Nrk

Trafikkulykken i Narvik

Kvinnen som ble sendt til sykehus etter ei trafikkulykke tidligere i dag er lettere skadet, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Kvinnen i 50-årene blir værende på sykehuset i Narvik for observasjon inntil videre.

Dagbladet-sjefen om NRK: – Nådeløst konkurransevridende

Medietilsynet skal utrede om NRK har negativ innvirkning på mediemangfoldet. Dagbladets John Arne Markussen mener NRKs posisjon på nett må granskes nøye.
Les mer om NRK.
Friskolene tar over grendeskolene i bygdene
TUDDAL (NRK): Det er tre ganger så mange elever som går på Montessoriskole som for ti år siden. Mye av årsaken er folk på bygda som prøver å redde den lokale skolen sin.
Les mer om Montessoriskole.
Denne utsette vintervegen skal få betre standard
NORDFJORDEID (NRK): Statens vegvesen vil ha slutt på sporete og snødekt veg på riksveg 15. Neste vinter hevar dei standarden og krev bar asfalt året rundt.

Kristen (87) held koken i 97 år gamal sportsbutikk

SANDANE (NRK): I 1920 opna Olav K. Henden sportsbutikken OK Henden i Sandane. 97 år seinare er son hans, 87 år gamle Kristen Henden, framleis på jobb kvar dag i familiebedrifta.
Les mer om Kristen Henden, Olav K og Sandane.
Klar for Toppserien neste år
I Nordlandshallen i kveld møtte Grand Urædd til kamp. Resultatet endte 3–0. Dermed er Grand sikret plass i Toppserien også i 2018. – Dette har mye å si for fremtida til damefotballen i Bodø, sier kaptein Tine Engan til NRK.
Jenta ikke fra Kristiansand
Den 12-år gamle jenta som ble pågrepet etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i går, er ikke hjemmehørende i Kristiansand. Det sier ordfører, Harald Furre til NRK. Det er derfor usikkert hvordan kommunen vil følge opp hendelsen. Jenta tilhører en barnevernsinstitusjon et annet sted på Sørlandet.
Kasper (99) har hatt førarkort i snart 82 år
KVINNHERAD (NRK): 14.000 nordmenn over 90 år har framleis lappen. Kasper Hjelmeland (99) har truleg meir erfaring med bilkøyring enn dei aller fleste.
Sensasjonen Bjøntegaard vraket: – Jeg gidder ikke å bruke tid på det
SJUSJØEN (NRK): I et sterkt felt var ingen sterkere enn Erlend Bjøntegaard. Johannes Thingnes Bø ble nummer to.
Hetland om verdenscup-uttak: – Det er lett
BEITOSTØLEN (NRK): Landslagstrener Tor Arne Hetland humrer når han får høre om alt engasjementet rundt uttaket til verdenscupen, men vil fortsatt ikke si om Petter Northug er med i planene.
Les mer om Petter Northug.
Bjørgen om Kalla: – Vi får se hvem som er sterkest
BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen (37) og Charlotte Kalla (30) har herjet på hver sin front denne helgen. Langrennsdronningen er spent på styrkeforholdet.
Les mer om Charlotte Kalla og Kalla.
Får skryt av NRK-ekspert: – Sesongstarten er lovende
Silje Theodorsen (23) fikk det tøft på dagens 10 kilometer skøyting, men får skryt fra NRK-ekspert.
Suverene Bjørgen snøt Haga for seieren
BEITOSTØLEN (NRK): Ragnhild Haga (26) måtte se seg slått av langrennsdronningen Marit Bjørgen (37) under søndagens 10 km fristil.
Les mer om Haga og Marit Bjørgen.
Vlogger: – Nysgjerrigheten gir oss jobb
SKIEN (NRK): Foran et kamera sitter Eveline (25) og sminker seg mens hun snakker ut i det blå. Noen timer senere blir dette sett av flere tusen mennesker.
Les mer om Eveline.
Bjørgen vant igjen, men måtte slite for seieren: - Ikke like overbevisende
NRK-ekspert er spent på å se hvor Marit Bjørgen står mot de svenske konkurrentene, etter nok en seier på Beitostølen.
Supportere kan bli anmeldt etter FFK-nedrykk
NOTODDEN (NRK): Sinte supportere blusset, kastet ølbokser og ødela reklameskilt da Fredrikstad rykket ned til 2. divisjon. Nå risikerer ble av de å bli anmeldt.
Les mer om Fredrikstad.
Supporter-kaos da FFK rykket ned
NOTODDEN (NRK): Sinte supportere blusset, kastet ølbokser og ødela reklameskilt da Fredrikstad rykket ned til 2. divisjon.
Les mer om FFK og Fredrikstad.
Fire mistenkt for vold i forbindelse med knivstikking
Fire personer er mistenkt for utøvelse av vold i forbindelse med knivstikkingen i Kvinesdal i natt. Det sier jourhavende jurist i Agder-politiet Cecilie Pedersen Hille til NRK.
Fire involvert i knivstikking
Fire personer er mistenkt for utøvelse av vold i forbindelse med knivstikkingen i Kvinesdal i natt. Det sier jourhavende jurist i politiet Cecilie Pedersen Hille til NRK. – Tre personer oppsøkte en fjerde person i et bolighus og det endte med at to av de tre ble knivstukket, sier Hille.
Otto driv transportfirma med føtene
FØRDE (NRK): Otto Ravndal (55) er lam og sit i rullestol, men driv sitt eige transportfirma og køyrer semitrailer med føtene.
Northug har friskmeldt seg
Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. Nå håper han å være klar for intervaller over helgen. – Petter har meldt sin interesse for å gå skirenn igjen, sier Kveen, som bekrefter at Northug vrakes hvis han ikke tas ut til Ruka. – Ja, du kan si det sånn. Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn.
– Tror ikke folk forstår hvor gode vi har vært i høst
NOTODDEN (NRK): Erik Midtgarden ser frem til 1. divisjon neste år.
Les mer om Tror.
Willoch om Brundtland: Kan ikke utelukke at vi noen gang blir enige, men sannsynligheten er ikke høy
Søndag er det duket for en kanskje aller siste Gro-Kåre duell når de to politiske rivalene møtes til middag i NRK-serien «Da vi styrte landet.
Les mer om Brundtland og Gro-Kåre.
Leteaksjon etter 10-åring i Larvik
Politiet i Vestfold leter etter en 10-åring, som ble meldt savnet fra hjemmet sitt like over kl. 01 i natt. Leteaksjon er satt i gang med helikopter, redningshunder, politi og mannskaper, opplyser operasjonsleder Anne Meyer til NRK.
Les mer om Anne Meyer, Larvik, NRK og Vestfold.
Varsler anmeldelse ved uvettig dronebruk
Bare den siste måneden har tre lufthavner i Norge måttet stenge på grunn av droneflyging for nær innflyging og rullebaner, skriver NRK.
Les mer om NRK og Norge.