Nelaug

Sjelden strømfeil på Sørlandsbanen

Det har vært strømproblemer på Sørlandsbanen mellom Nelaug og Kristiansand. Det var en sikring som gikk, noe som er en sjelden feil, ifølge pressevakten til Bane NOR. Dette bidro til at et tog ble forsinket med 38 minutter. Problemet er nå fikset.

Vått

Nelaug i Åmli var det våteste stedet i landet natt til søndag, ifølge yr.no. Det falt 68 millimeter regn på tolv timer.
Les mer om Åmli.
Sørlandsbanen åpnet
Sørlandsbanen er åpnet igjen mellom Nelaug og Kristiansand. Det vil gå tog mellom Oslo og Vennesla og mellom Kristiansand og Stavanger. Mellom Vennesla og Kristiansand vil det bli satt opp busspendel.
Sørlandsbanen stengt
Strekningen mellom Kristiansand og Nelaug er stengt for trafikk. Grunnen er flommen, og det er uvisst når banen bli åpnet igjen.
Les mer om Kristiansand og Nelaug.

Se kveldens TV-sending

*Gjeddejakt i Byglandsfjorden *Live fra Sommertoget på Nelaug *Live fra Grimstad, hvor Jerv møter Rosenborg i cupen i morgen
Rekord i togtrekking
Tirsdag 8. august kommer NRKs populære sommertog til Nelaug i Åmli kommune. Under besøket ønsker Tore Konnestad å sette rekord i togtrekking. Han sier til Agderposten at han trenger minst 250 frivillige for å trekke toget og dermed sette rekord.
Påkjørt elg på Nelaug
Politiet har fått melding om en påkjørt elg på Nelaug. Vildtnemda er kontaktet og håndterer saken videre.
Les mer om Nelaug.
NSB over n time forsinket
Toget er igjen i rute etter en togstans mellom Nelaug og Vegårshei tidligere i dag. – Det vil dessverre føre til rundt n og en halv times forsinkelse, forteller pressevakt i NSB Gina Scholz. Toget sto stille en stund på grunn av tekniske problemer.
Les mer om Nelaug og Vegårshei.
Tog kjører igjen
NSB er igjen i rute etter en togstans mellom Vegårshei og Nelaug tidligere i dag. – Det vil dessverre føre til rundt n og en halv times forsinkelse, forteller pressevakt i NSB Gina Scholtz. Toget sto stille en stund på grunn av tekniske problemer.
Les mer om Nelaug og Vegårshei.
Mest regn i Åmli
Nelaug i Åmli var i går våtest i landet. Mellom klokka 8.00 og 20.00 kom det 75,0 millimeter regn, ifølge Yr. I går natt var Byglandsfjord våtest i landet med 37,9 millimeter regn.
Les mer om Byglandsfjord og Åmli.
Skolebuss veltet på Nelaug
En skolebuss har veltet på vei mot Selåsvatn i Åmli. Det var fire passasjerer og en sjåfør i bussen, og alle skal ha kommet seg ut av bussen uskadet, ifølge politiet.
Les mer om Nelaug, Selåsvatn og Åmli.
Forsinkelser på Sørlandsbanen
På Sørlandsbanen er det stengt for togtrafikk mellom Kristiansand og Nelaug på grunn av strømproblemer. Bane Nor regner med at dagtogene mellom Oslo og Stavanger kommer til å bli to timer forsinket.
Varmevinner
Nelaug i Åmli var varmest i landet fra fredag kveld til lørdag morgen med 19 grader, ifølge yr.no.
Les mer om Åmli.
Arendalsbanen går som normalt
Feilen på strømforsyningen på Arendalsbanen er utbedret og det blir ordinær togtrafikk tur-retur Arendal-Nelaug i dag.
Strømbrudd stanser Arendalsbanen
Arendalsbanen er stengt mellom Nelaug og Arendal på grunn av et strømbrudd. NSB organiserer drosjekjøring på strekningen.
Les mer om Arendal, Arendalsbanen og Nelaug.
Ordførere lover folkefest
Sommertog er årets storsatsing til NRK på TV og radio. Suksessen med sommerbåten tas nå fra kysten til de indre bygder. På Sørlandet er Nelaug, Vennesla, Marnardal og Sira utvalgte stoppesteder.
Les mer om Marnardal, NRK, Nelaug, Sira og Vennesla.
Jubler for sommertoget
Åmli-ordfører Reidar Saga sier det er en fantastisk nyhet at NRKs sommertog kommer til Nelaug. – Vi har mye å vise fram og vil lage en folkefest, sier han. Les mer om Sommertoget her.
Les mer om Nelaug og Sommertoget.
Her stopper Sommertoget
NRK fortsetter fremstøtet innenlands og sender Sommeråpent skinnelangs til 40 steder i sommer. På Sørlandet stoppet Sommertoget på Nelaug 8. august, Marnardal 9. august, 11. august i Sira og 12. august i Vennesla. Se hele reiseruta her.
Normal drift på Sørlandsbanen
Sørlandsbanen går som normalt igjen etter at en nedrevet kjøreledning skapte problemer torsdag ettermiddag. Opptil 1.000 meter med kjøreledning ble revet ned mellom Herefoss og Nelaug i Aust-Agder var revet ned.
Forsinkelser på Sørlandsbanen
Opptil 1.000 meter kontaktledning mellom Herefoss og Nelaug i Aust-Agder er revet ned, noe som fører til innstillinger og forsinkelser i togtrafikken på Sørlandsbanen. Det blir innstillinger og forsinkelser, opplyser Bane Nor.
Arendalsbanen stengt
Arendalsbanen er stengt mellom Arendal og Nelaug som følge av strømbrudd, melder NSB. Det organiseres drosjekjøring på strekningen. Sørlandsbanen er også stengt ut dagen mellom Marnardal og Audnedal etter at en arbeidsvogn sporet av i går ettermiddag.
Les mer om Arendal, Audnedal, Marnardal, NSB og Nelaug.
Avgang innstilt
Sørlandsbanens avgang fra Oslo S mot Stavanger kl 14.25 i ettermiddag er innstilt som følge av togstreiken. Toget skulle vært på Nelaug kl 18.05 og i Kristiansand kl. 19.05 i kveld.
Les mer om Kristiansand, Nelaug og Stavanger.
22 millimeter i Valle
Det falt mest regn i Valle i Aust-Agder i løpet av søndag, skriver Agderposten. På andreplass finner man Nelaug med 12,5 mm. og Hovden på 12 mm.
Problemer på Sørlandsbanen fikset
På Sørlandsbanen er signalproblemene utbedret mellom Nelaug og Vennesla, slik at togene kan gå som normalt igjen.
Forsinkelser på Sørlandsbanen
På Sørlandsbanen blir det forsinkelser nå på grunn av signalproblemer mellom Nelaug og Vennesla. Ifølge Jernbaneverket ventes feilen å være utbedret til rundt klokken 15.30.