Oslo

Det banale er undervurdert. Nå tar det hevn på kunsten

Åpningstale til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula.

Vil rive vannsklia på Frognerbadet

Byrådet i Oslo foreslår å sette av 12,5 millioner kroner til oppgradering av Frognerbadet i neste års budsjett. Planene innebærer blant annet å rive dagens vannsklie for å bygge ny, bygge en lekeplass, nytt teknisk anlegg og pusse opp stupetårnet.
Les mer om Frognerbadet og Oslo.
Føler seg ikke presset av MDG
Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) føler seg ikke presset av De Grønne i klima, miljø og samferdselsspørsmål. – Oslo Ap er et radikalt miljøparti, sier han.
Oslo-byrådet gir støtte til 8000 nye ladepunkter
Norge vil være best i verden når det gjelder å satse på elbil, men ladestasjoner har vært mangelvare. Nå bevilger byrådet penger til 8000 nye ladepunkter i borettslag i Oslo neste år.
Les mer om Oslo.

Sult-tiltalt (30) i retten: Politiagenter gjorde meg til kriminell

OSLO TINGRETT (VG) Den tiltalte 30-åringen mener han ble forledet av tre danske politiagenter til å begå alvorlige narkotikaforbrytelser.
Märtha Louise gjør internasjonalt comeback
Prinsesse Märtha Louise skal delta på Oslo Horse Show i oktober. Det er første gang på 15 år hun deltar i en internasjonal ridekonkurranse.
Les mer om Oslo Horse Show.
Kubberød ny personalsjef
Liv Kristin Kubberød er ansatt som ny personalsjef i Fredrikstad kommune. Fredriksstad Blad skriver at hun kommer fra jobben som seksjonssjef for personalforvaltning/HR-avdelingen i Oslo politidistrikt, og trolig starter i jobben før jul.
Les mer om Fredrikstad og Oslo.
Oslo Børs ned tirsdag
Markedet ser igjen mot oljen, etter at nordsjøoljen Brent klatret til høyeste pris på to år mandag.
Les mer om Brent.
Fornebu kan få Nord-Europas største akvarium
Boligkonsernet Selvaag planlegger å bygge Nord-Europas største akvarium på Fornebu utenfor Oslo. Går alt etter planen, kan akvariet stå klart i 2022–23.
Les mer om Fornebu og Oslo.
Prinsessen gjør comeback
Prinsesse Märtha Louise skal for første gang på over 15 år delta i en internasjonal ridekonkurranse, skriver VG. I oktober skal prinsessen delta i Kingsland Oslo Horse Show. Hun deltok i en showklasse på stevnet i fjor, men skal nå konkurrere.
De 7 mest spennende verkene på Høstutstillingen
KUNSTNERS HUS/OSLO (NRK): Vi har vært på den alltid omdiskuterte kunstutstillingen.
Les mer om Høstutstillingen.
– Slik var møtene med de hemmelige agentene Tiller, Danny og Mugge
OSLO TINGRETT (TV 2): Tre topphemmelige danske politiagenter infiltrerte nettverket til Metkel Betew. I dag fikk retten et innblikk i hvordan de gikk frem.
Les mer om Danny, Metkel Betew, Mugge, Slik og Tiller.
Kunsthøgskolene vil ikke fusjonere
Ingen av de statlige kunsthøgskolene i Oslo vil bli slått sammen til ett universitet, skriver Khrono. Før sommeren undersøkte Kulturdepartementet mulighetene for å fusjonere Kunsthøgskolen, Norges Musikkhøgskole og Arkitektur- og designhøgskolen.
Bylarm i Oslo sentrum
Scandic Holberg er et komfortabelt, men støyende hotell i Oslo sentrum.
Les mer om Oslo.
E6 stengt nordgående etter bilbrann
En bil er fullstendig overtent på E6, rett sør for avkjøringen på Nebbenes, ifølge brannvesenet i Oslo. E6 er dermed helt stengt i nordgående retning. Brannvesenet er på stedet og driver slukningsarbeid.
Les mer om Oslo.
Sendte ut varsel om lokkemann
Engebråten ungdomskole i Oslo sendte tirsdag ut varsel til foresatte og ansatte etter at to av elever ble forsøkt lokket inn i en bil, skriver Nordre Aker Budstikke. De to guttene var ute under en gymtime da en mann ville ha dem med i bilen sin.
Oslo Havn brøt loven
Oslo Havn har brutt loven om offentlige anskaffelser, konkluderer Kommunerevisjonen i Oslo, ifølge Dagbladet. Eks-havnedirektør Anne Sigrid Hamran ga i 2013 kontrakt verdt 1,5 millioner kroner til selskapet til en tidligere styrekollega, etter hun hadde vurdert ham som bedre egnet enn konkurrentene.
Fornebu kan få Nord-Europas største akvarium
Boligkonsernet Selvaag planlegger å bygge Nord-Europas største akvarium på Fornebu utenfor Oslo. Går alt etter planen, kan akvariet stå klart i 2022–23.
Les mer om Fornebu og Oslo.
Havnedirektør ga millionoppdrag til styrekollega - sier hun «trolig slettet anbudspapirene etterpå
Oslo Havn har brutt loven om offentlige anskaffelser, konkluderer Kommunerevisjonen i Oslo.
Les mer om Kommunerevisjonen og Oslo.
Sult-tiltalt storebror (36) om rolle i narkoligaen: Jeg var bare en kontordame
OSLO TINGRETT (VG) Den tiltalte storebroren (36) beskriver sin egen rolle i narkoligaen som en «kontordame og «tilrettelegger for å hjelpe sin medtiltalte lillebror (30) med å innføre hasj til Norge.
Les mer om Norge.
T-banen i Oslo er i gang igjen
Et T-banetog ødela en sporveksel ved Brynseng i morges som førte til stans og store forsinkelser. Feilen er nå reparert men reisende må regne med fortsatt forsinkelser utover ettermiddagen. Men togene går igjen på alle linjer.
Les mer om Brynseng og Oslo.
All time high på Oslo Børs - strategene har høydeskrekk
Oslo Børs fortsetter å klatre til nye høyder, godt hjulpet av en stigende oljepris, men aksjestrategene er likevel skeptiske til det norske aksjemarkedet.
Eiendomsskatten jekkes ned i Oslo
Byrådspartiene er enige med Rødt om å øke bunnfradraget med 600.000 kroner.
Les mer om Oslo og Rødt.
Oslo kommune åpner for ny dieselavgift
Oslo kommune bør innføre forurensningsavgift for lette dieselbiler, dersom man skal klare å bedre luften i hovedstaden innen 2020.
Bandidos-topp med våpen ble konfrontert av nabo – da fikk politiet dårlig tid
Oslo tingrett (TV 2): Bandidos-toppen Lars Harnes var i garasjen til Imran Saber en rekke ganger. En gang ble han konfrontert.
Les mer om Imran Saber.