Natten

Bokanmeldelse: Niels Fredrik Dahl: «Mor om natten

Niels Fredrik Dahl skriver nært og ømt om en sønns forsøk på å bli kjent med sin mor etter hennes død.

Tatt for tyverier

Politiet i Halden har pågrepet en mann mistenkt for flere grove tyverier i løpet av natten. Mannen avhøres, melder politiet på Twitter.
Les mer om Halden og Twitter.
– Selv om jeg går fort på ski, skal jeg være en bra fyr
Han ble skisportens nye wonderboy over natten. Men Johannes Høsflot Klæbo (21) har ingen planer om å flytte ut av gutterommet.
Les mer om Selv.
Leter etter polsk mann
Politi og frivillige letemannskaper leter nå etter en polsk mann i 40 årene som er saknet fra sin bopel i Romedal i Stange i løpet av natten. Mannen er ca 170 cm høy, slank, har blå boblejakke, mørk bukse og hvit lue. Tips til 02800.
Les mer om Romedal og Stange.

Båtmotorer stjålet i Larkollen

Det har blitt stjålet seks båtmotorer fra båter og lager i Sildebaugen i Larkollen i løpet av natten. Motorene har ulik størrelse og politiet ber om tips i saken.
Les mer om Larkollen og Sildebaugen.
Stjal verktøy
Uvedkommende har i løpet av natten tatt seg inn i hus under oppføring på Knive i Drammen. Ifølge politiet er det stjålet verktøy.
Les mer om Drammen og Knive.
Snøvær flere steder i Sør-Norge
Flere steder i Sør-Norge har fått vinterens første snøfall i løpet av natten. Glatte veier har allerede skapt problemer.
Les mer om Sør-Norge.
«Da Øystein forsvant: Hovedredningssentralen mottok 1128 savnetmeldinger i 2016
Den natten Øystein forsvant ble Hovedredningssentralen kontaktet av politiet.
Politiet: – Dette er rent djevelskap
Dette var synet fem bileiere våknet opp til søndag morgen. Noen har i løpet av natten knust bakrutene på fem biler som sto parkert i Skien sentrum.
Les mer om Skien.
Mistenker promillekjøring på Myre
På Myre har en bil kjørt i grøfta i løpet av natten. Det var fire personer i bilen, men ingen ble skadd i utforkjøringen. Politiet mistenker promillekjøring og har satt i gang etterforskning av saken.
Les mer om Myre.
Minner og mørke
En mors etterlatte dagbok åpner for at Niels Fredrik Dahls bok «Mor om natten forteller om det som ofte holdes skjult: mørke tanker, glemte minner, andre kvinner og gjemte flasker. Men hva får leseren faktisk vite?
Les mer om Mor.
Eldbjørg (83) ble sjokkert av sine første vakter som natteravn
Med en varm klem, et teppe eller hjelp til komme seg hjem blir Eldbjørg Dahling (83) fra Natteravnene ofte en reddende engel for unge mennesker sent på natten.
El-biler i borettslag har blitt en het potet
SANDNES: Over natten fikk MDG-politiker Erlend Kristensen beskjed om at han ikke lenger kan lade el-bilen sin i borettslagets garasje. Lademuligheter for el-biler i boretslag og sameier er en het potet.
Nå blir det dobbelt dose Trump
Lynmeldingstjenesten Twitter har i løpet av natten fordoblet antall tegn som inngå i en melding til 280. President Donald Trump har ikke latt anledningen gå fra seg.
Les mer om Trump.
Børsjubel i Asia: Nikkei-børsen på sitt høyeste på over 25 år
I hele Asia har børsene truffet på gamle høyder i løpet av natten. Tokyo-børsen Nikkei er den som gjør det aller best.
Les mer om Asia.
Frostnatt i vente
Temperaturene kan krype helt ned mot null, selv i Bergens-området i løpet av natten. I høyden og i indre strøk blir det minusgrader.
Les mer om Bergens-området.
Flere slagsmål natt til søndag
Politiet har rykket ut flere ganger til slagsmål i Mo i Rana i løpet av natten. De mottok flere meldinger om slagsmål i sentrum med opptil flere involverte, og ett av tilfellene var bare lekeslåssing, melder politiet på Twitter.
Les mer om Rana og Twitter.
Flere bortvist fra sentrum
Både i Fredrikstad og i Moss har politiet i løpet av natten pålagt folk å holde seg unna sentrum fordi de har laget bråk. I Askim havnet to berusede personer i fyllearresten fordi de ikke overholdt et tilsvarende pålegg, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Fredrikstad og Twitter.
Listet ut vindu
Uvedkommende har i løpet av natten banet seg adgang til en bedrift i Torsbekkveien i Sarpsborg ved å liste ut et vindu. Det melder politiet. Fra stedet er det stjålet noe penger. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse og sikret spor.
Les mer om Sarpsborg og Torsbekkveien.
Haukeland-sjefen fikk kreft etter avgang
For ett år siden fikk Stener Kvinnsland prostatakreft. Over natten ble den tidligere Haukeland-sjefen pasient på sykehuset.
Strid om nattfiske av reker
Et forslag om å forby rekefiske om natten for å skåne bestanden, skaper strid blant rekefiskerne i landsdelen. De nye fredningsbestemmelsene kan bli innført fra januar 2018. Les mer.
KrF går mot nattåpne barnehager
De vil ha barna hjemme om natten, men til gjengjeld vil KrF gi alle aleneforsørgere lovfestet rett til å slippe nattarbeid.
Les mer om KrF.
Mann (38) ble låst inne i butikk – drakk øl hele natten
Jeremy Van Ert (38) ble låst inne på et kjølerom like før stengetid. I stedet for å rope om hjelp, hadde han fest helt for seg selv.
Innbrudd hos urmaker i Stavanger
I løpet av natten har noen gjort innbrudd hos en urmaker i Stavanger. Tyvene har gått målrettet etter dyre klokker, og verdier for flere hundre tusen er stjålet.
Les mer om Stavanger.
Fant påkjørt bil
En politipatrulje undersøker nå en bil som stod parkert på Solbergmoen. Bilen har blitt kjørt på i løpet av natten. Den andre bilen stukket av. Gjerningsbilen er mest sannsynlig turkis og har antakelig skader på sine høyre side.
Les mer om Solbergmoen.