Nedgang

Stadig færre gardsbruk

Siden 1999 er to av fem gårdsbruk blitt lagt ned og 5 prosent av matjorda vår gått ut av drift, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det har blant annet vært en klar nedgang i antall gårdsbruk langs svenskegrensa i Hedmark.
Les mer om Hedmark og Statistisk.

Restauranttrøbbel i vest

Fjoråret var dårlig for restaurantbransjen i Asker og Bærum. Budstikka har undersøkt 26 serveringssteder og over halvparten gikk med underskudd i 2016. Overetablering og nedgang i oljebransjen kan være årsaken, mener Lars Nordal i Asker Næringsråd.
Tungvekterne tynget Oslo Børs
Nedgang for mange av de mest omsatte selskapene på Oslo Børs førte til at hovedindeksen falt med 0,33 prosent til 795,50 poeng torsdag. De to mest omsatte aksjene torsdag var lakseoppdrettsselskapet Marine Harvest og oljegiganten Statoil.
Les mer om Marine Harvest og Statoil.
Klimautslippene faller – kraftigst nedgang fra veitrafikken
Klimagassutslippene har gått ned med 6 prosent siden toppåret 2007, ifølge SSB. Regjeringspartiene skryter av at avgiftspolitikken virker, men får refs av SV.
Les mer om SSB.

Nedgang i klimagassutslippene

Siden toppåret 2007 har de norske klimagassutslippene falt med 6 prosent. Nedgangen fortsatte i 2016.
Nedgang i klimagassutslippene
Siden toppåret 2007 har de norske klimagassutslippene falt med 6 prosent. Nedgangen fortsatte i 2016.
Nedgang i klimagassutslippene
Det ble i 2016 sluppet ut totalt 53,3 millioner tonn klimagasser fra norsk territorium. Dette er drøyt 1 prosent mindre enn året før og bekrefter utviklingen i de foreløpige tallene som ble publisert i mai.
Nå er disse rødlista
Nå er krykkje og snøugle rødlista. Det melder Norsk ornitologisk forening. Den globale rødlista ble denne uken oppdatert, og de to norske hekkefuglene er nå kategorisert som sårbar. Årsaken er at det er kraftig nedgang i bestanden på begge arter..
Les mer om Norsk.
Vi har 11.000 mindre i år
Alle husholdningstyper her i landet opplevde en kraftig realinntektsnedgang i 2016. Blant gruppene med størst nedgang i inntektene er barnefamiliene.
Rogalendinger har fått lavere inntekt
Alle husholdningstyper her i landet opplevde en kraftig realinntektsnedgang i 2016. Blant gruppene med størst nedgang i inntektene er barnefamiliene.
Fiskeridepartementet reduserer kongekrabbekvoten med 250 tonn
Etter at beregninger viser en nedgang i kongekrabbebestanden har Fiskeridepartementet satt ned neste års kvote med 250 tonn. Men kvoten er fremdeles stor.
Bransjen mener oljeinvesteringene vil øke
Aktiviteten i norsk oljeindustri vil øke fram mot 2020, ifølge bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass. Men deretter viser prognosene nedgang.
Les mer om Norsk.
Nedgang i radiolyttere
NRK har mistet hver femte daglige radiolytter siden FM-slukkingen startet. På ett år har andelen nordmenn som lytter til radio daglig, falt med 10 prosent, ifølge tall fra analysebyrået Kantar Media. I Nordland har hver fjerde lytter forsvunnet fra statskanalen det siste året, skriver Klassekampen. Radiosjef i NRK, Jon Branæs sier de har forutsett denne utviklingen. Det skriver NTB.
Alkoholomsetning ned 1,6 % hittil i år
For de første tre kvartalene av 2017 er det registrert en nedgang i alkoholomsetning per person på noe over 1,6 prosent sammenlignet med de tre første kvartalene av 2016.
Oppsiktsvekkende opptur for byhotellene: – Det er virkelig uhyre sjelden
Ingen av de 11 byene som er med i den månedlige hotelloversikten fra Benchmarking Alliance hadde nedgang i antall solgte rom i november. – Jeg kan ikke huske at det har skjedd før, sier hotellspesialisten Peter Wiederstrøm.
Industriproduksjonen økte i oktober
Den norske industriproduksjonen økte som ventet med 0,7 prosent i oktober, takket være økt aktivitet innen bygging av skip og oljeplattformer. En bred nedgang i august holder fortsatt det mer langsiktige nivået nede.
Industriproduksjonen økte i oktober
Den norske industriproduksjonen økte som ventet med 0,7 prosent i oktober, takket være økt aktivitet innen bygging av skip og oljeplattformer. En bred nedgang i august holder fortsatt det mer langsiktige nivået nede.
Nettofordringene overfor utlandet minker
Norges nettofordringer overfor utlandet endte i 3. kvartal 2017 på 6 719 milliarder kroner. Sammenlignet med 2. kvartal 2017 var dette en nedgang på 192 milliarder kroner. Nettofordringene overfor utlandet reduseres for første gang siden 3. kvartal 2016.
Stor kontrakt til Aker Solutions
Aker Solutions i Lier har vunnet en kontrakt på utbygging av Johan Castberg-feltet i Nordsjøen, skriver Drammens Tidende. Kontrakten er verdt fire milliarder kroner. Etter et år preget av nedgang og nedbemanning, har selskapet nå sikret seg drift i flere år fremover.
Kun elleve søkere til 24. konsesjonsrunde
Elleve selskaper har søkt om å få tildelt nytt leteareal i 24. konsesjonsrunde på norsk kontinentalsokkel. Det er en nedgang på 15 selskaper fra forrige konsesjonsrunde.
Nedgang i Oslo-prisene
Boligprisene i Oslo sank med 0,5 prosent i november. – Kanskje ser vi en bedring, men det er for tidlig å konkludere med at vi ser et trendskifte i Oslo, sier direktør i Eiendom Norge, Christian V. Dreyer. I oktober sank Oslo-prisene med 1,8 prosent.
Nedgang i andel korridorpasienter
Helse Sør-Øst har hatt en jevn nedgang i andel korridorpasienter fra 2011 til 2016, melder NTB. Nedgangen har gått fra 1,7 til 1,2 prosent. Det er det imidlertid store forskjeller mellom sykehusene.
Les mer om NTB.
Færre arbeidsledige i Agder-fylkene
2466 personer er nå helt arbeidsledige i Vest-Agder og det er 696 færre enn november 2016 og en nedgang på 22 prosent, sier avdelingsdirektør i Nav Per Lund. I Aust-Agder er 1690 personer uten arbeid og det er 311 færre enn for ett år siden.
Færre arbeidsledige
Det har vært en nedgang i arbeidsledigheten i Vest-Agder i november og 2466 personer er nå arbeidsledige. Det er 696 færre arbeidsledige enn november 2016 og det er en nedgang på 22 prosent, sier avdelingsdirektør Per Lund.
Les mer om Per Lund og Vest-Agder.