Oslo elva

Lysakerelva vernes
Vassdraget på grensen mellom Oslo og Bærum får sterkere vern. Bystyret vedtok i går en plan som skal sikre naturmangfoldet og gjøre det vanskeligere å bygge på Oslos side av elva. Bærum jobber med en tilsvarende plan.
Les mer om Bærum og Oslo.
Dykkere søker i Akerselva
Dykkere fra brannvesenet søker etter en person i Akerselva i Oslo. Politiet tror en person kan ha gått i vannet, fordi det er funnet fotspor ved elva som ikke går tilbake igjen. Stri strøm gjør at politiet søker et stykke nedover.
Les mer om Akerselva og Oslo.

Varm fisk kan skape kjøleproblemer for PST

Institusjoner som Politiets sikkerhetstjeneste og Statnett bruker kaldt vann fra Akerselva i Oslo til å kjøle ned dataanlegg og kontorer. Nå kan strengere miljøkrav for å unngå ørret- og laksedød i elva gjøre nedkjølingen dyrere.
Les mer om Akerselva, Oslo, PST og Statnett.
Falt i Akerselva
Brannvesenet i Oslo måtte bruke redningsdykkere for å få en mann opp av Akerselva i natt. Personen hadde falt ned en skrent og havnet i elva rett bak brannsatsjonen. Vedkommende ble sjekket av helsepersonell, men skal ikke ha skadet seg.
Les mer om Akerselva og Oslo.
Laila Stien nominert til pris
Laila Stien fra Mo i Rana har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Nå er hennes niende novellesamling Over elva nominert til Ungdommens kritikerpris. Ungdommens kritikerpris deles ut 10. mars 2016 på Kulturhuset Sentralen i Oslo.
Avlyser «Petra på deler av Østlandet
KONGSBERG/OSLO (VG) Flomfaren i elva Numedalslågen ved Kongsberg er onsdag senket til oransje nivå - men torsdag er det ventet ekstremvær.
Fortsatt alvorlig for treåring etter at bil skled i elva i Melhus
Den tre år gamle gutten som ble alvorlig skadd da en bil havnet i elva Gaula i Melhus i Sør-Trøndelag lørdag, er overført til Rikshospitalet i Oslo.
Skal ha dumpet gift i fiskeelv
En mann må møte i Oslo tingrett mandag tiltalt for å ha dumpet 4000 liter ammoniakk i Ljanselva i desember 2012. Ifølge tiltalen dumpet mannen den giftige væsken i en kum som ledet til Gjersrudbekken og videre til elva, etter å ha fylt for mye ammoniakk i tankene på bilen.
Les mer om Gjersrudbekken, Ljanselva og Oslo.
Vet ikke hvem død person er
Politiet vet ennå ikke hvem den døde personen som ble funnet i Flisa-elva sist søndag, er. Rettsmedisinsk institutt i Oslo gjorde en foreløpig obduksjon personen i går.
Les mer om Flisa-elva og Oslo.
Traktor veltet ned i elva
En traktor har kjørt i elva i Lårdalsvegen i Høydalsmo. Traktoren har gått kast i kast ned en skrent på 20 m og ble liggende på taket i vannet. Mannen kom seg ut og ble flydd til behandling ved sykehus i Oslo.
Les mer om Høydalsmo, Lårdalsvegen og Oslo.
Traktor havnet på taket i elva
Klokken 07.30 lørdag morgen ble det meldt at en traktor hadde kjørt i elve ved Lårdalsvegen i Høydalsmo. Såføren skal ha kommet seg ut, men er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo med ukjent skadeomfang.
Verdi satte aldri sin fot i teatret hjembyen bygget for ham
Tidenes største operakomponist feires i hele verden - bortsett fra i Oslo. OPERA: Et stykke utenfor Parma i Nord-Italia, i nærheten av den store, tunge, dovne elva Po, ligger den lille
Les mer om Nord-Italia, Oslo og Parma.
Vil ha ørreten tilbake i Ljanselva
Miljøprosjektet Ljanselva ønsker å få ørret tilbake i Ljanselva. Fisken i elva døde etter at en lastebilsjåfør helte 100 liter ammoniakkløsning i en kum på Klemetsrud i Oslo i desember fjor. Miljøprosjektet har søkt Oslo kommune om å få flytte gytemoden fisk fra den friske delen over i den andre delen av elva før gytingen starter høsten 2013. Det er snakk om et hundretalls bekkørreter og noen sjøøretter.
Les mer om Klemetsrud, Ljanselva og Oslo.
Her feier elva nesten med seg uteserveringen
Brannvesenet har kjempet i hele dag mot vannmassene. De siste dagene har det ikke vært mye sol og godvær i Oslo-området. Regnet har pøst ned, og særlig lørdag har vært spesielt våt.
Les mer om Oslo-området.
Fremdeles olje i Akerselva
Nesten to uker etter at nesten 19.000 liter fyringsolje fra Ullevål sykehus lakk ut i Akerselva i Oslo, er det fremdeles olje i elva. Naturvernforbundet frykter at flere ender må bøte med livet.
Les mer om Akerselva, Oslo og Ullevål.
Oslo kommune får gigantbot etter klorutslippet i Akerselva
Det var lite liv å spore i elva etter utslippet sist vår. Foto: Sissel Kvalvik/NRK Det vil ta rundt åtte år før det igjen kan fiskes og krepses i Akerselva. Livet i elva er fortsatt
Les mer om Akerselva.
Patrick reddet 90-åring fra elva
NEDRE EIKER: 23-åringen, som bor og jobber i Oslo, var på vei tilbake til hovedstaden etter et oppdrag i Vikersund onsdag formiddag. Ved den nye brua i Mjøndalen oppdaget han flere folk som sto og så ned i vannet.
Les mer om Mjøndalen, Oslo og Vikersund.
En litt uvanlig adopsjon
Akerselva i Oslo skal bli enda bedre tatt vare på. Nå har nemlig femteklasse-elevene på Ila skole adoptert en del av elva. Det gjør de fordi de vil passe på miljøet i elva.
Les mer om Ila og Oslo.
- Kan boka vera fleire stader samstundes, eller er ho veldig rask?
Øvst frå venstre: Coney Island i New York, Revierhavnen i Oslo. Nedst frå venstre: Ved elva Spree i Berlin, eit krematorium i Malmö. Foto: / Denne diktsamlinga
Bil kjørte ut i elv på Ljabru
Store redningsmannskaper rykket ut til Ljanselva ved Ljabruveien i Oslo, etter at en bil kjørte ut i elva.
Les mer om Ljabru, Ljabruveien, Ljanselva og Oslo.
Bil på taket i elv i Oslo
En personbil har havnet i elva ved Klemetsrud i Oslo. Utforkjøringen skjedde på Ljabruveien. Tilstanden til den eller de som satt i bilen er foreløpig ukjent. - Bil som ligger på taket.
Les mer om Klemetsrud, Ljabruveien og Oslo.
Bil havnet i elva i Oslo
Tilstanden er uavklart for mann i 70-åra.
Les mer om Oslo.
Her renner Akers- elva feil vei
Flo kombinert med sterk vind fører til unormalt høy vannstand i Oslo.
Les mer om Akerselva og Oslo.