Riksadvokaten

SISTE: Eks-sambuar ber riksadvokaten ta opp att saka mot valdssikta politimann

Den påståtte familievalden som skal vere utført av ein politimann frå Sogn og Fjordane vil bli påklaga til riksadvokaten.
Les mer om Fjordane og Sogn.

Ragnhild (44) funnet død i fryseboks: Nå klager sønnen saken inn til Riksadvokaten

For over to år siden ba Ragnhild Sandvolds sønn om at etterforskningen skulle gjenopptas. Det fikk han nei til. Nå klages saken inn til Riksadvokaten.
Les mer om Riksadvokaten.
Klager til Riksadvokaten
Sønnen til Søgne-kvinnen, som ble funnet død i sin fryseboks i 1999, klager saken inn til Riksadvokaten, skriver VG. Statsadvokaten i Agder vil ikke åpne ny etterforskning av saken som ble henlagt som selvmord. Sønnen mistenker at moren ble drept.
- Behov for oppdateringer av retningslinjer
Riksadvokaten vil at politiet skal ha full tilgang på utradisjonelle etterforskningsmetoder på nett. Men Tor-Aksel Busch ønsker en oppdatering av retningslinjene for å holde jakten innenfor tradisjonelle rettssikkerhetsgarantier.

Riksadvokat i narrelue

Lørdag 28. oktober var en for historiebøkene. Det skjer bare en gang i hver generasjon at riksadvokaten, øverste leder for påtalemyndigheten i Norge, uttaler seg i litterære spørsmål. Og sannelig handler det ikke om kjønnsliv igjen.
Les mer om Norge.
Skjøt i nødverge
Politiet gjorde en lovlig nødvergehandling, da de skjøt en 35 år gammel mann i Kristiansand i fjor. Det slår riksadvokaten fast, skriver Fædrelandsvennen.
Fikk straff etter NAV-regnefeil
En feil i beregningene hos Nav førte til at 621 personer betalte tilbake for mye penger og 162 personer fikk dom på feil grunnlag i perioden 2002 – 2016. Ifølge Riksadvokaten kan tre personer som fikk feil dom gjenoppta sakene sine, melder P4.
Les mer om Nav.
Riksadvokaten: Politiet gjorde ingenting straffbart i narkovarsel-saken
Riksadvokaten frikjenner enkeltpersoner og Vest politidistrikt etter det såkalte narkovarselet.
Les mer om Vest.
Hasteinnkaller justistopper etter overgrepsavsløring
I to uker var Riksadvokaten taus om metodene australsk politi brukte for å avsløre overgripere. Nå bekrefter han at Norge ikke har det nødvendige lovverket.
Les mer om Norge og Riksadvokaten.
Riksadvokaten anker ikke dobbeltdrapsdom i Kristiansand
Riksadvokaten vil ikke anke dommen fra Agder lagmannsrett der en 16 år gammel gutt ble dømt til 11 års fengsel for dobbeltdrap.
Les mer om Agder og Kristiansand.
Riksadvokaten anker ikke dobbeltdrapsdom i Kristiansand
Riksadvokaten vil ikke anke dommen fra Agder lagmannsrett der en 16 år gammel gutt ble dømt til 11 års fengsel for dobbeltdrap.
Les mer om Agder og Kristiansand.
Anker ikke dobbeltdrapsdom
Riksadvokaten anker ikke dommen etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Det skriver TV2.no. Den 16 år gamle gutten ble først dømt til 11 års forvaring, som ble omgjort til fengsel i lagmannsretten.
Les mer om Kristiansand.
Anker ikke dobbeltdrapsdom
Riksadvokaten anker ikke dommen etter dobbeltdrapet i Kristiansand. Guttens forsvarer ønsker ikke å svare på om de vil anke til Høyesterett. Fristen går ut ved midnatt tirsdag.
Les mer om Høyesterett og Kristiansand.
Klage til riksadvokaten
Riksadvokaten må ta stilling til om det skjedde noe straffbart da en tydelig beruset 16 år gammel gutt ble forlatt ved E39 mellom Moi og Flekkefjord. Han ble i august i fjor funnet druknet. Bistandsdvokat Per Øyvind Andersen, sier de er uenige i at saken ble henlagt.
Les mer om E39, Flekkefjord og Moi.
Tar ut ny tiltale mot bombemannen fra Drammen
Han ble dømt til 15 års forvaring for å ha forsøkt å drepe sin ekskone ved hjelp av en bilbombe, men ble prøveløslatt etter bare ti år. Nå har Riksadvokaten tatt ut ny tiltale mot den såkalte bombemannen fra Drammen.
Les mer om Drammen og Riksadvokaten.
Tar ut ny tiltale
Riksadvokaten har tatt ut ny tiltale mot mannen som i 2005 ble dømt for å ha forsøkt å sprenge ekskona i lufta i Drammen. Mannen ble dømt til 15 års forvaring og prøveløslatt bare etter ti år. Nå mener Riksadvokaten at mannen har brutt vilkårene for prøveløslatelse.
Les mer om Drammen og Riksadvokaten.
Kvinne slipper straff etter drap på ektemannen
En 55 år gammel kvinne som drepte ektemannen med en stein på Hånes i Kristiansand, er for syk til å straffes, mener Riksadvokaten. Saken mot henne henlegges.
Skuffet over henleggelse
– Jeg vil råde min klient å påklage denne saken til riksadvokaten, sier Svein Erling Jensen. Han er advokat for faren til 16-åringen. De er skuffet over at saken ble henlagt etter at en 16-åring ble funnet druknet i Lundevatnet mellom Vest-Agder og Rogaland.
Riksadvokaten opprettholder henleggelse av sak mot barnevernet
Barnevernet kan kritiseres, men ikke straffes, er Riksadvokatens konklusjon i en sak der en 12 år gammel jente døde hos fosterforeldrene i Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane og Sogn.
Jente (12) døde i fosterhjem – foreldrene krever oppreisning
Riksadvokaten har avvist de biologiske foreldrenes klage på henleggelsen av saken der en 12 år gammel jente døde hos fosterforeldrene i Sogn og Fjordane.
Les mer om Fjordane og Sogn.
Dumpet i elva – to tiltalt for likskjending
Drapssaken ble henlagt av Riksadvokaten, men politiet mener datteren og ekssamboeren dumpet liket av Kari Grønnestad i Skienselva i 2012.
Norsk ekspert om sparkingen av Venezuelas riksadvokat: - Dette er nok et skritt bort fra demokrati
Den tidligere riksadvokaten har vært en sterk kritiker av chavistene over lengre tid.
Venezuela sparker landets riksadvokat
Riksadvokaten har vært en uttalt kritiker av president Nicols Maduro.
Kontoret til Venezuelas riksadvokat omringet
– Jeg avviser beleiringen, svarer den suspenderte riksadvokaten.
Venezuelas høyesterett suspenderer riksadvokaten
Venezuelas høyesterett har suspendert riksadvokat Luisa Ortega Diaz (59), etter at landets nye grunnlovgivende forsamling fredag trådte sammen for første gang.
Les mer om Luisa Ortega Diaz.