Oslo området

Varsler sanksjoner mot Radio Metro

Medietilsynet mener Radio Metro har sendt på FM-nettet i Oslo-området etter at de skulle stoppet i desember, noe tilsynet mener er ulovlig kringkasting. Radio Metro har klaget saken inn for ESA, og sier de vil avvente deres behandling.

Varslet sanksjoner mot Radio Metro

Medietilsynet mener Radio Metro har sendt på FM-nettet i Oslo-området etter at de skulle stoppet i desember, noe tilsynet mener er ulovlig kringkasting. Radio Metro har klaget saken inn for ESA, og sier de vil avvente deres behandling.
– Oppga feil solforhold
En utbygger oppga feil solforhold i en søknad og fikk godkjent et bygg fem etasjer over terrenget i Kværner i Oslo. Da naboene beregnet solforholdene, fant at 17 boenheter i området vil få to måneder mer skygge i året. Utbygger er ikke enig, skriver Aftenposten.
Les mer om Aftenposten, Kværner, Oppga og Oslo.
30 personer i slagsmål på Stovner i Oslo
Politiet søker etter personer i området rundt Stovner Videregående.

Beruset sjåfør krasjet i tre

En person er pågrepet mistenkt for å ha kjørt i beruset tilstand etter å ha krasjet i et tre på Bygdøy i Oslo i natt. Bilen på stedet var tom, men politiet fant føreren etter et søk i området. Han ble tatt med til legevakten og senere til arresten.
Les mer om Bygdøy og Oslo.
Stabile Obos-priser i november
Prisene på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo steg med 0,2 prosent i november. Da var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for slike boliger i Oslo-området nærmere 58.000 kroner. Kvadratmeterprisen er 6,1 prosent lavere enn i november 2016.
Les mer om Oslo og Oslo-området.
Skimuligheter i Marka
Nå er det skimuligheter: Oslo kommune har pakket snøen i området Sognsvann-Frognerseteren-Nordmarkskapellet. De anbefaler skøyteski. Bærum kommune har pakket snøen på Grønlandsveien. Lenger nord i Marka er det mer snø og kjørt opp løyper. (Arkivfoto)
Sperrer av gater i Oslo på grunn av røykutvikling fra brann i høyspentrom
Strømmen har også falt ut i området rundt brannen.
Les mer om Oslo.
Større vannlekkasje i Nydalen
Oslo-politiet melder om en større vannlekkasje i Gjerdrums vei i Nydalen natt til fredag. Det er trolig en hovedvannledning som har røket, og flere bygg er berørt. 110-sentralen melder om mye vann i området. Oslo kommune er varslet.
Les mer om Nydalen.
Penger som skulle sørget for færre togforsinkelser står ubrukt
Jernbaneverket har ikke brukt alle pengene som Stortinget ville bruke til å ruste opp signalanlegg og sporveksler i Oslo-området. Riksrevisjonen kritiserer dette i sin rapport.
Les mer om Oslo-området og Stortinget.
Brann i fraranet bil
Bilen som ble fraranet fra en mann i 20-årene i Københavngata i Oslo, ble funnet i full fyr i et portrom i området mellom Grünerløkka og Sagene. Brannen er nå nærmest slokket opplyser politiet på Twitter. Politiet har iverksatt søk i området.
Heimevernet øver på Tofte
HV02 – Heimevernet i Oslo og Akershus – øver i området ved Sødra Cell på Tofte i dag. De øvde i området også i går.
Les mer om Oslo, Sødra Cell og Tofte.
Taxier tar bompengetillegg uten å passere bomringen
Taxinæringen i Oslo-området har hevet bompengetillegget. Hos noen må passasjerer betale ekstra selv når de ikke passerer bomringen.
Les mer om Oslo-området.
Prishopp på taxi-regningen: Legger inn økte bompengetakster
Sjekket innholdet på din siste taxi-kvittering? Da oppdaget du kanskje at bompenge-tillegget er økt i Oslo-området. Og at du betaler bomtillegg selv uten å passere en eneste bom.
Les mer om Oslo-området.
Se alle de nye bomstasjonene i Oslo-området
Hovedstadsområde skal få til sammen 73 bommer fra 2019. Her kan du se hvor alle de foreslåtte bomstasjonene skal stå.
Les mer om Oslo-området.
Drosjesjåfør ranet i Oslo
En drosjesjåfør er ranet på Apaløkka i Oslo. Politiet skriver på Twitter at de leter etter gjerningspersoner i området. Ranerne skal ha fått med seg penger.
Les mer om Apaløkka, Oslo og Twitter.
Pass opp for glatte veger
Brøytemannskap er ute og rydder snø på Romerike, nord i Oslo og i Follo. I Oslo-området har mye av nedbøren kommet som regn. Pass opp for vannplaning, advarer Vegvesenet. Noen steder fryser regnet til. Det har ikke vært alvorlige ulykker.
Les mer om Follo, Oslo, Romerike og Vegvesenet.
Slik vil TV 2 innfri «bergenskravet
Et stort flertall av TV 2s toppsjefer bor i Oslo-området. For å oppfylle kravet om hovedsete i Bergen lover de å fly vestover for å avholde viktige møter.
Les mer om Bergen og Oslo-området.
Gangbru til Sørenga reddet
Oslo kommune tar ansvar for flytebrua som fungerer som snarvei mellom Sørenga og Opera-området. Brua er populær med over 30.000 passeringer på fine sommerdager, men i forbindelse med at Sørenga Utvikling avvikles var broens fremtid usikker.
NHO aksepterer politisk streik i Oslo-området
NHO dropper en planlagt hastesak i Arbeidsretten og tillater dermed at flere fagforeninger går til politisk streik for å demonstrere mot bemanningsbyråer.
– Tror ikke skyting var terror
Politiet tror ikke skytingen i Oslo sentrum dreier seg om et terrorangrep. Mannen som er arrestert er i 20-årene er en kjenning av politiet. De sier han fremstår som forvirret. Politiet skal så langt gjort funn i området Møllergata-Grensen-Stortovet.
Mann løsnet skudd i Oslo sentrum
Politiet i Oslo skriver på Twitter at en mann har løsnet flere skudd ved Stortorget i Oslo sentrum. – Vi har kontroll på en mann som skjøt noen skudd med et skytevåpen mot bygninger i området. Det er ikke meldt om personskader, skriver politiet.
Les mer om Oslo, Stortorget og Twitter.
Ber vitner etter skyting melde seg
Politiet har pågrepet en mann som søndag morgen avfyrte flere skudd ved Stortorget i Oslo. Politiet har ikke opplysninger om at mannen skal ha skutt etter konkrete personer, og avhører nå vitner i området. De ber også vitner om å melde seg.
Les mer om Oslo og Stortorget.
Fortsatt prisfall på boliger
Prisen på OBOS-boliger falt med 4,2 prosent i oktober. Hittil i år har prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo-området falt med hele 9,2 prosent. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger er nå rett i overkant av 58.000 kroner.
Les mer om Oslo-området.