Oljeprisen

Oljeprisen flater ut før Opec-møte

Når oljeministre fra Opec-landene og Russland møtes neste uke, er det ventet at de vil bli enige om en avtale om å fortsette kutt i oljeproduksjonen.

Analytikere: Tesla-lastebil kan bidra til lavere oljepris – på sikt

Teslas nye lastebil spås en vanskelig start, men kan på sikt bidra til å sende oljeprisen nedover, mener oljeanalytikere.
Om konflikter og fremtidsvyer
KOMMENTAR: Konfliktnivået i SSB stiger raskere enn oljeprisen, og for oss som står på utsiden virker det som om mye av bråket handler om en klassisk kamp mot å gjøre reelle endringer og klønete gjennomføringer av omorganiseringsprosesser - og med mye følelser involvert blir det hele en studie i endringsledelsens utfordringer.
Les mer om SSB.
Norges Bank: Oljefondet bør ut av olje
Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass. Tanken er å redusere sårbarheten ved fall i oljeprisen.

Krone-svekkelsen fortsetter: – Det er børspositivt

Den norske kronen har ikke fulgt oljeprisen oppover. Dette kan komme flere av selskapene på Oslo Børs til gode.
IEA tror ikke på «en ny normal
Til tross for tilbudsforstyrrelser og geopolitisk uro har ikke IEA tro på «en ny normal i oljemarkedet der gulvet for oljeprisen løftes fra 50 til 60 dollar fatet.
Les mer om IEA.
Sjefanalytiker: Denne merkelige kombinasjonen taler for tidligere rentehopp
Den siste tids utvikling i kronekursen og oljeprisen taler for at Norges Bank kan heve renten allerede neste år, ifølge sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.
Les mer om Erik Bruce.
Uro har løftet oljeprisen: Nordea jekker opp anslagene
Nordea jekker opp forventningene til oljeprisen neste år, og andre analytikere ventes å følge etter. Blant årsakene er uro i Saudi-Arabia og strammere oljemarked.
Les mer om Saudi-Arabia.
Ekspert: Oljeprisen kan gå til himmels
Analytikerne ser høyere oljepriser, og høyner sine prognoser.
– Det finnes ikke grenser for hvor høyt oljeprisen kan gå
Nordea Markets oppjusterer sine oljeprisprognoser. n faktor kan føre til en «massiv økning i oljeprisen, ifølge oljeanalytiker Thina M. Saltvedt.
Les mer om Det og Thina M.
Oljeprisen går opp
Oljeprisene stiger til sitt høyeste nivå på to år. Den økte spenningen mellom Iran og Saudi-Arabia trekkes fram som forklaring.
Les mer om Iran og Saudi-Arabia.
Oljeprisen stiger videre på uro
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman setter fart i oljeprisen, men oppgangen kan bli kortvarig, ifølge analytiker.
Les mer om Mohammed og Salman.
Analytiker: Saudi-maktkamp kan gi oljebyks til 70 dollar
Hendelsene i Saudi-Arabia gjør det mer sannsynlig at oljeprisen bykser opp i 70 dollar fatet, enn at den beveger seg tilbake til 50-dollarsmerket, mener analytiker.
Les mer om Saudi-Arabia.
Kronprinsen fjerner prinser og ministre - oljeprisen fyker opp
Oljeprisen stiger mandag etter helgas maktkonsolidering til den Opec-vennlige kronprinsen Mohammed bin Salman i Saudi-Arabia.
– Det vil ha enorme følger for oljemarkedet
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman har i helgen arrestert en rekke prinser og ministere. I verste fall kan det bli interne stridigheter og oljeprisen vil kunne fly i været, ifølge sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets.
Oljeprisen når nye høyder
Et fat nordsjøolje ble mandag solgt for 62 dollar, det høyeste nivået siden 2015. I Saudi-Arabia befester kronprinsen makten.
Statoil-aksjen på sitt høyeste siden oljekrisen startet
Oljeprisen holder seg over 60 dollar fatet og Statoil-aksjen er mer verdt enn på lenge. Men det er langt igjen til tidligere høyder for begge.
Les mer om Statoil-aksjen.
Ny årsbeste for oljeprisen - nå koster den 500 kroner fatet
Oljeprisen steg til ny årsbeste tirsdag kveld. Når dollaren samtidig er sterk i forhold til kroner betyr det dobbeltgevinst for statskassen.
Markedsstrateg om oljeprisen: – Oppturen kan bli kort
Oljeprisen har holdt seg stabil på sitt høyeste nivå på mer enn to år. Men bekymringer rundt økt produksjon fra USA er fortsatt til stede og kan gjøre oppturen kortvarig, advarer strateg.
Les mer om USA.
Oljeprisen holder seg over 60 dollar
Prisen for ett fat nordsjøolje holder seg over 60 dollar. Signaler fra Saudi Arabia bidrar til å holde prisen oppe.
Les mer om Saudi Arabia.
Oljeprisen over 60 dollar
Oljeprisen går over 60 dollar fatet for første gang siden sommeren 2015.
Oljeprisen stiger til værs
Oljeprisen nærmer seg 60 dollar
Det er ventet at markedet skal stramme seg til, samtidig som at kronprinsen i Saudi-Arabia sier han støtter en utvidelse av Opec-kuttene.
Les mer om Opec-kuttene og Saudi-Arabia.
Derfor jekker Statoil ned synet på oljeprisen
Statoil trodde at oljeprisen skulle opp i 75 dollar fatet allerede i 2020. Usikkerhet gjør at oljegiganten forskyver forventningen med to år.
Les mer om Statoil.
Den siste oljen
Oljesjef fryktar kraftig hopp i oljeprisen frå 2020. Ingenting ville vore betre, både for Noreg og klimaet.
Les mer om Noreg.