tape titall milliarder kroner. Hyundais bilsalg har stupt.
Les mer om Kina, Sør-Korea og USA.
Veidekke innstilt til milliardkontrakt
Veidekke Entreprenør er innstilt til kontrakten for bygging av en ny strekning på E6 i Hedmark verdt 2,3 milliarder kroner, opplyser selskapet i en børsmelding.
Les mer om Hedmark.
Milliardavtale om biodrivstoff
Selskapet Biozin AS har nå inngått en internsjonsavtale med Preem AB om realisering av storskala biodrivstoff-produksjon i Norge. Biozin AS eies av Bergene Holm og produksjonsanlegget lager Biozin, en bioråolje fra trevirke som raffineres til vanlig drivstoff. Prosjektets totale kostnadsramme er forventet å bli ca 2.5 milliarder kroner. Det første anlegget planlegges på Jordøya i Åmli kommune, men ambisjonen er å etablere flere produksjonsanlegg i Sør-Norge.
Oljefondet passerte 1.000 milliarder dollar
Verdien av oljefondet passerte natt til tirsdag offisielt 1.000 milliarder dollar for første gang.
Oljefondet passerte 1.000 milliarder dollar
Verdien av oljefondet passerte natt til tirsdag offisielt 1.000 milliarder dollar for første gang.
Vil kutte seks mrd. av gjelden
Styreleder Christen Sveaas legger mandag ettermiddag frem Norske Skog-styrets nye redningsforslag, der gjelden kuttes med seks milliarder kroner.
Oljefondet passerer 1.000 milliarder dollar
Oppgang i aksjemarkedene og svakere dollar gjør at verdien av Oljefondet for første gang har passert 1.000 milliarder dollar.
Les mer om Oljefondet.
Oljefondet passerer 1.000 milliarder dollar
Oppgang i aksjemarkedene og svakere dollar gjør at verdien av Oljefondet for første gang har passert 1.000 milliarder dollar.
Les mer om Oljefondet.
Vil vente på ny vei
Det vil koste rundt 3,7 milliarder kroner å bygge ut riksvegnettet i Vest-Agder for ekstra lange vogntog, ifølge Statens vegvesen, som mener det svarer seg å vente på nye veier. Modulvogntog kan være inntil 25 meter lange. Les mer.
Les mer om Vest-Agder.
Vei for «monstervogntog vil koste 3,7 milliarder kroner
Riksvegnettet i Vest-Agder må bygges betydelig ut dersom det skal tilpasses ekstra lange vogntog, viser en rapport fra Statens vegvesen.
Les mer om Vest-Agder.
Vil kutte gjelden med seks mrd.
Styret i Norske Skog vil kutte seks milliarder kroner i gjeld og hente ny egenkapital i et siste forsøk på å unngå konkurs. Sven Ombudstvedt, som hjelper kreditorene, er positiv til redningsplanen..
Les mer om Norske Skog.
Slik er Norske Skogs nye redningsplan
Norske Skog vil redusere gjelden med seks milliarder kroner. Dagens eiere får beholde to prosent av papirkonsernet.
Vil redusere gjelden med seks milliarder for å redde Norske Skog
Fabrikkene er lønnsomme, men selskapet vakler under et berg av gjeld. I flere måneder har kreditorene kranglet om hvem som skal ta tapene. Nå har den ferske styrelederen i Norske Skog, Christen Sveaas, et nytt forslag til løsning.
Les mer om Norske Skog.
Vil kutte gjelden med 6 mrd.
Styret i Norske Skog vil kutte gjelden til selskapet med 6 milliarder kroner til 3 milliarder kroner. Det går frem av styrets redningsplan som presenteres nå. .
Les mer om Norske Skog.
Milliardkjøpet ute resten av året
Ousmane Dembl er ute i tre til fire måneder, melder Barcelona på sine nettsider. Dembl spilte sin første La Liga-kamp fra start i 2-1-seieren over Getafe lørdag, men måtte hinke av banen med en muskelskade like før pause. Barcelona brukte om lag 1,4 milliarder kroner på 20-åringen.
Les mer om Barcelona, Getafe og La Liga-kamp.
Jobber fortsatt for samisk kjempekraftverk
Lulesamene har i nærmere ti år arbeidet for å føre svensk vann til Norge, i et kjempekraftverk til 5,3 milliarder kroner.
Les mer om Norge.
Qatar har brukt 300 milliarder i krisehjelp til seg selv
De saudiarabisk-styrte blokaden av Qatar står fortsatt uten løsning. I sommer har landet brukt over 300 milliarder kroner på å holde økonomien gående.
Les mer om Qatar.
Skyldte 20 milliarder dollar
Allerede tidlig i 2015 startet gjeldsbataljen rundt riggselskapet Seadrill. Selskapet skyldte over 20 milliarder dollar da oljemarkedet kollapset.
Les mer om Seadrill.
76 milliarder gjemt i skatteparadiser
En tiendedel av verdens bruttonasjonalprodukt var plassert i skatteparadiser i 2007, ifølge en ny forskningsrapport. Nordmenn hadde 76 milliarder kroner gjemt, men ligger godt under gjennomsnittet.