Nrk

Dronningen tok guiden i skole

NOME (NRK): Det ble en lærerik dag for guiden, som skulle vise dronning Sonja rundt i 800 år gamle Romnes kirke. Dronningen har ganske god peiling på middelalderkirker.
Les mer om Sonja.

Sagan var «usynlig før han tok VM-gull: – Som et spøkelse

BERGEN/OSLO (NRK): Verdensmester Peter Sagan var sliten og «gjemte seg i 267 kilometer. Men det var fortsatt 500 meter igjen.
Les mer om VM-gull.
Alexander Kristoff tok VM-sølv
BERGEN/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ble slått på målstreken av Peter Sagan i kampen om VM-gullet. Sølvet gjør ham irritert.
Boasson Hagen falt av i Laksebakken
Edvald Boasson Hagen endet på rundt 20.plass under VM, fellesstart i Bergen. Boasson Hagen forsøkte å stikke med drøye 11 kilometer igjen, men fikk ingen luke og falt bak i spurten. – Det er utrolig surt når det er så nært, men vi gleder oss over sølvet til Kristoff, sier Boasson Hagen til NRK. Peter Sagan vant for tredje gang.

Alexander Kristoff tok VM-sølv

BERGEN/OSLO (NRK): Alexander Kristoff ble slått på målstreken av Peter Sagan i kampen om VM-gullet.
Slik dyrkar Magnar så fine georginer
FEIOS (NRK): I 60 år har Magnar Tjønn (74) berre måtta stella med blomstrane for å ha det bra. Blomedyrkaren har mange gode råd for å lukkast med hagen.
Les mer om Magnar og Magnar Tjønn.
Vil overraske konkurrentene
Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag). Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.
Les mer om Kristiansen og NRK.
Derfor er det så vanskelig: – Alle har samme problem
BERGEN (NRK): Sykkel-VM har flere ganger endt med sure miner mellom norske stjerner. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen forklarer hvorfor.
«King Cav om Edvald: – Han mistet instinktet
BERGEN (NRK): Mark Cavendish satt i bilen og gråt da Edvald Boasson Hagen endelig fikk sin seier i Tour de France. Endelig fikk han se lagkameratens gamle jeg.
Sukkersøt samlemani
Sportskommentator Ole Jakob Jorsett (73) var på idrettsarrangementer verden rundt i løpet av sine 47år i NRK. Alle stedene tok han med seg sukkerposer hjem.
Les mer om NRK.
Andersen i tårer etter sjuendeplass: – Skal bli verdensmester om to år
BERGEN/OSLO (NRK): Susanne Andersen (19) var så glad at hun gråt etter sjuendeplassen i sitt første seniormesterskap. Om to år vil hun ta VM-gullet.
Les mer om VM-gullet.
Strålende vær og eksemplarisk oppførsel oppsummerer lørdagen under sykkel-VM
BERGEN (NRK): Solen stråler, gradestokken nærmer seg 20 grader og til og med statsministeren er på plass. Bergenserne er ikke lei sykkel-VM riktig enda.
TV 2 vil være NRK-konkurrent
TV 2 søker om å få være kommersiell allmennkringkaster og dermed fortsette å være en riksdekkende konkurrent til NRK.
Les mer om NRK.
Storfavoritten gir blaffen i å teste VM-løypa
BERGEN (NRK): Der de norske konkurrentene har testet løypa utallige ganger før fellesstarten, tar Peter Sagan det hele på sparket.
Les mer om Peter Sagan og VM-løypa.
De gode hjelperne merker presset: – Hvis du ikke gjør jobben din, får du høre det
BERGEN (NRK): Alle snakker om Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Men de sju gode hjelperne kjenner også presset.
Søstrene ble IS-koner i Syria – nå lurer broren på om de lever
En høstkveld for fire år siden dukker et bilde opp på Hassan Jumas mobil i Bærum. Bildeteksten lyder: «siste måltid i Europa!. Søstrene hadde reist til hellig krig i Syria. Nå snakker broren om savnet og sorgen til NRK.
Les mer om Bærum, Europa, IS-koner, NRK og Syria.
Hjerneslagråka Linda (34) fekk møte Dronninga
FJALER (NRK): Hjerneslag råka trebarnsmora Linda Føleide Skinlo (34) som lyn frå klar himmel. I dag fekk ho royalt på Hauglandssenteret.
Inger leigde ut hagen sin – VM-fansen stilte med lavvo og utedo
BERGEN (NRK): Med perfekt plassering midt i Laksebakken, opna Inger hagen sin for ein gjeng framande sørlendingar under fredagens fellesstart for juniorkvinner og U23-herrar.
Les mer om Inger, Laksebakken og VM-fansen.
Presser kinoene til å bryte aldersgrensene
SKIEN (NRK): Foreldre prøver å få barna inn på skrekkfilmer de ikke er gamle nok til å se. Barna blir sendt inn i kinosalen uten voksne, de blir stående igjen utenfor. – Kan være skadelig, sier Medietilsynet.
Les mer om Medietilsynet.
Dette skjer når brannalarmen går
TØNSBERG (NRK): Uansett om brannmannskapene står i dusjen, er på toalettet eller sover, skal de være ute av porten innen ett minutt hvis brannalarmen går.
Slåsskamp på Tangen
Det skal være en slåsskamp på Tangen i Kristiansand. Det opplyser vitner til NRK. Politiet har foreløpig ikke kommentert saken.
Les mer om Kristiansand, NRK og Tangen.
Slosskamp på Tangen
Det skal være en slåsskamp på Tangen i Kristiansand. Det opplyser vitner til NRK. Politiet har foreløpig ikke kommentert saken.
Les mer om Kristiansand, NRK og Tangen.
Politisomling gir kriminelle strafferabatt
SKIEN (NRK): Påtalemyndighetene i Telemark klarer ikke å få saker for retten tidsnok. 2000 saker er nå over tre måneder gamle.
Les mer om Telemark.
– Frykta for nedlagte fødeavdelingar var overdriven
NORDFJORDEID (NRK): Få saker har skapt så mykje debatt som nedlegginga av fødeavdelingar på lokalsjukehusa, men etter fem år er det ingen som har fødd utan fagfolk til stades på Vestlandet.
Les mer om Frykta og Vestlandet.
NRK lager hørespill om 22. juli
Radioteateret lager fiksjonsserie i seks deler om hva som kunne blitt gjort annerledes i forkant av terrorangrepet 22. juli 2011.