Nav

To Nav-sjefer degradert etter datasnoking på Sørlandet

To Nav-ledere i Aust-Agder er blitt degradert og fratatt lønn for å ha datasnoket i personsensitive ansatteopplysninger.
Les mer om Aust-Agder og Sørlandet.

To Nav-sjefer degradert etter datasnoking på Sørlandet

To Nav-ledere i Aust-Agder er blitt degradert og fratatt lønn for å datasnoket i personsensitive ansatteopplysninger.
Les mer om Aust-Agder og Sørlandet.
– Sakene er alvorlige
To ledere i Nav Aust-Agder, som har gjort ulovlige oppslag i Navs systemer, får nedsettelse i sine stillinger. Det har ansettelsesrådet bestemt. De får fortsette i stillingene inntil eventuelle klager er avgjort, ifølge direktør Hilde Høynes.
Les mer om Nav Aust-Agder og Sakene.
Plaget NAV-ansatte
En mann i begynnelsen av 40-åra er tiltalt for å ha plaget flere ansatte på NAV i Stange i en lengre periode. I følge tiltalen sendte han plagsomme og krenkende meldinger der han blant annet kaller opp de ansatte og andre i familiene deres.
Les mer om NAV og Stange.

Innbrudd hos NAV

Det har vært et innbrudd hos NAV i Ski i løpet av natten. Da ansatte kom på jobb i morges sto inngangsdøren åpen. Saken er meldt til politiet. Det er foreløpig uvisst om noe er stjålet.
Les mer om NAV og Ski.
Ber om strengere behandling av NAV-ere
Arbeids- og sosialminster Anniken Hauglie (H) fikk fornyet tillit og begynner sin andre regjeringsperiode med å levere sin bestilling for 2018 til NAV. Hun ber dem være strengere.
Les mer om Anniken Hauglie og NAV.
Færre mottar arbeidsavklaringspenger
Ved årsskiftet mottok 140 600 personer arbeidsavklaringspenger. Det er 5 600 færre enn for ett år siden, opplyser Nav.
Les mer om Nav.
Norske tekster varsler Singapore
UMS leverer lokasjonsbasert krisevarsling via tekstmeldinger til viktig økonomisk nav i Asia.
Les mer om Asia og Singapore.
Ilagt dagbøter av Arbeidstilsynet – får millionkontrakt med Nav(pluss)
Nav inngår kontrakt med Francis S. Hays Norinvest-konsern om å flytte inn i kontorbygget Vestre Rosten 79 i Trondheim.
– Flere nye jobber i Oslo
NAV i Oslo tror det kommer til å bli mange nye arbeidsplasser i år. Prognosene viser at arbeidsmarkedet i hovedstaten ser bra ut, og etaten anslår at omlag 8.000 flere personer kommer seg ut i jobb i år.
Les mer om Flere og Oslo.
Har omskolert 19 menn
19 menn i Agder har til no fullført eit omskoleringsprosjekt i regi av Nav. Prosjektet starta i 2016 for å omskolere arbeidslause menn til omsorgsyrke. – Det er eit ledd for å kunne utdanne fleire, og vi treng fleire menn, Lars Hove i «Menn i Helse.
Les mer om Agder, Helse, Menn og Nav.
NAV tagget med jødehat
NAV-kontoret på Holmlia i Oslo var tagget ned med påskriften «Auschwitz og «Arbeit macht frei da de ansatte kom på jobb i dag tidlig. Dette var skrevet over dørene med store hvite bokstaver, skriver Dagen. Det er foreløpig ukjent hvem som står bak.
Les mer om Arbeit, Auschwitz, Dagen, Holmlia og Oslo.
NAV – det nye «Facebook?
Facebook tjener store penger på innsikt basert på brukerdata. Hva kan Norge lære av Zuckerberg , sier IT-direktør Torbjørn Larsen.
Liten flyttevillighet
Arbeidsledige i Agder og Rogaland er minst villige til å flytte for å få jobb, selv om ledigheten økte mest i disse fylkene i kjølvannet av oljekrisen. Det viser en rapport fra Nav, skriver P4 Nyhetene.
Les mer om Agder, Nav og Rogaland.
Arbeidsledige lite villige til å flytte på seg
Arbeidsledige i Rogaland og Agder-fylkene er minst villige til å flytte for å få jobb, selv om ledigheten økte mest i disse fylkene, ifølge Nav.
Les mer om Agder-fylkene, Nav og Rogaland.
Hemmeligholder utfall etter hastemøte i Nav
Fredag møtte ledelsen i Nav tillitsvalgte og hovedverneombud for å diskutere de mange snokesakene i Aust-Agder. Etter møtet vil ingen vil si hva som skal gjøres eller hva som skal skje.
Les mer om Aust-Agder og Nav.
Uklart om Nav-snoking blir anmeldt
Fredag møtte ledelsen i Nav tillitsvalgte og hovedverneombud for å diskutere de mange snokesakene i Aust-Agder. Etter møtet vil ingen vil si hva som skal gjøres eller hva som skal skje. Les mer
Les mer om Aust-Agder, Nav og Nav-snoking.
Hastemøte om Nav-snoking
I dag settes dokumentsnokingen i NAV Aust-Agder igjen på dagsorden når arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng innkaller tillitsvalgte til hastemøte. Målet er å diskutere hvordan Nav og tillitsvalgte skal løse slike saker i framtida.
Viktig å se helheten ved endring i særaldersgrensene
DEBATT: Selv om det i november var mer enn 64.000 helt ledige (Nav), så presser Venstre igjen på for å endre statlige særaldersgrenser (gjelder ca 36.000 personer).
Les mer om Venstre.
Nye muligheter
Menn som mottar en ytelse fra NAV får nå mulighet til å utdanne seg som helsefagarbeidere. Flere offentlige etater samarbeider om prosjektet Menn i helse som i denne omgang gjelder Moss, Fredrikstad og Sarpsborg. Menn som får plass kan bli utdannet til helsefagarbeidere i løpet av to og et halvt år, sier prosjektleder Ingar Jansen.
NAV-snokingen blir en politisak
NAV-lederen fra Aust-Agder som har snoket mest i papirene til sine ansatte, vil bli politianmeldt. På et møte i kveld sa NAV-ansatte at dersom ikke NAV-ledelsen selv anmelder den groveste saken innen fredag, gjør fagforeningen det.
Les mer om Aust-Agder.
NAV-tillitsvalgt har fått flere snokesaker på bordet
I kjølvannet av sakene om snoking i personlige opplysninger til Nav-ansatte, har det dukket opp nye saker.
Les mer om Nav-ansatte.
Truende oppførsel på NAV
En person har oppført seg verbalt truende og sparket et hull i veggen til NAV i Bodø sentrum. Nektet å dra fra stedet, men var borte før politiet ankom stedet. Vedkommende blir anmeldt for oppførselen sin, melder politiet.
Les mer om Bodø og NAV.
NAV-ledere sykmeldt
To av lederne ved Nav Lillesand som er tatt for snoking i sensitive personopplysninger om kollegaer, er nå sykmeldt.
Les mer om Nav Lillesand.
To Nav-ledere sykmeldt
To av lederne ved Nav Lillesand som er tatt for snoking i sensitive personopplysninger om kollegaer, er nå sykmeldt
Les mer om Nav Lillesand.