Millioner

Millioner ble drept eller drevet på flukt da Britisk India ble delt mellom muslimer, hinduer og sikher

70 år siden: Indias selvstendighet i 1947 endte med etnisk rensing, et splittet land og historiens største flyktningtragedie.
Les mer om Britisk India.

Erdogan vil påvirke tyske velgere

Tyrkias president prøver å få 1,2 millioner tyske velgere med tyrkiske røtter til å snu ryggen til SPD og De grønne ved søndagens tyske valg. Det anspente forholdet mellom landene splitter familier, naboer og kolleger.
Les mer om SPD.
Investerer millioner i ny el-skøyte: – Vil gi bedre miljø både ombord og til sjøs
Øystein Angelsen tar grep om både miljøet, mannskapet og bunnlinja med investeringen i el-skøyta «Angelsen Senior. Med den nye båten kuttes klimautslippene med 200 tonn årlig.
Les mer om Angelsen Senior.
Unge velgere strømmer til Merkel
Tre millioner unge tyskere skal stemme for første gang, i et politisk klima hvor de gamle partiforskjellene ikke lenger betyr så mye. Flertallet av dem vil at Angela Merkel – den eneste kansleren de kjenner til – blir gjenvalgt i morgen.
Les mer om Angela Merkel og Merkel.

Vil vise Norges skjønnhet og råskap

Filmen deres om Norge er sett av 20 millioner og vunnet internasjonale priser. Nå skal Grim Berge og Sven-Erik Knoff vise fram Trondheim.
Byutvikling: Stavanger = Oslo?
KRONIKK: De vel etablerte på Eiganes står i kø for å kjøpe herskapelige leiligheter i Base Propertys «Ledaal Park. For opptil 30 millioner kroner. To hundre år med byutvikling har befestet de stabile klasseskillene i Oslo. Hvorfor tror vi at de samme mekanismene ikke gjelder her?
Les mer om Oslo.
Viking forbereder ny satsing med 60 millioner mindre enn for 10 år siden
I 2008 omsatte Viking for 120 millioner kroner. Ti år senere er tallet nesten halvert, likevel tyder prognosene på at Viking Fotball AS kan komme ut med null eller et lite minus for hele regnskapsåret 2017.
Les mer om Viking.
Over 40 millioner i minus for Moods of Norway
Konkursrammede Moods of Norways eiendeler er flere titalls millioner lavere enn den totale gjelden.
Les mer om Norway.
Fortsatt uvisst hva som skjer med Moods of Norway
Konkursen i de to Moods of Norway- selskapene rammer både ansatte og kreditorer. Samlet gjeld ved konkonkursåpning var 112,2 millioner kroner, opplyser bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til Aftenbladet.
Gir penger til skoler som sliter
Oslo kommune setter av 15 millioner kroner ekstra per år til åtte videregående skoler. Målet er å få ned frafallet, skriver Dagsavisen. Bare knapt 75 prosent av elevene fullfører og består den videregående skolen i Oslo.
Les mer om Dagsavisen og Oslo.
Kjøper Ski sykehus
Ski kommune kjøper bygningsmassen på Ski sykehus for 123 millioner kroner. Ønsket er å samle flere kommunale helsetjenester ved sykehuset og styrke kommunens samarbeid med sykehuset. Blant annet skal et nytt mestringssenter legges til sykehusområdet.
Les mer om Ski.
Stavangerfirmaer sikrer arbeidsplasser gjennom elferje-kontrakt
Norled har tildelt en kontrakt med verdi på flere titalls millioner kroner for konvertering av en ferje fra diesel til batteri til Stavanger-selskapene Blueday Technology og GMC Maritime. Dette vil sikre lokale arbeidsplasser.
Hånet «nedlagt menneskerettighetskommisjon – nå er den gjenopprettet
Filippinenes president jublet da støtten til landets menneskerettighetskommisjon ble redusert til skarve 160 kroner. Nå er finansieringen hevet til 100 millioner.
Jensen-advokater kostet milloner
Til nå har Eirik Jensen og Gjermund Cappelens advokater fakturert det offentlige for 9235 timer. Totalt har forsvarerne kostet 9,9 millioner. Det viser en oversikt fra tingretten.
Les mer om Eirik Jensen.
Vikarstopp i Fredrikstad
Det blir full stans i vikarbruk på skolene og i barnehagene i Fredrikstad frem til nyttår. Det skriver Fredriksstad Blad. Drøyt 50 virksomheter i oppvekstseksjonen må spare 7,7 millioner kroner i løpet av de neste tre månedene. Derfor skal det ikke brukes vikarer med mindre man står i fare for å begå lovbrudd. I tillegg skal ikke ledige stillinger besettes i år og innkjøp skal utsettes til neste år.
Meløy inn i ROBEK
Meløy kommune har mottatt varsel om at kommunen skal inn i på den såkalte ROBEK-listen, skriver Avisa Nordland. Det er et udekket underskudd i driften fra 2014 på 2,2 millioner kroner som er årsaken til at Meløy kommune blir innlemmet i register for betinget godkjenning og kontroll (ROBEK).
Les mer om Avisa Nordland og Meløy.
Lørdagens travtips: 60 mill. i V75-potten
Det kan bli Björn Goop-show i den internasjonale V75-omgangen som har 60 millioner i potten. Stjernekusken trener og styrer begge VG-bankerne.
Megler kuttet prisen med 8,5 millioner
Bygårdene Vogts gate 58 og 60 måtte selges med rabatt til tross for stor interesse.
Bruker 18 millioner på nettbrett
Ringsaker kommune satser hardt på å digitalisere skolene sine. De neste fire årene skal det investeres for snaut 18 millioner kroner. Innen våren 2020 skal alle elever i barne- og ungdomsskolen ha hvert sitt nettbrett, skriver HA.
5,5 millioner i underskudd for Viking - og stadion må selges
Viking Fotball AS gikk 5,5 millioner kroner i minus første halvår.
Les mer om Viking.
Norsk gründer gjør braksuksess med digital notatblokk – solgt for 150 millioner før lansering
Norske gründere har laget en krysning mellom en iPad og en notatblokk, og produktet ReMarkable hylles verden over.
Les mer om ReMarkable.
Kommune leier inn barnevernsleder for 2,2 millioner
Nordre Land kommune har leid inn Espen Lilleberg som barnevernsleder i åtte måneder. Prislapp: 2,2 millioner kroner.
Les mer om Espen Lilleberg.
Moods-smell for Varner-brødrene
Varner-brødrene pumpet titalls millioner inn i Moods of Norway i fjor.
Les mer om Norway og Varner-brødrene.
Ap mister 11,5 millioner kroner av inntektene sine neste år
Arbeiderpartiet må kutte 11,5 millioner kroner i året etter valgnederlaget.
Ytre høyre tredje størst på søndag?
Nasjonalister: Alternative für Deutschland (AfD) blir båret inn i parlamentet av millioner av tyskere som har fått nok av flyktninger og innvandrere. Det er første gang etter krigen at et parti til høyre for konservative CDU kommer i Forbundsdagen.
Les mer om CDU, Deutschland og Forbundsdagen.